Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Satın Alma Önerisi Yeni Ev Kuracak Çift İçin Beyaz Eşya Tavsiye Ricası

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

ManInSuit

Yeni Üye
Yeni Üye
Herkese merhaba. Youtube'daki inceleme videolarınızı izledikten sonra buraya kadar geldim ve üye oldum. Öncelikle yardımcı olmak üzere zaman harcayan herkese emeğinize sağlık diyorum ve çabalarınızdan ötürü takdir ve teşekkürlerimi sunuyorum.

Aynı başlıktan tekrar tekrar açılmasını istemezdim ancak malum süreç biraz yorucu oluyor ve her ne kadar forumdaki benzer başlıkları incelemiş olsam da işin içinden tam olarak çıkamadım ve yardımlarınıza talibiz.

Kısmetse temmuzdaki düğünümüze kadar hazırlıkları tamamlamak için araştırmalara hız verdik. Çok geniş bir bütçemiz yok ancak sağlam ve kaliteli, uzun yıllar kullanabileceğimiz fiyat/performans ürünlerinin peşindeyiz. Marka da biraz önemli bizim için. Altus'a ısınamadık örneğin.

Bu noktada emin olamadığım bir husus var. Arçelik alıp +4 yıl garanti yapılması önemle vurgulanmış çoğu başlıkta ancak aynı zamanda Arçelik'in fiyatlarının yüksek olması nedeniyle Samsung tercih ederim demiş @Adem Helvacı Bey örneğin bir mesajında. Ancak bildiğim kadarıyla Samsung, Bosch ve Siemens gibi markalarda şuan garanti uzatma imkanı yok. Bu durum kafamı kurcalıyor. Arçelik bayiinden iyi bir fiyat alma ihtimalim var ancak garanti uzatacak olursam yine aynı kapıya çıkıyor ve bazı modeller diğer saydığım yabancı markalarla aynı fiyatlara geliyor.
Sadede gelirsek, kıstaslarımız şunlar;

Buzdolabı için,
1-Kiracıyız dolayısıyla genişlik 70cm den fazla olmamalı
2-İç hacmi geniş olmalı.
3-Enerji sarfiyatı düşük olmalı.
4-Sadece buzdolabı için 25bin TL mertebesine çıkılabilir.

Ben şu modelleri buldum ancak bunlar haricindeki önerilerinize açığız;
-Arçelik 270561 EB (akakçe'de 18.597tl) ya da 270531 EI (akakçe'de 15.940tl)
-Samsung RT46K6000WW-TR (akakçe'de 12.676tl)
-Siemens KG55NVWF0N ya da Siemens KG56NHIF0N(sitesinde 29.000tl ancak akakçe'de 20.899tl ) -net değil
-Sharp SJ-XG690M-BK almayı çok isterdim ancak kiracı için çok geniş :( (Adem Bey'e selam olsun :) )

Buzdolabı için bu kadar para vermeye gerek yok, al şu Samsung senin işini görür. Kalan bütçeyle de çamaşır makinası al der misiniz?

Hatta abartıp yanına da bir fiyat/perfomans kurutma makinesi tavsiyesi verseniz de o gazla hepsini alıp çıksam.. :D

Çamaşır makinesi;
-Arçelik 9122 PM (akakçe'de 10.273tl)
-Samsung WW90TA046AH/AH (akakçe'de 11.299tl)
-Grundig GPWM 92855 (akakçe'de 11.999tl)
-Siemens WG52A2X0TR (akakçe'de 13.253tl) ya da Siemens WG44A2A0TR (akakçe'de 14.389tl)

Buraya kadar okuyup yardımcı olmak isteyen herkese tekrar teşekkür ederim. Sağlıcakla kalınız.

Öncelikle merhabalar. Mesajınızı okudum alt marka istemediğiniz kesin. Ana markalarla devam edeceğiz. Yerli markalar içerisinde kalitesine güvendiğimiz markadır Arçelik. İthal gruplarda da Samsung olabilir. BSH elemek zorunda kalıyorum ek garanti olmadığı için ve işçilik-yedek parça ücretlerinin gereksiz şekilde yüksek olmasından dolayı.

Arçelik'ten set yapacak olursak;
Buzdolabı: Arçelik 270561 EB uygundur. (Kombi tipi istediğinizi varsayıyorum.)
Çamaşır Makinesi: Arçelik 9140 PM uygundur.
Kurutma Makinesi: Arçelik 940 KMI uygundur. (Kurutma makinesi alacaksanız.)

3 ürünü de tek seferde alacaksanız bayiyle sıkı bir pazarlık yapıp fiyat düşürebilirsiniz. Altus'a neden ısınamadığınızı anlamadım aynı fabrikanın aynı kalitede ürettiği ürünlerdir. Gelelim ek garanti işine. Sakın ha sakın fiyat düşsün diye yaptırmamazlık etmeyin özellikle buzdolabı için. Fabrika garantisi bitti mi buzdolabının motoru bir yanar sonra pişman olursunuz yaptırmadığınıza.

Samsung;
Buzdolabı: Samsung RT46K6000WW-TR uygundur.
Çamaşır Makinesi: Samsung WW80TA026AE (8 KG) veyahut WW11BBA046AEAH (11 KG)

Net bir bütçe belirtmediğiniz için kafama yatan ürünleri yazdım. Eğer bütçenize sığmazsa düşeriz. Ek garanti Samsung'da bazı ürünlere yapılıyor. Buzdolabı ve Çamaşır makinesine mesela. Bunların garantisini uzatabilirsiniz.

Sormak istediğiniz, kafanıza yatmayan şeyler varsa sorabilirsiniz.

Öncelikle merhabalar. Mesajınızı okudum alt marka istemediğiniz kesin. Ana markalarla devam edeceğiz. Yerli markalar içerisinde kalitesine güvendiğimiz markadır Arçelik. İthal gruplarda da Samsung olabilir. BSH elemek zorunda kalıyorum ek garanti olmadığı için ve işçilik-yedek parça ücretlerinin gereksiz şekilde yüksek olmasından dolayı.

Arçelik'ten set yapacak olursak;
Buzdolabı: Arçelik 270561 EB uygundur. (Kombi tipi istediğinizi varsayıyorum.)
Çamaşır Makinesi: Arçelik 9140 PM uygundur.
Kurutma Makinesi: Arçelik 940 KMI uygundur. (Kurutma makinesi alacaksanız.)

3 ürünü de tek seferde alacaksanız bayiyle sıkı bir pazarlık yapıp fiyat düşürebilirsiniz. Altus'a neden ısınamadığınızı anlamadım aynı fabrikanın aynı kalitede ürettiği ürünlerdir. Gelelim ek garanti işine. Sakın ha sakın fiyat düşsün diye yaptırmamazlık etmeyin özellikle buzdolabı için. Fabrika garantisi bitti mi buzdolabının motoru bir yanar sonra pişman olursunuz yaptırmadığınıza.

Samsung;
Buzdolabı: Samsung RT46K6000WW-TR uygundur.
Çamaşır Makinesi: Samsung WW80TA026AE (8 KG) veyahut WW11BBA046AEAH (11 KG)

Net bir bütçe belirtmediğiniz için kafama yatan ürünleri yazdım. Eğer bütçenize sığmazsa düşeriz. Ek garanti Samsung'da bazı ürünlere yapılıyor. Buzdolabı ve Çamaşır makinesine mesela. Bunların garantisini uzatabilirsiniz.

Sormak istediğiniz, kafanıza yatmayan şeyler varsa sorabilirsiniz.

Vakit ayırdığınız için teşekkür ederim.

Aslında Altus'a nişanlım pek ısınamadı ve istemiyor. :) Benim de çekincem şu; Altus vb. alt markalarda fiyatı düşürmek için bazı özellikler kırpılıyor mudur?

Eğer sizi çok yormayacaksa Arçelik modellerinin Grundig ve/veya Altus muadillerini yazabilir misiniz?

Vakit ayırdığınız için teşekkür ederim.

Aslında Altus'a nişanlım pek ısınamadı ve istemiyor. :) Benim de çekincem şu; Altus vb. alt markalarda fiyatı düşürmek için bazı özellikler kırpılıyor mudur?

Eğer sizi çok yormayacaksa Arçelik modellerinin Grundig ve/veya Altus muadillerini yazabilir misiniz?
İnsanımızda marka takıntısı var maalesef bir şey diyemeyeceğim. Fiyat düşürmek için tabii özellik kırpılıyor ama kaliteden kırpılmıyor emin olabilirsiniz (Arçelik grubu nezdinde).

Buzdolabı: Altus ALK 471 NX
Çamaşır Makinesi: Altus AL 10123 D
Kurutma Makinesi: Altus AL 91 IC

İnsanımızda marka takıntısı var maalesef bir şey diyemeyeceğim. Fiyat düşürmek için tabii özellik kırpılıyor ama kaliteden kırpılmıyor emin olabilirsiniz (Arçelik grubu nezdinde).

Buzdolabı: Altus ALK 471 NX
Çamaşır Makinesi: Altus AL 10123 D
Kurutma Makinesi: Altus AL 91 IC

Anladım, teşekkür ederim tekrar. Bir de kombi buzdolabına alternatif olarak üstten donduruculu model önerebilir misiniz karşılaştırmak için?

KG56NHIF0N bu buzdolabının diğer varyasyonunu 3 yıldır kullanıyorum. Benimki 186-75lik olan. Gerçekten memnunum tek sorunu nem tarafında meyve-sebze kısmı eğer yüksek yaparsanız su birikiyor. Ancak buda normal nemlilik artınca besin uzun süre duruyor ama ıslaklık oluyor. Onun dışında gerçekten başarılı bir ürün. Kalite olarakta üst düzey zaten menteşeden tut gerçek inox özelliklerine kadar tavsiye ederim.

Üstadlar, buzdolabında itiraz etsem de iç hacim çok ağır bastı. İyi de bi fiyat alınca Profilo'nun BD2156WFXN modeli nişanlımın aklını çeldi. Bu model hakkında yorumunuz nedir? 70cm genişlikte 400lt ve üzeri soğutucu hacmi olan başka marka model tavsiyeniz olur mu? @Ispanak Namık

Üstadlar, buzdolabında itiraz etsem de iç hacim çok ağır bastı. İyi de bi fiyat alınca Profilo'nun BD2156WFXN modeli nişanlımın aklını çeldi. Bu model hakkında yorumunuz nedir? 70cm genişlikte 400lt ve üzeri soğutucu hacmi olan başka marka model tavsiyeniz olur mu? @Ispanak Namık
Grundig GPRND 47731. Hem küçük olsun hemde içi büyük olsun derseniz dolapların et kalınlığı düşer ve buzdolabının verimlilik düşer. Bu dolap uygundur.

Bu modelin aynısı siemens ve boschda olmalı. Çünkü birebir üretim yapıyorlar. Sadece malzeme kalitesi değişiyor ürünlerinde. Bence siemens-bosch tarafına bakın. İçinde ki malzemeden, inox yüzeyine, tutamaklarından genel kalitesine profilo ile aşırı fark var.

Çamaşır Makikinesi: Siemens WG52A200TR 10kg 1200 devir 72 dB 50 litre su (ekonomi) Bayiden 12 -13 bin tlye alırsınız
Buzdolabı : Arçelik A 2074 NFK (192kWh 35dB) -----> Hem sessiz hem de düşük güç tüketimi
Buzdolabı : Beko B 69400 NFK E (192kWh 35dB) -----> Hem sessiz hem de düşük güç tüketimi

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri