Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Satın Alma Önerisi 55-58 inç Android TV Önerisi (15-20 bin TL)

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan alprszr
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

alprszr

Yeni Üye
Yeni Üye
Bütçe
15000-20000
Marka Model Bilgisi
Android
Merhabalar,

Ailem için TV araştırıyorum, 55 veya 58 inç olabilir. 60 yaşında insanlar kullanacak ama online içerik tüketimleri var, daha kullanışlı bulduğum için Android olmasını tercih ediyorum.
Kullanımı yoğun olarak normal uydu kanalları, arada bir netflix, iptv, youtube için olacak. Kanal geçişlerinin hızlı ve kanal düzenleme menülerinin kolay olması önemli.

Kullanılacağı yer karşıdan değil ancak çaprazdan ışık alıyor. İzleme de hem karşıdan hem 30-45 derece civarı yandan olacak.
Görüntü ve ses kalitesi bariz sorunlar olmadığı sürece çok öncelikli değil, geçiş yapılacak TV de eski ve kaliteli değil. Hızlı ve sorunsuz arayüz, kullanışlılık bu anlamda daha öncelikli. Ama tabi ki olmuşken uygun bir qled de olabilir, bütçede 20bin civarına kadar çıkabilirim.

Not: TCL bakıyordum ama kumandada sayı tuşu olmaması bir problem olabilir, o yüzden eledim gibi, geriye vestel ve arçelik grubunun markaları kalıyor sanıyorum. Dikkatimi çeken modeller şunlar oldu:

Vestel 55QA9700
Toshiba 55QA5D63DT
Toshiba 58UA3D63DT
Toshiba 58UA2263DT

Bir de @Adem Helvacı hocamın Next YE-58020GFSG5 incelemesine denk geldim.

Bunların arasındaki farkları anlamak ve bulmak çok zor, hem forumda hem sitede araştırıyorum ama karma panel olayı her şeyi batırıyor. Ayrıca pazaryerlerindeki arayüz ve kanal geçiş hızlarına dair yorumlar da çok çelişkili. Cihazların ram ve işlemci bilgileri de bir kısmını bulsam da bir kısmı inceleriz dahil hiçbir yerde yok.
Çıkış yılı daha yeni olanın daha hızlı olacağını varsayabilir miyiz örneğin? 2022 olanları bu sebeple elesem mi diye düşünüyorum.
Bir de misal Vestel'in video düzeltme teknolojileri, pixellence vs gerçekten kullanımda etki eder mi, yani aynı panel olmasına rağmen ayrışmsaına sebep olur mu?

İçlerinde ayrışan, tek panelle gelen model var mı? Farklı model öneriniz olur mu?
Öneri ve yorumlarınız çok değerli. şimdiden çok teşekkürler
@İlteriş Yılmaz @Adem Helvacı @Murat ALA

Son düzenleme:
Vestel'de tekil panel üretim yok. Ne bulurlarsa koyuyorlar VA, IPS artık neyse. Yazılım konusuna değinirsek Android daha kullanışlı demişsiniz ama kanal geçişi konusunda Android'ler yabaş grlebilir biraz. Keza 60 yaşında insanlar kullanacak demişsiniz televizyonun Android olmaması bence daha mantıklı olur. Android işini dışarıdan box bağlayarak çözebilirsiniz. Benim önerim Vestel 55Q9900. Ha illa Android olsun derseniz 55QA9700 alınabilir.

Vestel'de tekil panel üretim yok. Ne bulurlarsa koyuyorlar VA, IPS artık neyse. Yazılım konusuna değinirsek Android daha kullanışlı demişsiniz ama kanal geçişi konusunda Android'ler yabaş grlebilir biraz. Keza 60 yaşında insanlar kullanacak demişsiniz televizyonun Android olmaması bence daha mantıklı olur. Android işini dışarıdan box bağlayarak çözebilirsiniz. Benim önerim Vestel 55Q9900. Ha illa Android olsun derseniz 55QA9700 alınabilir.
Abi geçen bir android tv ile karşılaştım markası da vestel. Google tv değil. Kanal ayarlayana kadar akla karayı seçtim. Böyle saçma salak bir uydu alıcısını ilk defa gördüm. Galiba size hak vermeye başlıyorum 🤣 tkgs ayarlıyorum misal tek tek değiştirirken 37.kanaldan 38.ye atlıyor. Sayıyla 37 yazınca geliyor. Ama 37.kanal kanal listesinde 1500lü listenin sonunda yeni bir listede görünüyor. anladığım kadarıyla SD ve HD kanalları ayırıyor. Ama bunu çok saçma bir şekilde yapıyor. Tahmin ediyorum Manuel kanal arama ile çözülür Ama 350 liraya sattığım uydunun kanal ayarlama ve tkgs sistemi Android tvlere 100 basar ondan eminim.

çok teşekkürler yanıtlarınız için. açıkçası işletim sistemi android ise kanal geçişi menüsü ve hızı kötü olur gibi genel bir şey olduğunu bilmiyordum, yani bu standart tv'ye dair ekranları androidden bağımsız markaların kendisi yapıyor diye düşünmüştüm.

işin ucunda iptv olmasa android diye diretmem zaten ama diğer platformlarda tam anlamıyla sağlıklı ve temiz çözülmüyor iptv işi maalesef, ücretli ve kötü app'ler kaynıyor. sırf bunun için ikinci bir cihaz almak da istemiyorum, biraz bu yüzden android'e takıldım.

@Faruk KATI bahsettiğinizin modeli neydi, alınmayacak listesine ekleyeyim:)

çok teşekkürler yanıtlarınız için. açıkçası işletim sistemi android ise kanal geçişi menüsü ve hızı kötü olur gibi genel bir şey olduğunu bilmiyordum, yani bu standart tv'ye dair ekranları androidden bağımsız markaların kendisi yapıyor diye düşünmüştüm.

işin ucunda iptv olmasa android diye diretmem zaten ama diğer platformlarda tam anlamıyla sağlıklı ve temiz çözülmüyor iptv işi maalesef, ücretli ve kötü app'ler kaynıyor. sırf bunun için ikinci bir cihaz almak da istemiyorum, biraz bu yüzden android'e takıldım.

Hocam amacınızı anlıyorum lakin donanımsal olarak düşük tutulduğundan dolayı bir süre sonra donma kasma illaki oluyor o yüzden yüksek depolaması olan kaliteli bir box şart

Tüm android tvler böyle herhalde. Benim kullandığım ürün grundigti

Hocam amacınızı anlıyorum lakin donanımsal olarak düşük tutulduğundan dolayı bir süre sonra donma kasma illaki oluyor o yüzden yüksek depolaması olan kaliteli bir box şart
ben philips 58pus8507 kullanıyorum, normal kanal izlemiyorum hiç uydu yok deneyemiyorum da maalesef, ama android arayüzünün hızından oldukça memnunum ki baya bir program da kurulu. gayet hızlı ve temiz çalışıyor.

ben philips 58pus8507 kullanıyorum, normal kanal izlemiyorum hiç uydu yok deneyemiyorum da maalesef, ama android arayüzünün hızından oldukça memnunum ki baya bir program da kurulu. gayet hızlı ve temiz çalışıyor.
Hemen donma kasma yapmaz hocam genelde biraz zaman geçtikten sonra oluyor o yüzden diyorum

Mayıs 5 de a101 de toshiba aldım. Hala ne arıyan var. Vestel sipariş bize gelmedi diyor. A101 beklemiş lazım diyor. Teslimat takibi yapılamıyor. Toshiba modellerini alacaksanız a101 mağazada yoksa siteden alın. A101 sitesinde ziraat kartla ödemede sıkıntı var. Ürün nerede hala bilgi verebilen yok.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri