Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Satın Alma Önerisi Vestel En Yüksek Görüntü Kalitesine Sahip TV?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan utku
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

utku

Yeni Üye
Yeni Üye
Bütçe
35000
Marka Model Bilgisi
Vestel
Herkese selamlar, uzun zamandır bir TV almak için forumu kazdıkça kazıyorum :) Aslında gönlüm 55Q80B'de idi böyle kült elektronikleri çok severim çünkü. Gelgelelim güvenilir bir satıcıdan bulmak mümkün değil maalesef artık. Ev de ışık alan bir ev olduğu ve Samsung'dan vazgeçmek istemediğim için 55LS03B veya BG almayı planlıyordum. Bugün bir arkadaşım vasıtasıyla Vestel TV'lere indirimli ulaşabileceğimi öğrendiğim için onlara bakmaya başladım, ilk olarak yeni mini led serisine göz attım (UM9900-9910). Kendisi de bana QA9700 önerdi.

Samsung The Frame'in sağlayacağı yansıtmazlığın maliyetine (çünkü gerçekten bir adım geriden bakınca TV'ye bu paraları vermek anlamsız görünüyor), bir Vestel TV + salona alacağım ışık geçirmez perdelerle ulaşabilirmişim gibi geldi. Oldukça geniş bir 4K film ve dizi arşivim var, çoğunlukla sabit diskten bunları ve online olarak çeşitli spor müsabakalarını seyrediyorum. Mi Box S kullandığım için TV'nin işletim sistemi de pek bir anlam ifade etmiyor benim için. TV sürekli olarak uzun saatler açık kaldığı için OLED'i değerlendirme dışı bıraktım. Işık yansıtmazlığı bir kriter olmaktan çıkardığımı düşünürsek, en yüksek görüntü kalitesine sahip 55-65 inch Vestel TV'nin hangisi olduğunu öğrenmek isterim. Vestel söz konusu iken bir bütçe kriterim bulunmuyor. Zaten Samsung'da bütçe kriterime uyan (35 bin) The Frame harici dikkat çekici bir ürüne rastlanmıyor artık.

Şimdiden teşekkürler.

Herkese selamlar, uzun zamandır bir TV almak için forumu kazdıkça kazıyorum :) Aslında gönlüm 55Q80B'de idi böyle kült elektronikleri çok severim çünkü. Gelgelelim güvenilir bir satıcıdan bulmak mümkün değil maalesef artık. Ev de ışık alan bir ev olduğu ve Samsung'dan vazgeçmek istemediğim için 55LS03B veya BG almayı planlıyordum. Bugün bir arkadaşım vasıtasıyla Vestel TV'lere indirimli ulaşabileceğimi öğrendiğim için onlara bakmaya başladım, ilk olarak yeni mini led serisine göz attım (UM9900-9910). Kendisi de bana QA9700 önerdi.

Samsung The Frame'in sağlayacağı yansıtmazlığın maliyetine (çünkü gerçekten bir adım geriden bakınca TV'ye bu paraları vermek anlamsız görünüyor), bir Vestel TV + salona alacağım ışık geçirmez perdelerle ulaşabilirmişim gibi geldi. Oldukça geniş bir 4K film ve dizi arşivim var, çoğunlukla sabit diskten bunları ve online olarak çeşitli spor müsabakalarını seyrediyorum. Mi Box S kullandığım için TV'nin işletim sistemi de pek bir anlam ifade etmiyor benim için. TV sürekli olarak uzun saatler açık kaldığı için OLED'i değerlendirme dışı bıraktım. Işık yansıtmazlığı bir kriter olmaktan çıkardığımı düşünürsek, en yüksek görüntü kalitesine sahip 55-65 inch Vestel TV'nin hangisi olduğunu öğrenmek isterim. Vestel söz konusu iken bir bütçe kriterim bulunmuyor. Zaten Samsung'da bütçe kriterime uyan (35 bin) The Frame harici dikkat çekici bir ürüne rastlanmıyor artık.

Şimdiden teşekkürler.
UM9900 aslında Vestel üretimi değildir. İthaldir Vestel markasıyla ülkemizde satılmakta. UM9910 ise Vestel tarafından üretilmiştir. Bence alınmalarında bir sorun yok.

Csot panel 75u9520 bulabileseniz %25 direk led mat ekran bir tv ye sahip olursunuz. Ayrıca bizde 65 inc ls03b frame tvde mevcut. Matlık oranı Vestel den biraz daha yüksek ama panel edge led, düz renklerde panelde baya bulutlanma var. Aynı yerde değiller birebir renk kıyası yapamam ama Vestel den de mennunuz Samsung frame den de.

Samsung düşünüp hele ki Q80B / BG düşünüp sonra vestelden ürün araştırmak ciddi bir sapma olur.
Vestel kötü üretici değildir ancak kapasitesi de bellidir.
Adem Bey, Samsung 55 inch TV'lerde 40 bin liradan aşağıda "tartışmasız" bir ürün bulunmuyor. 30 bin civarlarında, özellikli tek ürün LS03B. O da gayet iyi bildiğiniz üzere edge led panel. Vestel'e dönüşü 'ciddi bir sapma' olarak değelendirmişsiniz, çok da haklısınız. Bu sapmanın nedeni tamamen ekonomik. 30 bin civarı bir fiyat ödenecekse, güvenilir bir üreticinin (mesela) mini led panelli, daha yeni teknolojili ürünlerine yönelmek daha akılcı bir çözüm olur diye düşündüm. Bir alt seviye markanın en gelişmiş ürünü ile üst seviye bir markanın giriş seviyesi ürünleri arasında, aradaki kalite makasının daralacağını umarak buna yöneliyorum açıkçası, umarım doğru değerlendiriyorumdur.

Adem Bey, Samsung 55 inch TV'lerde 40 bin liradan aşağıda "tartışmasız" bir ürün bulunmuyor. 30 bin civarlarında, özellikli tek ürün LS03B. O da gayet iyi bildiğiniz üzere edge led panel. Vestel'e dönüşü 'ciddi bir sapma' olarak değelendirmişsiniz, çok da haklısınız. Bu sapmanın nedeni tamamen ekonomik. 30 bin civarı bir fiyat ödenecekse, güvenilir bir üreticinin (mesela) mini led panelli, daha yeni teknolojili ürünlerine yönelmek daha akılcı bir çözüm olur diye düşündüm. Bir alt seviye markanın en gelişmiş ürünü ile üst seviye bir markanın giriş seviyesi ürünleri arasında, aradaki kalite makasının daralacağını umarak buna yöneliyorum açıkçası, umarım doğru değerlendiriyorumdur.
Vestel ile Samsung arasında ilerleyiş şu şekilde oluyor.

Samsungun elinde 5 ayrı statü var diyelim tv konusunda. Bu 5 ayrı statüden modelleme yapıp 55 ayrı ürün çıkartıyor ortaya.
Vestelin elinde 1 statü var teknoloji olarak. Elinde olan bu tek statüyü mümkün olan en abartılı model numarası ve mümkün olan en kaliteli kozmetik dizayn ile Amiral ürün olarak sahaya sürüp sonra elinde olan bu tek statü tetknolojiden 1 kısarak X 2 kısayark Y 3 kısarak Z segmenti oluşturup 55 ayrı ürün çıkartıyor ortaya.

Yani Samsung da satın aldığınız modeller arasında bir teknoloji farkı oluyor ancak vestelde böyle bir şey yok.

Adam Aynı panel ve aynı MB185 anakart ile 10 ayrı üretim yapıyor ve hepsinde sadece özellikler ile kasa kozmetik değişiyor. Anakartın üzerindeki donanım hiçbir şekilde değişmiyor kapasite olarak.

Yani Samsung olanı geliştirerek ilerlerken, Vestel Olanı kısıtlayarak ilerliyor, sorunumuz bu.

Tekrar yazayım, ben vestel için ''Kötü'' demiyorum ancak vestelin amirali ne veriyorsa, samsungun çavuşuyla yan yana geldiğinde aynı performansı verir diyebilirim.

Evinde Samsung KU7500 ve Vestel UD8360 kullanan birisiyim aynı zamanda.

Yazdıklarımdan ''Samsung alın'' mesajı da çıkmasın tabi, ben sadece segment farkını vurgulamaya çalıştım, bana kalsa tv denen bu alete , özellikle SONY kesinlikle yüksek paralar yıllarca ödetmemiş gibirisi olarak Philips Lg vs ''para ödemeye değmez'' diye açık açık yazıyorum yıllardır. İlla ithal bir ürün alınacaksa Samsung orta şeker bir model alınıp geçilebilir kanaatindeyim.

Yazdıklarımdan ''Samsung alın'' mesajı da çıkmasın tabi, ben sadece segment farkını vurgulamaya çalıştım, bana kalsa tv denen bu alete , özellikle SONY kesinlikle yüksek paralar yıllarca ödetmemiş gibirisi olarak Philips Lg vs ''para ödemeye değmez'' diye açık açık yazıyorum yıllardır. İlla ithal bir ürün alınacaksa Samsung orta şeker bir model alınıp geçilebilir kanaatindeyim.
Q Serisi Quantum dot'lara atladığımız anda, diğer markaların Samsung'la kıyaslanamayacağı bir alana girmiş oluyoruz anladığım kadarıyla. Tarifinizden yola çıkarak, 55CU7000-7200 modellerinin orta şeker Samsung'lar olduğu sonucuna vardım. Crystal UHD serisinin üst modellerinde (CU8000-8500) dahi, diğer markalarla bir kıyastan söz etmek çok mümkün değil sanırım.

Forumda Crystal serisi panel farklılıklarını araştırarak bir karar vermeye çalışacağım.

Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. Sizi uzun yıllardır takip ediyorum Adem Bey, hatta bu TV araştırma sürecinde kendi sitenizi ve forumunuzu açtığınızı görmekten çok memnun oldum. "Şunu alın bunu alın" gibi bir yönlendirmede bulunmaya tenezzül etmeyeceğinizi gayet iyi biliyorum. Uzmanı olduğunuz alanlarda sahip olduğunuz bilgiyi sade, samimi ve dürüst bir şekilde paylaşıyorsunuz. Hepimizin örnek alması gereken bir insan olduğunuz için de ayrıca teşekkür ederim.

@Murat ALA @Cnytkyz Sizlere de paylaştığınız bilgiler için çok teşekkür ederim.

K
Q Serisi Quantum dot'lara atladığımız anda, diğer markaların Samsung'la kıyaslanamayacağı bir alana girmiş oluyoruz anladığım kadarıyla. Tarifinizden yola çıkarak, 55CU7000-7200 modellerinin orta şeker Samsung'lar olduğu sonucuna vardım. Crystal UHD serisinin üst modellerinde (CU8000-8500) dahi, diğer markalarla bir kıyastan söz etmek çok mümkün değil sanırım.

Forumda Crystal serisi panel farklılıklarını araştırarak bir karar vermeye çalışacağım.

Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. Sizi uzun yıllardır takip ediyorum Adem Bey, hatta bu TV araştırma sürecinde kendi sitenizi ve forumunuzu açtığınızı görmekten çok memnun oldum. "Şunu alın bunu alın" gibi bir yönlendirmede bulunmaya tenezzül etmeyeceğinizi gayet iyi biliyorum. Uzmanı olduğunuz alanlarda sahip olduğunuz bilgiyi sade, samimi ve dürüst bir şekilde paylaşıyorsunuz. Hepimizin örnek alması gereken bir insan olduğunuz için de ayrıca teşekkür ederim.

@Murat ALA @Cnytkyz Sizlere de paylaştığınız bilgiler için çok teşekkür ederim.

Samsung un 7000 ve 8000 serisi modellerini ben mağazalarda diğer tvler ile canlı kıyas yapmıştım. Çok da başarılı değiller. Hatta daha ucuz olup daha güzel görünen bir sürü model vardı. Sizde bir teknoloji marketine gidip aklımızdaki tvlere canlı bakın derim. Öyle kâğıt üstünde yazdığı gibi olmuyor bazen.

Vestel TV alınmaz Artık neredeyse diğerleri ile aynı fiyat eskisi gibi çok fiyat farkı kalmadı bundan sonra Vestel almam bitti Vestel işi :haha

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri