Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Teknik Soru Bosch Seri 6 1200dd Çamaşır Makinesi Çalışmıyor.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

ByCilo

Midea Xtreme Tester
Moderator
Marka Model Bilgisi
Bosch
Merhaba arkadaşlar çamaşır makinesi sabah çalışmadı program düğmesini çeviriyorum hiç tepki vermiyor.
Mahallede trafo ve elektrik direkleri yenileme çalışması var sorun bu durumla alakalı olabilir mi?
Sırasıyla bakmam gereken parçalar konusunda bir öneriniz olur mu?

Kontrol kalemi ile prizden başlıyorum. 🙂

Ekli dosyalar

• images (4).jpeg
    images (4).jpeg
    18.5 KB · Görüntüleme: 20
Bu voltaj dalgalanmasindan ötürü makinem calismamis, servis de kart degismesi gerekiyor demisti, yeni makine almistim. Ama on yil oncesiydi. Konustugumuzda, eskiden bu dalgalanmalari absorbe edecek (teknik terimleri bilmem cok, eski tv lerin transistör transformator de deniyor gaiba) bir parca vardi ama simdi yok, akim makine açık olmasa da direk makineye geliyor o yuzden kart yaniyor demisti servis. O gunden beridir hem bulaşık makinemi hem çamaşır Makinemin fislerini kullanmadigimda çıkarır kullanacagimda fişe takarim. Bir daha böyle bir şey olmadi. (teknik konudur, ama basima geldiği icin aktarmak istedim,)

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.
Söyle de bi video buldum belki faydali olur,

Şuanki delilleriniz ile Tüketici Mahkemesinde davayı kaybetme ihtimali daha yüksek gözüküyor.
Ölçü cihazınız TrueRMS değil. Yani şebeke dalgalanması gösterecek ve gerçek değeri ekranda gösteremez.
Herkesi yanıltabilir.
Görsel incelemede kartın orta gerilim devre elemanlarında bir bozulma gözükmüyor
düşük gerilim kısmında gözüküyor.
Şebeke dalgalanması, pik yapması, gerilim değişmesi tanımları farklıdır.

Topraklama ölçme tekniğiniz eskilerin 12V ampül ile toprak ile hattın bağlantısı var mı kontrolünden gelen, fenomen olmaya çalışanların videolarında yaptığı teknik. Mühendilikte topraklama ölçme tekniği farklı ve yasal kabul olanı budur. Topraklama hattı hatası dağıtım şirketi değil, tesisatı yapanın sorumluluğunda.

Kaçak olacak yer çamaşır makinesinin motorundan olur. Onu atacak olan toprak hattı. Kaçaktan yani motor tellerin izolasyonun kalkması motor yanığına götürür. 10mAlerde kaçak olması toprağa atar. İnverter kontrol kartı olsaydı geri akım kaçaklarından devre yanardı.

Trafo arızaları kaynaklı itirazlar; bireysel değil, toplu olacak ki hatta her faz hattının kullanıcısı olan aynı zaman biriminde arızalı ürünler olacak. Birinde ampül patlar, birinde televizyon yanar, birininde bulaşık yanar.

Size özel orta gerilim trafosu direğe konduysa onun imzalanan sözleşmede de dağıtım şirketini sorumlu tutmayan madde vardır.

Aslında bu kadar olumsuz olan bir metinden vazgeçmiştim. Şirkete başvuruda bulunma yoluna gidecek hissi oluştuğundan metodlarınızın daha dikkat çeken delillerden sunmanızı istediğimden.
katılıyorum çoğu kişi servise rapor tutturun diyor ama okadar basit değil serviste aynı apartmanda aynı markadan başka emsal yoksa toğun ağzına girmek istemiyor haklı olarak.Dava gibi durumlarda dağıtım şirketi de servisten kanıt istiyormuş. Dayımdan biliyorum nötr kopması olmuştu dayımın tüplü tv den dumanlar çıkmaya başladığı gibi kucaklayıp balkondan aşağıa atmış o sırada üst katlardan benzer şekilde atanlar olmuş kimisi kuçaklayıp aşağıya indirmiş. kimini balkona çıkarmış tabi sonra herkes bireysel başvurdu aldılar servis tutarlarını.

Bir fikir vermesi için

Benimde ayrıca kart üstünde yol çıkışlarında karartı dikkatimi çekmişti. fazla kararmışlar. Veri giriş çıkışların olduğu 3lü düz kenardaki

Karttın makine gövdesinin alt kısmına neden yerleştirilir? Kart aliexpresste satılmasıda ilginç geldi.
Screenshot 2024-03-08 at 11-23-30 ELEKTRONIK KART TAMIRCILER GRUBU Facebook.png

Burada benim düşüncem ve gözlemlediğim nötr üzerinde olan voltaj 🤔 düşüncem yanlış mı?
Faz jenaratörün içinden çıkan enerji
Nötr çıkan enerjinin topraklansın ki elektronlar hareket etsin basit mantığı ile anlatılır.
Nörtden gelecek arıza trafoda veya direkte nötr hatta faz bağlandığında ancak cihazlar havai fişek gösterisi yaparlar. cihazlara 2 faz birden girmesi ile.
Nötr genelde en masumlarıdır.

Bir fikir vermesi için

Benimde ayrıca kart üstünde yol çıkışlarında karartı dikkatimi çekmişti. fazla kararmışlar. Veri giriş çıkışların olduğu 3lü düz kenardaki

Karttın makine gövdesinin alt kısmına neden yerleştirilir? Kart aliexpresste satılmasıda ilginç geldi.
Ekli dosyayı görüntüle 13601
İzlediğim videolardan lg ve samsungun ana karti da altta, hatta lg nin ön alt tarafta. Ama ilginç gercekten.

Bu prizlerin adina regulator koysalar da da sadece yüksek akimdan koruyabiliyor aklinizda olsun. Sabit akim icin illa bi regulator edinmek gerekiyor.
aslında akım koruma diye bir şey yok.ama bu priz diğerlerinden farklı .

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.

Yüksek voltajdan koruyun diyor ya onu diyorum.Ayrica videonun yorumlarinda da ani tepki veremedigi de yaziyor. Ayrica voltaj dusmelerinde etkili olmadığı icin de cok kullanisli olmadigini soylemisler. Hani enerji hattımıza guveniyorsak fakat olurda yüksek voltaj gelirse korusun dersek kullanabiliriz gibi. Orada regulator demeleri yanlis ki video sahibi de açıklama yaomis, bu sabit akim vermez diye. Onu hatirlatmak istedim. Sadece girilen araliktaki voltajda tutmaya calisir. Dalgalanmalarda,dusmelerde etkili degil ki ani yukselme de de tepkiyi gec verdigini soyleyenler olmus.Bir de şu husus var bu bir priz icin bunun yerinevoltaj korumali bi sigortayla bütün prizlere ayni korumayi saglayabiriz de mesela.
hocam siz nereye okudunuz bilmiyorum ama hiçte öyle bir durum yok voltaj zaten anında lap diye 1000 volt olmuyor ki gerçeğinden yaklaşık 5 volt kadar fazla ölçüyor.Alıp almamak size kalmış şuanlık gözlemlerime ve ölçümlerime göre işini layıkıyla yapıyor her şeyi geçtim elektrik kesintisi sonrası gelen ilk darbeli voltajı cihazlara yansıtmaması için bile alınır.Mahalle de trafoda sorun oldu arka arkaya belki de 2 sn aralayla gidip gelmeleri bu priz kaç kere engelledi.Zaten şebeke kaynaklı sorunların çoğu hemen çıkmıyor anakartlarda bileşenlerin ömrünü yiyor sonra durduk yere niye bozuldu diyoruz.Adem abi ile uzun uzun görüştük ac akım mantığından bahsettik günümüzde ac akım ile çalışan çoğu cihazın zaten darbelere belli miktarda dayandığı konusunda istişare ettik.Regülatörde alsanız %100 koruma yapamazsınız ki günümüzde hangimizin evi regülatör kullanyama müsait?

Bunlar anca birden yükselen akımda iş görür. Evdeki akım düzensizse sürekli düşüp yükseliyorsa pek iş görmez.
zaten sürekli düşüp aniden yüksek voltaj geliyorsa cihaza enerji vermesin mantığı bu trafoda sıkıntı varken dakilalarca enerjiyi salmadığına şahit oldum.Tam geri sayım yapıyor aniden tekrar düşüyor sıfırdan başlıyor.Bu yüzden buzdolabını 16 dk ayarladım . Kombi 5 dk.

şu alet burada ve önceki diğer konularda niye bu kadar tepki alıyor anlamıyorum yahu içinde 5 liralık tristör olan tuncmatik sırf markasından dolayı güven verip alıyorsunuz buna sırf cata diye güvenmiyorsunuz.Merak etmeyin cata nın ortağı falan da değilim bilakis sevmiyordum ama arkadaş tavsiye etti ürünleri eskisi gibi değil ben akıllı prizini.bile kullanıyorum bozulsada direk değişim yapıyorlar dedi ,ürünü de inceledim güven verdi.Tüm sevdiklerime tavsiye ettim tabi şuana kadar aga trafo patladı bu priz sayesinde tv kurtuldu diyende olmadı ama böyle bir niyetle alanda almasın zaten.Bir.nevi sigorta bu ürün ne zaman işe yarar ne kadar yarar kimse bilemez.Teknik detayları ve mantık olarak diğerlerinden farklı sadece.

şu alet burada ve önceki diğer konularda niye bu kadar tepki alıyor anlamıyorum yahu içinde 5 liralık tristör olan tuncmatik sırf markasından dolayı güven verip alıyorsunuz buna sırf cata diye güvenmiyorsunuz.Merak etmeyin cata nın ortağı falan da değilim bilakis sevmiyordum ama arkadaş tavsiye etti ürünleri eskisi gibi değil ben akıllı prizini.bile kullanıyorum bozulsada direk değişim yapıyorlar dedi ,ürünü de inceledim güven verdi.Tüm sevdiklerime tavsiye ettim tabi şuana kadar aga trafo patladı bu priz sayesinde tv kurtuldu diyende olmadı ama böyle bir niyetle alanda almasın zaten.Bir.nevi sigorta bu ürün ne zaman işe yarar ne kadar yarar kimse bilemez.Teknik detayları ve mantık olarak diğerlerinden farklı sadece.
Mesele CATA olması değil. CATA, APC, Tuncmatik, Brennensthul artık hangi marka olursa olsun hepsi birbirinin aynısı neredeyse bunlar. Hepsi kullan at mantığında biraz. Enerji dağıtım şirketinin yapamadığını evde yapmaya kalkınca tek çare regülatör.

Mesele CATA olması değil. CATA, APC, Tuncmatik, Brennensthul artık hangi marka olursa olsun hepsi birbirinin aynısı neredeyse bunlar. Hepsi kullan at mantığında biraz. Enerji dağıtım şirketinin yapamadığını evde yapmaya kalkınca tek çare regülatör.
bana gösterirmisiniz hangisinin mantığı aynı ben bu mantıkta mikrodenetleyici ile kontrol edilen bu fiyata başka bir marka bulamadım.Alıp almamak kişiye kalmış sonra forumlarda anakartım durup dururken niye yandı ,yok dağıtım şirketinden parayı alırsınız naraları okuyoruz ,okumaya da devam ederiz.

Koydugunuz youtube tanıtım videosunun yorumlarinda okudum demisler diye dediklerimi. Siz de okuyabilirsiniz. Ayrica kotulemedim yapabildigi seyler belli zaten.
çoğu kişi ürünün ne olduğundan haberi yok almadan önce epey yorum okudum, video izledim ,eşe dosta tavsiye etmeden önce de kendim inceleme yaptım ,öyle basit incelemelerde değil kendi wattmetrem ile de kıyasladım defalarca kablo ucuyla saç teli inceliğinde temasla enerji verdim çektim verdim çektim her seferinde görevini yaptı.Bir tek sağlamlığı ve içindeki rölenin dayanımı konusunda kefil olamam onuda garantisi ile savunurum.Arıza olursa değişim olur yeterki faturası olsun.

Ekli dosyalar

• IMG_20231230_122341.jpg
    IMG_20231230_122341.jpg
    32.3 KB · Görüntüleme: 9
  • IMG_20231230_122353.jpg
    IMG_20231230_122353.jpg
    32.4 KB · Görüntüleme: 9
  • IMG_20231230_131532.jpg
    IMG_20231230_131532.jpg
    42.1 KB · Görüntüleme: 10
  • IMG_20231230_122609.jpg
    IMG_20231230_122609.jpg
    23.6 KB · Görüntüleme: 9
en son kombiye taktım, bu priz hiç bir işe yaramasa bile ilk enerji gelmesinde kombi kapalı bile olsa anında pompa ve fan devreye giriyor onu engellesin yeterli.Defalarca anlık göz kırpması oldu ayda yılda bir de oluyor zaten bu gibi durumlarda da enerjiyi kesiyor.

Ekli dosyalar

• IMG-20240211-WA0025.jpeg
    IMG-20240211-WA0025.jpeg
    67 KB · Görüntüleme: 9
  • IMG-20240211-WA0023.jpeg
    IMG-20240211-WA0023.jpeg
    62.2 KB · Görüntüleme: 10
  • IMG_20240211_152957.jpg
    IMG_20240211_152957.jpg
    43 KB · Görüntüleme: 10
  • IMG_20240211_152954.jpg
    IMG_20240211_152954.jpg
    43.6 KB · Görüntüleme: 11
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri