Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Arızalı olan Laptop Nasıl iade edebilirim ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan exe1ans
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

exe1ans

Meraklı
Yeni Üye
Değerli Hocalarım Ve @Adem Helvacı Hocam yaklaşık 4 ay önce Hepsiburada üzerinden Acer Nitro 16 AN16-41-R08S Model Laptop almıştım. Bugün ürünümü başka bir arkadaşa devretmek üzereyken SSD testinde arızalı olduğunu tespit ettik. Yapılan testte değerler çok düşük çıkıyor. Mecburen ürünümü garantiye göndermem gerekiyor ama tamir amaçlı değil Para iadesi amacıyla vermek istiyorum. Ürünüm 2 yıl garantili yaklaşık 4 aydır kullanıyorum. Ürünü garantiye verdiğim de servis formuna ne yazmalıyım para iadesi yapılması için

Şunu da merak ediyorum. Usb flaşdan bilgisayara 20 gb bir dosyanın aktarımı çok yavaş ilerliyor o grafik böyle 0 baytlara düşüyor sonra anlık yükseliyor sonra tekrar 0 baytlarına düşüyor yani dosyayı aktarmak 1 saat 45 dakika sürüyor. Bu işlemin bununla bir alakası var mı
İlk denemeyi pc nin harddisk ten usb 2.0 flaşa denedim 18mps den direkt bayıldı 3 lere indi

İkinciyi pc nin kendi içinden hdd den ssd e denedim 100mps ile attı

Son denemeyi de ssd nin kendi içinde klasör den klasöre yaptım oda 3.3gbs ile attı yani usb yuvasına taktığın usb disk teki protokol önemli tamamen bundan kaynaklanan bir durum

Denediğim dosya 5 gb 20 bile değil
Bence senin pc olması gerektiği gibi 👍
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.

Hocam sizin resimlerdeki değerler güzel çıkmış anlayan arkadaşlar daha iyi bilirde hızı vaat ettiği değere çok yakın vermiş bence iyi.
Alıcı arkadaş sorun etmiş olabilir mi acaba.

Diğer yandan Benim değeri görünce kafam karıştı 7/6 okuma yazma var ama 3/4 verdi bendede muhtemelen anakartın pce 3.0 slotuna takmış olabilir miyim diye düşünmeye başladım şimdi :alala
Şimdi biostan görebilir miyim diye ona bakıyorum
Bios güncel değilse ondan da yapabiliyor abi seninki bence ondan çünkü okuma yazma hızı dengeli sende.

Hocam sizin resimlerdeki değerler güzel çıkmış anlayan arkadaşlar daha iyi bilirde hızı vaat ettiği değere çok yakın vermiş bence iyi.
Alıcı arkadaş sorun etmiş olabilir mi acaba.

Diğer yandan Benim değeri görünce kafam karıştı 7/6 okuma yazma var ama 3/4 verdi bendede muhtemelen anakartın pce 3.0 slotuna takmış olabilir miyim diye düşünmeye başladım şimdi :alala
Şimdi biostan görebilir miyim diye ona bakıyorum
Anakarta bağlı bir durum. Portun diyelim pcie 4.0 hızında ama anakart çipsetin atıyorum b550 amd bunda işlemcideki pcie 4.0 lane'i kullanır çipsette bir pcie 4.0 lane yoktur. haliyle bu lane'e hem gpu hem de ssd ortak kullanacağından ekran kartı devredeyse hızını düşürebilir. Kimisinde her portta zaten pcie 4 yok ama bazısında sadece en üst işlemciye yakın olanı pcie 4.0 oluyor alttakiler değil. Bu tamamen kullanılan işlemciye ekran kartına çipsete anakarta hatta cihaza taktığın harici kartlara göre de değişir.

Bios güncel değilse ondan da yapabiliyor abi seninki bence ondan çünkü okuma yazma hızı dengeli sende.
Bios şuan markanın verdiği en son sürümde hatta geçenlerde güncelleme yapmıştım
Yeri zor olmasa sökerimde hele dursun😅
Şöyle bir baktımda sanırım pce x8 de takılı ssd
x16 işlemcinin tam altı oluyor sanırım orada tam hızı veriyor bu meretler

Ekli dosyalar

• IMG_20240603_124538.jpg
    IMG_20240603_124538.jpg
    75.6 KB · Görüntüleme: 5
  • IMG_20240603_124851.jpg
    IMG_20240603_124851.jpg
    92.2 KB · Görüntüleme: 5
Alan olmuyor ki piyasa çok kötü. Aslında satmam da doğru değil normalde satmam ama araba aldığım için çok paraya sıkıştım
Hocam senin durumada üzüldüm böyle sıkışık durumlarda alıcıya da birşey diyemiyor insan birde alıcı çok takıntılı çıkarsa sıkıntı sağlam malı bile sorun edebilir.
Cihazınız çok güzelmiş Umarım ihtiyaç giderilir ve satmazsınız
hakkınızda hayırlısı olsun dilerim 🙏

Hocam senin durumada üzüldüm böyle sıkışık durumlarda alıcıya da birşey diyemiyor insan birde alıcı çok takıntılı çıkarsa sıkıntı sağlam malı bile sorun edebilir.
Cihazınız çok güzelmiş Umarım ihtiyaç giderilir ve satmazsınız
hakkınızda hayırlısı olsun dilerim 🙏
Çok teşekkür ederim. İhtiyaçta kalmak gerçekten zor bir durum yani bilgisayarı kaç paraya almıştım şuan da kaça veriyorum gerçekten zararım çok fazla akıl işi değil ama işte İnsan zorla kalınca böyle oluyor. Adamla tekrar görüştük anlattım durumu bakalım nolucak. Almazsa da kendisi bilir problem değil. Ssd arızalı çıkmış olsaydı daha iyi olurdu benim için direk aldığım miktardan para iadesi yapardım

Onun, bunun test etmesi dikkate alınmaz zaten. Bill Gates test etse yine dikkate alınmaz. Şüpheniz var ise götürün yetkili servisine. Meramınızı anlatın. Orada test uygulasınlar. Önünüzde yapsınlar. Neyse çıksın ortaya.

Hemen para iadesine girişmeyin cihaz bozukmuş gibi. SSD diskinde sorun var ise yeni disk takarlar. Olur, biter.

Ama işte yukarda saydığım sebeplerden dolayı ikinci ele düşmenin bı bedeli olmalı ki alıcıya mantıklı gelsin. Sıfır fiyatına göre 5-6k fark çoğu kişi için mantıklı gelmez bu fiyattaki bı ürün için. Alıcı ikinci el alırken satıcıyı düşünmez kendini düşünür. Güncel sıfır fiyatına bakarak 5k altında fiyat vermek satılmamasına neden olur konu sahibinin de dediği gibi.
ürün sıfır gibi 20 ay garantisi var 5k altına alacak daha ne istiyor bu alıcı valla o pc yi lıarrım yin 29 a satmam cok paraya ihtiyacım varsa da gider kredi cekerim 6 ay sıfır faiz 20 bin veriyo bankalar

Çok teşekkür ederim. İhtiyaçta kalmak gerçekten zor bir durum yani bilgisayarı kaç paraya almıştım şuan da kaça veriyorum gerçekten zararım çok fazla akıl işi değil ama işte İnsan zorla kalınca böyle oluyor. Adamla tekrar görüştük anlattım durumu bakalım nolucak. Almazsa da kendisi bilir problem değil. Ssd arızalı çıkmış olsaydı daha iyi olurdu benim için direk aldığım miktardan para iadesi yapardım
sizin o arkdasla arkadaslık seviyenizibir düşünün toplumda o tip insanlara ölü gömücü deniyor

Şunu da merak ediyorum. Usb flaşdan bilgisayara 20 gb bir dosyanın aktarımı çok yavaş ilerliyor o grafik böyle 0 baytlara düşüyor sonra anlık yükseliyor sonra tekrar 0 baytlarına düşüyor yani dosyayı aktarmak 1 saat 45 dakika sürüyor. Bu işlemin bununla bir alakası var mı
Bu da çok büyuk ihtimalle USB bellekten kaynaklanıyor. Çok hızlı USB bellekler üretiyorlar fakat aynı zamanda boyutları da küçültüyorlar. Büyük dosyalar kopyalamak istediğiniz zaman bu flash bellekler ısınıyor ve yavaşlıyor. Bazı durumlarda kapanıp tekrar çalışmaya başladıklarını da gördüm (kopyalama işlemi hata veriyor tabi böyle olunca)

Bunun dışında yine SSDlerde olan önbellek sistemi bunlarda da olabiliyor. Öyle olunca da kopyalama işlemi çok hızlı başlıyor, sonra bir anda yavaşlıyor.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri