Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Teknik Soru Vestel flora 12+18 multi inverter klima Isıtma sorunu

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Kotumar

Meraklı
Yeni Üye
Marka Model Bilgisi
Vestel flora 12+18 inverter klima
Merhaba. 8 ayda vestel multi flora 12+18 lik klima satın aldım. Dairem daha bitmediği için yazın test edemedim. Ama şu an ısıtma modunda 30 da bile olsa sıcak hava üflerken serin bir hava da ufleniyor. Montaj esnasında usta vakum da yaptı. 12 lik klimada 7 metre boru kullanıldı. 18 lik ise 3 metre kullanıldı. Ama şu an ariza kaydıma gelen ekip sorun yok dedi. Motorda sensör var o yüzden tam ısıtmıyor. Bende alakası yok dedim. Gaz eksik olabilir test edin. Eğer ki eksik varsa tamamlayınız dedim. Ben baktım sorun yok. Başka teknisyen de gelip baksın dediler. Şimdi bu klima da bu şekilde verimsiz calisacaksa ve bana bunun performansı bu kadar diyen servise ne diyeceğim. Motor gücü ikisini kaldırmıyor diye saçmalıyor. Halbuki 30 luk motor var ki bunu hesap etmeden mi üretiliyor. Bu Ürünü ilk 6 ay geçmediği için nasıl bir yol izlersem iade edebilirim. Çünkü performansi gercekten kötü

Teknik Soru Vestel flora 12+18 multi inverter klima Isıtma sorunu

Inverter klimalarda sıcaklık çok düşük olmadığı için ısıtmada böyle durumlar olabilir. Zaten yukarıda detaylı şekilde açıklamışlar durumu. İçeriyi konforlu şekilde ısıtmak için 35 derece üflüyor diyelim ki, o hava klimadan çıkıp gelene kadar soğuyor (ortam daha soğuk olduğu için) karşısına geçtiğinizde o 35 dereceyi 30 derece olarak hissedersiniz. Mesafe uzaklaştıkça daha da düşer.

Soğuk üflerken de bu durum olur fakat insan vücudu ortam sıcaklığında üflenen havayı serin olarak algıladığı için soğutma modunda belli olmuyor bu durum.

Markadan bağımsız olarak, aynı durumu daha 3-4 gün önce Gree klimada da yaşadım. Ki kendisi çok sevdiğim bir klima, canavar gibi basarsın ısıtır basarsın soğutur. Fakat ısıtmaya ayarlayıp karşısına...
Benim test için iç ünitesi zemine konmuş kurulu bir klima var. Yazın soğutma için kullanılmayacak olsa ısıtmada iç ünite bana göre kesinlikle zemine kurulmalı. Aradaki fark inanılmayacak kadar fazla. Bir klima ne kadar iyi olursa olsun zemin hissedilir derecede serin oluyor. Ama benim testteki zeminde olduğu için en ufak serinliği emerek alıyor heryer eşit sıcaklıkta. Konfor daha yüksek.

Dış ortam sıcaklığı 8 derece olduğu için klima motor borusu sıcaklığını ateş ölçer ile ölçemiyorum. Ama elimle dokundugumda sıcaklığı hissedebiliyorum. 40-46 derece olduğunu hissedebiliyorum. İç ortam ısısı 23 derece klima devamlı açık. İç ünite üfleme sıcaklığı 43 derece şimdi ölçüm yaptım.
Klima üstüne emdiği yere sıcaklık ölçer ile baksana havadan dik birkaç pozisyonda bak abi

Merhaba iyi günler. En son bayi ile kavga ettim bayi başka servis gönderdi. Gelen yetkili servis bu klimada expansion arızalı dedi. O yüzden iade hakkımı kullanmak istiyorum dedim. Multi iç ünite 1 tanesi kapalı olsa bile onada gaz ve ısı gidiyor muş. İade işlemi yaparken fatura daki tutar mı ödenir. Yoksa şu an ki liste fiyatı mı ? Birde 4 yıllık ek bakım ücreti iade edilir mi ?

Su an evimde 28m2 ve 18 m2 iki odayı ısıtmak için baymak multi düşünüyorum sizce konfor anlamında verim alır mıyım yoksa multi sistemlerden uzak mı durayım?

@Adem Helvacı @mbirol @İlteriş Yılmaz sizlerden görüş ve oneri bekliyorum.

Merhaba iyi günler. En son bayi ile kavga ettim bayi başka servis gönderdi. Gelen yetkili servis bu klimada expansion arızalı dedi. O yüzden iade hakkımı kullanmak istiyorum dedim. Multi iç ünite 1 tanesi kapalı olsa bile onada gaz ve ısı gidiyor muş. İade işlemi yaparken fatura daki tutar mı ödenir. Yoksa şu an ki liste fiyatı mı ? Birde 4 yıllık ek bakım ücreti iade edilir mi ?

Su an evimde 28m2 ve 18 m2 iki odayı ısıtmak için baymak multi düşünüyorum sizce konfor anlamında verim alır mıyım yoksa multi sistemlerden uzak mı durayım?

@Adem Helvacı @mbirol @İlteriş Yılmaz sizlerden görüş ve oneri bekliyorum.
Fatura tutarı üzerinden hem cihaz ücretini hemde 4 yıl garanti ücretinizi iade alın sonrasında fiyat farkı için tüketici hakem heyetine başvururuz bence vestelden çıkıp baymaka gitmek mantıksız bence daha kaliteli klimalar ve satış sonrası hizmette iyi klimalar almasınız. Eviniz ara kat mı alt üstünde daire var mı yalıtım var mı ve hangi şehirde

Fatura tutarı üzerinden hem cihaz ücretini hemde 4 yıl garanti ücretinizi iade alın sonrasında fiyat farkı için tüketici hakem heyetine başvururuz bence vestelden çıkıp baymaka gitmek mantıksız bence daha kaliteli klimalar ve satış sonrası hizmette iyi klimalar almasınız. Eviniz ara kat mı alt üstünde daire var mı yalıtım var mı ve hangi şehirde
Onun dilekçesi var mı?
Bizim ev 4 katli benim daire 3. Katta
Klima motoru dogu yönüne kuruluyor.
Oda 1 tanesi 18_20 m2
Mutfak ise 25m2 ama kapısı devamlı açık.
Zaten 18btu bosch ASX18VW30N model bir klima ise oturma odasinda var.

Benim düşündüğüm model
RAS-2M18G3AVG-TR dış ünite
RAS-M13E2KVG-TR iç ünite
RAS-M16E2KVG-TR iç ünite

Fiyat 55 bin verildi. Sizler ne önerirsiniz

Onun dilekçesi var mı?
Bizim ev 4 katli benim daire 3. Katta
Klima motoru dogu yönüne kuruluyor.
Oda 1 tanesi 18_20 m2
Mutfak ise 25m2 ama kapısı devamlı açık.
Zaten 18btu bosch ASX18VW30N model bir klima ise oturma odasinda var.

Benim düşündüğüm model
RAS-2M18G3AVG-TR dış ünite
RAS-M13E2KVG-TR iç ünite
RAS-M16E2KVG-TR iç ünite

Fiyat 55 bin verildi. Sizler ne önerirsiniz
Multi siplit klima alacağınız bir durum yok bence çünkü bir ticarethane değil birisürü klima yok ortada sadece 2 klima alacaksınız ve fazladan 1 dış ünite size çok birşey kaybettirmez bence ve aynı zamanda split alırsanız daha tasarruflu olur kullanacağınız odaların m2 si birisi 18-20(net ölçüsü yokmu metre ile ölçesiniz daha iyi olur her odayı) diğeri 25 dediniz. Peki 18 lik boshun takıldığı oda kaç m2 ?

Multi siplit klima alacağınız bir durum yok bence çünkü bir ticarethane değil birisürü klima yok ortada sadece 2 klima alacaksınız ve fazladan 1 dış ünite size çok birşey kaybettirmez bence ve aynı zamanda split alırsanız daha tasarruflu olur kullanacağınız odaların m2 si birisi 18-20(net ölçüsü yokmu metre ile ölçesiniz daha iyi olur her odayı) diğeri 25 dediniz. Peki 18 lik boshun takıldığı oda kaç m2 ?
@Kotumar

Yatak odası 22 m2
Mutfak 24 m2
Bosch takılan oda 36 m2

Multi isteme nedenim daha önce kullandığım multi idi ve duvar ona göre delinmiş. Multi olmazsa tekrar pencere tarafından delinmesi gerek. Ama benimde gönlüm bireyselden yana. Midea klima 12 lik all easy pro düşünüyorum. Ama servis bizim ilde yok. İlerleyen süreçte muhakkak gelir ama kurulum aşaması beni düşündürüyor.

Bu arada multi klimadaki arıza expansion dediler bir iç ünite kapalı bile olsa klima iç ünitesine ısı gene geliyor. Tamir edelim dediler bende yok değişim istiyorum dedim.

@Adem Helvacı

Son düzenleme:
Yatak odası 22 m2
Mutfak 24 m2
Bosch takılan oda 36 m2

Multi isteme nedenim daha önce kullandığım multi idi ve duvar ona göre delinmiş. Multi olmazsa tekrar pencere tarafından delinmesi gerek. Ama benimde gönlüm bireyselden yana. Midea klima 12 lik all easy pro düşünüyorum. Ama servis bizim ilde yok. İlerleyen süreçte muhakkak gelir ama kurulum aşaması beni düşündürüyor.

Bu arada multi klimadaki arıza expansion dediler bir iç ünite kapalı bile olsa klima iç ünitesine ısı gene geliyor. Tamir edelim dediler bende yok değişim istiyorum dedim.

@Adem Helvacı
Multi split klimalar soğutma konumunda çalışırken kapalı iç unitelere giden expantion vanalar kapalıdır gaz geçmez fakat ısıtmada durum farklıdır. ısıtma konumunda 1 adet ic ünite bile çalışırken kapalı konumda olan iç ünitelerin icinden minimum miktarda gaz geçişi normaldir. Bu yağ döngüsünde problem olmaması adına sistemsel bir korumadır. Arıza değildir.

Yatak odası 22 m2
Mutfak 24 m2
Bosch takılan oda 36 m2

@Adem Helvacı
Hangi şehirde yaşıyorsunuz

Montaj ekipman dahil ama kurulum hariç 2 adet 12 btu 50 bin fiyat almışım. Servis kurulum ücretli dedi. 2500 tl dedi
Kurulum hariç ürün almayın ürünle ilgili sorun olursa midea sorumluluk kabul etmiyor satın aldığınız yere montaj işine ben karışmam siz yapın sorumluluk sizde diyin 50 bin cihaz 2500*2 5000 kurulum 55.000 güzel fiyat kabul ediyorsa midea yetkili bayisi bu şekilde yaptırın. Alacağınız yerin şehir dışında olması önemli değil yetkili midea bayileri şehir dışında yetkili montaj servisine yaptırabilir sorun olmaz

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri