Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Satın Alma Önerisi Vestel 65qa9700 vs Samsung 55CU8500

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

berkay199

Yeni Üye
Yeni Üye
Bütçe
~23000
Marka Model Bilgisi
Samsung 55CU8500 Vestel 65qa9700
Selamlar,

İki farklı marka ve model arasında kararsızım. 65 inç tv istiyorum ancak samsung modellerinde fiyatlar artıyor. Yine de görüntü kalitesi daha önemli bizim için. Biri UHD biri QLED olmak üzere 2 tv arasında kaldık. Sizce 65 inç olan Vestel 65qa9700 modeli mi yoksa 55 inç olan Samsung 55CU8500 mü tercih etmeliyim? Görüntü kalitesi açısından hangisinin daha iyi olduğu benim için en önemli nokta aslında. Vestel'in 65'' modelinde karma panel kullanıldığını biliyorum. Vestel'in en kötü paneli, Samsung 55CU8500'dan görüntü olarak daha iyi bir performans gösterir mi?

Bütçe dahilinde başka marka ve model önerilerine de açığız, ~20k lık öneriler iyi olur.

Teşekkürler.

Son düzenleme:
65Q9900 bence daha mantıklı bir seçim olur. Yanına da Android Box alırsınız tamamdır.
Teşekkürler Murat Bey, android box ile kullanmamızı neden önerirsiniz acaba? Bir de bugün konuyu açtıktan sonra 65qa9700 modelini inceleme fırsatı bulduk fakat renkler fazla parlak geldi. İncelediğimiz 65qa9700 ile aynı standta 65ua9630 modelini de gördük görseldeki gibi (altta duran tv).
1699118365051.png
1699118640680.png

Aşağıdaki 65ua9630 yukarıdaki ise 65qa9700, o yüzden qled panelden vazgeçtik diyebilirim ama nedense çözünürlükte de fark varmış gibi geliyor öyle söylenmemesine rağmen.

Acaba ayarlardan dolayı mı böyle bir fark var ya da ayarları yaptıktan sonra daha doğal renkler elede edebilir miyiz?

@Fikoloji hocamı da vestel deneyimlerinden faydalanmak için konuya davet etmek isterim.

Sonuç olarak hala önerilere ve fikirleri değerlendirmeye açığız.

Bir de ileride oyun konsolu da edinebiliriz, bu tvler 50hz olarak gözüküyor. Sizce tercih etmememiz için bir neden olmalı mı?
Teşekkürler cevabınız için.

Ekli dosyalar

• 1699118372866.png
    1699118372866.png
    409.7 KB · Görüntüleme: 79
Son düzenleme:
Teşekkürler Murat Bey, android box ile kullanmamızı neden önerirsiniz acaba? Bir de bugün konuyu açtıktan sonra 65qa9700 modelini inceleme fırsatı bulduk fakat renkler fazla parlak geldi. İncelediğimiz 65qa9700 ile aynı standta 65ua9630 modelini de gördük görseldeki gibi (altta duran tv).
Ekli dosyayı görüntüle 9055Ekli dosyayı görüntüle 9057

Aşağıdaki 65ua9630 yukarıdaki ise 65qa9700, o yüzden qled panelden vazgeçtik diyebilirim ama nedense çözünürlükte de fark varmış gibi geliyor öyle söylenmemesine rağmen.

Acaba ayarlardan dolayı mı böyle bir fark var ya da ayarları yaptıktan sonra daha doğal renkler elede edebilir miyiz?

@Fikoloji hocamı da vestel deneyimlerinden faydalanmak için konuya davet etmek isterim.

Sonuç olarak hala önerilere ve fikirleri değerlendirmeye açığız.

Bir de ileride oyun konsolu da edinebiliriz, bu tvler 50hz olarak gözüküyor. Sizce tercih etmememiz için bir neden olmalı mı?
Teşekkürler cevabınız için.
65Q9900, QA9700'e göre daha dolu bir televizyondur. Tek eksik yanı Android olmaması. İleride lisans problemi yaşamamak için Android Box almak daha mantıklı olacaktır. Q9900 ve QA9700 QLED bir televizyon oldukları için normal televizyonlara göre görüntüde biraz farklılık olabiliyor. Tabii kendi gözünüze göre ayar yaparsanız bana göre bir tık daha iyi görüntü verirler. Eğer QLED'den vazgeçtiyseniz 65UA9630 yerine 65UA9090 almanız daha iyi olur. Konsol demişsiniz eğer konsol kullanırsanız 65C745 bence daha mantıklı bir tercih olur. Ama bunda da bütçenize +10.000 TL koymanız gerekir.

Selamlar,

İki farklı marka ve model arasında kararsızım. 65 inç tv istiyorum ancak samsung modellerinde fiyatlar artıyor. Yine de görüntü kalitesi daha önemli bizim için. Biri UHD biri QLED olmak üzere 2 tv arasında kaldık. Sizce 65 inç olan Vestel 65qa9700 modeli mi yoksa 55 inç olan Samsung 55CU8500 mü tercih etmeliyim? Görüntü kalitesi açısından hangisinin daha iyi olduğu benim için en önemli nokta aslında. Vestel'in 65'' modelinde karma panel kullanıldığını biliyorum. Vestel'in en kötü paneli, Samsung 55CU8500'dan görüntü olarak daha iyi bir performans gösterir mi?

Bütçe dahilinde başka marka ve model önerilerine de açığız, ~20k lık öneriler iyi olur.

Teşekkürler.
55CU8500 peki bu modele baktınız mı ?baktıysanız neyi beğenmediniz ?

55CU8500 peki bu modele baktınız mı ?baktıysanız neyi beğenmediniz ?
Samsungu eledik çünkü 65'' boyutuna karar verdik, o boyutta bir tv için ise vermek istediğimiz fiyat samsung için uygun değil.

65'' kararını vermeden önceki düşüncemiz ise, fiyat olarak pek iyi gelmedi. UHD çok fazla çeşit var, günün sonunda onunla yakın performansta olacak başka modeller de olduğu kanısına vardık. Bir örnek olarak Q9900 verilebilir. 65'' olmasına rağmen samsung 55cu8500'den çok daha uygun fiyatlı.

Samsungu eledik çünkü 65'' boyutuna karar verdik, o boyutta bir tv için ise vermek istediğimiz fiyat samsung için uygun değil.

65'' kararını vermeden önceki düşüncemiz ise, fiyat olarak pek iyi gelmedi. UHD çok fazla çeşit var, günün sonunda onunla yakın performansta olacak başka modeller de olduğu kanısına vardık. Bir örnek olarak Q9900 verilebilir. 65'' olmasına rağmen samsung 55cu8500'den çok daha uygun fiy
birde vestelin 65um9900 ithal ürün 65um9910 buda yerli kuantum mini led miş bu ürünleride eğer yerinde görme imkanınız varsa bakmanızı tavsiye edebilirim.

birde vestelin 65um9900 ithal ürün 65um9910 buda yerli kuantum mini led miş bu ürünleride eğer yerinde görme imkanınız varsa bakmanızı tavsiye edebilirim.
Teşekkür ederim. Kuantum mini ledi araştırmadım hiç, bir araştırıp yerinde görmeyi deneyeyim.

Vestelde ithal ürün nasıl oluyor onu anlamadım, hepsi yerli üretim değil mi?

dünyanın hiçbir yerinde 100 de 100 yerli yok herkes daha düşük maliyetle nerde ne yaptırırsa artık isim hakkı bile alınabiliyor tuhaf değil mi?

dünyanın hiçbir yerinde 100 de 100 yerli yok herkes daha düşük maliyetle nerde ne yaptırırsa artık isim hakkı bile alınabiliyor tuhaf değil mi?
Tabi, orası öyle. Aklıma takılan sadece ithal olarak adlandırılması, sonuçta panellerin hepsi yurtdışından ama ithal olarak adlandırıldığını ilk defa gördüm.

Teşekkür ederim. Kuantum mini ledi araştırmadım hiç, bir araştırıp yerinde görmeyi deneyeyim.

Vestelde ithal ürün nasıl oluyor onu anlamadım, hepsi yerli üretim değil mi?
UM9900 direkt yurt dışından ithal edilmiş bir model. Üzerine Vestel markası vurulmuş. UM9910 direkt Manisa Vestel üretimi.

merhaba ben vestel 65QA9700 aldım daha önce bir yakınıma 65q9900 almıştık, bu arada yine vestel marka miniled ve oled versiyonlardada aklım kalmıştı ancak android olması ve vade farksız taksit olayı qa9700 alma kararı verdirdi. miniled olan modeller sadece ist. avrupa yakasında var bu sebeple canlı izleme şansım olmadı. taksit olayı olsa kesinlikle oled alacaktım. sonuç olarak beklentimi karşılıyor ancak tv de tespit ettiğim eksileri yazayım belki birilerine yardımcı olur. 2+1 ses sistemi mevcut ama jbl değil onu bilin normal tv ye göre ses iyi ancak sankı q9900 bu konuda daha iyi. panel vs panel ıps değil. kırmızılar çok canlı ancak youtube videolarında mesela aşırı kırmızı gösteriyor. aynı görüntüye başka ekrandan bakınca aa bu başka gösteriyor diyorsunuz. equalizer ayarı yok yapamıyorsunuz, bluetooth kapatamıyorsunuz. özel görüntü ayarları yapamıyorsunuz yani menüsünde yok bu konuda da TCL iyi bence. aklıma gelenler bu kadar saygılar herkese...

Merhabalar, karar veremedik :) Bugün tekrar gidip bir baktık, bu sefer de LG 65UR91006 ve TCL 65C645 hoşumuza gitti. Tabi fiyatı bütçemizin üzerinde kalıyor ama yılbaşı indirimlerine kadar araştırmaya karar verdik. Bakalım, her markadan tavsiyelere açığız :)
bende vatandan

VESTEL 55Q9700TT bu modeli aldım tavsiye ederim.​

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri