Merhaba. Sıcak hassasiyetim var bu yüzden klimayı uzun saatler kullanmak istiyorum. Klimalar uzun saatler çalışmaya uygun cihazlar mı?
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.
24 25 civarında 7 24 çalıştırarak gayet de tasarruflu şekilde çalıştırmanız mümkün.Merhaba. Sıcak hassasiyetim var bu yüzden klimayı uzun saatler kullanmak istiyorum. Klimalar uzun saatler çalışmaya uygun cihazlar mı?
Bende 7/27 açık kullanıyorum 200-300 tl farklı geliyorYenidoğan bebeğim var. 35 gündür kapatmadım. Klimanın kendi termometresi ekranda dijital olarak sıcaklığı belirttiği halde bebek diye iki ayrı nem ve sıcaklık ölçer aldım. 35 gün neredeyse her dakika kontrol sağladım. Harici termometre ve klima arasında 0.4 derece sıcaklık farkı oluştu. Yarım derece bile değil
Faturayı gördüm. Über uçuk rakam beklerken çok düşük bir etki gösterdi. Yaklaşık 200tl
Sürekli aç kapa yapsaydım herhalde canımızı okurdu. Yaşattığı konforu anlatmıyorum bile. Kapatmayın. Forumda klima kullanımı için bilgiler mevcut. Biraz kurcalayıp çok kıymetli bilgiler edinebilirsiniz.
merhaba, bahsettiğiniz rakam çok iyiymiş. Kullandığınız klima marka modeli nedir acaba?Yenidoğan bebeğim var. 35 gündür kapatmadım. Klimanın kendi termometresi ekranda dijital olarak sıcaklığı belirttiği halde bebek diye iki ayrı nem ve sıcaklık ölçer aldım. 35 gün neredeyse her dakika kontrol sağladım. Harici termometre ve klima arasında 0.4 derece sıcaklık farkı oluştu. Yarım derece bile değil
Faturayı gördüm. Über uçuk rakam beklerken çok düşük bir etki gösterdi. Yaklaşık 200tl
Sürekli aç kapa yapsaydım herhalde canımızı okurdu. Yaşattığı konforu anlatmıyorum bile. Kapatmayın. Forumda klima kullanımı için bilgiler mevcut. Biraz kurcalayıp çok kıymetli bilgiler edinebilirsiniz.
merhaba, sizin bahsettiğiniz rakam da iyiymiş. Kullandığınız klima marka modeli nedir acaba?Bende 7/27 açık kullanıyorum 200-300 tl farklı geliyor
Sigma Comfort 12000 BTU.merhaba, bahsettiğiniz rakam çok iyiymiş. Kullandığınız klima marka modeli nedir acaba?
Bende xtram save modeli var 18 btu. Evde yalıtım yok yerler fayans. Kapı altından sıcak soğuk hava gelir. Odaya sabah günüş vurmaz ikindi güneşi vurur ama bu halde 200-300 tl farklı geliıyormerhaba, sizin bahsettiğiniz rakam da iyiymiş. Kullandığınız klima marka modeli nedir acaba?
Saolsun komşumuz bizim evde olmadığımız bir zamanda evin önündeki 4 katlı bir ev büyüklüğündeki ağacımızı kökten kesmiş, güneş tamda benim odama denk geliyor, ağaç ne güzel güneşi engelliyor balkonda rahat rahat oturuyorduk.odanın yarısı cam ve ev yalıtımıda berbat yinede 7/24 klima çalışır mı? faturaya en fazla 1.000 tl yansısa bana yeter,klima fazla çalışmaktan bozulmasın derdim o, o yüzden sormuştum 7/24 çalışmaya uygun cihazlar mı diye.Sigma Comfort 12000 BTU.
Şunu belirtmekte fayda var. Dış ünite ne kadar güneşe maruz kalıyor yani dış ünite konumu önemli?
Evin yalıtım düzeyi?
Cephe farkı?
İstenilen konfor sıcaklığı ve oda büyüklüğü tavan yüksekliği ayrıca uygun BTU klima. Daha sonra o klimanın nominal değeri...
Tüm bunlar klimanın elektrik tüketimini etkiler...
Bu adımları aştıysak uygun sıcaklığı belirleyip klimayı kapatmayın.
Üst mesajda da belirttim doğru kullanım ile ilgili bilgileri sizde deneyip düşük elektrik tüketimi görebilirsiniz.
Birde klimanın eco modu varsa tadından yenmez sonra))
Sigma Comfort 12000 BTU.
Şunu belirtmekte fayda var. Dış ünite ne kadar güneşe maruz kalıyor yani dış ünite konumu önemli?
Evin yalıtım düzeyi?
Cephe farkı?
İstenilen konfor sıcaklığı ve oda büyüklüğü tavan yüksekliği ayrıca uygun BTU klima. Daha sonra o klimanın nominal değeri...
Tüm bunlar klimanın elektrik tüketimini etkiler...
Bu adımları aştıysak uygun sıcaklığı belirleyip klimayı kapatmayın.
Üst mesajda da belirttim doğru kullanım ile ilgili bilgileri sizde deneyip düşük elektrik tüketimi görebilirsiniz.
Birde klimanın eco modu varsa tadından yenmez sonra))
Yanıtlarınız için teşekkür ederim. Forumda açmış olduğum bir öneri konum var ama sizleri yakalamışken fikrinizi almak isterimBende xtram save modeli var 18 btu. Evde yalıtım yok yerler fayans. Kapı altından sıcak soğuk hava gelir. Odaya sabah günüş vurmaz ikindi güneşi vurur ama bu halde 200-300 tl farklı geliıyor
Sonuc olarak demek ki eivimiz sağlam yalıtımlı olsa çok az miktrada gelecek)
Benim sigma sabah başlıyor güneş batana kadar güneşte. Soğutma denemedim. Farklı bir şey söyleyip sizi aldatmak istemem. Bu konuda daha bilgili arkadaşlar, abilerimiz forumda... Elbette daha net bilgiler verirler...Saolsun komşumuz bizim evde olmadığımız bir zamanda evin önündeki 4 katlı bir ev büyüklüğündeki ağacımızı kökten kesmiş, güneş tamda benim odama denk geliyor, ağaç ne güzel güneşi engelliyor balkonda rahat rahat oturuyorduk.odanın yarısı cam ve ev yalıtımıda berbat yinede 7/24 klima çalışır mı? faturaya en fazla 1.000 tl yansısa bana yeter,klima fazla çalışmaktan bozulmasın derdim o, o yüzden sormuştum 7/24 çalışmaya uygun cihazlar mı diye.
Ooo senin klimanın işi zor usta arka ve önden hava akışını engellemeyecek şekilde üzerine bir yalıtım malzemesi sabitlemen iyi olurdış ünite saat 10:00 - 16:00 arası direk güneş görüyo, çalışması cihaza zarar verir mi. önüne koruma ne yapabilirim bi bakarım gerçi bu konularda beceriksizimdir.
Üzeirne gölgelik gibi birşey yapılabilirse bir nebze iyi olur. Konfor sıcaklığı için ideal 27 ama braz serin olsun derseniz 26 yok yetmez derseniz max 25 daha aşağısı net hastanelik.dış ünite saat 10:00 - 16:00 arası direk güneş görüyo, çalışması cihaza zarar verir mi. önüne koruma ne yapabilirim bi bakarım gerçi bu konularda beceriksizimdir.
Gölgelik dedin de, Benim Breezeless üstüne straforu hazırladım, eve geçerken nalbura uğrayıp silikon alacaktım, bu saatte halen ofiste soru cevaplıyorum nalbur mu kaldı?Üzeirne gölgelik gibi birşey yapılabilirse bir nebze iyi olur. Konfor sıcaklığı için ideal 27 ama braz serin olsun derseniz 26 yok yetmez derseniz max 25 daha aşağısı net hastanelik.
Abi gölgelik filan diyoruz da ne kadar artısı olur bilmem ama iç ünitedeki fan hızının tüketime etkisi gibi olursa ciddi bu konuda bilgilendirme gerek.Gölgelik dedin de, Benim Breezeless üstüne straforu hazırladım, eve geçerken nalbura uğrayıp silikon alacaktım, bu saatte halen ofiste soru cevaplıyorum nalbur mu kaldı?
Yine yattı bizim iş![]()
Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.
Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.
Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.
Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat
Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.
Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.
Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için temel çerezleri ve deneyiminizi geliştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.