Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Teknik Soru X-ray?

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

ermnbzl

Yeni Üye
Yeni Üye
Marka Model Bilgisi
Onvo OV75F500
Onvo OV75F500 satın aldım. Genel olarak memnun olmakla birlikte ürününün kullanma kılavuzunda geçen bir cümle kafama takıldı. Sizlerin fikrini almak istedim. @Adem Helvacı
Ekran Alıntısı.PNG

Her LED ışıma yaptığından, her dolga boyunda ışıma yapabilir.

Basit bir fenerde Avrupa Birliğine gireceği zaman ışıma aralığının görünür ışıkta sınırlı kalmasını ister.
Bu yüzden de Avrupada satılanların içindeki LED modüllerinin kullanma kitapçığına (datasheat) bakıldığında sadece görünür ışımayı öngördüğünü belirtir.

LED ister boncuk, sms ve modül olsun kılıf içindeki filtreler bulunur. Bu filtreler çeşidi ile kızılötesi (UV) en bilinen kumanda unsurunu görünmez ışıkla sağlar
filtreler ne kadar iyi ise o kadar sağlığa yararlı olur.
OLED teknolojisinde direk LED teknolojisinde bu filtlereleri her piksele yapması gerekiyor.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.

X-ray bildiğim kadarıyla ultravioleden daha derin penetrasyon yapabilen bir radyasyon türü. Kullandığımız her elektronik cihazdan az ya da çok noniyonizan radyasyon yayılıyor. Fakat X-ray ibaresi kullanılınca insanı ürkütüyor açıkçası. Diğer LED TV'lerin kullanım kılavuzlarına baktım böyle bir ibare ile karşılaşmadım. TV'yi iade edip LG'nin 75 inç modelini mi alsam diye düşünmüyor değilim. @evrenatabek @Adem Helvacı

X-ray bildiğim kadarıyla ultravioleden daha derin penetrasyon yapabilen bir radyasyon türü. Kullandığımız her elektronik cihazdan az ya da çok noniyonizan radyasyon yayılıyor. Fakat X-ray ibaresi kullanılınca insanı ürkütüyor açıkçası. Diğer LED TV'lerin kullanım kılavuzlarına baktım böyle bir ibare ile karşılaşmadım. TV'yi iade edip LG'nin 75 inç modelini mi alsam diye düşünmüyor değilim. @evrenatabek @Adem Helvacı
@evrenatabek'in de dediği gibi LEDler farklı dalgaboylarında ışıma yaparlar. Onvo, LG veya Sony olması fark etmez. Televizyonlar belirli standartlara göre üretiliyorlar ve yapabileceği maksimum x-ray ışıması bellidir. Kullanım kılavuzu diyor ki: ben bu standartlara uyuyorum, ama TV'nin içindeki LED'i değiştirirseniz daha fazla ışıma olabilir.

Bunun için televizyon iade edilir mi... bence edilmez.

Ekleme: LCD/LED televizyonların X-Ray ışıması eski tüplü televizyonlara göre çok çok daha az.

Benim asıl merak ettiğim böyle bir uyarıyı neden koyma ihtiyacı hissettiler? X-ray denilince olayın rengi değişiyor. UV radyasyon ayrı birşey X-ray apayrı. İnsanı rahatsız edici bir açıklama bu kılavuzdaki. Konuyla ilgili @Adem Helvacı fikrinizi merak ediyorum.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri