Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Satın Alma Önerisi Klima önerisi Bosch-Kaira-sigma comfort-vestel

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

berkn

Yeni Üye
Yeni Üye
Bütçe
24 Bin tl
Marka Model Bilgisi
Bosch-kaira sigma
Herkese hayırlı bayramlar dilerim.öneride bulunan veya bilgi veren herkese şimdiden teşekkürler.
Ankara Polatlı ilçesindeki güney cepheli binadaki arakat evimin 30 m2 lik salonuna klima almayı düşünüyorum(soğutma için)Araştırdığım kadarıyla 18.000 btu luk klimalara bütcem yetmiyor bende 12.000 btu luk 3 klima arasında kaldım
Kaira ile bosch arasında anlamlı bir kalite farkı varımdır (veya farkli bir marka model önerisi) hangisini tavsiye edersiniz.
@Adem Helvacı

Ekli dosyalar

• Screenshot_20240409_210308_Hepsiburada.jpg
    Screenshot_20240409_210308_Hepsiburada.jpg
    45.1 KB · Görüntüleme: 18
  • Screenshot_20240409_211157_Hepsiburada.jpg
    Screenshot_20240409_211157_Hepsiburada.jpg
    46.9 KB · Görüntüleme: 17
  • Screenshot_20240410_215150_Hepsiburada.jpg
    Screenshot_20240410_215150_Hepsiburada.jpg
    43.6 KB · Görüntüleme: 9
Son düzenleme:
Evet sevgili @Engraulis dostuma katılıyorum, 30m2 alan ciddi üst sınır noktasıdır. Her 12 lik klima o işin altından kalkamaz o nedenle ısı yükü hesaplaması da yapılması gerekebilir. Kaç kişi yaşayacak, günde kaç saat güneş alıyor, zemin kaplaması nedir, izolasyon var mı gibi detaylar sizin seçeceğiniz klima için çok çok önemli bilgiler.

Evet sevgili @Engraulis dostuma katılıyorum, 30m2 alan ciddi üst sınır noktasıdır. Her 12 lik klima o işin altından kalkamaz o nedenle ısı yükü hesaplaması da yapılması gerekebilir. Kaç kişi yaşayacak, günde kaç saat güneş alıyor, zemin kaplaması nedir, izolasyon var mı gibi detaylar sizin seçeceğiniz klima için çok çok önemli bilgiler.
Adem bey cevap için çok teşekkür ederim.
Salon 5-6 saat güneş (öğleden sonra) alıyor, zemin parke haricinde birşey varmı bilmiyorum evde tek kalıyorum. evde özel bir ısı yalıtımı varmı bilmiyorum (toki binası)

Bu durumda siz 15.000btu olan ara modellere de bakabilirsiniz.
Tabi aradaki fiyat farkı aynı olacaksa iyi bir klimanın 12 lik olanını almanızı tavsiye ederim o ayrı konu.
Şöyle bir bakıyorum, Arçelik 15.000btu ekolojik klima 27500tl Koçtaşta var.
Gree Fairy 12.000btu klima ise 28500tl.
Midea Xtreme 12.000btu klima montaj dahil 25500tl

Bu arada Midea klimaları %15 indirimli hali ile 28500tl dolayında satmışlardı, Şimdi indirimsiz hali ile 25500tl olması da enteresan. 6 yıl garanti, ücretsiz montaj vs vs siz yine de satıcıyı bir sorgulayın. (Yetkili bayi)

Arçelik ile Gree veya Arçelik ile Mideayı eşdeğer tutmak mümkün değil, Arçeliğin aluminyum boru ve düşük kalorili kompresör olduğu yönde sürekli şekilde uyarılarımız devam ediyor.

Tabi aradaki fiyat farkı aynı olacaksa iyi bir klimanın 12 lik olanını almanızı tavsiye ederim o ayrı konu.

Bu arada Midea klimaları %15 indirimli hali ile 28500tl dolayında satmışlardı, Şimdi indirimsiz hali ile 25500tl olması da enteresan. 6 yıl garanti, ücretsiz montaj vs vs siz yine de satıcıyı bir sorgulayın. (Yetkili bayi)

Arçelik ile Gree veya Arçelik ile Mideayı eşdeğer tutmak mümkün değil, Arçeliğin aluminyum boru ve düşük kalorili kompresör olduğu yönde sürekli şekilde uyarılarımız devam ediyor.
Benim de aklım almaz oldu abi

Dediğin gibi yetkili bayii ve montaj dahil demiş bu fiyat mucize 6 taksit ile

Burda bayii de sorsam muhtemelen taksitli 34 k civarında fiyat verir

Tam bir saçmalık olmaya başladı

Geçenlerde fg de indirimli 9 taksitli 28 k
Normal bayii taksitli 34 k
Şimdi burada da 6 taksit 25 k 9 taksitli 33k fiyat verilmiş
Anlatırken bile kafam yandı 🫣😅

Benim de aklım almaz oldu abi

Dediğin gibi yetkili bayii ve montaj dahil demiş bu fiyat mucize 6 taksit ile

Burda bayii de sorsam muhtemelen taksitli 34 k civarında fiyat verir

Tam bir saçmalık olmaya başladı

Geçenlerde fg de indirimli 9 taksitli 28 k
Normal bayii taksitli 34 k
Şimdi burada da 6 taksit 25 k 9 taksitli 33k fiyat verilmiş
Anlatırken bile kafam yandı 🫣😅
İşte bu nedenle firmaların indirim haberlerini ben genelde dikkate almıyorum.
Sadece seçim öncesi olması nedeniyle ben tedirgin oldum ve insanları uyarıp satın aldırmaya gayret ettim.
E şimdi bunu görünce bu sefer vicdanen rahatsız oluyorum kardeşim.
Arka planda nedir durum bunu bir öğrenmek için bu ilandaki satıcı firmaya yazacağım bakalım altından bir şey çıkacak mı.

Şimdi bir de ''Borular ve konsol hariç abi'' derler mi ne dersin? :alala

İşte bu nedenle firmaların indirim haberlerini ben genelde dikkate almıyorum.
Sadece seçim öncesi olması nedeniyle ben tedirgin oldum ve insanları uyarıp satın aldırmaya gayret ettim.
E şimdi bunu görünce bu sefer vicdanen rahatsız oluyorum kardeşim.
Arka planda nedir durum bunu bir öğrenmek için bu ilandaki satıcı firmaya yazacağım bakalım altından bir şey çıkacak mı.

Şimdi bir de ''Borular ve konsol hariç abi'' derler mi ne dersin? :alala
Abi valla olurmu olur TR de herşey olabilir

Bu durumda 9 taksitli alsak 33 montaja 5 versek etti 38 nasıl bir memleket arkadaş bura ya🤬
Ya kardeşim soru cevap bölümüne bakıyorsun, ürünle ilgili farklı firmalar da cevap veriyor.
Ben bir tane ilana bakıyorum ama altında 3 ayrı satıcı cevap veriyor.
Birisi montaj dahil diyor, diğeri hariç diyor, birisi konsol yok diyor.
Şu Midea var ya hakikaten şu internet satışlarına bir çözüm bulamadı.

Ya adem abi fg nin tutumu sert olsa yinemi böyle olur acaba bu iş sanırım sadece midea markasında var

kaira Airfel tcl beko Arçelik gree Vestel en azından bunların fiyatları belli indirimli yakalandığı an alıyor insanlar ve kurulum dahil oluyor

midea ya gelince durum içler acısı fg eu.com sabit fiyat verirken bayinin biri tutup böyle hb ilan açıyor aldatıcı ürün satıyor yerel bayie birşey diyemem pazarlık edip bir şekilde indirim alıyorsun

@Erinç Aşıcıoğlu hocam Neden acaba bir düzene sokulamıyor bu durum

Moderatör tarafında düzenlendi:

Aha şimdi çekiyorum tabancayı. Bunu okuyunca fgeurope kulaklarını epey çınlattım. Ramazandaki suskunluğumu bozdular sağolsunlar :haha

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri