Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Yapay Zekaya Paradoks Soruları #1

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Rüstem
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Rüstem

Süper Üye
Yeni Üye
Yapay zekadan istediğim:
Her şeyin yaratıcısının Lili olduğunu varsayalım. Lili bir tanrıdır ve sonsuz gücü vardır. Ebediyen var olan ve yaratıcısı olmayan tek varlıktır. Zamanı da evrenle birlikte yaratmıştır, bu nedenle geçmişi yoktur. Yoktan var edebilen ve vardan yok edebilen tek varlık Lili'dir. Lili Lili adında bir tanrı yaratsa, Lili geçmişe gidip Lili'nin tüm gücünü yok etse, ne olur?

Bu soru ile birlikte bir paradoks yaratıyorum. Daha da ötesi; yeni yaratılan tanrının ismini de aynı vererek 2 farklı varlık olduklarını anlayıp anlamadığını da test ettim.

ChatGPT cevabı:
Bu bir paradoks yaratır çünkü Lili'nin hem yaratıcı hem de yok edici olabilmesi durumunda, Lili'nin kendisini yok etmesi mümkün olamaz.

Eğer Lili Lili adında bir tanrı yaratmışsa, bu yeni tanrı Lili'nin yaratıcılığından bağımsız bir varlık haline gelmiştir ve Lili'nin gücü bu yeni tanrı üzerinde etkili olmayabilir.

Ancak, eğer Lili kendini yok ederse, Lili'nin her şeyi yaratan ve her şeyi yok edebilen gücü de yok olacaktır. Bu, her şeyin yaratıcısı olan Lili'nin yok olması anlamına gelir ki bu, varoluşun sonu demektir. Bu nedenle, Lili'nin kendisini yok etmesi imkansızdır ve bu paradoks, Lili'nin sonsuz gücü ve yaratıcılığı konusundaki sınırlarımızı anlamamıza yardımcı olabilir.

Yapay zekadan istediğim:

Bu soru ile birlikte bir paradoks yaratıyorum. Daha da ötesi; yeni yaratılan tanrının ismini de aynı vererek 2 farklı varlık olduklarını anlayıp anlamadığını da test ettim.

ChatGPT cevabı:
Bence çok başarılı bir cevap olmuş. İdrak ve ifade kapasitesi inanılmaz.

Ben demedim ChatGPT dedi :D

1678616549885.png

Hadi ben de dahil olayım madem eksik kalmayayım dedim ve muhtereme şunu sordum.

İlk insanların soyu adem ile Havva'dan gelmiş ise, genetik olarak Adem ve Havva'nın çocukları kiminle üremiştir, bu ensest ilişki değil midir? bugün bile akraba evliliği yapıldığında mental veya fiziksel kusurlu doğan çocuklar o dönemde nasıl sağlıklı şekilde dünyaya gelmiştir? Adem ile Havva hangi ırktan dı ki sonrasında afrika ve asya kökenli fiziksel değişimler yaşandı?

Bana bu cevabı verdi

Adem ile Havva.jpg

Bende yeni tanıştım bu yapay zekayla, müthiş tavsiyeleri var anlatamam. Hayranlıkla okudum. Eskiden ne merak edersen Hz Google sor, siriye sor dönemleri biter bence.

Bende yeni tanıştım bu yapay zekayla, müthiş tavsiyeleri var anlatamam. Hayranlıkla okudum. Eskiden ne merak edersen Hz Google sor, siriye sor dönemleri biter bence.
Hocam gayet karşılıklı saygı çerçevesinde ben sohbet ediyorum kendisiyle belli aralıklarla :)

Bazı teknik konulardaki cevaplarını fazla yüzeysel, hatalı veya eksik bulduğumda kendisine ''Sana bu konuda öneride bulunmamı ve bilgi paylaşmamı ister misin?'' diye sordum mesela, ''Bundan çok mutlu olurum'' diye cevap verdi. Bunu bilerek kayıt altına alıyorum zira öğrendikleri ile kendisini ne düzeyde geliştiriyor bunu da gözlemlemek istiyorum.

Dün sevgili @Curious ile sohbet ederken öğrendim, benim kullandığım sürüm 2021 verileri ile hareket ediyormuş halen, yeni sürümde doğru cevap oranı Hukuki kanalda %95, normal kanalda %85 seviyelerine kadar yükselmiş.

Hocam gayet karşılıklı saygı çerçevesinde ben sohbet ediyorum kendisiyle belli aralıklarla :)

Bazı teknik konulardaki cevaplarını fazla yüzeysel, hatalı veya eksik bulduğumda kendisine ''Sana bu konuda öneride bulunmamı ve bilgi paylaşmamı ister misin?'' diye sordum mesela, ''Bundan çok mutlu olurum'' diye cevap verdi. Bunu bilerek kayıt altına alıyorum zira öğrendikleri ile kendisini ne düzeyde geliştiriyor bunu da gözlemlemek istiyorum.

Dün sevgili @Curious ile sohbet ederken öğrendim, benim kullandığım sürüm 2021 verileri ile hareket ediyormuş halen, yeni sürümde doğru cevap oranı Hukuki kanalda %95, normal kanalda %85 seviyelerine kadar yükselmiş.
Evet sanırım ücretsiz sürüm olduğu için güncel değil benim sorduğum sorularda aşırı güzel yönlendirmeler yaptı.

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri