Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Teknik Soru Baymak Klima İç ses

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan emreli01
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

emreli01

Araştırmacı
Araştırmacı
Marka Model Bilgisi
Baymak 12Btu
Merhaba arkadaşlar evimde baymak 12btu klimam 1 yıldır kullanıyorum ve 1-2 aydır istenilen sıcaklığa geldiğinde üfleme durduktan sonra klimanın iç döner mekanizmasından böyle bir ses geliyor tekrar sıcak üfürmeye başladığında tabi klimanin sesi ile o ses duyulmuyor odayı ısıtmada sorun yok fakat örnek veriyorum 24 dereceye ayarlandı 24 dereceye geldiğinde kenidi rutin çalışmaya mi alıyor artık ne aşama bilmiyorum böyle bir ses oluyor haliyle gece sessizliğinde rahatsız edici oluyor

Bu durumda Garanti kapsamında işlem yapılır mı yoksa ücrete tabi mi olur
Not : Klimayı 1 yıl öncesinde aldıktan sonra başka bir eve geçtim haliyle baymak servisi fazla ücret istediği için tanıdık bir klimaciya taktırdım kendileri takmadığı için sorun çıkarırlar mı yani bilmiyorum sistemlerinde benim klimam başka adreste montaj edilmiş ama şuan farklı yerde diyerek kendilerinin göreceği bir sistem varmıdır varsa sorun oluyor mu

Bilgilendirme yaparsanız çok sevinirim

@Adem Helvacı hocam rica etsem bu konuda beni bilgilendirirmisiniz teknik servis açısından bana hayır ürünü biz montaj etmediğimiz için Garanti dışı işlem görür derler mi yoksa yapmak zorundalar mı

@Adem Helvacı hocam rica etsem bu konuda beni bilgilendirirmisiniz teknik servis açısından bana hayır ürünü biz montaj etmediğimiz için Garanti dışı işlem görür derler mi yoksa yapmak zorundalar mı
Baymak kabul etmiyor benimde başıma geldi aynı olay. Klimayı x adresten başka bir adrese taşımıştım servis dışı takıldı. Bir gün arıza kaydı açmak istedim adresin farklı olduğunu söyleyip gatanti dışı dediler. 😟

Baymak kabul etmiyor benimde başıma geldi aynı olay. Klimayı x adresten başka bir adrese taşımıştım servis dışı takıldı. Bir gün arıza kaydı açmak istedim adresin farklı olduğunu söyleyip gatanti dışı dediler. 😟
Ama çok saçma bir durum değil mi sonuçta sök tak işlemi yapılıyor size öyle dendiyse banada aynı şey söylenecek demektir zamanında sök tak işlemi için 1250 TL istemişlerdi ben 300 e felan sök tak yaptırmıştım yanlış hatırlamıyorsam o dönem sök taka 1250 isteyen şuan zamanda onarıma kim bilir ne ister acaba tekrar bir klimaciya mi yönlensem

Yasal olarak buna yetkileri yok ama şanslarını deniyorlar tüketici Hukuk kapısını çalana kadar.
Garanti dışı bırakabilmeleri için, kendileri dışındaki montajdan kaynaklananbir arıza olduğunu ispat etmekle yükümlüler, aksi halde garanti belgesi yönetmeliğine göre ürün garanti dahilinde hizmet alma hakkına sahiptir.

Ama çok saçma bir durum değil mi sonuçta sök tak işlemi yapılıyor size öyle dendiyse banada aynı şey söylenecek demektir zamanında sök tak işlemi için 1250 TL istemişlerdi ben 300 e felan sök tak yaptırmıştım yanlış hatırlamıyorsam o dönem sök taka 1250 isteyen şuan zamanda onarıma kim bilir ne ister acaba tekrar bir klimaciya mi yönlensem
Duyduğum ses kasa genleşme sesi. Midea Xtreme klimalarda da ben tüketicileri ısıtma modunda bu sesi duyacakları yönde uyarıyorum mesela.
Bu bir arıza olmasa da tüketicileri rahatsız ediyor doğal olarak.
Bu sesin gelme sebebi ise metalin ve plastiğin ısınma ve soğumaya verdikleri tepkideki zamansal farktır. Isınan madde genleşir ilkesi metal için daha erken meydana gelir ve kasadan daha erken genleştiği için kasadan farklı hareket eder , böylece ortaya genleşme sesi dediğimiz bu ses çıkar.

Servis zaten bunu arıza olarak kabul etmeyecektir ancak ürününüzde farklı bir arıza meydana gelir de garanti dışı demeye kalkarlarsa her şekilde hukuk mücadelenizi kazanırsınız merak etmeyiniz.

Duyduğum ses kasa genleşme sesi. Midea Xtreme klimalarda da ben tüketicileri ısıtma modunda bu sesi duyacakları yönde uyarıyorum mesela.
Bu sesin gelme sebebi ise metalin ve plastiğin ısınma ve soğumaya verdikleri tepkideki zamansal farktır. Isınan madde genleşir ilkesi metal için daha erken meydana gelir ve kasadan daha erken genleştiği için kasadan farklı hareket eder , böylece ortaya genleşme sesi dediğimiz bu ses çıkar.

Servis zaten bunu arıza olarak kabul etmeyecektir ancak ürününüzde farklı bir arıza meydana gelir de garanti dışı demeye kalkarlarsa her şekilde hukuk mücadelenizi kazanırsınız merak etmeyiniz.
Bilgilendirme için çok sağolun hocam. İyiki varsınız. 🙏🙏

Bilgilendirme için teşekkür ederim bir önceki evde sadece soğutma için kullandım ısıtmada çok az kullandım ilk aldığımız günlerde böyle ses yoktu ama şuan ki evimi klima ile isittigim için ve durmaksızın çalıştırdigim için dediğiniz olay oluyor olabilir ama net emin olamadim

Bu durum için herhangi bir klimaciyi cagirsam sorun çözülür mü

@Adem Helvacı Sesi bu döner mekanizma yapıyor hocam ve bu ses az devir yaptığı zaman oluyor hız kazandığında yok sanki bir gevşeklik var gibi

Ekli dosyalar

• IMG_20240325_172510.jpg
    IMG_20240325_172510.jpg
    51.1 KB · Görüntüleme: 6
@Adem Helvacı Sesi bu döner mekanizma yapıyor hocam ve bu ses az devir yaptığı zaman oluyor hız kazandığında yok sanki bir gevşeklik var gibi
Size garip gelebilir fakat montaj esnasında sökülüp takılan dış kasa (Montajlı ön panel diye geçer ismi) ile ilgili o vidaları böyle bir gıdım yerinden gevşetseniz veya sıksanız o bile bu duruma çözüm olabilir inanın.

YAPIN anlamında yazmamakla birlikte bir kereye mahsuz o montajlı ön panel ile montajlı arka gövde arasına parmak ucu ile vazelin sürenler biliyorum ben, sorun ortadan kalkıyor. Marka farkı olmaksızın bu durumla karşılaşılabiliyor çünkü.

Size garip gelebilir fakat montaj esnasında sökülüp takılan dış kasa (Montajlı ön panel diye geçer ismi) ile ilgili o vidaları böyle bir gıdım yerinden gevşetseniz veya sıksanız o bile bu duruma çözüm olabilir inanın.

YAPIN anlamında yazmamakla birlikte bir kereye mahsuz o montajlı ön panel ile montajlı arka gövde arasına parmak ucu ile vazelin sürenler biliyorum ben, sorun ortadan kalkıyor. Marka farkı olmaksızın bu durumla karşılaşılabiliyor çünkü.
Fişi çekip parmağımla itmeye çalıştım hafifçe sağa sola ses kesildi hocam düşündüğüm gibi bir gevşeklik var eğer devam ederse vidalama yerine bakacam 🙂

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri