Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Teknik Soru Vestel Bulaşık Makinesi 4202 Wifi

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Cetin07

Yeni Üye
Yeni Üye
Marka Model Bilgisi
Vestel BM 4202 Wifi
Vestel Bulaşık Makinesi 4202 Wifi modelini yeni aldım ve 1 hafta önce kuruldu makineyi yeni kullanmaya başladık yeni evleneceğim için kullanma fırsatım olmadı 2 gün önce makineyi kullandık eşyaları yıkamak için makinede yıkamak istedik fakat eko 50 derece de 3.30 saatlik program da ürünler yıkandı kurutma işlemine geçti ve bitti kapağını da açıp kurutmayı bekledik fakat içinde ki tüm bulaşıklar tamamen kurumamış ve su damlaları üzerinde duruyordu bende fabrika ayarlarıyla gelen parlatıcı ve tuz ayarını yükselttim ve öyle denedim(parlatıcı ve tuz çok bilinen markalardan)fakat yine aynı şekilde kurutma yapmadı bardakların ve tabakların üzerinde ve içinde hep su vardı.Bende müşteri hizmetlerini aradım yeni ürün ve +4 yıl garanti uzatma dahil olmak üzere benden servis ücreti 400 TL istediler.Şimdi ben 7 yıl garantisi olan bir cihaza neden 400 TL ücret ödeyeyim? Ne gibi bir yol izleyebilirim Adem bey ?

Merhaba, eko modunda bulaşık makineleri daha az enerji tüketmek adına pek etkili bir kurutma yapmıyor. Benim evde kullandığım Vestel bulaşık makinesinde de, iş yerinde kullandığım Arçelik bulaşık makinesinde de durum aynı. Tavsiyem yıkama işlemi bittikten sonra makinenin kapağını hafif aralayarak 1-2 saat bu şekilde bekletmeniz. Bu şekilde daha iyi sonuç alınıyor.

Vestel Bulaşık Makinesi 4202 Wifi modelini yeni aldım ve 1 hafta önce kuruldu makineyi yeni kullanmaya başladık yeni evleneceğim için kullanma fırsatım olmadı 2 gün önce makineyi kullandık eşyaları yıkamak için makinede yıkamak istedik fakat eko 50 derece de 3.30 saatlik program da ürünler yıkandı kurutma işlemine geçti ve bitti kapağını da açıp kurutmayı bekledik fakat içinde ki tüm bulaşıklar tamamen kurumamış ve su damlaları üzerinde duruyordu bende fabrika ayarlarıyla gelen parlatıcı ve tuz ayarını yükselttim ve öyle denedim(parlatıcı ve tuz çok bilinen markalardan)fakat yine aynı şekilde kurutma yapmadı bardakların ve tabakların üzerinde ve içinde hep su vardı.Bende müşteri hizmetlerini aradım yeni ürün ve +4 yıl garanti uzatma dahil olmak üzere benden servis ücreti 400 TL istediler.Şimdi ben 7 yıl garantisi olan bir cihaza neden 400 TL ücret ödeyeyim? Ne gibi bir yol izleyebilirim Adem bey ?
Eko demek tasarruf demek. Bu tasarruf için de ısıtıcıyı az çalıştırıyor. Normal modda sorun olmayacaktır. Eğer eko kullanmak istiyorsanız program bittikten sonra su buharının makineyi terk etmesi için kapağını aralamanız size yararlı olacaktır.

Aynı sorunu Grundig makine ile yaşamıştık. İlk yıkamalarda kurutmadı. Sonradan açıldı nasıl olduysa. Şimdi mükemmel. Mekanizması nasıl bilmiyorum ama sanırım parlatıcı birkaç kullanımdan sonra ancak düzgün enjekte edilebiliyor. Belki havasının boşalması borusunun dolması gerekiyordur vs.

Bir kaç sefer daha kullanın gözlemleyin derim şahsen.

Markaların pahalı deterjanlarını (Finish Quantum, Fairy Planitium) kullanıyorsanız tuz ayarını en düşük kademeye getirin yoksa bulaşıklarınız çizilir. Parlatıcı ayarını da 3-4 yapıp farklı programları da kullanarak gözlemde bulunun. Program bittikten sonra kapısını kapalı tutmayın açık olsun.

Yoğun program da bile yine aynı şekilde oluyor maalesef parlatıcı ayarını en yükseğe getirdim yine aynı fabrika çıkışlı 3.seviye de yine aynı bakalım ne olacak

Yoğun program da bile yine aynı şekilde oluyor maalesef parlatıcı ayarını en yükseğe getirdim yine aynı fabrika çıkışlı 3.seviye de yine aynı bakalım ne olacak
En yükseğe getirmeyin çok köpürür iyi durulamaz. 3 ya da 4. kademede dursun. Sorun devam ederse servis çağırın. Program bitince kapak kapalı kalmasın açık tutun buharı tahliye etsin.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri