Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Hangi Klimayı Almalıyım? *HISENSE Alındı*

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

hiworld

Yeni Üye
Yeni Üye
Selamlar. Batman'da yaşıyorum. Fotoğraflarını paylaştığım amerikan mutfaklı salona takılacak olan klima için önerilerinizi bekliyorum. Salonun penceresi doğuya bakıyor. Salon alanı 22.3 metrekare. Karşıda görünen iki odanın alanları soldan sağa sırasıyla 12,92 ve 8 metrekare. Uyuyacağım ve çalışma odası olarak kullanacağım bu iki odayı da serinletebilmesini istiyorum. Çoğunlukla tek yaşayacağım. Batman'da çalışmaya ve yaşamaya yeni başladım ve hangi markaların yetkili servisleri var tam olarak bilmiyorum. Bütçe belirtmeyeceğim, sizin gerekli gördüğünüz rakamlara çıkabilirim ama beni pişman etmeyecek en uygun fiyatlı çözümlerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.

salon11.jpg

salon22.jpg

salon3.jpg

Son düzenleme:
Durumumun biraz aciliyeti var şimdiden 30 derecelerin üstünü görür olduk :) Yardımlarınızı bekliyorum...

Arada bir kapı olmaması büyük bir kayıp. Ayrıca oraya takılacak herhangi bir klimanın, ne olursa olsun, diğer odaları da serinletebilmesi biraz hayal. Bunu yeri geldikçe hep söylüyorum.

Fakat eğer fotoğrafta göründüğü üzere banyo kapısının yanındaki duvara (anladığım kadarıyla oda kapılarının karşısı oluyor) takılırsa fayda edebilir.

Şartlar normal olsaydı, 12.000 BTU'luk bir klima yeter de artar diyecektim. Fakat böyle bir durumda 15.000 BTU'luk bir model mi daha iyi olur, yoksa 18.000 BTU mu demeliyiz bilemedim. Fikirlerini almak için @ByCilo @REMZİ96 @muhammet göl @Adem Helvacı

Konum özelliklerini de göz önünde bulundurursak genelgeçer markamız Arçelik-Beko bir kenarda dursun. Başka, o bölgede servis sorunu olmayan hangi markaları bulabiliriz diye düşünelim.

Arada bir kapı olmaması büyük bir kayıp. Ayrıca oraya takılacak herhangi bir klimanın, ne olursa olsun, diğer odaları da serinletebilmesi biraz hayal. Bunu yeri geldikçe hep söylüyorum.

Fakat eğer fotoğrafta göründüğü üzere banyo kapısının yanındaki duvara (anladığım kadarıyla oda kapılarının karşısı oluyor) takılırsa fayda edebilir.

Şartlar normal olsaydı, 12.000 BTU'luk bir klima yeter de artar diyecektim. Fakat böyle bir durumda 15.000 BTU'luk bir model mi daha iyi olur, yoksa 18.000 BTU mu demeliyiz bilemedim. Fikirlerini almak için @ByCilo @REMZİ96 @muhammet göl @Adem Helvacı

Konum özelliklerini de göz önünde bulundurursak genelgeçer markamız Arçelik-Beko bir kenarda dursun. Başka, o bölgede servis sorunu olmayan hangi markaları bulabiliriz diye düşünelim.
İlginiz için teşekkürler. Öncelikle banyo kapısı dediğiniz yer aslında balkon kapısı. Klimanın takılacağı yer zaten belli. Dikkatli bakarsanız bahsi geçen kapının sağındaki duvarda elektrik bağlantısı hazır. Yani uyumak için ve çalışma odası olarak kullanacağım odaların kapılarının tam karşılarına takılacak.
salon11.jpg
salon22.jpg

İlk fotoğraf giriş kapısının önünden, ikinci fotoğraf çalışma odasının kapısından çekildi.

Evet Banyo dediğim yer balkonmuş. En mantıklı görünen yer orasıydı, kablosu da varmış. Gerçi yeni klimaların çoğunda elektrik bağlantısı dış üniteden yapılıyor. Ortalama bir bütçe verirseniz ona göre biraz özelleştirmeye başlayalım.

Evet Banyo dediğim yer balkonmuş. En mantıklı görünen yer orasıydı, kablosu da varmış. Gerçi yeni klimaların çoğunda elektrik bağlantısı dış üniteden yapılıyor. Ortalama bir bütçe verirseniz ona göre biraz özelleştirmeye başlayalım.
Klimalardan hiç anlamıyorum, fiyatlarından hiç haberim yok. Mümkün olan, işimi görecek en ucuz çözümü arıyorum. 20-25 bini gözden çıkardım ama yetmez, işini görmez derseniz bütçeyi artırabilirim. Bu miktara çıkmana gerek yok al bu pişman etmez derseniz daha uygun maliyetli çözümlere de açığım.

15lik arçelik beko yeter galiba

Yaşadığım yerde AIRFEL yetkili servisi bulunuyormuş. Beyaz eşya da alacağım için klimayla birlikte hepsini aynı marka alırsam belki daha uyguna gelir diye ARCELIK, BEKO da olabilir. Servisine bakmamı istediğiniz başka marka varsa öğrenebilirim.

Tüketicilerden yaşadıkları bölgeleri öğrenmek isteme nedenim bu.
Konuya sadece marka değil, ürün değil aynı zamanda satış sonrası hizmet ve montaj hizmetini sunacak ekip kalitesi ile bunu takip edecek merkez detayı da dahil oluyor.

Şimdi mesela yapılanma anlamında baktığımda ben Bartın bölgesi için yerli markalara odaklanma zorunluluğunuz olacaını düşünüp arkadaşların 15 lik arçelik önerisini makul bulabilirim fakat arçelikte de özellikle anadolu tarafında ciddi bir denetim yok servisler üzerinde, sizin oralarda klimaları montajlayanlar da genelde beyaz eşyacı arkadaşlar oluyor ve ben iyi sonuçlar görmüyorum hatta sıklıkla önerdiğimiz Mide aklima için bile size gönül rahatlığı ile ''gidin alın'' diyemem o nedenle son zamanlarda forumda birçok kullanıcıdan oldukça pozitif geri bildirimler aldığımız Yeni Oluşum Mühendislik ile bir görüşmenizi önereceğim ilk olarak. +90 (216) 315 00 62 - 42 numaralardan Yeni oluşum Mühendisliğe ulaşıp kendileri ile bir görüşün zira hem Japon segment hem de Çin segment ürün ellerinde var, sizin oradaki SSH yapılanmasını da takip edebilecek konumdalar ve hatta bu forumda Kayseride yaşayıp klimayı bile onlardan almadığı halde satın aldığı klimanın montaj sürecini Yeni oluşumun takip ettiğini ve çok memnun olduğunu belirten dostlarımız oldu.

Biliyorsunuz ben, öyle lanse edilmeye gayret edilse de bir markanın uşağı veya bize indirimli klima verenlerin savunucusu, indirimli vermeyenlerin düşmanı olan kişilerden değilim. Ben sevdiğim marka olan Midea da öneririm, sevmediğim marka olan Arçelik de öneririm, Mitsubishi Electric sıklıkla öneririm, Daikin öneririm, Airfel, Kaira, Hantech, Baymak bunların her birisi tarafımdan önerilir ama yerine, iline, kişisine ve hatta kullanıcının zeka seviyesine bile bakıp öyle ürün önermek gerekiyor zira kendisini çok zeki zannedip 25m2 alana 24000btu sınıfında 28000btu kapasiteli ürün satın alıp sonra alet sık termostat yapınca ürüne bok atanları da biliyoruz biz.

O nedenle ne alırsanız alın öncelikle beklentilerinizi karşılayabilecek, bütçenize uygun, bölgenizde adam gibi yapılanması olan ve satış sonrası hizmet konusunda sizi üzmeyecek bir ürün alın.

Mesela yapılanmanın önemini en iyi anlayan dostlarımızdan birisi sevgili @Engraulis
Kendisi Trabzonda yaşar ve yaşadığı bölgedeki bayinin mallık seviyesi paralelinde dostumuza çok istediği Midea satın aldırmadım ve Gree fairy satın alması için elimden geleni yaptım. Çok istemese de sonradan içine sinecek bir alışveriş yaptı, 1-2 hafta içerisinde de kliması montaj yapılacak.

Sizin bir de özel bir montaj durumunuz söz konusu o nedenle sıradan bir klima tüketicisi gibi bakmamanız gerekir konuya.

20240420_145704.jpg

Ekli dosyalar

• 20240420_145730.jpg
    20240420_145730.jpg
    57.9 KB · Görüntüleme: 20
  • 20240420_145724.jpg
    20240420_145724.jpg
    60.7 KB · Görüntüleme: 20
  • 20240420_135534.jpg
    20240420_135534.jpg
    23.4 KB · Görüntüleme: 20
  • 20240420_135549.jpg
    20240420_135549.jpg
    46.3 KB · Görüntüleme: 22
Merhaba biraz önce montaj bitti genel anlamda temiz ve düzgün çalıştılar sadece vakumlama 3 dk sürdü neden kısa tuttunuz dedim ,abi manometre sıfırlandı dedi

merhaba Adem abi seni 18 yıldır dh den beri takip ederim, şimdiye kadar sayısı bilgi ve birikimini bizimle paylaştın bunun için ayrıca teşekkür ederim . Yukarıda Benim E.C.A ecotech 18lik klimanın montajı yapıldı ileri günlerde elektrik sarfiyatı ve genel durumu hakkında bilgi paylaşırım. Saygılarımla..

merhaba Adem abi seni 18 yıldır dh den beri takip ederim, şimdiye kadar sayısı bilgi ve birikimini bizimle paylaştın bunun için ayrıca teşekkür ederim . Yukarıda Benim E.C.A ecotech 18lik klimanın montajı yapıldı ileri günlerde elektrik sarfiyatı ve genel durumu hakkında bilgi paylaşırım. Saygılarımla..
Abi çok sevindim senin adına. Seni forumda ''ECA tester'' ilan ettim zira geri bildirimlerin bizler için çok faydalı olacak :D
Konu başlığını da ana konu yaptım bundan sonra ECA klima kullanıcısı dostların geri bildirimlerini umarım orada daha yoğun şekilde görürüz.

Saygı bizden :ok

Abi çok sevindim senin adına. Seni forumda ''ECA tester'' ilan ettim zira geri bildirimlerin bizler için çok faydalı olacak :D
Konu başlığını da ana konu yaptım bundan sonra ECA klima kullanıcısı dostların geri bildirimlerini umarım orada daha yoğun şekilde görürüz.

Saygı bizden :ok
Herkese iyi dilekleri için teşekkürler

Selamlar. Batman'da yaşıyorum. Fotoğraflarını paylaştığım amerikan mutfaklı salona takılacak olan klima için önerilerinizi bekliyorum. Salonun penceresi doğuya bakıyor. Salon alanı 22.3 metrekare. Karşıda görünen iki odanın alanları soldan sağa sırasıyla 12,92 ve 8 metrekare. Uyuyacağım ve çalışma odası olarak kullanacağım bu iki odayı da serinletebilmesini istiyorum. Çoğunlukla tek yaşayacağım. Batman'da çalışmaya ve yaşamaya yeni başladım ve hangi markaların yetkili servisleri var tam olarak bilmiyorum. Bütçe belirtmeyeceğim, sizin gerekli gördüğünüz rakamlara çıkabilirim ama beni pişman etmeyecek en uygun fiyatlı çözümlerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.

Ekli dosyayı görüntüle 15073
Ekli dosyayı görüntüle 15074
Ekli dosyayı görüntüle 15046
Kapıyı açıp diğer odaları soğutma konusuna Btü büyüterek bir çözüm bulabilirmisinis bilmiyorum zor bir konu ama genel olarak 12 Btü alırdım ben olsam geniş bir servis ağı ve uygun fiyat için Airfel veya Kaira güzel 2 seçenek olur Daikinin Batmanda çok servisi var gözüküyor internette oyüzden vakum konusunuda dikkat ettiğiniz sürece işinizi çözer illa büyük btü istiyorum dersenizde 18 btü ye çıkabilirsiniz tüm kapılar açık olacaksa denenebilir randıman verir mi emin değilim

Tüketicilerden yaşadıkları bölgeleri öğrenmek isteme nedenim bu.
Konuya sadece marka değil, ürün değil aynı zamanda satış sonrası hizmet ve montaj hizmetini sunacak ekip kalitesi ile bunu takip edecek merkez detayı da dahil oluyor.

Şimdi mesela yapılanma anlamında baktığımda ben Bartın bölgesi için yerli markalara odaklanma zorunluluğunuz olacaını düşünüp arkadaşların 15 lik arçelik önerisini makul bulabilirim fakat arçelikte de özellikle anadolu tarafında ciddi bir denetim yok servisler üzerinde, sizin oralarda klimaları montajlayanlar da genelde beyaz eşyacı arkadaşlar oluyor ve ben iyi sonuçlar görmüyorum hatta sıklıkla önerdiğimiz Mide aklima için bile size gönül rahatlığı ile ''gidin alın'' diyemem o nedenle son zamanlarda forumda birçok kullanıcıdan oldukça pozitif geri bildirimler aldığımız Yeni Oluşum Mühendislik ile bir görüşmenizi önereceğim ilk olarak. +90 (216) 315 00 62 - 42 numaralardan Yeni oluşum Mühendisliğe ulaşıp kendileri ile bir görüşün zira hem Japon segment hem de Çin segment ürün ellerinde var, sizin oradaki SSH yapılanmasını da takip edebilecek konumdalar ve hatta bu forumda Kayseride yaşayıp klimayı bile onlardan almadığı halde satın aldığı klimanın montaj sürecini Yeni oluşumun takip ettiğini ve çok memnun olduğunu belirten dostlarımız oldu.

Biliyorsunuz ben, öyle lanse edilmeye gayret edilse de bir markanın uşağı veya bize indirimli klima verenlerin savunucusu, indirimli vermeyenlerin düşmanı olan kişilerden değilim. Ben sevdiğim marka olan Midea da öneririm, sevmediğim marka olan Arçelik de öneririm, Mitsubishi Electric sıklıkla öneririm, Daikin öneririm, Airfel, Kaira, Hantech, Baymak bunların her birisi tarafımdan önerilir ama yerine, iline, kişisine ve hatta kullanıcının zeka seviyesine bile bakıp öyle ürün önermek gerekiyor zira kendisini çok zeki zannedip 25m2 alana 24000btu sınıfında 28000btu kapasiteli ürün satın alıp sonra alet sık termostat yapınca ürüne bok atanları da biliyoruz biz.

O nedenle ne alırsanız alın öncelikle beklentilerinizi karşılayabilecek, bütçenize uygun, bölgenizde adam gibi yapılanması olan ve satış sonrası hizmet konusunda sizi üzmeyecek bir ürün alın.

Mesela yapılanmanın önemini en iyi anlayan dostlarımızdan birisi sevgili @Engraulis
Kendisi Trabzonda yaşar ve yaşadığı bölgedeki bayinin mallık seviyesi paralelinde dostumuza çok istediği Midea satın aldırmadım ve Gree fairy satın alması için elimden geleni yaptım. Çok istemese de sonradan içine sinecek bir alışveriş yaptı, 1-2 hafta içerisinde de kliması montaj yapılacak.

Sizin bir de özel bir montaj durumunuz söz konusu o nedenle sıradan bir klima tüketicisi gibi bakmamanız gerekir konuya.
Bayağıdır sohbetleri takip ediyorum bilgilenme ve işin layıkı anlamında kafamızda azda olsa bir şeyler oluşuyor Adem Bey.
Bu sayede Mideamızı aldık ikinci olarakta 9000 lik bir cihaz bakıyoruz ama hesaplar al takke ver külah tutmuyor gibi ikinci midea için 🤭

Öyle oluncada fiyat ve servis odaklı olarak Hisense Perla 9000 btu bir cihaz siparişi verdim hb üzerinden ÜNTES distribütörmüş sanırım ülkemizde.

Sonra elektrik malzemesi almak üzere çarşıya indim bi esnaftan malzemeleri alırken kablo dur gecikmesiz sigortamız kablo kanalımız derken ne yapacağımı sordular malzemeleri klima için lazım olacak hazırlık yapıyoruz dedim markayı sordu bende söyledim.
Adam demezmi kardeşim bi ara Hisense ile çalıştı inverter kart arızaları yüzünden müşteri hoşnutsuzlukları sebebiyle bıraktı o klima markasıyla çalışmayı dedi,
dakika bir gol bir buz kestim orda 🙈

Bir süre sonra başa gelen bir arızamı bu Hisense markasında kronik diye tanımlanan tipten,
Belamı aldık acaba başımıza,
canım sıkıldı biraz döndüm eve geldim.
Şimdi ne yapsam bilemedim siparişi 😞

@Adem Helvacı
@GençKlima Adana

Son düzenleme:
@tanbulut klimalar hayırlı olsun güle güle kullanın
Hisense konusunda kompresörün Hitachi olduğu bilgisi var başkada nasıldır neyin nesidir bilen eden yok sanırım forumda
Belki de beklenen den iyi çıkar hayırlısı bakalım 🙂

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri