Tüketicilerden yaşadıkları bölgeleri öğrenmek isteme nedenim bu.
Konuya sadece marka değil, ürün değil aynı zamanda satış sonrası hizmet ve montaj hizmetini sunacak ekip kalitesi ile bunu takip edecek merkez detayı da dahil oluyor.
Şimdi mesela yapılanma anlamında baktığımda ben Bartın bölgesi için yerli markalara odaklanma zorunluluğunuz olacaını düşünüp arkadaşların 15 lik arçelik önerisini makul bulabilirim fakat arçelikte de özellikle anadolu tarafında ciddi bir denetim yok servisler üzerinde, sizin oralarda klimaları montajlayanlar da genelde beyaz eşyacı arkadaşlar oluyor ve ben iyi sonuçlar görmüyorum hatta sıklıkla önerdiğimiz Mide aklima için bile size gönül rahatlığı ile ''gidin alın'' diyemem o nedenle son zamanlarda forumda birçok kullanıcıdan oldukça pozitif geri bildirimler aldığımız Yeni Oluşum Mühendislik ile bir görüşmenizi önereceğim ilk olarak. +90 (216) 315 00 62 - 42 numaralardan Yeni oluşum Mühendisliğe ulaşıp kendileri ile bir görüşün zira hem Japon segment hem de Çin segment ürün ellerinde var, sizin oradaki SSH yapılanmasını da takip edebilecek konumdalar ve hatta bu forumda Kayseride yaşayıp klimayı bile onlardan almadığı halde satın aldığı klimanın montaj sürecini Yeni oluşumun takip ettiğini ve çok memnun olduğunu belirten dostlarımız oldu.
Biliyorsunuz ben,
öyle lanse edilmeye gayret edilse de bir markanın uşağı veya bize indirimli klima verenlerin savunucusu, indirimli vermeyenlerin düşmanı olan kişilerden değilim. Ben sevdiğim marka olan Midea da öneririm, sevmediğim marka olan Arçelik de öneririm, Mitsubishi Electric sıklıkla öneririm, Daikin öneririm, Airfel, Kaira, Hantech, Baymak bunların her birisi tarafımdan önerilir ama yerine, iline, kişisine ve hatta kullanıcının zeka seviyesine bile bakıp öyle ürün önermek gerekiyor zira kendisini çok zeki zannedip 25m2 alana 24000btu sınıfında 28000btu kapasiteli ürün satın alıp sonra alet sık termostat yapınca ürüne bok atanları da biliyoruz biz.
O nedenle ne alırsanız alın öncelikle beklentilerinizi karşılayabilecek, bütçenize uygun, bölgenizde adam gibi yapılanması olan ve satış sonrası hizmet konusunda sizi üzmeyecek bir ürün alın.
Mesela yapılanmanın önemini en iyi anlayan dostlarımızdan birisi sevgili
@Engraulis
Kendisi Trabzonda yaşar ve yaşadığı bölgedeki bayinin mallık seviyesi paralelinde dostumuza çok istediği Midea satın aldırmadım ve Gree fairy satın alması için elimden geleni yaptım. Çok istemese de sonradan içine sinecek bir alışveriş yaptı, 1-2 hafta içerisinde de kliması montaj yapılacak.
Sizin bir de özel bir montaj durumunuz söz konusu o nedenle sıradan bir klima tüketicisi gibi bakmamanız gerekir konuya.