Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Satın Alma Önerisi Grundig 75 GHU 9000 120hz fiyatına göre uygun

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

ilkerkpc

Meraklı
Yeni Üye
Bütçe
38500 tl
Marka Model Bilgisi
Grundig 75GHU9000
Arkadaşlar selamlar.Arçelik Grundig grubunun panel bilgilerini devlet sırrı gibi saklamasından ötürü Adem hocamızın ve diğer arkadaşların bu grupta tv önerisi yapmaması nedenini anlıyorum ancak bu televizyon çok ilgimi çekti bugün teslim aldım pazartesi kısmetse servisi bekliyorum kurulum için..

Daha önce Grundig tv kullanmış biri olarak fiyatına göre sunduğu özellikleri çok iyi bulduğum için panel bilgisi olmamasına rağmen risk alarak bu ürünü aldım. Öncelikle bu ürün gerçek yenileme hızı 120hz arkadaşlar 75inç 120hz tüm ürünler kıyaslandığında şu anki 38500 tl fiyatını uygun buldum. (Dün gece anlık indirime denk gelip 34200tl ödedim)
Ürün Google Tv olup NanoUHD+TV olarak geçiyor 2023 yeni ürün..

Üründe Micro dimming, Hdr 10+ , Dolby atmos ,White color Gamut,3 adet 2.1 mevcut.

Panel kısmına gelince nano grubu tvlerin ips panelle geldiğini biliyorum. Direct led olan tüm Nano tvlerin full array olduğunu okumuştum ne kadar doğrudur bilemem ama ürünün görüntü performansını test ettiğimde açıkçası çok beğendim.
Arayışta olan arkadaşların incelemesini tavsiye ederim. Kurulum sonrası deneyimlerimi yazacağım

Bende vatandan 30799 a 65GHQ9500 almıştım , 65GHU9000 modelini 21750 ye görünce aklım karıştı açıkcası. Daha kurulum yapılmadı. Farka değecek bir performans var mıdır acaba?
75 ghu9000 olandan faki 65 in 60 Hz olması gerisi aynı,senin TV de kullanıcıların bazilarinda ışık sızması şikayeti oluyordu degisim talep ediyolardi,bence mesafe uygunsa 75 al gözün kapalı

Sağolun, size de hayırlı olsun. Aynen sağ salim gelsin de kullanmaya başlayalım bir an önce.

Bu arada kullanan arkadaşlar bilgi verebilirler mi acaba, kutudan duvar askı aparatı çıkıyor mu? Ya da Vestel'deki gibi servise söyleyince ücretsiz askı aparatı getirip duvara montaj yapıyorlar mı? Yoksa kendimiz önceden temin edip servis gelince duvara kurulum mu istiyoruz???
Ne yazikki çıkmıyor servis gelmedennonce arayıp nasıl montaj olacağını soruyor ona göre kendileri getirip ücretsiz diye biliyorum birde akım koruyucu satmak istiyorlar ,herhangi bir elektriksel bir panel arizasinda paneli garantiye sokuyolar bilgin olsun

Bu cihazda kullanılan panel nedir arkadaşlar? Boe IPS mi?
Ortam ışığı sensörü var sanırım TV'nin ancak Dolby IQ yok galiba.

Son düzenleme:
Bende dün MediaMarkt dan satın aldım ürünü . Lakin hepsi burada da toshiba 70QA5D63DT QLED modeli 70” 24.500 TL , sizce Grundig hata mı oldu ? Yoksa daha mı iyidir

Bende dün MediaMarkt dan satın aldım ürünü . Lakin hepsi burada da toshiba 70QA5D63DT QLED modeli 70” 24.500 TL , sizce Grundig hata mı oldu ? Yoksa daha mı iyidir
Hocam ben Toshiba'yı Carrefour'da teşhirde gördüm, çok beğenmedim. Bu ürünü de Vatan'da ve Teknosa'da teşhirde gördüm bariz baha iyiydi.

Bir de Toshiba'nın uydu kablosu, SPDIF kablosu, vs takılan kısmı direk arkaya bakıyor. TV'yi duvara monte ettirmeyi planladığım için de hiç hoşuma gitmedi bu durum. Duvara montaj sonrası kablo takıp çıkarmak neredeyse imkansız olacaktı. Bunu da önemli bir dezavantaj olarak değerlendirdim.

Aslında prensip olarak IPS panelli bir TV almayı hiç düşünmüyordum ama teşhirde görünce panele ısındım biraz. Yoksa 2010 yılından beri hiç IPS panele sahip TV almadım, kolay kolay da alacağımı düşünmezdim ama fiyat olarak da cazip gelince en azından bir süre kullanırım, beğenmezsem yazlığa götürürüm diyerek ikna ettim kendimi...

Edit: Ayrıca 70" TV yıllardır 65" kullanan biri için pek de anlamlı bir upgrade olmuyor, boyut olarak fark çok az, mağazaları gezerken ona da dikkat ettim. Sonrasında zaten 70" bakmayı bırakıp direk 75" ve 85" modellere odaklandım ama Vestel ve Arçelik'in 85" üretimlerinin olmaması fiyat anlamında elimizi kolumuzu bağlıyor maalesef.

Bir de gözlemlediğim kadarıyla Qled olayı reklamı yapıldığı kadar fark yaratmıyor. Asıl farkı yaratan Samsung'un Neo Qled serisi televizyonları ama onları da x3 fiyatla satıyorlar maalesef. Sony ve Panasonic'in çekilmesi fiyat rekabetini öldürdüğü için hiç iyi olmadı maalesef.

Son düzenleme:
Grundig, Arçelik , Beko aynı televizyonu üretip farklı markalar adında satıyor garanti olarakta diğer firmalardan daha fazla güven veriyor ama en büyük eksiklikleri ürettikleri Televizyonun detaylı tüm özelliklerini belirtip doğru düzgün bir pazarlama tarzı ortaya koyamamaları. Biraz daha panel yazılım donanım v.s gibi bilgilerin belirtilerek tüketicinin doğru şekilde yönlendirilmesi lazım çünkü artık bilinçli tüketici sayısı her geçen gün artıyor.

Arkadaşlar peki bu televizyon duvara monte edildiğinde arka tarafına USB, HDMI kablo v.s takmak için yeteri kadar boşluk kalıyor mu ? Duvara monte ettirmek mantıklı mı ?

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri