Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Satın Alma Önerisi Grundig 65 GHQ 9500 QLed Tv alındı

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

freeee

İnce Eleyen
Kadim Üye
Bütçe
30.0000
Marka Model Bilgisi
Grundıg 65GHQ9500 Google Smart 4K QLED
Arkadaşlar geçen vatan bilgisayarın kampanyasından almış olduğum Tv bugün teslim edildi.tv ünitesi bekliyorum 10-15 gün içinde ünite gelecek. sabırsızlanıyorum gerçi kurdursam mı beklesem mi ? Karar veremedim bir türlü. Yakın zamanda ayrıntılı bilgi paylaşayım..

Ekli dosyalar

• IMG_2478.jpeg
    IMG_2478.jpeg
    47 KB · Görüntüleme: 391
  • IMG_2477.jpeg
    IMG_2477.jpeg
    35.3 KB · Görüntüleme: 396
  • IMG_2476.jpeg
    IMG_2476.jpeg
    50.5 KB · Görüntüleme: 386
Hayır aydınlatma sisteminde değişiklik olmuyor sadece panelin arasına QDEF katman ekleniyor.
Q led paneldede beyaz backligt kullanildigindan kesin eminmiyiz.adem beyin bir videosunda q ledlerde mavi backligt var dedigini hatirliyorum netten baktigimdada bu görseller cikiyor

Ekli dosyalar

• Screenshot_2024-03-21-20-37-51-086_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2024-03-21-20-37-51-086_com.android.chrome.jpg
    18.4 KB · Görüntüleme: 20
  • Screenshot_2024-03-21-20-36-58-084_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2024-03-21-20-36-58-084_com.android.chrome.jpg
    52 KB · Görüntüleme: 23
Q led paneldede beyaz backligt kullanildigindan kesin eminmiyiz.adem beyin bir videosunda q ledlerde mavi backligt var dedigini hatirliyorum netten baktigimdada bu görseller cikiyor
Ledler lümen değeri olarak belki farklılık gösterir ama sistem aynı sistem yani şişirildiği kadar devrimsel bir fark yok.

inç yükselse bile özellik düşüyor sanırsam. Düz dolby vision var gördüğüm kadarıyla.
Bende
Nano felan hepsi hikaye. Sizin televizyonunuz QLED, GHU9000 normal led. Tek fark aradaki Q-DEF renk katmanı farklılığı.
Tcl 75c745 qled bakıyordum mediamrtkte ikisini yanyana koymuşlardı, aynı yayinlari açtırdım aynı anda her ikisinde inan 75ghu9000 bariz eksiği yoktu görüntü anlamında bende o an karar verip Grundig aldım yanına ps5 de aldım üstüne para da artti

Bende

Tcl 75c745 qled bakıyordum mediamrtkte ikisini yanyana koymuşlardı, aynı yayinlari açtırdım aynı anda her ikisinde inan 75ghu9000 bariz eksiği yoktu görüntü anlamında bende o an karar verip Grundig aldım yanına ps5 de aldım üstüne para da artti
Hayırlısı olsun güle güle kullanın, yalnız mağaza ışıkları altında çok fark görünmeyebilir keza c745 farkını karanlıkta belli ediyor(with local dimming)

Günaydın.

Açıkçası şu mavi ışık işinden kıllandım. Zira bendeki cihazın arkasından çıkan ışık bildiğin beyaz.

Bulabildiğim kaynaklara göre qled tvlerde backlightın mavi olması gerekiyor. Bazı panellerde mavi backlight mavi alt piksele ait quantum dotu uyarıp mavi aydınlanmasını sağladığı gibi, bazılarında mavi backlight direkt mavi alt pikselden geçerek görüntüyü sağlıyor.

Neyse, acaba bu cihazda farklı bir "beyaz ışıklı qled" teknolojisi var? Eğer mavi backlight olmadan qled mümkün değilse ortada bir dümen olmalı. Ya da arkadan sızan beyaz ışık neyin nesi. Kafamda sorular :) Cihazdan memnunum ama dümen varsa direkt iade ederim.

Müşteri Hizmetlerine yazıp sorayım bari.

Edit: Bir qled tv parçalama videosu buldum:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.

Led ışığı beyaz görünüyor. Acaba mavi dedikleri 9000 kelvin üzeri ultra soğuk beyaz mıdır?

Ekli dosyalar

• __opt__aboutcom__coeus__resources__content_migration__treehugger__images__2016__06__led-color-...jpg
    __opt__aboutcom__coeus__resources__content_migration__treehugger__images__2016__06__led-color-...jpg
    89.8 KB · Görüntüleme: 18
Son düzenleme:
Günaydın.

Açıkçası şu mavi ışık işinden kıllandım. Zira bendeki cihazın arkasından çıkan ışık bildiğin beyaz.

Bulabildiğim kaynaklara göre qled tvlerde backlightın mavi olması gerekiyor. Bazı panellerde mavi backlight mavi alt piksele ait quantum dotu uyarıp mavi aydınlanmasını sağladığı gibi, bazılarında mavi backlight direkt mavi alt pikselden geçerek görüntüyü sağlıyor.

Neyse, acaba bu cihazda farklı bir "beyaz ışıklı qled" teknolojisi var? Eğer mavi backlight olmadan qled mümkün değilse ortada bir dümen olmalı. Ya da arkadan sızan beyaz ışık neyin nesi. Kafamda sorular :) Cihazdan memnunum ama dümen varsa direkt iade ederim.

Müşteri Hizmetlerine yazıp sorayım bari.

Edit: Bir qled tv parçalama videosu buldum:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.

Led ışığı beyaz görünüyor. Acaba mavi dedikleri 9000 kelvin üzeri ultra soğuk beyaz mıdır?
Ben mh sordum diye hatirliyorum bana beyaz aydinlatma var demişlerdi.ama sorumu ne kadar anlayipta dogru cvbi verdilermi emin degilim.cunku tv ye yeni yazilim guncelleme gelecekmi dedigimde tv de playstore var istediginiz programi indirebilirsiniz diye yanit almistim.

Bir videodada adem helvacı sanki qledlerde mavi ışık var dedi diye hatirliyorum.

Youtube da bir kanalda ekrani kirik qled tv leri parçalara ayırıp inceleyen bir kanal var orada bir kac videoda ledler hep mavi quantum dot katmandan mavi isik gecince beyaz oluyor sanki.mh ile gorusunce yaniti paylasirmisiniz

Kanali ekledim

İlaveten, arkadaşın bahsettiği Arçelik Beko modelleri olmazsa, Grundig marka 55 inç OLED modeller ile değiştirmelerini isteyin. Madem model yok, bir üstünü istemek hakkınız. :)

Grundig diye bir şirket yok, hatta Beko da yok. Hepsi Arçelik A.Ş. markası ve üretimi. Kendi üretimi olan başka marka ile nasıl değiştiremez? Kabul ederseniz buzdolabı ile bile değiştirebilirler. Hiçbir bahaneleri yok, bastırın.
Hocam bugün aradılar 55 GHQ 9500 temin etmişler. 1 hafta içinde değişim için aksiyon alacaklarını ilettiler.
Umarım gelen TV'de gölgelenme ve ölü piksel sorunu olmaz.

Hocam bugün aradılar 55 GHQ 9500 temin etmişler. 1 hafta içinde değişim için aksiyon alacaklarını ilettiler.
Umarım gelen TV'de gölgelenme ve ölü piksel sorunu olmaz.

Bulacakları belliydi. Bu modellerin üretimden kalkacağını sanmıyorum. (belki minicik revizyonlar vb olur) Daha reklamlara yeni başladılar, web sayfalarını güncelleyip duruyorlar. 6 ayda hangi modelin üretimi dururmuş, sallamışla rişte. Sonra da cihazı bulmuşlar: Güzel çıkar inşallah. Güle güle kullanın.

Ben mh sordum diye hatirliyorum bana beyaz aydinlatma var demişlerdi.ama sorumu ne kadar anlayipta dogru cvbi verdilermi emin degilim.cunku tv ye yeni yazilim guncelleme gelecekmi dedigimde tv de playstore var istediginiz programi indirebilirsiniz diye yanit almistim.

Bir videodada adem helvacı sanki qledlerde mavi ışık var dedi diye hatirliyorum.

Youtube da bir kanalda ekrani kirik qled tv leri parçalara ayırıp inceleyen bir kanal var orada bir kac videoda ledler hep mavi quantum dot katmandan mavi isik gecince beyaz oluyor sanki.mh ile gorusunce yaniti paylasirmisiniz

Kanali ekledim

Eklediğim video o kanaldandı. Diğer videolara da baktım. onlarda da mavi led en parlak hali ile beyaz görünüyor, belki ondandır ama sorup teyit edeceğim.

Bulacakları belliydi. Bu modellerin üretimden kalkacağını sanmıyorum. (belki minicik revizyonlar vb olur) Daha reklamlara yeni başladılar, web sayfalarını güncelleyip duruyorlar. 6 ayda hangi modelin üretimi dururmuş, sallamışla rişte. Sonra da cihazı bulmuşlar: Güzel çıkar inşallah. Güle güle kullanın.
Bende tv ye yeni yazilim gelecekmi diye gorustugumde 65 incin uretim durumunu sormustum.suan uretim plani yok denilmisti.
İngiltere Almanya rusya turkiyede satilan ve yeni cikan tv neden uretimden kalkarki demistim icimden.insallah devam eder üretimi belki panel tedarik sorunu vardir yada yut dışına gonderimi fazladir.ayrica vatanda mediamarkta online satisida yoktu kaç gündür.uretim devam etsinki yeni yazilim güncelleme gelsin

Eklediğim video o kanaldandı. Diğer videolara da baktım. onlarda da mavi led en parlak hali ile beyaz görünüyor, belki ondandır ama sorup teyit edeceğim.
İletişime gectinizmi dönüş yaptilarmi.deneyimli bir muhendis geri donus yapsa butun sorulari dogru sekilde cvplasa harika olur.hep Rabia hanim dönüş yapiyor

Bende

C745 ile 75GHU9000'ini kıyaslamak ayıp olur C745 için ama Grundig'de yabana atılmaz. Hayırlı olsun.

C745 ile 75GHU9000'ini kıyaslamak ayıp olur C745 için ama Grundig'de yabana atılmaz. Hayırlı olsun.
Abi zaten donanım anlamında bir şey demedim zaten haftalarca tcl yi inceleyip araştırdım sadece görüntü olarak pek fark göremeyince tcl ye o parayı vermeye gerek gormedim sonuçta tcl qled ve diğer artıları tabikide çok çok fazla

Bende tv ye yeni yazilim gelecekmi diye gorustugumde 65 incin uretim durumunu sormustum.suan uretim plani yok denilmisti.
İngiltere Almanya rusya turkiyede satilan ve yeni cikan tv neden uretimden kalkarki demistim icimden.insallah devam eder üretimi belki panel tedarik sorunu vardir yada yut dışına gonderimi fazladir.ayrica vatanda mediamarkta online satisida yoktu kaç gündür.uretim devam etsinki yeni yazilim güncelleme gelsin
geçen gün tv fabrikasının üretime işçi ilanını gördüm büyük ihitmalle tempolu üretime başlayacaklar

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri