Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Klima 7/24 çalışabilir mi?

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Kadir.aoao

Yeni Üye
Yeni Üye
Merhaba. Sıcak hassasiyetim var bu yüzden klimayı uzun saatler kullanmak istiyorum. Klimalar uzun saatler çalışmaya uygun cihazlar mı?

Yenidoğan bebeğim var. 35 gündür kapatmadım. Klimanın kendi termometresi ekranda dijital olarak sıcaklığı belirttiği halde bebek diye iki ayrı nem ve sıcaklık ölçer aldım. 35 gün neredeyse her dakika kontrol sağladım. Harici termometre ve klima arasında 0.4 derece sıcaklık farkı oluştu. Yarım derece bile değil 😊

Faturayı gördüm. Über uçuk rakam beklerken çok düşük bir etki gösterdi. Yaklaşık 200tl 😊
Sürekli aç kapa yapsaydım herhalde canımızı okurdu. Yaşattığı konforu anlatmıyorum bile. Kapatmayın. Forumda klima kullanımı için bilgiler mevcut. Biraz kurcalayıp çok kıymetli bilgiler edinebilirsiniz.

Yenidoğan bebeğim var. 35 gündür kapatmadım. Klimanın kendi termometresi ekranda dijital olarak sıcaklığı belirttiği halde bebek diye iki ayrı nem ve sıcaklık ölçer aldım. 35 gün neredeyse her dakika kontrol sağladım. Harici termometre ve klima arasında 0.4 derece sıcaklık farkı oluştu. Yarım derece bile değil 😊

Faturayı gördüm. Über uçuk rakam beklerken çok düşük bir etki gösterdi. Yaklaşık 200tl 😊
Sürekli aç kapa yapsaydım herhalde canımızı okurdu. Yaşattığı konforu anlatmıyorum bile. Kapatmayın. Forumda klima kullanımı için bilgiler mevcut. Biraz kurcalayıp çok kıymetli bilgiler edinebilirsiniz.
Bende 7/27 açık kullanıyorum 200-300 tl farklı geliyor

merhaba, bahsettiğiniz rakam çok iyiymiş. Kullandığınız klima marka modeli nedir acaba?

merhaba, bahsettiğiniz rakam çok iyiymiş. Kullandığınız klima marka modeli nedir acaba?
Sigma Comfort 12000 BTU.

Şunu belirtmekte fayda var. Dış ünite ne kadar güneşe maruz kalıyor yani dış ünite konumu önemli?
Evin yalıtım düzeyi?
Cephe farkı?
İstenilen konfor sıcaklığı ve oda büyüklüğü tavan yüksekliği ayrıca uygun BTU klima. Daha sonra o klimanın nominal değeri...

Tüm bunlar klimanın elektrik tüketimini etkiler...

Bu adımları aştıysak uygun sıcaklığı belirleyip klimayı kapatmayın.
Üst mesajda da belirttim doğru kullanım ile ilgili bilgileri sizde deneyip düşük elektrik tüketimi görebilirsiniz.
Birde klimanın eco modu varsa tadından yenmez sonra :)))

merhaba, sizin bahsettiğiniz rakam da iyiymiş. Kullandığınız klima marka modeli nedir acaba?
Bende xtram save modeli var 18 btu. Evde yalıtım yok yerler fayans. Kapı altından sıcak soğuk hava gelir. Odaya sabah günüş vurmaz ikindi güneşi vurur ama bu halde 200-300 tl farklı geliıyor

Sonuc olarak demek ki eivimiz sağlam yalıtımlı olsa çok az miktrada gelecek :))

Sigma Comfort 12000 BTU.

Şunu belirtmekte fayda var. Dış ünite ne kadar güneşe maruz kalıyor yani dış ünite konumu önemli?
Evin yalıtım düzeyi?
Cephe farkı?
İstenilen konfor sıcaklığı ve oda büyüklüğü tavan yüksekliği ayrıca uygun BTU klima. Daha sonra o klimanın nominal değeri...

Üst mesajda da belirttim doğru kullanım ile ilgili bilgileri sizde deneyip düşük elektrik tüketimi görebilirsiniz.
Saolsun komşumuz bizim evde olmadığımız bir zamanda evin önündeki 4 katlı bir ev büyüklüğündeki ağacımızı kökten kesmiş, güneş tamda benim odama denk geliyor, ağaç ne güzel güneşi engelliyor balkonda rahat rahat oturuyorduk.odanın yarısı cam ve ev yalıtımıda berbat yinede 7/24 klima çalışır mı? faturaya en fazla 1.000 tl yansısa bana yeter,klima fazla çalışmaktan bozulmasın derdim o, o yüzden sormuştum 7/24 çalışmaya uygun cihazlar mı diye.

Son düzenleme:
Sigma Comfort 12000 BTU.

Evin yalıtım düzeyi?
Cephe farkı?

Bende xtram save modeli var 18 btu. Evde yalıtım yok yerler fayans. Kapı altından sıcak soğuk hava gelir. Odaya sabah günüş vurmaz ikindi güneşi vurur ama bu halde 200-300 tl farklı geliıyor

Sonuc olarak demek ki eivimiz sağlam yalıtımlı olsa çok az miktrada gelecek :))
Yanıtlarınız için teşekkür ederim. Forumda açmış olduğum bir öneri konum var ama sizleri yakalamışken fikrinizi almak isterim :)
Lg Dual Cool, LG New UV Artcool ve LG UV Nano Artcool serilerinden hangisi en iyisidir? (Klima 18.000 btu alınacak)

Saolsun komşumuz bizim evde olmadığımız bir zamanda evin önündeki 4 katlı bir ev büyüklüğündeki ağacımızı kökten kesmiş, güneş tamda benim odama denk geliyor, ağaç ne güzel güneşi engelliyor balkonda rahat rahat oturuyorduk.odanın yarısı cam ve ev yalıtımıda berbat yinede 7/24 klima çalışır mı? faturaya en fazla 1.000 tl yansısa bana yeter,klima fazla çalışmaktan bozulmasın derdim o, o yüzden sormuştum 7/24 çalışmaya uygun cihazlar mı diye.
Benim sigma sabah başlıyor güneş batana kadar güneşte. Soğutma denemedim. Farklı bir şey söyleyip sizi aldatmak istemem. Bu konuda daha bilgili arkadaşlar, abilerimiz forumda... Elbette daha net bilgiler verirler...

Şahsi kanaatim şöyle. Siz kullanım yapmak istediğiniz odanın iç ve dış görüntüsünü hatta mümkünse ev krokisini çizip yükleyin. Daha somut ve ihtiyacınıza uygun model konusunda tavsiye isteyelim. Sayın @Adem Helvacı @muhammet göl @REMZİ96 ve diğer niceleri aklıma gelmeyen tüm herkes seve seve yardımcı olur 😊

Klima Vestel ise rahat yakabilir 1k fatura
ha siz klimayı düşünüyorsanız düşünmeyin abi verin gazı çalışsın garantisi de varsa acıma ver gazı klimaya sıcakta beni soğutmayacaksa klimayı mı düşüncem ben 😅

Zaten Bu ürün grupları böyle şartlara dayanıklı olmak zorunda ( extrem şartlar hariç örneğin sürekli güneş görüyorsa bu durumda dış ünite zaten birde kendi ısı yükü ile 70 80° kadar maruz kalabilir!!!

Tabiki yine takdir sizindir aklıma gelenleri yazayım

Herşey bir yana klimanın dış ünitesi rahat bir konumda ise nispeten güneş gelip geçiyorsa rahat başa çıkacaktır

Sizin yapmanız gereken şudur 27° 26° 25° hangisi uygunsa sabit 24 saat klimayı açık bırakırsınız artık makina rahat bir şekilde devam eder yani frekans yükseltse bile ilk çalıştırma sırasında yaptığı gibi üst frekanslara çıkmaz.

En fazla ne olur odanın güneş aldığı zamanlarda güneş gelen camların perdesi çekilir devam edilir.

Siz buraya dış ünitenin yerinin resmini yükleyin birde güneş görme durumu nedir onu belirtin tekrar bir istişare yaparız

Dış ünitesi sürekli güneş görüyorsa iyi kötü bir yalıtım malzemesi koyup güneşi engelleme şansınız olursa kafanız dahada rahat olur.

dış ünite saat 10:00 - 16:00 arası direk güneş görüyo, çalışması cihaza zarar verir mi. önüne koruma ne yapabilirim bi bakarım gerçi bu konularda beceriksizimdir.

dış ünite saat 10:00 - 16:00 arası direk güneş görüyo, çalışması cihaza zarar verir mi. önüne koruma ne yapabilirim bi bakarım gerçi bu konularda beceriksizimdir.
Ooo senin klimanın işi zor usta arka ve önden hava akışını engellemeyecek şekilde üzerine bir yalıtım malzemesi sabitlemen iyi olur
Markası ne olursa olsun dış ünitenin güneşte kalması demek hem yakıt tüketimini artırır hemde makinayı zorlar yeri müsaitse resim atarsanız fikir verebiliriz yarın gün içinde bir resim çekin bakalım

Üzeirne gölgelik gibi birşey yapılabilirse bir nebze iyi olur. Konfor sıcaklığı için ideal 27 ama braz serin olsun derseniz 26 yok yetmez derseniz max 25 daha aşağısı net hastanelik.

Üzeirne gölgelik gibi birşey yapılabilirse bir nebze iyi olur. Konfor sıcaklığı için ideal 27 ama braz serin olsun derseniz 26 yok yetmez derseniz max 25 daha aşağısı net hastanelik.
Gölgelik dedin de, Benim Breezeless üstüne straforu hazırladım, eve geçerken nalbura uğrayıp silikon alacaktım, bu saatte halen ofiste soru cevaplıyorum nalbur mu kaldı?

Yine yattı bizim iş :D

Abi
Gölgelik dedin de, Benim Breezeless üstüne straforu hazırladım, eve geçerken nalbura uğrayıp silikon alacaktım, bu saatte halen ofiste soru cevaplıyorum nalbur mu kaldı?

Yine yattı bizim iş :D
Abi gölgelik filan diyoruz da ne kadar artısı olur bilmem ama iç ünitedeki fan hızının tüketime etkisi gibi olursa ciddi bu konuda bilgilendirme gerek.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri