Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Yıllık Elektrik Tüketimi Kotasının 5000kwh ya Düşürülmesi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan janavar
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

janavar

İnce Eleyen
Araştırmacı
Resmi Gazete’de yayınlanan karara göre 1 Ocak 2025’ten itibaren mevcut yıllık 1 milyon kWh olan harcama sınırı 5 bin kWh seviyesine çekildi. Bu da aylık 417 kWh elektrik harcaması yapan hanelerin daha yüksek fatura ödemesi anlamına geliyor.

Tabi bu durum şuanlık.

seneye 4000kwh sonraki sene 3500kwh olmayacağının garantisi yok...

Aslında elektrikli araçlardan dolayı yaptılar bu düzenlemeyi tabi de, elektrikle ısınanlar için de sıkıntı olacak maalesef.

"Aylık tüketimi 420 kilowatt-saat civarı olan bir fatura şu anda yaklaşık 1.000 lira ediyor. Eğer bahsedildiği gibi 5 bin kilowatt-saat üzerinden bir son kaynak tedarik düzenlemesi yapılırsa bu fatura 2.000 lira düzeyine gelecektir."
5000kWh'ı geçen abonelerin tüm elektrik kullanımı mı en yüksek tarife üzerinden hesaplanacak yoksa 5000'in üstü mü onu anlamadım.

Aslında elektrikli araçlardan dolayı yaptılar bu düzenlemeyi tabi de, elektrikle ısınanlar için de sıkıntı olacak maalesef.

"Aylık tüketimi 420 kilowatt-saat civarı olan bir fatura şu anda yaklaşık 1.000 lira ediyor. Eğer bahsedildiği gibi 5 bin kilowatt-saat üzerinden bir son kaynak tedarik düzenlemesi yapılırsa bu fatura 2.000 lira düzeyine gelecektir."
5000kWh'ı geçen abonelerin tüm elektrik kullanımı mı en yüksek tarife üzerinden hesaplanacak yoksa 5000'in üstü mü onu anlamadım.
Cümleden anlaşılan tamamı gibi.

Isıtma ve soğutma için Klima ve Elektrik sobası kullanan Akdeniz, Ege bölgeleri için adaletsiz bir uygulama olacak gibi gözüküyor.

Doğu Anadolu ve özellikle Güneydoğu Anadolu kaçak kullanımdan dolayı bu kıstaslar dışında kalacağı için, Maalesef Mersin gibi yerde yaşayan beni derinden etkileyecek gibi gözüküyor.

Bunun yerine kaçak kullanımların önüne geçilse tüm Türkiye ferahlayacak. Ama amaç bu değil sanırım. trafolara süzme sayaç bağlanarak neredeyse hangi ev kullanıyor öğrenilebilecekken, onun yerine faturasını her ay düzenli ödeyene itiliyorlar.

Tüm bunların dışında bu işten yeterli gelir elde edilmezse, dediğim gibi kademeli olarak 4500-4000-3500 diye bu kotayı düşürürler.

Biraz araştırdım ben de, dediğiniz gibi tamamını etkiliyor.

5000kWh'ı geçen tüketimlerde devlet sübvansiyonu kullanımın tamamı için ortadan kalkmış oluyor.
hocam bu yönetenler vatandaşın parasına nasıl çökeriz diye beyin yoruyorlar. yıllarca milletin anasını ağlattılar. hala da devam edyorlar. adam akıllı bir açıklmada yok. yaptık oldu bitti. en iyisini biz biliriz zihniyetleri var. surası bende biraz muglak kaldı. mesajdan anladığım 5bin kwh geçerse bütün kullanımı subvase edilmeden ödeyeceğiz. şimdi ben ağustos ayına kadar 5bin kwh kullandım diyelim. sonra sübvanse edilen tutarı eylül ayı geldiğinde tek seferde mi ödeyeceğim, yoksa tutarı bölecekler mi ? bir diğer ihtimal eylül den sonra gelen faturayı subvanse edilmeden mi ödeyeceğiz?

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri