Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

VESTEL Çamaşır Makinesi Titreşim Sorunu *Heyet Kararı ile Çözüldü*

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

İbrahimUZUN

Yeni Üye
Yeni Üye
@Adem Helvacı Sayın üstadım konuyu mail ile iletmiştim. Ama tüketici hakem heyeti ile de sorunumu çözemedim.
Ne yazık ki Bulunduğum bölge Servisi nede Fabrika ile sorunumu çözemiyorum. Makineye dengesiz yük koyduğum için ola bileceğini ve kot pantolon, bornoz gibi ağırlık yapa bilecek ürünler bir atılmaması lazımmış ve 1200 devire çıktığı zaman titreşim yapmasının normal olduğunu söyleniyor. Muhakkak bir vibrasyon ve titreşim olacaktır ama makine yerinde gezme vs gibi şeylerin olması hiç normal değil.
En son kayış değişim ve tekrar ayak ayarı yapıldı gezinti gitti ama vibrasyon ve titreme hala mevcut sizce bu durum normal mi?

Ekli dosyalar

• D858B05B-BD9A-40C8-A049-CD750E26AF68.png
    D858B05B-BD9A-40C8-A049-CD750E26AF68.png
    114.7 KB · Görüntüleme: 74
  • E3117E2F-9C17-4378-B89C-AAC2C7A4F86E.png
    E3117E2F-9C17-4378-B89C-AAC2C7A4F86E.png
    114.9 KB · Görüntüleme: 72
  • 5A9F57C1-E238-48ED-ABC9-04DE564C8476.jpeg
    5A9F57C1-E238-48ED-ABC9-04DE564C8476.jpeg
    140.3 KB · Görüntüleme: 72
  • D63430DF-60AB-40BF-A236-27EF4A48C902.png
    D63430DF-60AB-40BF-A236-27EF4A48C902.png
    102 KB · Görüntüleme: 76
Maalesef 0.8 lik saçtan 0.7 lik saca geçiş temel problem in sebebi 7kg de bile titreşim oluyorsa ki ben 7 kg üstü Vestel üretimi tavsiye etmiyordum durum vahim görünüyor 1200 devir makine içinde işkence diyeceksiniz ki firma koymuş ben evindeki çm de 800 devir üstüne sıkma yaptırmıyorum (devir ayarı mevcut) ziyaret lerimde Vestel servisinde gördüğüm çok fazla gövde değişimine şahit oldum

Hocam.. titreşim illaki olur evet dediğiniz gibi saç kalınlığı vs önemli.
Alt komşum üst komşum bu durumdan rahatsız akşam olduğu zaman makineyi açamıyoruz :) gelen servis arkadaşlar 1200 devirde titreme yapması normal diyorlar. Aynı makineden 2.de bu şekilde bir titreme vibrasyon mevcut değil diyorum yorum yok. Yükü dengesiz atıyorsunuz dur diyor ee özelliklerinde yük dengeleme mevcut o zaman tüketiciyi kandırıyorsunuz diyorum yine cevap yok. Kafayı yedirtirler bana

Ne yazikki bu durumlarda servisler çaresiz, çünkü fabrika ne derse onu demek zorunda kalıyor.
Yani yetkili servis diye aldanmayın. Sadece markanın yetkisini vermişler, çalışanların bir yetkinliği kalmadı. Arızayı gör bildir cevabı al işlemi yaptır. Artık bundan ibaretler.
Gövde ve amortisör değişimi isteyin en azından onarimla belki ses azalır.

hayırlısı inşallah talepte bulunun bakalım, süreçle alakalı yine yazarsanız seviniriz
Şuana kadar 3 yıkama da bu şekilde arıza verdi sadece hızlı 60 programında yapıyor bu sorunu bir kaç yıkama da daha yaparsa video çekip tekrar başvuru da bulunacağım video çekersem burada paylaşırım.

Ne yazikki bu durumlarda servisler çaresiz, çünkü fabrika ne derse onu demek zorunda kalıyor.
Yani yetkili servis diye aldanmayın. Sadece markanın yetkisini vermişler, çalışanların bir yetkinliği kalmadı. Arızayı gör bildir cevabı al işlemi yaptır. Artık bundan ibaretler.
Gövde ve amortisör değişimi isteyin en azından onarimla belki ses azalır.
Dün servisten aranıp arıza giderilip giderilmediği için memnuniyet görüşmesi sağladım. Ve sorun devam ettiğini ilettim tekrar servis kaydı açıldı bugün servisten arandım. Aynı sorun için gelindiğinde sorun olmadığı görüldüğü taktirde 150TL servis ücreti alınacağı iletildi.
bir önce ki gelen arkadaş amortisörlerde sorun olduğunu söyledi parça geldiği zaman değişim yapılacak dendi. Ama gel gör ki amortisör değil kayış değişti. Aynı kişi amortisörde sorun olmadığını söylüyor. Kafayı yiyeceğim..

Makine değişimi nasıl yaptırdınız? Tüketici hakem heyeti bile ücretsiz onarım kararı verdi. ?
Makine değişimi nasıl yaptırdınız? Tüketici hakem heyeti bile ücretsiz onarım kararı verdi. ?
Öncelikle müşteri hizmetlerini arayın daha sonra çözüm merkezinden bir yetkili ile görüşmek istediğinizi belirtin geri dönüş yapacaklar kararlı bir tavırla servislerinin adam akıllı arıza tanımı yapamadığını mağdur olduğunuzu belirtin zaten eve 3 kere servis geldiyse ve sorun hala devam ediyorsa değişim istediğinizi belirtin sizi ikna etmeye çalışacaklar ama kanmayın tabi burada makinenin kaç aylık olduğu da önemli.

Neye göre vermiş ki bu kararı? :alala
Dün servisten aranıp arıza giderilip giderilmediği için memnuniyet görüşmesi sağladım. Ve sorun devam ettiğini ilettim tekrar servis kaydı açıldı bugün servisten arandım. Aynı sorun için gelindiğinde sorun olmadığı görüldüğü taktirde 150TL servis ücreti alınacağı iletildi.
bir önce ki gelen arkadaş amortisörlerde sorun olduğunu söyledi parça geldiği zaman değişim yapılacak dendi. Ama gel gör ki amortisör değil kayış değişti. Aynı kişi amortisörde sorun olmadığını söylüyor. Kafayı yiyeceğim..
@Tesla usta denemekiçin bana farklı amortisör yollamayı düşünmüştü bir ara. Kendi testlerimizi kendimiz yapalım diye.

Neye göre vermiş ki bu kararı? :alala

@Tesla usta denemekiçin bana farklı amortisör yollamayı düşünmüştü bir ara. Kendi testlerimizi kendimiz yapalım diye.
Bugün Vestel Ana servisten geldiler. Makine çalışma prensibini öğrettiler. X Programda şu kadar Kg da yıkama yaparsan vs vs ( hatalı kullanım yapıyormuşuz sözde ) Makine yük atıp su aldırıp bir kaç tur döndürdükten sonra sıkma/tahliye alıp kontrol ettiler. Makine üst kapak sökülerek ağırlık taşı civatalarını sıktılar, kapak jontası sökülerek orada civata sıktılar. Bir kaç vida sıkarak sıkma yaptırarak tamam sorun giderildi dendi.. ama makinede titreme vibrasyon hala mevcut :)))) kafayı yiyeceğim

Bugün Vestel Ana servisten geldiler. Makine çalışma prensibini öğrettiler. X Programda şu kadar Kg da yıkama yaparsan vs vs ( hatalı kullanım yapıyormuşuz sözde ) Makine yük atıp su aldırıp bir kaç tur döndürdükten sonra sıkma/tahliye alıp kontrol ettiler. Makine üst kapak sökülerek ağırlık taşı civatalarını sıktılar, kapak jontası sökülerek orada civata sıktılar. Bir kaç vida sıkarak sıkma yaptırarak tamam sorun giderildi dendi.. ama makinede titreme vibrasyon hala mevcut :)))) kafayı yiyeceğim
Haaaaaaa o cıvataları sıktılar ise tamam, o zaman kesin sorun çözülmüştür zira fabrikada akıllarına gelmemiştir o cıvataları sıkmak :kop

Haaaaaaa o cıvataları sıktılar ise tamam, o zaman kesin sorun çözülmüştür zira fabrikada akıllarına gelmemiştir o cıvataları sıkmak :kop
Servis formu’da geldi abi bu durumda ne yapabiliriz? Yol göster lütfen! Hala durumun normal olduğunu iddaa ediyorlar..

Ekli dosyalar

• 79692866-4FE8-47D2-A3CA-7E7544F08CF3.png
    79692866-4FE8-47D2-A3CA-7E7544F08CF3.png
    133.6 KB · Görüntüleme: 55
Servis formu’da geldi abi bu durumda ne yapabiliriz? Yol göster lütfen! Hala durumun normal olduğunu iddaa ediyorlar..
Hiç canınızı sıkmayın böyle durumlarda.
Öncelikle sizlerden genel olarak ricam şu, bu gibi durumlarda sinir stres yapmayın, çevrenizde bu tarz sorun yaşayan kim var ise verin adresimizi gelsin, her birinin dilekçelerini yaşadıkları soruna göe tek tek elimle dahi yazarım gerekirse.

Sizin durum gayet basit, zaten elinize koz da vermişler. Öncelikle siz bu ürün ile ilgili ONARIM talebinde bulundunuz mu? O ürünü sormadan evvel size seçimlik haklarınızdan hangisini kullanmakistediğinizi zordular mı? Elbette ki hayır.

O cıvata gevşekse bu ne demektir? ürün fabrikadan OLMASI GEREKTİĞİ GİBİ çıkmamış demektir. Yani bu ne denmektir? O bir AYIPLI MAL demektir.

Birinci maddemiz bu, ikincisi ise sorunun yani vibrasyonun halen devam ediyor olması durumu.

Bu durumda siz o makineyi gönül rahatlığı ile kullanmaya devam edin, bu süre zarfında Edevlet üzerinden hemen Tüketici Hakem Heyetine barşvurun ve elinizdeki tüm verileri heyete sunun. Ürünün ayıplı mal olduğunun serviisn müdahalesinden de anlaıldığını ve soprunun devam ettiğini belirtin, O cıvatayı sıkmayan fabrikanın bu makinenin üretiminde başka eksikleri de bulunduğunun ancak henüz tespit edilemediğinin aşikâr olması nedeniyle ürünün ayıpsız misli ile değişimini talep edin.

Tahminimce bilirkişi atayacaklardır.

Teşekkür ederim sayın @Adem Helvacı hocam e-devlet değilde direk kaymakamlık tüketici haklarına gidip evrak fotokopisi ile başvuru yapacağım ☺️ Nasıl bir dilekçe hazırlamam gerekiyor? Şikayet kısmına yanlışlık telafuz yapmamak için örnek bir yazı oluşturmanız mümkün mü? Rica etsem

Teşekkür ederim sayın @Adem Helvacı hocam e-devlet değilde direk kaymakamlık tüketici haklarına gidip evrak fotokopisi ile başvuru yapacağım ☺️ Nasıl bir dilekçe hazırlamam gerekiyor? Şikayet kısmına yanlışlık telafuz yapmamak için örnek bir yazı oluşturmanız mümkün mü? Rica etsem
Tabi ki :ok

..................................KAYMAKALMLIĞI/VALİLİĞİ TÜKETİCİ SORUNLARI HAKEM HEYETİ BAŞKANLIĞINA

Sıfır satın aldığım ve 20.10.2022 Tarihinde montajı yapılmış olan Vestel marka CMI98422 model çamaşır makinemde yaşadığım aşırı gürültülü çalışma, titreme ve yürüme sorunları neticesi firma ile iletişim kurup üründeki sorunun TESPİTİ amaçlı servis talep ettim. Servis hizmet sundu ancak sorun çözülmedi, devamında THH başvurusu yaptım ve Malın Ayıpsız Misli ile Değişimini talep etmiş olmama rağmen kararın tüketicinin talebi ile orantılı olması gerekirken talebimde mal ayıplı kabul edilmesine rağmen seçimlik haklarımı kullanmam engellenmiş ve değişim talebim yerine Heyetiniz onarım kararı vermiştir. Karar numarası 056120230000236 dır. 18.11.2022 tarihli başvuruma istinaden 09.02.2023 de aldığınız bu karara öncesi ve sonrası makineme yapılan mükerrer müdahalelere rağmen ürünümdeki sorunlar halen devam etmekle birlikte servis halen ürüne müdahale etmektedir. Ekte tarafınıza sunmuş olduğum servis müdahale belgelerinden 25.02.2023 tarihli olanı kontrol ettiğinizde makinemde halen yedek parça değiştirerek sözde çözüm aranmaya devam ediliyor. Biz tüketiciler kobay değiliz, ''Bakalım bu sefer olacak mı?'' mantığı ile ürünlerimize müdahale ettirmek zorunda da değiliz. Yaptığım teknik araştırmalarda konunun bağımsız uzmanları ile görüştüğümde edindiğim bilgiler ise bir çamaşır makinesinin titreşimli, gürültülü çalışması ve yürümesi ile ilgili olarak kayış deişikliği yapılmasının mevcut sorun ile uzaktan yakından en ufak bir bağlantısı olmadığı yöndedir. Heyetinizin bir önceki değişim talebimi anlamsız şekilde Onarıma çevirmesini takiben halen ürünümde devam eden sorunların ispatlı ve belgeli olması, 6502 Sayılı TKHK kapsamında tanımı AÇIKÇA yapılmış olan AYIPLI mal sınıfında olan ürüne sahip olmam nedeniyle aynı Kanun'un tarafıma sunduğu seçimlik haklarımdan MALIN AYIPSIZ MİSLİ ile DEĞİŞİMİ seçeneğime bu sefer müdahale edilmeden ve olması gerektiği gibi seçimlik hakkımın tarafıma sunulması, Malın ayıpsız misli ile değişimi seçeneği kapsamında değişim talebimin onaylanması, yasal hakkımın engellenmesi gaspı durumunda Ticaret il Müdürlüğü ve Ticaret Bakanlığına gerekli şikayetlerde bulunacağımı beyan ederek gereğini rica ederim.

Halen yasal hakkınızı kullanmanıza engel oluyorlarsa imza atanlar dahilolmaküzere tamamını sosyal mecrada ifşa ederiz. benim korkum yoktu rböyle şeylerden.

Sonra beni arayıp tehdit etsinler yine KVKK gak guk.

Bu imzayı atanların bir tanesi bile sormamış mı kardeşim ''Yahu vatandaş değişimistemiş biz neye istinaden kafamıza göre onarıma çeviriyoruz bunu?'' diye.

Halen yasal hakkınızı kullanmanıza engel oluyorlarsa imza atanlar dahilolmaküzere tamamını sosyal mecrada ifşa ederiz. benim korkum yoktu rböyle şeylerden.

Sonra beni arayıp tehdit etsinler yine KVKK gak guk.

Bu imzayı atanların bir tanesi bile sormamış mı kardeşim ''Yahu vatandaş değişimistemiş biz neye istinaden kafamıza göre onarıma çeviriyoruz bunu?'' diye.
MALIN AYIPSIZ MİSLİ ile DEĞİŞİMİ bu kararı bedel iadesi olarak değiştirsem sorun olur mu?

Bu imzayı atanların bir tanesi bile sormamış mı kardeşim ''Yahu vatandaş değişimistemiş biz neye istinaden kafamıza göre onarıma çeviriyoruz bunu?'' Bunu sorduğum da bizim elimizde olan bir husus yok kafamıza göre iade yada değişim kararı veremiyoruz dediler!!
Resmen üreticinin tarafını tutuyorsunuz diyerek sesimi yükselttim. Bu kararla tekrar başvu yap arıza ve sorunu çözmezlerse tekrar başvuru yap dediler bir 3 ay daha karar beklemem sizin için bir önem teşkil etmiyor sanırım dedim farklı farklı konuları anlattı :))

MALIN AYIPSIZ MİSLİ ile DEĞİŞİMİ bu kararı bedel iadesi olarak değiştirsem sorun olur mu?

Bu imzayı atanların bir tanesi bile sormamış mı kardeşim ''Yahu vatandaş değişimistemiş biz neye istinaden kafamıza göre onarıma çeviriyoruz bunu?'' Bunu sorduğum da bizim elimizde olan bir husus yok kafamıza göre iade yada değişim kararı veremiyoruz dediler!!
Resmen üreticinin tarafını tutuyorsunuz diyerek sesimi yükselttim. Bu kararla tekrar başvu yap arıza ve sorunu çözmezlerse tekrar başvuru yap dediler bir 3 ay daha karar beklemem sizin için bir önem teşkil etmiyor sanırım dedim farklı farklı konuları anlattı :))
Tamamen sallamışlar. Her zaman olduğu gibi Huzur Hakkı bedeli almak için komisyona üye olanların okumadan attıkları imzaların sonuçları bunlar.
Bu kararı bir raportör yazmış belli, Bunun heyet kararı olmasının ASLA VE ASLA imkanı yok.
Böyle olunca ister isteemez ben şimdi bu kararı yazana sorarım, ''Servisi mi akraban yoksa bayisi mi?'' diye.
Benim abim Vestel yetkili servisi, Yıllardır komisyon üyesiyim, bütün dosyaları sadece dosya muhteviyatı çerçevesinde değerlendiriyorum, kim olduğu benim için farketmez, abimin hizmet verdiği tüketicilerin de şikayet dosyası geliyor çatır çatır yazıyorum.

Bu karar başından doğru, sonunda hatalı. Yani bir nalı ayıplı olarak belirleyip sonra SADECE ÜKETİCİNİN KARAR VEREBİLECEĞİ seimlik hakkı ile ilgili sen neye istinaden kafana göre takılıyorsun ki?

Evet ücret iadesi de talep edebilrisiniz ancak rakamsal olarak ne kadar zarar edeceğiniz ksımını yani iade alacağınız para ile bu makineye eşdeğer bir mal yeniden alabilecekmisiniz onu mutlaka araştırın lütfen.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri