Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Satın Alma Önerisi Bulaşık Makinesi ve Kurutma Makinesi Önerilerinizi Bekliyorum

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan TugayT
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

TugayT

Meraklı
Meraklı
Bütçe
35-42bin
Marka Model Bilgisi
Fark etmez. Servis sorunu olmasın.
Merhaba. Çamaşır kurutma ve bulaşık makinesi bakıyorum ama ürünlerin kendi sitelerinde dahi bir başka modelle ''detaylı'' kıyaslama yapılamıyor. Sanki ürünler tamamen aynı gibi oluyor o kıyaslarda. O sebeple işin ustalarına danışmak için buraya kayıt oldum. Başıma sorun açmayacak, performansı ve sessizliği ile tatmin edecek, kısacası sözkonusu bütçede işini en iyi yapacak cihazları almak istiyorum.

Bütçe: mümkünse 35 bin bandında fakat 42 bine kadar da sorun yok. Taksitli almayı planlıyorum.

İstanbul'da öğretmenim, 2 yıl sonra şu anda belli olmayan bir şehre taşınacağım, servis ağı bu sebeple önemli.

Baktığım ve işin içinden çıkamadığım modeller:

Arçelik 6444 Bulaşık Makinesi
Arçelik 6155 I Bulaşık Makinesi
Grundig GPDF 6842 I Bulaşık Makinesi

Arçelik 900 KMX Kurutma Makinesi
Grundig GDH 92 PCW Kurutma Makinesi
Grundig GDH 92 PKS Kurutma Makinesi

Bunlardan biri olmak zorunda değil. Her türlü tavsiyeye açığım. Tavsiye ettiğiniz modeli hangi satıcıdan almamı tavsiye ettiğinizi de belirtirseniz daha iyi olur. Saygı ve sevgiler.

@Murat ALA @Adem Helvacı

Ekleme: Küçük bir evde yaşadığım için mecburen kurutma makinesini çamaşır makinesinin üstüne koyacağım. Çamaşır makinem Windsow WS2710 modeli. Sorun yaşamamak adına belirtmek istedim.

Arçelik 900 KMX ve Arçelik 6167 değerlendirilebilir bence.
Çok teşekkür ediyorum hocam ama rica etsem sebebini de açıklayabilir misiniz? Mesela biraz daha bütçe ekleyip 1000 KMX vb alınsa daha mı iyi olur? Yoksa sizin dediğiniz modeller gerçekten sorun yaratmayacak ve fiyat/performans dengesi en iyi denilebilecek modeller midir? Son olarak nereden alınmalı ve ek garanti ödemeye değer mi? Arçelik servisi ürünün arkasında duran bir hizmet sunar mı?

Ekleme: Arçelik bayisinde ürünlere bakmaya çıktım ama kapanmıştı. Hemen yanındaki Vestel Express şubesine girdim ve biraz konuştuk. Arçeliğe yine bakın teklif alın 2 ürün için ama satın almadan önce bize de gelin lütfen dedi. Fiyatta çok daha iyi bir indirim yapabileceklerini söylediler. Vestel için de öneriniz varsa alabilirim. Ürünlere indirim + küçük ev aleti hediyesi teklif ettiler daha şimdiden.

@Murat ALA @Adem Helvacı

Ekleme: Arçelik bayisinde ürünlere bakmaya çıktım ama kapanmıştı. Hemen yanındaki Vestel Express şubesine girdim ve biraz konuştuk. Arçeliğe yine bakın teklif alın 2 ürün için ama satın almadan önce bize de gelin lütfen dedi. Fiyatta çok daha iyi bir indirim yapabileceklerini söylediler. Vestel için de öneriniz varsa alabilirim. Ürünlere indirim + küçük ev aleti hediyesi teklif ettiler daha şimdiden.

@Murat ALA @Adem Helvacı
Ben bulaşık makinesi hususunda Vestel önermekte sakınca görmüyorum zira uzun yıllar önerdik ve Vestelden önerdiğimiz tek beyaz eşya da bulaşık makinesi oldu. Yani eğri oturup doğru konuşmak gerekirse beyaz eşya söz konusu olduğunda BM üretiminde falsolarını görmedim ufak tefek detaylar dışında.

Kendi evimde de Regal kullanıyorum 3 programlı, erken paslandı açıkçası, yani abartılı değil fakat kapı grubunun dibinde görmeye başladım paslanmaları ufak ufak.

Yeni nesil üretimlerde yadırgamamaya başladık ama bunu normalleştirmek de istemiyorum elbette.

Yine de gerçekleri konuşmak gerekirse mecbur değilsem, alternatifim varsa ilk tercihim vestel olmaz.

Biz uzun süre Arçelik 6144 6166 6167 çok önerdik ve satın aldırdık, 6167 gereksiz pahalı gelmişti sonra b üretimlerin yeni seri üretimleri devreye girdi ki sevgili @Murat ALA da bunları sıklıkla önerir.

Sizin seçeneklerden Arçelik 6155 makul bana göre.

Kurutma Makinesinde ise Arçelik 900 KMX yine benim tercihim olur. Bu gurupta yine vestele bulaşmamanızı öneririm.

Vestelde bir şeyler oluyor ve nedense olanlar hep artık eksiye doğru oluyor.
Satış Sonrası hizmetlerde eski kalitesinde değil ki eskiden sadece o konuda çok iyilerdi.
En azından ürün değişimi konusunda bu kadar ayak diretmezlerdi, ürünlerdeki kusurları tüketici hatası diye karşı tarafa yüklemeye kalkmazlardı. Arçelik de pir-ü pak değil ama Koç grubuna Zorludan daha çok güvenirim.

Ben bulaşık makinesi hususunda Vestel önermekte sakınca görmüyorum zira uzun yıllar önerdik ve Vestelden önerdiğimiz tek beyaz eşya da bulaşık makinesi oldu. Yani eğri oturup doğru konuşmak gerekirse beyaz eşya söz konusu olduğunda BM üretiminde falsolarını görmedim ufak tefek detaylar dışında.

Kendi evimde de Regal kullanıyorum 3 programlı, erken paslandı açıkçası, yani abartılı değil fakat kapı grubunun dibinde görmeye başladım paslanmaları ufak ufak.

Yeni nesil üretimlerde yadırgamamaya başladık ama bunu normalleştirmek de istemiyorum elbette.

Yine de gerçekleri konuşmak gerekirse mecbur değilsem, alternatifim varsa ilk tercihim vestel olmaz.

Biz uzun süre Arçelik 6144 6166 6167 çok önerdik ve satın aldırdık, 6167 gereksiz pahalı gelmişti sonra b üretimlerin yeni seri üretimleri devreye girdi ki sevgili @Murat ALA da bunları sıklıkla önerir.

Sizin seçeneklerden Arçelik 6155 makul bana göre.

Kurutma Makinesinde ise Arçelik 900 KMX yine benim tercihim olur. Bu gurupta yine vestele bulaşmamanızı öneririm.

Vestelde bir şeyler oluyor ve nedense olanlar hep artık eksiye doğru oluyor.
Satış Sonrası hizmetlerde eski kalitesinde değil ki eskiden sadece o konuda çok iyilerdi.
En azından ürün değişimi konusunda bu kadar ayak diretmezlerdi, ürünlerdeki kusurları tüketici hatası diye karşı tarafa yüklemeye kalkmazlardı. Arçelik de pir-ü pak değil ama Koç grubuna Zorludan daha çok güvenirim.
Elinize dilinize sağlık. Çok güzel bir açıklama yapmışsınız. Bugün veya yarın her iki markanın da mağazalarına giderek ne önerdiklerini ve fiyat tekliflerini öğreneceğim. Buraya yazarak sizlerden de hangisinin daha alınası olduğunu öğreneceğim inşallah. Gitmeden önce sormak istediğim basit bir şey var: inverter motor almaya değer mi? Aradaki fiyat farkı hatrı sayılır durumda çünkü.

Elinize dilinize sağlık. Çok güzel bir açıklama yapmışsınız. Bugün veya yarın her iki markanın da mağazalarına giderek ne önerdiklerini ve fiyat tekliflerini öğreneceğim. Buraya yazarak sizlerden de hangisinin daha alınası olduğunu öğreneceğim inşallah. Gitmeden önce sormak istediğim basit bir şey var: inverter motor almaya değer mi? Aradaki fiyat farkı hatrı sayılır durumda çünkü.

İşin aslı yıkama motorlarının iverter olmalarının satın alım maliyeti paralelinde çok da mantıklı olduğunu düşünmüyorum enerji verimliliği anlamında fakat sessizlik kısmında harikalar o bir gerçek.

Diğer yandan, o sessizlik kısmı kısa programlarda işe yaramıyor çünkü kısa programlarda su alma sesi ile tahliye pompa sesi devreye girince inverter motorun sessizliğinin de anlamı kalmıyor.

ÖMÜR bakımından eski tecrübelerden hareketle inverteri standart motorlardan çok çok öçok üstün kılacak durum görmemekle birlikte inverter motorda bu sefer driver board kavramının devreye gireceğini de gözardı etmemek gerekiyorç

Yani artılar eksiler birbirinden alıyor veriyor sonuçta :D

Çok teşekkür ediyorum hocam ama rica etsem sebebini de açıklayabilir misiniz? Mesela biraz daha bütçe ekleyip 1000 KMX vb alınsa daha mı iyi olur? Yoksa sizin dediğiniz modeller gerçekten sorun yaratmayacak ve fiyat/performans dengesi en iyi denilebilecek modeller midir? Son olarak nereden alınmalı ve ek garanti ödemeye değer mi? Arçelik servisi ürünün arkasında duran bir hizmet sunar mı?
1000 KMX'in farkı 10 kilo olması. Sizin ihtiyacınıza bağlı bir durum kalite farkı yok. Ek garanti konusuna gelirsek yetkili servise kesinlikle yaptırın. Servis konusunda ülkemizde en iyi hizmeti Arçelik sunar benim gözümde. Peşine de Vestel gelir.

1000 KMX'in farkı 10 kilo olması. Sizin ihtiyacınıza bağlı bir durum kalite farkı yok. Ek garanti konusuna gelirsek yetkili servise kesinlikle yaptırın. Servis konusunda ülkemizde en iyi hizmeti Arçelik sunar benim gözümde. Peşine de Vestel gelir.
Arçelik bayi öyle demiyor, kafam karıştı. Altta durumu anlattım:

Değerli üstadlarım az önce gittim görüştüm ve fiyat aldım. Durumlar şöyle:
ARÇELİK
1000 kmx + 6167 = 43.438 TL vade farksız 7 taksit
Eğer nakit ödeme yaparsam %5 iskonto teklif etti, 41.266 TL. (2172 TL indirim)
Not: 900 KMX tamburunun kaplama olduğunu söyledi bayideki görevli, 1000 KMX paslanmaz çelik dedi. Bu bilgiyi nasıl teyit edebilirim?

VESTEL:
BM 8412 + KMI 97201 = 47.698 TL vade farksız 5 taksit
Eğer nakit ödeme yaparsam 42.930 + küçük ev aleti alımında 3000 ila 3200 arası indirim. (toplam 7968 TL indirim)

Arçelik bayi, ''beyaz makineler zamanla beyaz kısımdan pas tutabilir fakat INOX olanlar hiçbir yerinden pas tutmaz'' dedi. Eğer bu doğru ise 6167 I veya 6155 I modellerinden birini alacağım.

Sonuç olarak durumlar böyle nakit ödemede Vestel iyi bir teklif sundu bence. Nakit ödemek sorun değil benim için.

Sizler ne dersiniz bu durumda? Hangi kombinasyon en akıllı seçim olur? Diğer markalara hiç bakmadım ve hala tavsiyelerinize açığım. @Adem Helvacı @Murat ALA

Son düzenleme:

ARÇELİK
Not: 900 KMX tamburunun kaplama olduğunu söyledi bayideki görevli, 1000 KMX paslanmaz çelik dedi. Bu bilgiyi nasıl teyit edebilirim?

VESTEL:
Eğer nakit ödeme yaparsam 42.930 + küçük ev aleti alımında 3000 ila 3200 arası indirim. (toplam 7968 TL indirim)

Arçelik bayi, ''beyaz makineler zamanla beyaz kısımdan pas tutabilir fakat INOX olanlar hiçbir yerinden pas tutmaz'' dedi. Eğer bu doğru ise 6167 I veya 6155 I modellerinden birini alacağım.

Sonuç olarak durumlar böyle nakit ödemede Vestel iyi bir teklif sundu bence. Nakit ödemek sorun değil benim için.

Sizler ne dersiniz bu durumda? Hangi kombinasyon en akıllı seçim olur? Diğer markalara hiç bakmadım ve hala tavsiyelerinize açığım. @Adem Helvacı @Murat ALA
900 KMX de 1000 KMX de paslanmaz çelik kazandı en son. 900 KMX'i galvaniz kaplama kazana çevirdiler demekki. Benim gözümde bir zararı yok galvaniz kaplamanın ama çelik varken neden galvaniz olsun. Madem öyle 1000 KMX diyelim kurutma makinesine. Paslanma boya konusuna gelirsek beyaz da paslanıyor INOX'ta. Ha belki beyaz kadar çabuk paslanır mı bilemem ama mutfakta olan makinenin paslanması için evin rutubet yuvası olması gerek. Ayrıca Inox'un temizliği felan da sıkıntılı olur. Beyaz her zaman iyidir. Ben olsam Arçelik'ten yana tercihte bulunurum ama siz bütçe olarak hangisine rahatsanız onu alın.

900 KMX de 1000 KMX de paslanmaz çelik kazandı en son. 900 KMX'i galvaniz kaplama kazana çevirdiler demekki. Benim gözümde bir zararı yok galvaniz kaplamanın ama çelik varken neden galvaniz olsun. Madem öyle 1000 KMX diyelim kurutma makinesine. Paslanma boya konusuna gelirsek beyaz da paslanıyor INOX'ta. Ha belki beyaz kadar çabuk paslanır mı bilemem ama mutfakta olan makinenin paslanması için evin rutubet yuvası olması gerek. Ayrıca Inox'un temizliği felan da sıkıntılı olur. Beyaz her zaman iyidir. Ben olsam Arçelik'ten yana tercihte bulunurum ama siz bütçe olarak hangisine rahatsanız onu alın.
Çok teşekkür ederim hızlı yanıt için. 900 kmx bana yeter de artar. Birkaç yere daha sorup netleştireceğim çelik muhabbetini. Çelik değilse 1000 kmx alırım. Inox konusu kafamı karıştırdı onunla ilgili de bir araştırma yapacağım. Parmak izi bırakmaz yazıyor sitede başka bilgi yok. Uzun ömürlü ve sorunsuz kullanım istiyorum açıkçası.

ARÇELİK

VESTEL:

Vestel Bm8412 makineyi 2 ay önce yeni evlenen kardeşime aldık. Makine çok iyi memnun. Vestel kurutmayı 10 kg olan modeli 6 aydır kullanıyoruz. Problem yok. Memnunuz.

900 KMX tamburunun sessiz sedasız değişmesi, birçok sitede kmx ürünlerle ilgisi ses sorunları vs vs derken ben vazgeçtim tamamen. Bulaşık makinesi tarafında da 6167 gereksiz pahalı, 6155 Inverter değil.

Fiyatına değmeyeceğini düşündüğüm için INOX'tan da vazgeçiyorum.

Sonuç olarak biraz da SSH riski alarak şu iki modele karar vermeye yakınım:

Vestel BM 5312 WIFI Bulaşık Makinesi​

Vestel KM 86201 8 Kg Kurutma Makinesi​

İkisi toplam 32798 TL. Şube yine %10 iskonto yaparsa 29518 TL. Yapmazsa vade farksız 5 taksit.

Vazgeçtiğim modellerdeki ekstra özelliklerin hiç de elzem olmadığını fark ettim. Bu özelliklerden feragat etme karşılığında cebimde kabaca 15000 TL para kalacak.

Yardımlarınız için teşekkür ediyorum. @Adem Helvacı @Murat ALA .

Son düzenleme:
Hatta daha da iyisini buldum. Hem ucuz hem taksitli, üstelik kurutma makinesi de 9 kg.

11346 TL - 3 taksit.

14.468 TL - 3 taksit.

TOPLAM 25914 TL.

Epey mantıklı olduğunu düşünüyorum. Garanti uzatma olayı da ürün elime ulaştıktan sonra da yapılabiliyor sanırım. 0-6 ay olarak belirtmiş vestel. Taksitler bitince yani 4. Ayda da o işlemi yaparım iki cihaz için 3000 TL.

Beko km 91 b modelini kullaniyorum. Arcelikte baktiniz modelin gorsel olafak birebir aynisi sadece kazani kaplama degil çelik. Geyet memnunum sadece biraz gurultulu calisiyor. Ayrica urun calisirken arka tarafta tiresime bagli bir zırıltı sesi geliyordu arka kapaga bastirinca ses kesikiyordu. Duvarla makine arasina kutudan cikan kopuklerden birini sıkıştırdım ses kesildi. Belki kroniktir belki benim makine oyle denk gelmistir bilemiyorum. Ilk kurutma makinem oldugu icin karsilastirma yapamayacagim ama dedigim gibi calisma sesi ve camasirlarin kazana carpma sesi bekledigimden fazla. Belkide tum kurutmalar böyledir.

Beko km 91 b modelini kullaniyorum. Arcelikte baktiniz modelin gorsel olafak birebir aynisi sadece kazani kaplama degil çelik. Geyet memnunum sadece biraz gurultulu calisiyor. Ayrica urun calisirken arka tarafta tiresime bagli bir zırıltı sesi geliyordu arka kapaga bastirinca ses kesikiyordu. Duvarla makine arasina kutudan cikan kopuklerden birini sıkıştırdım ses kesildi. Belki kroniktir belki benim makine oyle denk gelmistir bilemiyorum. Ilk kurutma makinem oldugu icin karsilastirma yapamayacagim ama dedigim gibi calisma sesi ve camasirlarin kazana carpma sesi bekledigimden fazla. Belkide tum kurutmalar böyledir.
Teşekkür ederim öneri için ama 900 KMX ile ortak üretim ise bunda da durum aynıdır. İlk ürünler çelik, sonradan çıkan seriler kaplamadır. Böyle ufak tefek uyanıklık yapan markaları sevemiyorum. Ayrıca hocam fiyat olarak da hak etmiyor gibi geldi bana.

5312 ve km 96201 özelinde bir sıkıntı var mı diye araştırıyorum. Ciddi bir sorun yoksa bu iki ürünü alacağım.

Düzenleme: birkaç sorun yaşayan insan gördüm ve en önemli sıkıntı servis ile ilgiliydi ama büyük oranda memnun insanlar. Sorun yaşayan istisnalar hariç. Benzer şeyleri yaşayacak olursam hakkımı sonuna kadar alacak biriyim. THH ile uğraşmayı iyi bilirim. Umarım gerek kalmaz. Her iki ürünü de üçer taksitle toplam 25.914 liraya almış oldum. Allah utandırmasın.

Çok teşekkür ediyorum yardımcı olan herkese.

Son düzenleme:
Teşekkür ederim öneri için ama 900 KMX ile ortak üretim ise bunda da durum aynıdır. İlk ürünler çelik, sonradan çıkan seriler kaplamadır. Böyle ufak tefek uyanıklık yapan markaları sevemiyorum. Ayrıca hocam fiyat olarak da hak etmiyor gibi geldi bana.
Ben alirken alirken LG almak istemistim ama o donem yani 1.5 yil kadar once LG %60-70 kadar daha pahaliydi. Bende madem LG olmuyor servisi, kullanici yorunlari ve fiyati iyi oldugu icin beko tercih ettim. Geçenlerde baktim LG ile beko arasinda fiyat farki cok azalmis. O donem fiyat farki o kadar olmasa LG tercih ederdim.
Ya beko aşırı zam yapti ya LG fiyat düşürdü bilemiyorum ama soylediginiz gibi suan fiyatlarda bi gariplik var.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri