Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Satın Alma Önerisi Klima tavsiyesi rica ediyorum / Güncelleme Midea alındı montaj resimleri eklendi

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

cihanacar

Meraklı
Yeni Üye
Bütçe
25000
Marka Model Bilgisi
a
Merhaba , istanbul da 2+1 evime soğutma amacı ile klima almak istiyorum.
ev kullanılabilir alanı 70mtkare
Resimlerini eklediğin salon 25 mt civarıda görüldüğü gibi 2 adet cam ve balkon mevcut.
Peteklerin bulunduğu duvar genişliği 90 cm olduğu için klima ölçülerine göre max 12.000 btu uygun görünüyor emin değilim ücretsiz keşif hizmeti veren bir firma olsa isteyeceğim.

Bu odaya nereye klima takabilirim?
Not: Dış üniteyi eski evimdeki kullanma tecrübeme dayanarak balkon a taktırmak istemiyorum , her ne kadar balkon camları komple açılıp kapansada dış ünitenin adı gibi dışarda durmasının daha uygun olduğunu acı tecrüleler edinerek öğrendim. (Değerli bilgileriniz benim tecrübemden fazladır herhangi bir sorun olmayacağını bilsem balkona düşünürdüm)

Klimada istediğim özellikler ne yazik ki bütçem ile ters yönde gidiyor sanırım

Soğutma amacı ile yaz ayları kullanacağım az elektrik harcamasını istiyorum ve wifi özellikli olmasını istiyorum. Renk tercihim yok beyaz uygun gri olsa iyi olurdu. 30 bin tl altında cihaz bakıyorum

Bu arada video eklemeye çalıştım görünüyor mu bilmiyorum.

salon3.jpg
salon4.jpg

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.

Lg tavsiye eden oldu fiyatda uygun wifi de var ama kullanan birkaç arkadaşım semtimize bakan servisin sorunlu olduğunu ite kalka iş yaptıklarını söyledi soğudum bende.

Evime 300-400 mt yakın baymak ve airfel servis firmaları var kombi cihazları görüyorum dükkanın camlarında klimayada bakıyorlar mı bilmiyorum ayrıca bunuda not olarak yazayım.

Son düzenleme:

Satın Alma Önerisi Klima tavsiyesi rica ediyorum / Güncelleme Midea alındı montaj resimleri eklendi

@Adem Helvacı , Merhaba adem abi , önerdiğin keşif için için gelen midea dan klimayı satın aldım (FG Europe garantisi altında , Midea ExtremEco 12.000Btu)

Dün montajı yapıldı 23.04.2024

Salondan balkona çıkıldı oradan da balkon duvarına takıldı.
Vakum yapılacak mı diye sormadım zorunlu yapılması gerek yoksa montaj yapmayız dedi.

Balkonda ki kötü görüntüyü nasıl çözebilirim nasıl ne marka model kanal alabilirim?

Not: Adem bey`e ve Montaj ile Satışı gerçekleştiren Midea Destek Teknik den İsmail Bey`e teşekkür ederim.
Merhaba sevgili dostum.
Öncelikle bu derece bilinç düzeyi yüksek bir dostumuz olmandan çok mutlu oldum inanın, soruyu sormanızla birlikte cevabı verebilmemiz için öyle güzel detay eklemişsiniz ki :ok

Gördüğüm kadarı ile sanki tv nin olduğu duvarda klimanın konumlanması makul olacak olmakla birlikte zannediyorum ki evin yapısı nedeniyle sanki biraz da zaruri gibi.

TV üstünde klima kurulması konusu , olası su akıtma riski doğrultusunda sakıncalı olsa da sizin tv duvara monteli değil ve biraz da önde duruyor o nedenle ben bir sakınca görmedim kendimce.

Geriye boru görünme konusu kalacak ki aslında ona da yerinde tespit ile alternatif bir bakış açısı da getirilebilir diye düşünmedim değil (mesela boru arka odadan yürütülebilirse müthiş olur, tabi arkada başka bir oda var mı bilemiyorum)

Veya sevgili @Muharrem Kaya dostumuzun montajlarında kullandığı gibi görsel estetiği yüksek boru kanalları ile de düzgün bir montaj yapılabilir bilemedim.

1711101588896.png

Marka konusu tüketici adına büyük sıkıntı çünkü ticari amaçla özellikle marka yönlendirmesi yapanlar da oluyor, marka sevdalısı olup ürün yönlendirmesi yapanlar da oluyor, başkasına duyduğu düşmanlıkla marka önerenler de var (bu tarz tüketicileri çok görüyoruz, önce X markada hatalı BTU ürün alıp sorun yaşayınca Y markasına doğru BTU ile geçip X markasına ateş etmeyi terdih edenler oluyor) yani her türlü senaryo mevcut.

Bizi de mesela gizli Midea pazarlamacısı zannedenler oluyor fakat aslında bunu defalarca izah ettik, bizde Midea markasının sık anılmasının sebebi, bize sürekli olarak göğüslerini gere gere test edelim diye ürün göndermeleri oluyor, halbuki bana Midea klima satın almak amacı ile ulaşan fakat benim ''Senin oraya Midea gereksiz, git Airfel al'' dediğim birçok tüketici mevcut. Hatta daha 1 saat kadar önce gelen maile verdiğim cevabı da paylaşayım size.

Gelen mailin tamamını paylaşmıyorum fakat önemli olan detay şu
1711101959034.jpeg

Kendisine verdiğim cevap ise şu
1711102028367.png

Yani bizde temel amaç ne birisine düşmanlık, ne birisine had bildirme, ne de birisine yalakalık yapmak değil. Bizim tek amacımız var o da vatandaş doğru alana doğru ürünü doğru işletmeden alsın ki sorun yaşamasın.

LG önerisinde bence sorun yok, makine olarak da bir şikayetim yok, gerçi bizim test amaçlı satın aldığımız 24.000BTU LG klimada 19.500BTU nominal kapasiteye sahip kompresör çıkması büyük hayal kırıklığı oldu ama bu durum bütün modellere özgü değil o nedenle benim LG ile ilgili aslında teknolojilerine ve klimalarına dair bir sorunum yok, benim sorunum LG Türkiye nin rezil ile eşdeğer satış sonrası hizmet politikalarıdır.

Denetimsiz servis yapılanması, Müşteri hizmetlerinin ne sorununuz olursa olsun ''Biz karışmayız, o servis ile sizin aranızdaki sorun'' tavrı vs vs

Size de aynı detayı paylaşabilirim mesela, neden karşınızda muhatap bulamayacağınız LG alacağınıza Daikin güvencesinde bir Airfel klima satın almayasınız ki?

Ayrıca forumumuzda Baymak klima kullanan ve çok da memnun olan sevgili @meeb gibi dostlarımızın da referansları önemli diye düşünüyorum.

Baymak klimalar Çin de AUX fabrikalarında üretilen klimalardır. benim elimd etest verileri yok o nedenle tüketici geri bildirimleri çok değerli bizim için.

Airfel biliyorsunuz yine Midea tarafından üretilen klimadır ancak Daikin güvencesi ile satılır.

Size bir önerim de yine Daikin güvencesinde satılan KAIRA ürünleri de incelemeniz yönde olur. O da Midea üretimidir ve bazen Kaira Airfel markasından, bzen de Airfel Kaira markasından ucuz oluyor bunları takip edebilirsiniz.

Merhaba sevgili dostum.
Öncelikle bu derece bilinç düzeyi yüksek bir dostumuz olmandan çok mutlu oldum inanın, soruyu sormanızla birlikte cevabı verebilmemiz için öyle güzel detay eklemişsiniz ki :ok

Gördüğüm kadarı ile sanki tv nin olduğu duvarda klimanın konumlanması makul olacak olmakla birlikte zannediyorum ki evin yapısı nedeniyle sanki biraz da zaruri gibi.

TV üstünde klima kurulması konusu , olası su akıtma riski doğrultusunda sakıncalı olsa da sizin tv duvara monteli değil ve biraz da önde duruyor o nedenle ben bir sakınca görmedim kendimce.

Geriye boru görünme konusu kalacak ki aslında ona da yerinde tespit ile alternatif bir bakış açısı da getirilebilir diye düşünmedim değil (mesela boru arka odadan yürütülebilirse müthiş olur, tabi arkada başka bir oda var mı bilemiyorum)

Veya sevgili @Muharrem Kaya dostumuzun montajlarında kullandığı gibi görsel estetiği yüksek boru kanalları ile de düzgün bir montaj yapılabilir bilemedim.

Ekli dosyayı görüntüle 14174

Marka konusu tüketici adına büyük sıkıntı çünkü ticari amaçla özellikle marka yönlendirmesi yapanlar da oluyor, marka sevdalısı olup ürün yönlendirmesi yapanlar da oluyor, başkasına duyduğu düşmanlıkla marka önerenler de var (bu tarz tüketicileri çok görüyoruz, önce X markada hatalı BTU ürün alıp sorun yaşayınca Y markasına doğru BTU ile geçip X markasına ateş etmeyi terdih edenler oluyor) yani her türlü senaryo mevcut.

Bizi de mesela gizli Midea pazarlamacısı zannedenler oluyor fakat aslında bunu defalarca izah ettik, bizde Midea markasının sık anılmasının sebebi, bize sürekli olarak göğüslerini gere gere test edelim diye ürün göndermeleri oluyor, halbuki bana Midea klima satın almak amacı ile ulaşan fakat benim ''Senin oraya Midea gereksiz, git Airfel al'' dediğim birçok tüketici mevcut. Hatta daha 1 saat kadar önce gelen maile verdiğim cevabı da paylaşayım size.

Gelen mailin tamamını paylaşmıyorum fakat önemli olan detay şu
Ekli dosyayı görüntüle 14176

Kendisine verdiğim cevap ise şu
Ekli dosyayı görüntüle 14177

Yani bizde temel amaç ne birisine düşmanlık, ne birisine had bildirme, ne de birisine yalakalık yapmak değil. Bizim tek amacımız var o da vatandaş doğru alana doğru ürünü doğru işletmeden alsın ki sorun yaşamasın.

LG önerisinde bence sorun yok, makine olarak da bir şikayetim yok, gerçi bizim test amaçlı satın aldığımız 24.000BTU LG klimada 19.500BTU nominal kapasiteye sahip kompresör çıkması büyük hayal kırıklığı oldu ama bu durum bütün modellere özgü değil o nedenle benim LG ile ilgili aslında teknolojilerine ve klimalarına dair bir sorunum yok, benim sorunum LG Türkiye nin rezil ile eşdeğer satış sonrası hizmet politikalarıdır.

Denetimsiz servis yapılanması, Müşteri hizmetlerinin ne sorununuz olursa olsun ''Biz karışmayız, o servis ile sizin aranızdaki sorun'' tavrı vs vs

Size de aynı detayı paylaşabilirim mesela, neden karşınızda muhatap bulamayacağınız LG alacağınıza Daikin güvencesinde bir Airfel klima satın almayasınız ki?

Ayrıca forumumuzda Baymak klima kullanan ve çok da memnun olan sevgili @meeb gibi dostlarımızın da referansları önemli diye düşünüyorum.

Baymak klimalar Çin de AUX fabrikalarında üretilen klimalardır. benim elimd etest verileri yok o nedenle tüketici geri bildirimleri çok değerli bizim için.

Airfel biliyorsunuz yine Midea tarafından üretilen klimadır ancak Daikin güvencesi ile satılır.

Size bir önerim de yine Daikin güvencesinde satılan KAIRA ürünleri de incelemeniz yönde olur. O da Midea üretimidir ve bazen Kaira Airfel markasından, bzen de Airfel Kaira markasından ucuz oluyor bunları takip edebilirsiniz.
teşekkür ederim abi :) ben ve tavsiye edip baymak aldırdıklarım memnunlar.Tabi tavsiye etmeyip alırsanız alın dediğim vestel alanlarda memnun.Birazcık beklentiyle alakalı bir durum.Yoksa klimanın tepe markaları belli.Bana göre orta segmentte başta midea üretimi markalar ve baymak gibi piyasa markalarından şaşmamak lazım.Zira kaşınıp aldığım windsor da ısıtması soğutması güzel ama traktör gibi çalışması estetikten yoksun olması , plastik kalitesizliği bilinen gerçekler.

@Adem Helvacı bey , abi hatta verdiğiniz cevap için teşekkür ederim. Sizleri çeştli platformlardan izliyorum ve takip ediyorum, siteye üye olmadan bakan biriydim uzun zamandır.

Salonun arkasında yatak odası var.
Aşağıya yatak odası resmi ekledim , pek çizemesemde evin projesini çizip ekledim.

Tv nin arkasında dediğiniz gibi biraz pay var. Ama insan pimpirikleniyor acaba damlama yapar mı diye.
Lg tv kullanıyorum tv her işimi fazla fazla fazlasıyla görüyor ama onunla ilgilide servis derdim var hatta onla ilgili de konu açacağım.
Lg yi kötülemek haddime değil mallarını severek kullanıyorum ama satış sonrası servis konusunda yanlızlığa terk ediliyorum gibi hissediyorum.

Farklı yerlerde Kaira ve Airfel arasında kalırsanız kesinlikle Airfel i tercih edin demişlerdi belki servis yoğunluğu olabilir.
Satış sitelerinde baymak aşırı derece fazla satış ve yorum a sahip ama yorumlar ne yazik ki bilgilendirici değil , bir çok yorum da klima geldi kurdular memnunum gibi düz basit işime yaramayacak bilgiler ile dolu.

Bir insan kullanmış olduğu ürünleri global olarak bir yerde yorum yazabiliyorsa çok daha fazla detay yazmasını isterim..

-
Konumuza dönersek eğer dediğiniz gibi iki markaya daha fazla bakacağım kendi web sitelerinde wifi özelliğini göremedim hiç.

Eğer önerebileceğiniz farklı modeller varsa bu hafta satın almak istiyorum

Saygılar.

yatak odası.jpg

22.jpg

@Adem Helvacı bey , abi hatta verdiğiniz cevap için teşekkür ederim. Sizleri çeştli platformlardan izliyorum ve takip ediyorum, siteye üye olmadan bakan biriydim uzun zamandır.

Salonun arkasında yatak odası var.
Aşağıya yatak odası resmi ekledim , pek çizemesemde evin projesini çizip ekledim.

Tv nin arkasında dediğiniz gibi biraz pay var. Ama insan pimpirikleniyor acaba damlama yapar mı diye.
Lg tv kullanıyorum tv her işimi fazla fazla fazlasıyla görüyor ama onunla ilgilide servis derdim var hatta onla ilgili de konu açacağım.
Lg yi kötülemek haddime değil mallarını severek kullanıyorum ama satış sonrası servis konusunda yanlızlığa terk ediliyorum gibi hissediyorum.

Farklı yerlerde Kaira ve Airfel arasında kalırsanız kesinlikle Airfel i tercih edin demişlerdi belki servis yoğunluğu olabilir.
Satış sitelerinde baymak aşırı derece fazla satış ve yorum a sahip ama yorumlar ne yazik ki bilgilendirici değil , bir çok yorum da klima geldi kurdular memnunum gibi düz basit işime yaramayacak bilgiler ile dolu.

Bir insan kullanmış olduğu ürünleri global olarak bir yerde yorum yazabiliyorsa çok daha fazla detay yazmasını isterim..

-
Konumuza dönersek eğer dediğiniz gibi iki markaya daha fazla bakacağım kendi web sitelerinde wifi özelliğini göremedim hiç.

Eğer önerebileceğiniz farklı modeller varsa bu hafta satın almak istiyorum

Saygılar.

Ekli dosyayı görüntüle 14180

Ekli dosyayı görüntüle 14181
Hmmm arka tarafta bir kolon var, boruyu işlemek sıkıntı olabilir ve ayrıca o oda için estetiğk kaygısı doğar benim adıma.
Peki şöyle bir şey yapsak.
Bölgenizi bilmediğim için bir şey diyemiyorum fakat dilerseniz bana istanbulda hangi bölgede olduğunuzu yazın, evinize ücretsiz keşif hizmeti yaptırabilecek bir dostumuz var mı önce ona bir bakalım zira uzmanın yerinde görüp konuya karar vermesi çok daha doğru olur.

Aslında sizin wifi talebinizi mesajınızda okumuştum o nedenle daha mesajınızjn başlarında aklıma gelen Airfel konusunı sonrakis atırlarda silmiş olsam da sizin Airfel ve Baymak düşüncenizi görünce yazmıştım Airfel markasını.

Gerekirse mümkün olan en ekonomik wifi destekli Midea ürünleri için de şartları zorlarız.

Hmmm arka tarafta bir kolon var, boruyu işlemek sıkıntı olabilir ve ayrıca o oda için estetiğk kaygısı doğar benim adıma.
Peki şöyle bir şey yapsak.
Bölgenizi bilmediğim için bir şey diyemiyorum fakat dilerseniz bana istanbulda hangi bölgede olduğunuzu yazın, evinize ücretsiz keşif hizmeti yaptırabilecek bir dostumuz var mı önce ona bir bakalım zira uzmanın yerinde görüp konuya karar vermesi çok daha doğru olur.

Aslında sizin wifi talebinizi mesajınızda okumuştum o nedenle daha mesajınızjn başlarında aklıma gelen Airfel konusunı sonrakis atırlarda silmiş olsam da sizin Airfel ve Baymak düşüncenizi görünce yazmıştım Airfel markasını.

Gerekirse mümkün olan en ekonomik wifi destekli Midea ürünleri için de şartları zorlarız.
Adem bey evim istanbul Avrupa yakasında , Eyüpsultan ilçesinde igdaş doğalgaz genel müdürlüğü yakınında.

Adem bey evim istanbul Avrupa yakasında , Eyüpsultan ilçesinde igdaş doğalgaz genel müdürlüğü yakınında.
Tamamdır bir ön görüşme yaptım, bölgenizi söyledim ve ücretsiz keşif hizmeti için ekip sevki kapsamında organize edecek arkadaşlar.
Size ulaşabilmeleri adına ben sizinle bir özel iletişim kanalı açıyorum şu an, oradan bana iletişim bilgilerinizi yazmanızı rica edeceğim.

Tamamdır bir ön görüşme yaptım, bölgenizi söyledim ve ücretsiz keşif hizmeti için ekip sevki kapsamında organize edecek arkadaşlar.
Size ulaşabilmeleri adına ben sizinle bir özel iletişim kanalı açıyorum şu an, oradan bana iletişim bilgilerinizi yazmanızı rica edeceğim.
Adem bey günaydın.
Birkaç gündür cevap yazamadım kusura bakmayın.

Yönlendirdiğiniz teknik servis geldi. Ön bilgi aldım kendilerinden.
Gelen Özgür beyi bilgili ve samimi buldum.

Bütçemi aştığı için midea bakmıyordum. Ama taksit seçeneği ile midea aldım.

Elektrik tesisatı çekimi için elektrikçi arıyorum. Birkaç kişi yapmak istemedi.

Bulunca işler bitince görsel bilgi de vereceğim

Adem bey günaydın.
Birkaç gündür cevap yazamadım kusura bakmayın.

Yönlendirdiğiniz teknik servis geldi. Ön bilgi aldım kendilerinden.
Gelen Özgür beyi bilgili ve samimi buldum.

Bütçemi aştığı için midea bakmıyordum. Ama taksit seçeneği ile midea aldım.

Elektrik tesisatı çekimi için elektrikçi arıyorum. Birkaç kişi yapmak istemedi.

Bulunca işler bitince görsel bilgi de vereceğim
Şu yönetmelik işi ciddi sıkıntı.
Koca klimayı bağlat sonra 3 tel için elektrikçi peşinde koştur..

teşekkür ederim abi :) ben ve tavsiye edip baymak aldırdıklarım memnunlar.Tabi tavsiye etmeyip alırsanız alın dediğim vestel alanlarda memnun.Birazcık beklentiyle alakalı bir durum.Yoksa klimanın tepe markaları belli.Bana göre orta segmentte başta midea üretimi markalar ve baymak gibi piyasa markalarından şaşmamak lazım.Zira kaşınıp aldığım windsor da ısıtması soğutması güzel ama traktör gibi çalışması estetikten yoksun olması , plastik kalitesizliği bilinen gerçekler.
Merhaba Hayırlı Bayramlar dilerim🙂
Danışmak istediğim görüşünüzü almak istediğim bi husus vardı.
Baymak klimanın hangi serisini ne zamandan beri kullanıyorsunuz acaba ısıtmada ve soğutmada nasıl bu ana kadarki süreçte karşılaştığınız aksilikler oldumu bir de dış ünite sesi nasıl eğer karar verirsek taktırmaya dış ünite montaj yeri alt kat komşumuzun ya çocuk odası yada aile yatak odasına hıza olacak ve rahatsızlık olacak bir desibel olsun istemiyorum.
Çok soru sordum ama hak vereceğinizi düşünüyorum hoş görünüze sığınarak ☺

Merhaba Hayırlı Bayramlar dilerim🙂
Danışmak istediğim görüşünüzü almak istediğim bi husus vardı.
Baymak klimanın hangi serisini ne zamandan beri kullanıyorsunuz acaba ısıtmada ve soğutmada nasıl bu ana kadarki süreçte karşılaştığınız aksilikler oldumu bir de dış ünite sesi nasıl eğer karar verirsek taktırmaya dış ünite montaj yeri alt kat komşumuzun ya çocuk odası yada aile yatak odasına hıza olacak ve rahatsızlık olacak bir desibel olsun istemiyorum.
Çok soru sordum ama hak vereceğinizi düşünüyorum hoş görünüze sığınarak ☺
hayırlı bayramlar teşekkür ederim.
elegant prime kullanıyorum yaklaşık 7 yıldır.Memnunuz ısıtması bir tık daha iyi zaten btu olarak ta ısıtması biraz daha fazlaydı sanırsam.Soğutma olarak güzel ama benim salon 26 m2,üstü teras güney cephe fransız balkon da olunca biraz sınır değer kalıyor.18 lik alsam daha iyi olurmuş diyorum her yaz.

Dış ünite metal saç kasalı,ses titreme anırma bağırma kesinlikle yok.Geçen baktım malzeme kalitesi aynı gibi çok değiştiğini sanmıyorum.Tavsiye edermiyim ederim.Ama midea üretici Airfel ve daikin üretimi kaira da düşünün derim.

Plıs
elegant prime kullanıyorum yaklaşık 7 yıldır.Memnunuz ısıtması bir tık daha iyi zaten btu olarak ta ısıtması biraz daha fazlaydı sanırsam.Soğutma olarak güzel ama benim salon 26 m2,üstü teras güney cephe fransız balkon da olunca biraz sınır değer kalıyor.18 lik alsam daha iyi olurmuş diyorum her yaz.

Dış ünite metal saç kasalı,ses titreme anırma bağırma kesinlikle yok.Geçen baktım malzeme kalitesi aynı gibi çok değiştiğini sanmıyorum.Tavsiye edermiyim ederim.Ama midea üretici Airfel ve daikin üretimi kaira da düşünün derim.
[/QUOT

Plus ve prime serilerinde mesela ikiside 9000 btu olsa ne fark vardır acaba ?

Birde internette görüyorum basınçlı su ile yıkanarak klimalar temizleniyor. Bu tür bir durum için iç ünite sökümü biraz kolaymı temizlik aşamasına hazırlık için siz böyle bir yıkama yaptıtdınızmı hiç biz kendimiz sökebilir miyiz merak ettim iç üniteyi ☺

Salon 21 mkare (12.000 btu var henüz yeni daha kullanmadık bile)

Yatak odası 13.3 mkare (9000 btu düşünüyorum)

Çocuk odası 10.15
mkare

Banyo wc yatak ve çocuk odasına salondan çıkınca geçilen ara koridor 6.72 mkare

Mutfak kapı kapalı olacak

Bu duruma göre yatak odasına 9000 alsam ve salondaki 12.000 (2+1) daireyi son kat serinletirmi karşılıklı açıldığında cihazlar ne dersiniz?

Ekli dosyalar

• IMG_20240410_161156_106.jpg
    IMG_20240410_161156_106.jpg
    52.3 KB · Görüntüleme: 10
Son düzenleme:
Birde internette görüyorum basınçlı su ile yıkanarak klimalar temizleniyor. Bu tür bir durum için iç ünite sökümü biraz kolaymı temizlik aşamasına hazırlık için siz böyle bir yıkama yaptıtdınızmı hiç biz kendimiz sökebilir miyiz merak ettim iç üniteyi ☺
Klima temizliği konusunda biz sevgili @muhammet göl dostum ile oldukça rahatız.
Dün planlamasını yaptığım şekilde giderse bugün benim mutfaktaki klimayı söküp temizleyip yine yayınlayacağım nasıl sökülüp takıldığını.
Bizim Muhammet dostum ile kullandığımız model dışındaki bütün klimaların temizliği ciddi problemdir. Uzman müdahalesi tavsiye ederiz her zaman.

Dışarıdan yapılan basınçlı yıkama yeterli olmuyor tek başına.

Dün planlamasını yaptığım şekilde giderse bugün benim mutfaktaki klimayı söküp temizleyip yine yayınlayacağım nasıl sökülüp takıldığını.
Bizim Muhammet dostum ile kullandığımız model dışındaki bütün klimaların temizliği ciddi problemdir. Uzman müdahalesi tavsiye ederiz her zaman.

Sorma abi yaa BRE kurdurmadan temizlik kaygısını düşünmeye başladım bile ☹️
Ama gülü seven dikenine katlanır mış onuda artık birşeyler edecez.

Ama AEP konusunda kafam çok rahat nisan 20 den sonra Balkanlar üzerinden soğuk hava diyorlar kısmet olursa inşallah soğuklar yada serinler tamamen bitince benim all easy i söküp sezon sonu temizliği yapacağım artık yaz sezonuna hazırlık olsun.

Seninde belirttiğin gibi serpantin ler veya evaplar tek başına temizlik için yeterli değil çünkü cross fan ve iç ünite drenaj tavasını söküp şöyle bir yakından kokusuna baktığınız zaman esas kokunun tam olarak cross fan ve drenaj tavasından geldiğini göreceksiniz dir.

Sizin yanılmıyorsam save extreme model cihazı sökerek cros fana ulaşma videonuzu izledim ama bireysel kullanıcı olarak bunu ben yapamam sanırım çünkü bi yerde bir parçayı almaya çalışırken kastırıp pim kırsak a ha oldu işte 🙈 keza bunu başarsak tekrar geri toplamakta risk.

Acaba baymakta bu durum daha kolay mı sök tak onu öğrenmeye çalışıyorum.

Aslında ikinci klima fikri var gibi kafamda ( midea var 12000 yanına ek baymak 9000) 🙄
aklımdan sormakta geçti size önceki günlerde danışmak için alacağım ikinci klima krokiyi atsam (ki üst mesajda çizim mevcut) foruma
bu alanda takım çalışması anlamında iki klima fayda olurmu diye ama soramadım 🙊
Yakın sorular sizi bunaltmasın istedim 🙂
Bu yüzden bi çıkmazda dolanıyorum işte )

Son düzenleme:
Özel olarak sökülüp takılması için üretilmiş klimalar hariç

xreme gibi diğerlerinin de yapısının aynı olacağını düşünüyorum

Tâbi adem adem daha iyi bilir

Adem abi eski toprak midea prime ı söküp temizlik videosu çekebilir ise onunda yapısının aynı olduğunu görmüş olacağız 🙂

Özel olarak sökülüp takılması için üretilmiş klimalar hariç

xreme gibi diğerlerinin de yapısının aynı olacağını düşünüyorum

Tâbi adem adem daha iyi bilir

Adem abi eski toprak midea prime ı söküp temizlik videosu çekebilir ise onunda yapısının aynı olduğunu görmüş olacağız 🙂
Ne yaparız bilmiyorum bu temizlik konusunu
Böyle önemli olduğunu atlamışım yada bilgim yoktu diyelim
yoksa cihaz alternatiflerimi buna göre belirlerdim.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri