Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

ViewSonic VX3258-2K-MHD Kapanıp Açılınca Görüntü Sorunu

mustafakaplan

Yeni Üye
Yeni Üye
Merhaba,

ViewSonic’in VX3258-2K-MHD model numaralı 2K 32 inç 144 Hz monitörünü kullanmaktayım, monitörü almamın üzerinden tam 2 yıl geçti. Son zamanlarda monitörü kapatıp açtığımda ekran gelmiyor. Daha doğrusu bir ekran geliyor ama siyah bir ekran herhangi bir yazı çıkmıyor ekranda, normalde ViewSonic yazısı gelir kapatıp açtığımda, keza bilgisayarımı kapatıp açtığımda da görüntü gidiyor, monitörü bazen 10-15 bazen de 20-25 kez kapat aç yaptıktan sonra görüntü geliyor. Garanti süresi de dolduğu için servise göndermek istemedim, sorun tam olarak neden kaynaklanıyor olabilir? Konu ile ilgili bir video çekip sorunu ayrıca göstereceğim.

Merhaba,

ViewSonic’in VX3258-2K-MHD model numaralı 2K 32 inç 144 Hz monitörünü kullanmaktayım, monitörü almamın üzerinden tam 2 yıl geçti. Son zamanlarda monitörü kapatıp açtığımda ekran gelmiyor. Daha doğrusu bir ekran geliyor ama siyah bir ekran herhangi bir yazı çıkmıyor ekranda, normalde ViewSonic yazısı gelir kapatıp açtığımda, keza bilgisayarımı kapatıp açtığımda da görüntü gidiyor, monitörü bazen 10-15 bazen de 20-25 kez kapat aç yaptıktan sonra görüntü geliyor. Garanti süresi de dolduğu için servise göndermek istemedim, sorun tam olarak neden kaynaklanıyor olabilir? Konu ile ilgili bir video çekip sorunu ayrıca göstereceğim.
Video geldiğinde daha net yorumlarız mutlaka fakat 2-3 olasılık birden var. Led driver sorunu, LVDS protokol sorunu veya güç kartı sorunu bunlardan bazıları.

Video geldiğinde daha net yorumlarız mutlaka fakat 2-3 olasılık birden var. Led driver sorunu, LVDS protokol sorunu veya güç kartı sorunu bunlardan bazıları.
Merhaba Adem abi, öncelikle yanıtın için teşekkür ederim, video linkini buraya bırakıyorum videoda görüldüğü gibi ekrana ışık geliyor ancak görüntü yok.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.

Denemelerden sonra ekrana gelen görüntü, bunda bir bozukluk veya problem yok ama çok sık aç kapat yapmak can sıkıcı oluyor.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.

Son düzenleme:
Merhaba Adem abi, öncelikle yanıtın için teşekkür ederim, video linkini buraya bırakıyorum videoda görüldüğü gibi ekrana ışık geliyor ancak görüntü yok.

Denemelerden sonra ekrana gelen görüntü, bunda bir bozukluk veya problem yok ama çok sık aç kapat yapmak can sıkıcı oluyor.
Çok ilkel bir bakış açısı biliyorum fakat, görüntünün gelmediği esnada monitörün arka alt kısmına doğru şöyle hafifçe pıt pıt bebek poposuna vurur gibi vurup ekranı takip eder misin şöyle kıp kıp bir şeyler gelip gidiyor mu?

Çok ilkel bir bakış açısı biliyorum fakat, görüntünün gelmediği esnada monitörün arka alt kısmına doğru şöyle hafifçe pıt pıt bebek poposuna vurur gibi vurup ekranı takip eder misin şöyle kıp kıp bir şeyler gelip gidiyor mu?
Şimdi denedim Adem abi, herhangi bir şey gelip gitmedi VA panel dolayısıyla ekranda o ışık süzmeleri oluşup kayboluyor hemen, ama kıp kıp bir şeyler gelip gitmedi, önemli bir bilgi midir bilmiyorum ama alt tarafta viewsonic yazısının olduğu kısımlar oldukça sıcak ısınmış halde, aldığımdan beri öyle gerçi ama yine de bu bilgiyi vermek istedim

Şimdi denedim Adem abi, herhangi bir şey gelip gitmedi VA panel dolayısıyla ekranda o ışık süzmeleri oluşup kayboluyor hemen, ama kıp kıp bir şeyler gelip gitmedi, önemli bir bilgi midir bilmiyorum ama alt tarafta viewsonic yazısının olduğu kısımlar oldukça sıcak ısınmış halde, aldığımdan beri öyle gerçi ama yine de bu bilgiyi vermek istedim
Abi ben LVDS soketinde bir irtibat sorunu oluştuğunuı düşünüyorum sıcağın verdiği genleşme ve gevreme etkisi ile.
Yalnız monitör sökmek büyük derttir o yüzden şunu yap bunu yap diyemiyorum sana. Bir şey olur, kırılır vs üzülürüz sonra.

Abi ben LVDS soketinde bir irtibat sorunu oluştuğunuı düşünüyorum sıcağın verdiği genleşme ve gevreme etkisi ile.
Yalnız monitör sökmek büyük derttir o yüzden şunu yap bunu yap diyemiyorum sana. Bir şey olur, kırılır vs üzülürüz sonra.
Teşekkür ederim Adem abi, bu soket takılabilir bir soket ise sökebilirim ekranı daha önce deneyimlediğim bir konu ancak eğer lehimleme işlemi ile vs. Yapılıyorsa risk almak istemem ben de yine de cevapların için çok teşekkür ederim :)

Teşekkür ederim Adem abi, bu soket takılabilir bir soket ise sökebilirim ekranı daha önce deneyimlediğim bir konu ancak eğer lehimleme işlemi ile vs. Yapılıyorsa risk almak istemem ben de yine de cevapların için çok teşekkür ederim :)
Bak en güzel cevap burada :ok

Bak en güzel cevap burada :ok

Tamamdır Adem abi herhalde doğru anladım dikkatlice çıkartmaya çalıştım ama speaker bağlantısının bir kablosunu kopardım sanırım yanlışlıkla sokette sorun değil o kadar bunu temizleyip bir deneyeceğim :) Ayrıca şunu da ekleyeyim Adem abi bu ürünü ben teşhir olarak satın almıştım mağazadan sanırım ürün daha önce de işlem görmüş olacak ki panele bağlı 3 vidayı iyi sıkmamışlar onlar düştü :)

Ekli dosyalar

• 20230829_113746.jpg
    20230829_113746.jpg
    71.2 KB · Görüntüleme: 9
  • 20230829_113743.jpg
    20230829_113743.jpg
    32.5 KB · Görüntüleme: 7
Son düzenleme:
Keşke açmadan önce viewsonicten destek alsaydın. Benzer sorunu arkadaş yaşadı onun da garantisi bitmişti yolladı ücretli tamir için ondan da 1700 tl para istenmiş onu verdi bir üst güncel modelini vermişlerdi.

Tamamdır Adem abi herhalde doğru anladım dikkatlice çıkartmaya çalıştım ama speaker bağlantısının bir kablosunu kopardım sanırım yanlışlıkla sokette sorun değil o kadar bunu temizleyip bir deneyeceğim :) Ayrıca şunu da ekleyeyim Adem abi bu ürünü ben teşhir olarak satın almıştım mağazadan sanırım ürün daha önce de işlem görmüş olacak ki panele bağlı 3 vidayı iyi sıkmamışlar onlar düştü :)
Denedim ancak yine çözüm olmadı Adem abi yine de teşekkürler sorun farklı bir şeyden kaynaklanıyor muhtemelen servisine göndereceğim artık yapım ücretini karşılayacağım :)

Hdmi veya displayport bağlantı yerini veya kabloyu değiştirmek bazen çözüm olabilir..bilgisayar uefi ayarlarıda ekran kartının bazen monitor tanımasında problem çıkara biliyor..evde uydu alıcı varsa hdmi üzerinden test denemesi yapabilirsin..bazen yüksek tazeleme oranı açılışta monitör tarafından algılanmıyor. 50/60hz lik girişle dene..masaüstünde 120.144..165hz gibi değerlerde kullanmakta sorun olabilir..

Hdmi veya displayport bağlantı yerini veya kabloyu değiştirmek bazen çözüm olabilir..bilgisayar uefi ayarlarıda ekran kartının bazen monitor tanımasında problem çıkara biliyor..evde uydu alıcı varsa hdmi üzerinden test denemesi yapabilirsin..bazen yüksek tazeleme oranı açılışta monitör tarafından algılanmıyor. 50/60hz lik girişle dene..masaüstünde 120.144..165hz gibi değerlerde kullanmakta sorun olabilir..
Şey kısmı sorun, açılış logosunu bile basmıyor olması :alala

Aslında hepsini denedim, monitörde anladığım kadarıyla farklı bir problem var, en iyi ihtimalle servise göndereceğim veya yeni bir monitör temin edeceğim artık, yine de teşekkür ediyorum yardımlarınız için :)

Bende bu tarz bir sorun yaşamıştım ekran aynı şekilde kalıyordu
Display port kablosu ile bağlıydı
Kabloyu değiştirdim düzeldi
Aynı sorun mudur bilmiyorum fakat denemediyseniz denemekte fayda var

Gelişmeleri haber vermeyi unutma lütfen :ok
Merhaba Adem abi,

Öncelikle en başından beri ilgilendiğin için teşekkür ederim, monitörü servise göndermedim baya bir süre kullanmadım, bugün yine ektan açılmıyordu ve ben de monitörü tekrar söktüm anakartındaki tüm bağlantı noktalarını çıkardım, hepsinin tozunu alıp teker teker temizledim, panele giden kablolara kadar temizlik yaptım, ve güzel haber şu ki bu problemi çözdüm problemi çözerken 2 hoparlörden birinin bağlantı kablosunu soketten koparmışım yanlışlıkla, bunu nerede taktırabilirim, 4 pinli sokete bağlıydı 2 tanesi bir hoparlöre 2 tanesi diğer hoparlöre bağlı, bunlar da anakartta ikisi birlikte tek bir noktaya bağlanıyorlar, o noktadan soketi de çıkartabiliyorum bu arada :)

Ekli dosyalar

• 20230915_125356.jpg
    20230915_125356.jpg
    45.6 KB · Görüntüleme: 4

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri