Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Vestel BM-1004 X 10 Programlı Inox Bulaşık Makinesi Çözülemeyen Anakart Arızası

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

hknyvr

Yeni Üye
Yeni Üye
Adem Hocam merhabalar. Size bir konuda danışmak istiyorum. Bizde Vestel BM-1004 X 10 Programlı Inox Bulaşık Makinesi var. Elektrik gidip gelmesinden dolayı birden makine hiç tepki vermemeye başladı. Yetkili servis anakart arızası dedi. Ücretli değişimi onayladık. 120 tl servis ücreti 980 tl anakart ücreti ödedim. Kart gelince eve gelindi ve evde değişim yapıldı ama yine makine çalışmadı. Altına üstüne bakıldı hiçbir arızalı parça bulunamadı. Makineyi servise alıp bakalım dediler. Makine serviste de 20 işgünü kaldı başka anakart denenmiş ama oda uyum sağlamamış. Makineyi onaramıyoruz dediler ve bana 9600 tl gibi bir bedelle yeni makine teklif ettiler. Ben makul gelmediği için bunu kabul etmedim. Makinemi geri bana getirdiler ve 120 tlyi kesip 980 tlyi iade ettiler. Bu makine 4 senede hiçbir sıvı teması, yanık, patlama gibi bir şey olmadan anakart arızası sonucu kullanılamaz oldu. Ben tüketici hakem heyetine ürünün ayıplı olabileceğini öne sürerek bilirkişi istesem, başvurumdan sonuç alabilir miyim ?

Yıkama esnasında voltaj gidip gelmesi sadece anakarta zarar vermemiştir .Tahminim display kartı bldc motor ve bu motoru kontrol eden karttada problem olabilir onarım maliyeti yüksek çıktığı durumlardada değişime gidilebiliyor. Saydığım parçalar da baya bir meblağ tutmakta

Yıkama esnasında voltaj gidip gelmesi sadece anakarta zarar vermemiştir .Tahminim display kartı bldc motor ve bu motoru kontrol eden karttada problem olabilir onarım maliyeti yüksek çıktığı durumlardada değişime gidilebiliyor. Saydığım parçalar da baya bir meblağ tutmakta
Yıkama esnasında olmadı hocam. Anakart ile birlikte dokunmatik panelin olduğu ekran kartıda geldi fakat hiç bir tepki vermedi cihaz.

Neticede ortada ürünü ONARAMADIKLARI yönde bir beyan da mevcut, bu beyan yazılı olarak elinizde var mı?
Servis fişleri var Adem hocam. Ekliyorum şimdi. capture_20230221213324348.jpgcapture_20230221213333770.jpgcapture_20230221213348734.jpg

Burada servis ihaleyi size yüklemiş ''Tüketici onarım istemiyor'' diye, Arızayı bulamadık demiyorlar halbuki arızanın kaynağını bulamayınca nasılsa garantili değil diye hemen ücretli değişime yönlendirmişler.

Vestel'in kurumsallığı nerede kaldı yahu? Arızayı bulamadı diye ücretli değişim talep eden servis mi olur?

Burada servis ihaleyi size yüklemiş ''Tüketici onarım istemiyor'' diye, Arızayı bulamadık demiyorlar halbuki arızanın kaynağını bulamayınca nasılsa garantili değil diye hemen ücretli değişime yönlendirmişler.

Vestel'in kurumsallığı nerede kaldı yahu? Arızayı bulamadı diye ücretli değişim talep eden servis mi olur?
Adem hocam tüketici olarak bu konuda hakem heyetine başvursam sizde bir sonuç alır mıyım ? Tüketici olarak kullanım ömrü dolmadan tamir etmeyen servisin ya da tamiri olmayan ürünün kusuru olamaz mı? Tüketici hakem heyeti bilirkişi atayarak ürünü inceletip kusur bulursa biz ne tür haklar talep edebiliriz.

Adem hocam tüketici olarak bu konuda hakem heyetine başvursam sizde bir sonuç alır mıyım ? Tüketici olarak kullanım ömrü dolmadan tamir etmeyen servisin ya da tamiri olmayan ürünün kusuru olamaz mı? Tüketici hakem heyeti bilirkişi atayarak ürünü inceletip kusur bulursa biz ne tür haklar talep edebiliriz.
Bu konuyu ofisteyken görseydim, oradaki koca kitaptan bir bölüme bakacaktım sizin için, yarın sabahtan bana hatırlatma şansınız olur mu acaba?

Burada açık ve net şekilde bir servis beceriksizliği var.
Bunlar bir şekilde arızayı bulamamış, ürün nasılsa garanti harici diye de ihaleyi size yüklemişler.
Mesela elinizdeki hiçbir belgede ''Arıza şudur, şundan dolayı da bu dur, bundan dolayı da onarılamadığı için bla bla '' yazıyor mu?
Hayır yazmıyor, sizin ürün garantili olsaydı HEMEN bu kadar çabuk değişime gidilir miydi? Hayır gidilmezdi, nasıls aihale size kalacak, 4500 veya 5500 veya Xbin500 ne ise size ödetecek, yeni makine verecek, eskidi fabrikaya iade alınacak, burada elbette ki bunun arızası bulunup aklanıp paklanıp bir şekilde değerlendirilecek yani aslınd avestel size burada iyilik yapmış olmuyor ki, hiç zarar etmeden size yine mal satmış oluyor.

ARIZA NE KARDEŞİM?
Nesi tamir edilemiyor?
Belki de bu üründe basit bir soket arızası var 200tl ye çözülecek kim nereden biliyor?
Kimse bilmiyor çünkü yetkili servis arızanın ne olduğunu BU-LA-MA-MIŞ
Bulsaydı bu süreç böyle ilerlemzdi, kişisel deneyimlerim doğrultusunda sizin bu ürün ile ilgili hakem heyetine gidip bilirkişi atanmasını talep etmeniz, bilirkişi kontrolü sonrası o ürünü İŞİ BİLEN bir usta aracılığı ile tamir ettirmeniz, sürecin tamamını kayıt altına alıp Vestel den bunun hesabını manevi tazminat davası ile sormanız gerekir.
Vallahi yakın olsak ben çıkar gelir bakarım ne arızası varmış diye çok merak ettim.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri