Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Satın Alma Önerisi Tasarımcılar için bilgisayar önerisi

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Özlem Can

Meraklı
Yeni Üye
Bütçe
40000
Marka Model Bilgisi
vindows mac
Merhaba kardeşim için bilgisayar almak istiyoruz.Adobe programlarını aktif olarak kullanacak video editi yapacak.40 bin tlye kadar bütçemiz var hangi marka ve model önerirsiniz acaba arkdasalar tavsiyelerinizi bekliyorum.

Murat Bey benim alıntı yaparak cevap verdiğim kişi ile bana "benimle sorunun varsa özele gel" diyen kişi farklı. Bu forum yönetimi için bir sorun değil. Aynı şekilde bir üyenin başka bir üyeye okul çıkışında kavgaya çağıran çocuk gibi sataşarak "özele gel" demesi de sorun değil. Fakat benim "Benim yazdığım metinde seninle ilgili bir şey yok." demem sıkıntı ve üslup sorunu. İnanın tüm samimiyetimle söylüyorum anlamadım bu durumu...

Üstelik "abicim" hitabını da hiç tanımadığı birine kullanması ve bunun üslup olarak hiçbir sorun teşkil etmemesi de başka bir konu.

Konu sahibi arkadaştan kendi adıma özür diliyorum, konuyu kirlettik o veya bu nedenle.

Dostum mesajları baştan sona tekrar okudum altı üstü bir soru sormuşum o sorudan sonra ortalık karışmış karşılaştırma siteleri linki atan arkadaşa sarmışın sen arkadaşın suçuda öneri linki veya karşılaştırma linki atmak olmuş anlar veya anlamaz bilemem sonuçta yardımcı olmaya çalışmış demi varmı bir sorun yok.

E ondan sonra iş fanboyluğa nasıl nerden geldi çözemedim ben o adamın tek suçu versus karşılaştırma linki atması oldu adam ağzını açtığına pişman oldu.

Ben bana demediğinin farkındayım zaten o huylandığın arkadaşların hakkını savunmaya çalışıyorum.

Görmüş olduk mu şimdi tanımadığımız kişilere nasıl davranmamız gerektiğini gördük
Zor oluyormuş değilmi?
Ufak bir lafıma nasılda parladın?

E bu işin doğası böyle tanımadığımız kişilerle konuşurken babamızın oğlu olmadığını bilip en azından hitap şeklimizi bir gözden geçirmemiz lazım.

Dostum mesajları baştan sona tekrar okudum altı üstü bir soru sormuşum o sorudan sonra ortalık karışmış karşılaştırma siteleri linki atan arkadaşa sarmışın sen arkadaşın suçuda öneri linki veya karşılaştırma linki atmak olmuş anlar veya anlamaz bilemem sonuçta yardımcı olmaya çalışmış demi varmı bir sorun yok.

E ondan sonra iş fanboyluğa nasıl nerden geldi çözemedim ben o adamın tek suçu versus karşılaştırma linki atması oldu adam ağzını açtığına pişman oldu.

Ben bana demediğinin farkındayım zaten o huylandığın arkadaşların hakkını savunmaya çalışıyorum.

Görmüş olduk mu şimdi tanımadığımız kişilere nasıl davranmamız gerektiğini gördük
Zor oluyormuş değilmi?
Ufak bir lafıma nasılda parladın?

E bu işin doğası böyle tanımadığımız kişilerle konuşurken babamızın oğlu olmadığını bilip en azından hitap şeklimizi bir gözden geçirmemiz lazım.
Mesajları baştan sona okumanın şu anki faydası sıfır... Çünkü Adem bey mesajların çoğunu sildi. Ben önerimi ürün özelinde değil de hangi mantıkla ürün bakılmalı, nelere dikkat edilmeli noktasında yoğunlaştırmıştım. Marka savunuculuğu yapan kişiye de onca satır yazı yazarak herhangi bir markaya ''en iyisi'' denmemesi gerektiğini anlattım. Detay ve kanıt sundum fakat gel gör ki sözkonusu kişi sadece ve sadece versus linki atarak zeytinyağı gibi davranmaya çalıştı. ''En iyisi Asus çünkü versus böyle diyor.'' mantığı ile hareket etti. Bu durumda yapabileceğim 2 şey vardı, ya ''bana ne kardeşim kim kimin savunuculuğunu yaparsa yapsın, kim hangi ürüne para harcarsa harcasın'' diyerek görmezden gelmek ya da versus linki atarak kendince haklı olduğunu anlatmaya çalışan kişiye ''bak sana o kadar güzel dille anlatmaya çalıştım ama sen böyle davranıyorsun, ciddiye alınmazsın bu hareketlerinle'' demek. Ben ikinci yolu seçtim ve 1 hafta ban yedim. Şimdi geri döndüm ve monster önerirken ne mantıkla önerdiğini sormak ve aynı zamanda alıcı kişiye de panele dikkat etmesi gerektiğini bir kez daha hatırlatmak istedim. Var mı buraya kadar bir sıkıntı?

Gelelim şimdiki duruma, benim bugün yazdığım hiçbir kelimede hakaret, küçümseme, alaya alma vb gibi forum kurallarına uymayan bir şey yoktu. Hatta beni hiç tanımayan biri ''abicim'' ile başlayan ve üslubumu eleştiren bir şeyler yazdı ve cümlesini ''sorunun varsa özele gel'' ile bitirdi. Üstelik ben bu kişiye 1 (yazıyla:bir) mesaj dahi atmamış, ismini etiketlememişim. Şimdi herkese soruyorum üslup sorunu kimde?

@Murat ALA hocamdan bu mesaja bir yanıt bekliyorum. Haksız olduğumu düşünüyorsanız 1 hafta daha ban atabilirsiniz benden yana hiç sorun değil.
resim_2024-05-31_230730450.png

Son düzenleme:
Murat Bey benim alıntı yaparak cevap verdiğim kişi ile bana "benimle sorunun varsa özele gel" diyen kişi farklı. Bu forum yönetimi için bir sorun değil. Aynı şekilde bir üyenin başka bir üyeye okul çıkışında kavgaya çağıran çocuk gibi sataşarak "özele gel" demesi de sorun değil. Fakat benim "Benim yazdığım metinde seninle ilgili bir şey yok." demem sıkıntı ve üslup sorunu. İnanın tüm samimiyetimle söylüyorum anlamadım bu durumu...

Üstelik "abicim" hitabını da hiç tanımadığı birine kullanması ve bunun üslup olarak hiçbir sorun teşkil etmemesi de başka bir konu.

Konu sahibi arkadaştan kendi adıma özür diliyorum, konuyu kirlettik o veya bu nedenle.
Yanlış anlaşılma olmasın diye 2 kere bütün konuşmaları silinenler dahil baştan sona okudum ama "ÖZELE GEL" lafını göremedim. Gözümden kaçtıysa atarsanız buraya yazan arkadaşı da aynı sertlikte uyarırız mesele yok. Kimse kimseyi tehdit edemez tehdit vari laf bile edemez. Kargaşa sizin falancı siteden referans alındı diye arkadaşa "marka fanboyu" demenizle başlamış. Karşı tarafta aynı sertlikte cevap vererek kendini savunmaya almış doğal olarak. Neyse ne olayı uzatmanın manası yok genel uyarımızı son kere tekrar edeyim sonradan kimseyle darılmayalım.

Yanlış anlaşılma olmasın diye 2 kere bütün konuşmaları silinenler dahil baştan sona okudum ama "ÖZELE GEL" lafını göremedim. Gözümden kaçtıysa atarsanız buraya yazan arkadaşı da aynı sertlikte uyarırız mesele yok. Kimse kimseyi tehdit edemez tehdit vari laf bile edemez. Kargaşa sizin falancı siteden referans alındı diye arkadaşa "marka fanboyu" demenizle başlamış. Karşı tarafta aynı sertlikte cevap vererek kendini savunmaya almış doğal olarak. Neyse ne olayı uzatmanın manası yok genel uyarımızı son kere tekrar edeyim sonradan kimseyle darılmayalım.

E tamam burada bir mesele yok ki? Sorunun varsa dm den devam edelim denmiş. Sorun yoksa dm den devam etmeye de gerek yok. Ha bu yanlış anlaşıldıysa Muhammet abinin adını vererek herkese diyeyim kimseyi özele çağırmanıza gerek yok her tür konuyu herkese açık yerde tartışabilirsiniz ya da hiç muhattap olmayıp direkt ilgili mesajı raporlarsınız biz bakarız mevzu neyin nesi diye. Konu hala uzuyor, uzatmaya da gerek yok çünkü şu anda haklı olan kimse yok. Herkes kendini bir uçtan savunmaya devam ediyor. Gece gece lütfen daha kirletmeyin konuyu. Kim konu hakkında ne biliyorsa sevgili @Özlem Can ın problemine yardımcı olsun artık.

E tamam burada bir mesele yok ki? Sorunun varsa dm den devam edelim denmiş. Sorun yoksa dm den devam etmeye de gerek yok. Ha bu yanlış anlaşıldıysa Muhammet abinin adını vererek herkese diyeyim kimseyi özele çağırmanıza gerek yok her tür konuyu herkese açık yerde tartışabilirsiniz ya da hiç muhattap olmayıp direkt ilgili mesajı raporlarsınız biz bakarız mevzu neyin nesi diye. Konu hala uzuyor, uzatmaya da gerek yok çünkü şu anda haklı olan kimse yok. Herkes kendini bir uçtan savunmaya devam ediyor. Gece gece lütfen daha kirletmeyin konuyu. Kim konu hakkında ne biliyorsa sevgili @Özlem Can ın problemine yardımcı olsun artık.
Tamamdır o halde daha fazla uzamasın bu konu. En ufak bir tartışma ortamı oluştuğunda bu konuyu referans alarak '' Abicim'' ile başlayıp ''sorunun varsa özele gel'' diyeceğim forumdaşlarıma. Bu söz üslup sorunu değil, forum kurallarını da ihlal etmiyor anladığım kadarı ile. Herkese iyi akşamlar diliyorum.

Özlem hanım için de yapılan öneriler arasından en iyi seçenek markayı her ne kadar sevemesem de Macbook olacaktır. Çünkü belirtilen iş için her anlamda uygun cihazdır. Bütçeye göre modele karar verip alınabilir.

Tamamdır o halde daha fazla uzamasın bu konu. En ufak bir tartışma ortamı oluştuğunda bu konuyu referans alarak '' Abicim'' ile başlayıp ''sorunun varsa özele gel'' diyeceğim forumdaşlarıma. Bu söz üslup sorunu değil, forum kurallarını da ihlal etmiyor anladığım kadarı ile. Herkese iyi akşamlar diliyorum.

Özlem hanım için de yapılan öneriler arasından en iyi seçenek markayı her ne kadar sevemesem de Macbook olacaktır. Çünkü belirtilen iş için her anlamda uygun cihazdır. Bütçeye göre modele karar verip alınabilir.
Maalesef halen daha kendinizi aklamaya çalışıyorsunuz cidden ne diyeceğimi bilemiyorum. Abicim lafından rahatsızsanız tanımadığınız kişiye abicim diye hitap etmeyin diyerek size hitap edeni uyarabilirsiniz. Sorunun varsa özele gel konusunu da gayet açık şekilde açıkladığımı düşünüyorum. Gerginliği en baştan açan sizsiniz alttan almama rağmen hala kendinizi haklı görmekte ısrar eden de sizsiniz. Üslup probleminiz bugünkü mesajlarınızla alakalı değil geçen haftaki yaşanan olaylarla alakalıydı. Velhasılı kelam forumumuzla ilişkiniz kesilmiştir.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri