Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Satın Alma Önerisi Klima önerisi Bosch-Kaira-sigma comfort-vestel

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

berkn

Yeni Üye
Yeni Üye
Bütçe
24 Bin tl
Marka Model Bilgisi
Bosch-kaira sigma
Herkese hayırlı bayramlar dilerim.öneride bulunan veya bilgi veren herkese şimdiden teşekkürler.
Ankara Polatlı ilçesindeki güney cepheli binadaki arakat evimin 30 m2 lik salonuna klima almayı düşünüyorum(soğutma için)Araştırdığım kadarıyla 18.000 btu luk klimalara bütcem yetmiyor bende 12.000 btu luk 3 klima arasında kaldım
Kaira ile bosch arasında anlamlı bir kalite farkı varımdır (veya farkli bir marka model önerisi) hangisini tavsiye edersiniz.
@Adem Helvacı

Ekli dosyalar

• Screenshot_20240409_210308_Hepsiburada.jpg
    Screenshot_20240409_210308_Hepsiburada.jpg
    45.1 KB · Görüntüleme: 40
  • Screenshot_20240409_211157_Hepsiburada.jpg
    Screenshot_20240409_211157_Hepsiburada.jpg
    46.9 KB · Görüntüleme: 32
  • Screenshot_20240410_215150_Hepsiburada.jpg
    Screenshot_20240410_215150_Hepsiburada.jpg
    43.6 KB · Görüntüleme: 24
Son düzenleme:
Ya adem abi fg nin tutumu sert olsa yinemi böyle olur acaba bu iş sanırım sadece midea markasında var

kaira Airfel tcl beko Arçelik gree Vestel en azından bunların fiyatları belli indirimli yakalandığı an alıyor insanlar ve kurulum dahil oluyor

midea ya gelince durum içler acısı fg eu.com sabit fiyat verirken bayinin biri tutup böyle hb ilan açıyor aldatıcı ürün satıyor yerel bayie birşey diyemem pazarlık edip bir şekilde indirim alıyorsun

@Erinç Aşıcıoğlu hocam Neden acaba bir düzene sokulamıyor bu durum
FG grubu bence internette ürün satılmasına taraftar değil zira antin kuntin yapıp düşük fiyat gösterip Markaya olan güvenin de sarsılmasına neden oluyor bu durum.

Al işte yukarıda paylaştığımız örnek.
Satıcı diyor ki ürün montaj dahil tam takım 25.500tl.
Sonra biz diyoruz ki ''Kardeşim böyle saçmalık olur mu? Siz bize bu ürünü %15 indirimli hali ile 28.500 e sattınız?''
Sonra bakıyoruz ki montaj dahil diye ilana çıkartılan ürün aslında montaj hariç, konsol yok vs vs Eee bunları ekleyince FG nin sattığı fiyatın üstüne çıkıyor bu sefer FG için az önce ''Bizi mi kandırdılar?'' düşüncesi sana bana ''Hıı haklılarmış'' oluyor, peki ya Ali Dayı ve Ayşe teyzeye?

FG grubu bence internette ürün satılmasına taraftar değil zira antin kuntin yapıp düşük fiyat gösterip Markaya olan güvenin de sarsılmasına neden oluyor bu durum.

Al işte yukarıda paylaştığımız örnek.
Satıcı diyor ki ürün montaj dahil tam takım 25.500tl.
Sonra biz diyoruz ki ''Kardeşim böyle saçmalık olur mu? Siz bize bu ürünü %15 indirimli hali ile 28.500 e sattınız?''
Sonra bakıyoruz ki montaj dahil diye ilana çıkartılan ürün aslında montaj hariç, konsol yok vs vs Eee bunları ekleyince FG nin sattığı fiyatın üstüne çıkıyor bu sefer FG için az önce ''Bizi mi kandırdılar?'' düşüncesi sana bana ''Hıı haklılarmış'' oluyor, peki ya Ali Dayı ve Ayşe teyzeye?
İşte abi olan son alıcıya oluyor anlayan almıyor yada eleştiri yapıp araştırma yapıyor anlamayan da direkt olarak uzaklaşıyor yada böyle saçma şeyler ile uğraşmak zorunda kalıyor otomatik olarak soğumuş oluyor zaten ☹️

Hocam ben aldım 9.000 bildiğiniz gibi havaların ısınmasını bekliyorum wattmetre ile ölçümler yapıp size mutlaka atıcam. Ayriyeten incelemek için isteğiniz olursada her türlü dediğinizi yaparım videosunu atarım.
Cansınız gerçekten. Her markanın her modeli için özel konu başlığı ve gerçek kullanıcı tecrübeleri en çok ihtiyacımız olan konu başlıkları aslında. Böylece markaları da aslında ''İşler eskisi gibi değil aga, herkes her şeyi paylaşıyor, adam gibi üretmek lazım yoksa madara olacağız'' baskısı altına almak istiyorum ve bunu hep birlikte başaracağız bence :ok

Yıllar sonra sizi bizi çok anacaklar buna inanın 💜

Cansınız gerçekten. Her markanın her modeli için özel konu başlığı ve gerçek kullanıcı tecrübeleri en çok ihtiyacımız olan konu başlıkları aslında. Böylece markaları da aslında ''İşler eskisi gibi değil aga, herkes her şeyi paylaşıyor, adam gibi üretmek lazım yoksa madara olacağız'' baskısı altına almak istiyorum ve bunu hep birlikte başaracağız bence :ok

Yıllar sonra sizi bizi çok anacaklar buna inanın 💜
Sizde cansınız hocam. Hem E.C.A Ecotech hem Fujitsu Prime ikisininde videosunu yapıcam. 👍

Sizde cansınız hocam. Hem E.C.A Ecotech hem Fujitsu Prime ikisininde videosunu yapıcam. 👍
Harika, ikisinde de siz kendi konu başlıklarınızı oluşturduğunuzda onları ana başlık yapar ve bölüme sabitleriz ki insanlar her geldiklerinde rahatlıklara bu konuılara ulaşabilsinler :ok

Ooo süper valla özellikle eca yı çok merak ediyorum tabi Fujitsu da merak etmiyor değilim 😍
Bu yaz çok ama çok zevkli geçecek bizim için zira biz de şu klima gizleme kafeslerinin testlerini de yapacağız daha :ok

Montaj videosunu bugün @İlteriş Yılmaz yayınlar, Temmuz gelsin diye bekliyoruz malum geçen senenin verileri elimizde All Easy Pro klimanın. Bu sene de aynı koşullarda aynı ayarlarda çalıştırıp etkisinin olup olmadığını, varsa ne kadar etkisi olduğunu vs göreceğiz.

Bu yaz çok ama çok zevkli geçecek bizim için zira biz de şu klima gizleme kafeslerinin testlerini de yapacağız daha :ok

Montaj videosunu bugün @İlteriş Yılmaz yayınlar, Temmuz gelsin diye bekliyoruz malum geçen senenin verileri elimizde All Easy Pro klimanın. Bu sene de aynı koşullarda aynı ayarlarda çalıştırıp etkisinin olup olmadığını, varsa ne kadar etkisi olduğunu vs göreceğiz.
Bencede çok güzel geçecek tam bir veri rekabeti olacak buda müthiş zevkli olur 🥳
Abi aep için kafes çıktımı Koca Balina için 😂

Bencede çok güzel geçecek tam bir veri rekabeti olacak buda müthiş zevkli olur 🥳
Abi aep için kafes çıktımı Koca Balina için 😂
Abi bizim AEP ler 12 lik biliyorsun, firma 12 lik ürün yolladı olmadı tabi takdir edersin ki :kiskis
Sonra 18 lik ürün yolladılar, bizim 12 lik koca danaya 18 lik kafes taktık iyi mi? :kop

Geçmiş mesajları görünce heveslendim midea için sonra yeter ya hu düştük bataklığa belirlediğim modeller var günü gelince tekrar düşünürüm dedim.

Eca ecotech bunlardan birisi ve kullanıpta servisi hatta son tüketici olarak memnun olmayan yok. Bu yaz erken gelecek ben alana kadar herhalde epey veri gelecektir.

Kullanım yorumlarınıza mutlaka etiketleyin beni acayip merak ediyorum 😂

Geçmiş mesajları görünce heveslendim midea için sonra yeter ya hu düştük bataklığa belirlediğim modeller var günü gelince tekrar düşünürüm dedim.

Eca ecotech bunlardan birisi ve kullanıpta servisi hatta son tüketici olarak memnun olmayan yok. Bu yaz erken gelecek ben alana kadar herhalde epey veri gelecektir.

Kullanım yorumlarınıza mutlaka etiketleyin beni acayip merak ediyorum 😂
Bugün 20:00 de youtube da yayına girecek bir minik video var analizlerde neye nasıl bakıyorum vs diye.
Yani videoda tüm detayları aktarabilmek mümkün olmuyor ama klima analizlerimde o kadar çok pencere arasında gidip geliyorum ki

Tüketim verileri bir programda
İç ortam verileri başka programda
Dış ortam ve emiş sıcaklıkları başka programda
Bu zaman dilimlerine ait telefondaki kayıtlarım ayrı yerde

Analizlerde bakıyorum ve anormal bir pik görüp hemen detaylarına sebelerine dalıyorum.
Bugün yine böyle bir şeye takılınca aklıma geldi dur video çekip atayım dedim zira klima bütün gün ne güzel stabil bir seyir halindeyken 1 dakika içerisinde uzun süreli pik yapmış, ben de merak ettim neden diye, çünkü saatleri de ilginç, 20:00 de başlamış ve 00:00 dolaylarında süreklilik bitmiş. Araştırınca anladım ki o gün bütün gün evde kimse olmayack diye klimayı 22 ye indirmişiz 23 den, eve gelince de 24 yapmışız, 22 ye göre kütle sıcaklığı adapte olunca ve ben de ayarı 24 yapınca klima termostatsız 4 saat çalışmış e tabi bu da grafiğe yansımış :kiskis

Normalde başkası olsa klimayı açar, ısınır olur biter, bizde öyle değil abi ne nerede neden ne zaman nasıl ve kim soruları cevap bulmalı :D
Yani @muhammet göl ve sizler ile birlikte bizim bu inceleriz ailesi biraz denişik bir aile :kop

Bugün 20:00 de youtube da yayına girecek bir minik video var analizlerde neye nasıl bakıyorum vs diye.
Yani videoda tüm detayları aktarabilmek mümkün olmuyor ama klima analizlerimde o kadar çok pencere arasında gidip geliyorum ki

Tüketim verileri bir programda
İç ortam verileri başka programda
Dış ortam ve emiş sıcaklıkları başka programda
Bu zaman dilimlerine ait telefondaki kayıtlarım ayrı yerde

Analizlerde bakıyorum ve anormal bir pik görüp hemen detaylarına sebelerine dalıyorum.
Bugün yine böyle bir şeye takılınca aklıma geldi dur video çekip atayım dedim zira klima bütün gün ne güzel stabil bir seyir halindeyken 1 dakika içerisinde uzun süreli pik yapmış, ben de merak ettim neden diye, çünkü saatleri de ilginç, 20:00 de başlamış ve 00:00 dolaylarında süreklilik bitmiş. Araştırınca anladım ki o gün bütün gün evde kimse olmayack diye klimayı 22 ye indirmişiz 23 den, eve gelince de 24 yapmışız, 22 ye göre kütle sıcaklığı adapte olunca ve ben de ayarı 24 yapınca klima termostatsız 4 saat çalışmış e tabi bu da grafiğe yansımış :kiskis

Normalde başkası olsa klimayı açar, ısınır olur biter, bizde öyle değil abi ne nerede neden ne zaman nasıl ve kim soruları cevap bulmalı :D
Yani @muhammet göl ve sizler ile birlikte bizim bu inceleriz ailesi biraz denişik bir aile :kop
Muhtemelen biz huysuz geliyoz abi :clap2
Bıraksak herşey yolunda olacak zaten 😂

Eyvah eyvah, korktuğumuz başımıza gelmesin de :(
Hocam Siparişi iptal ettim Kaira sepette indirim başlamış onu aldım onun yerine. E.C.A aldığım yer ne ürünü yolluyor ne mesaja cevap veriyor. Sepette : 17.499,60 TL

Not: 10 Nisanda Çinden sipariş ettiğim Dijital Termometre Gümrükten geçip PTT Kargoya verilmiş bugün, 5 Nisanda N11 den sipariş ettiğim klima hala siparişi onaylamadı 😀

Moderatör tarafında düzenlendi:
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri