Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Satın Alma Önerisi Buzdolabı Satın Alma Önerisi - Leisure

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Julien Sorel

Yeni Üye
Yeni Üye
Bütçe
max 60k
Marka Model Bilgisi
Leisure PBZL 9721 DI
Herkese merhaba,

Leisure PBZL 9721 DI model buzdolabını almayı düşünüyorum. Arçelik 283721 EI modeli ile dış kaplama malzemesi dışında hemen hemen aynı gibi görünüyor. Enerji tüketiminden ziyade soğutma ve dayanıklılık daha önemli bizim için. Her iki modele ilişkin bilgi ve tavsiyelerinizi rica ediyorum.

Mutfağımızda buzdolabının gireceği boşluktaki genişlik 85 cm, yükseklik 195 cm. Uygun göreceğiniz başka bir model varsa da tavsiyelere açığız.

Şimdiden teşekkür ederim.

Herkese merhaba,

Leisure PBZL 9721 DI model buzdolabını almayı düşünüyorum. Arçelik 283721 EI modeli ile dış kaplama malzemesi dışında hemen hemen aynı gibi görünüyor. Enerji tüketiminden ziyade soğutma ve dayanıklılık daha önemli bizim için. Her iki modele ilişkin bilgi ve tavsiyelerinizi rica ediyorum.

Mutfağımızda buzdolabının gireceği boşluktaki genişlik 85 cm, yükseklik 195 cm. Uygun göreceğiniz başka bir model varsa da tavsiyelere açığız.

Şimdiden teşekkür ederim.
Yaşadığınız il bilgisini öğrenebilirmiyim acaba? Coğrafi zorluklar açısından bu bilgi gerekli.

Merhaba Adem Bey,

Ankara. Burada bir bayinin elinde Leisure model buzdolabı mevcut. Eğer o olursa, doğrudan gönderebilecekler. Kasa yapısı ve iç tasarımı detaylardaki küçük değişiklikler dışında (dark inox süslemeler, tavan aydınlatma modülünde koku giderici kısım vb.) Arçelik 283721 modeli ile aynı.

Merhaba Adem Bey,

Ankara. Burada bir bayinin elinde Leisure model buzdolabı mevcut. Eğer o olursa, doğrudan gönderebilecekler. Kasa yapısı ve iç tasarımı detaylardaki küçük değişiklikler dışında (dark inox süslemeler, tavan aydınlatma modülünde koku giderici kısım vb.) Arçelik 283721 modeli ile aynı.
Mutlaka biliyorsunuzdur ki o ürün zaten aslında Arçelik. Sadece marka haklarını almış olmaları nedeniyle hemen her markanın yaptığını yapıyor ve bize aynı malı farklı renk ve kasa ile daha farklı pazar koşullarında satıyorlar.
Ankara için ileri düzeyde sorun olacağını düşünmüyorum yani satın almanızda sakınca görmedim zira daha yüksek sıcaklık koşulları olan yerlerde Arçelik ürünlerin soğutmada yetersiz kalması yani kompresör kalori değerlerinin yetmemesi gibi bir durum söz konusu o nedenle temkinli yaklaşıp bölge öğrenip ona göre değerlendirme yapmak gerekiyor :)

Mutlaka biliyorsunuzdur ki o ürün zaten aslında Arçelik. Sadece marka haklarını almış olmaları nedeniyle hemen her markanın yaptığını yapıyor ve bize aynı malı farklı renk ve kasa ile daha farklı pazar koşullarında satıyorlar.
Ankara için ileri düzeyde sorun olacağını düşünmüyorum yani satın almanızda sakınca görmedim zira daha yüksek sıcaklık koşulları olan yerlerde Arçelik ürünlerin soğutmada yetersiz kalması yani kompresör kalori değerlerinin yetmemesi gibi bir durum söz konusu o nedenle temkinli yaklaşıp bölge öğrenip ona göre değerlendirme yapmak gerekiyor :)
Hızlı cevabınız için teşekkür ederim Adem Bey.

Her ne kadar mutfak güneş alsa da ortam sıcaklığı 30 C'yi çok istisnai durumlarda geçecektir. Soğutma kapasitesi hakkında, ürün kimliğinde yazan "dondurma kapasitesi" fikir verir sanırım? Leisure için bu değer "8,5 kg/24 saat", örneğin Bosch KGN86CIE0N için aynı değer "10 kg/24 saat". Buzdolabının kompresör bilgisine ulaşamadım, TEE olabileceğini söyledi bayideki görevli. Bir dönem Arçelik üretimi modelleri kapsayan bahsettiğiniz sorun dışında bu model (veya Arçelik olanı) özelinde başka bilinen bir kronik sorun yok sanırım.

Yerimize uygun maksimum kapasitede çok fazla seçeneğimiz olmadığını gördüm. Kombi tip istediğimiz için Sharp'a bakamadık, Samsung RF57C510ESR olabilir. Ayrıca Haier markasına ait iki model de mümkün, markaya ilişkin yorumunuz olur mu?

Uzun süredir takip ediyorum, TV alırken de çok faydalanmıştım. Çalışmalarınız size ve ekibinize de ayrıca teşekkür ederim. Selamlar, saygılar...

Merhaba Adem bey. Bu hafta içinde buzdolabı almamız gerekiyor. Bikaç ürün arasında kaldık. Bu konuda yardımcı olabilirseiz memnun olurum. İzmirde ikamet etmekteyiz.

Bosch:
KGN76AWF0N 46.000 TL
KGN76CWE0N 40.000TL
KGN76AID1N 45.000TL

Arçelik
278550 IEB
278550 EI

Merhaba Adem bey. Bu hafta içinde buzdolabı almamız gerekiyor. Bikaç ürün arasında kaldık. Bu konuda yardımcı olabilirseiz memnun olurum. İzmirde ikamet etmekteyiz.

Bosch:
KGN76AWF0N 46.000 TL
KGN76CWE0N 40.000TL
KGN76AID1N 45.000TL

Arçelik
278550 IEB
278550 EI
KGN76AWC0N'ye bütçe yetiyorsa bence daha iyi bir tercih olabilir.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri