Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Satın Alma Önerisi TCL mi / Dijitsu mu? (Klima)

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

aozaslan91

Yeni Üye
Yeni Üye
Öncelikle Merhba Herkese;
@Adem Helvacı Bey başta olmak üzere tüm arkadaşlardan bilgi almak istediğim iki konu var.

1- Klima Seçimimde Bana Bilgi ve Tecrübelerinizle Marka - Model Seçmemde Yardımcı olmanızı istiyorum. Araştırmalarım sonucu Fiyat/Performans Olarak Bu İki Model Arasında Kaldım. TCL Elite 18 VEYA Dijitsu DJT18000 , Servis Ağına Göre Dijitsu'ya Daha Yakınım. Gaziantep'de servis ağı görünüyor. Sizlerde diğer başka durumlara göre oylarınızı ve yorumlarınızı belirtirseniz çok sevinirim.

2 - İç Üniteyi Salona ancak Dış üniteyi de salona bitişik olan Camlı Balkon (2,5 +1 Evlerdeki Oturma Grubu Konulup, Oturulan Büyüklükte) olan kısma koymayı düşünüyorum.
Burdaki merak ettiğim şey; hem güneş ışınlarına doğrudan maruz kalmasının önüne geçmek için hem de estetik bakımdan ve ses yalıtımına göre ahşap kaplama yapmamı tavsiye eder misiniz ? Tabii düz ahşap lardan değil de delikli bir şekilde bir kabin yaptırmayı düşünüyorum. Sizce bu düşüncelerim uygun ve mantıklı mı ?

Şimdiden hepinize çok teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Öncelikle Merhba Herkese;
@Adem Helvacı Bey başta olmak üzere tüm arkadaşlardan bilgi almak istediğim bir konu var.

Klima Seçimimde Bana Bilgi ve Tecrübelerinizle Marka - Model Seçmemde Yardımcı olmanızı istiyorum. Araştırmalarım sonucu Fiyat/Performans Olarak Bu İki Model Arasında Kaldım. TCL Elite 18 VEYA Dijitsu DJT18000 , Servis Ağına Göre Dijitsu'ya Daha Yakınım. Gaziantep'de servis ağı görünüyor. Sizlerde diğer başka durumlara göre oylarınızı ve yorumlarınızı belirtirseniz çok sevinirim.
Yönetici arkadaşlarım uyardı, sizin mesajı cevaplamamışım kusura bakmayın.
Midea konusunda kesinlikle haklısınız. Bana göre de gereksiz bir fiyat yüksekliği söz konusu ve hatta bugün All Easy Pro 12.000BTU klima almayı düşünen bir tüketiciye ''28.000TL ona vereceğine'' diye başlayan cümlem sonrası alternatif bir ürüne yönlendirdim.

Ben bazı adımların mantık çerçevesinde atılmasından yanayım. Koşulların zorlu olmadığı veya BTU anlamında sınırda kalınmayan yerlerde gereksiz yüksek kapasiteli ürünleri önermeye yanaşmıyorum. Bu anlamda Airfel Kaira bizim her zaman kurtarıcımız oldu.

Şimdi sahaya yeni giren TCL ki özellikle TCL 18.000BTU sınıfında bana göre Mideadan daha iyi iş çıkarmış diyebilirim özellikle kompresör kapasitesi anlamında.
Ve sonrasında Dijitsu da ekonomik ciddi alternatifler arasında yer alıyor tabi Dijitsu özelinde de 18.000BTU olanını beğenmediğimi belirtmek isterim.

9 luk BTU da 12 lik ile aynı kompresör var, 12 lik Dijitsu ok, 18 lik Dijitsu hayır, 24 lük Dijitsuda uçmuş adamlar, Klimayı 24 lük diye satıyorlar ancak Kompresör kapasitesi 25.500 lere dayanıyor.

Bölge ne kadar Adana olsa da yazdığınız koşullarda Midea gereksiz. LG konusunda benim itirazım olmasa da sadece 24 lük LG yi söktüğümde içinden 19.500btu kompresör çıkması beni üzmüştü o nedenle biraz da olsa mesafeli durmayı tercih ettim yine de her modelinin böyle olacağını düşünmüyorum.

Bu arada söküp parçaladığım LG 24.000BTU klima şu an halen ofisimizde.

Diyeceğim o ki, yine her ne kadar ana markanın %100 kalitesini yansıtmıyor olsalar da Midea üretimi Airfel Kaira Dijtsu ve TCl klimaların hepsinin de rahatslıkla işinizi görebileceğini düşünüyorum.

18 lik düşünürseniz ne Midea, Ne Dijitsu, Ne Airfel ne de Kaira, işte o zaman Kesinlikle TCL öneririm.

Bizim Dayrelax Dahil olmak üzere sektörde etkili satış yapan hemen her marka ve temsilcisi ile irtibatımız var. Klima teknik detaylarını da bizlere duydukları güven neticesi Halka paylaşılmayan kısımları da paylaşıyorlar bu bağlamda sizlere rahatlıkla ve güvenle ''Şudur'' diyebiliyıruz.

Yine aklınıza takılan bir durum olursa yazın lütfen. Elimden geldiğince erken cevaplamaya çalışıırm.
Tamda sizin sorunuzu @Adem Helvacı hocam burada yanıtlamış.

Forum arama motoruyla cevap bulamadığım için buraya yazmak istiyorum.

TCL Elite 24
Ve TCL T-Pro 24 Ürünleri arasındaki farkları biliyorsanız ricam beni bilgilendirin ve tavsiyede bulunun.

Fiyat farkı bakımında ciddi fark var ama pahalı olan model o paraya deyer mi bunu siz kıymetli uzman arkadaşlardan öğrenmek istiyorum.

İlave tavsiyesniz olursa da minnettar olurum.

@Adem Helvacı bey, @Ali Kemal Eyvaz bey.

Son düzenleme:
Forum arama motoruyla cevap bulamadığım için buraya yazmak istiyorum.

TCL Elite 24
Ve TCL T-Pro 24 Ürünleri arasındaki farkları biliyorsanız ricam beni bilgilendirin ve tavsiyede bulunun.

Fiyat farkı bakımında ciddi fark var ama pahalı olan model o paraya deyer mi bunu siz kıymetli uzman arkadaşlardan öğrenmek istiyorum.

İlave tavsiyesniz olursa da minnettar olurum.

@Adem Helvacı bey, @Ali Kemal Eyvaz bey.

Daha önce Açtığım konuda ayrıntıları bulabilirsiniz bence değer.
Filtre özelliğinden mi bilmiyorum ama dışarısı hava kirliliğinden hele ki bu sıcaklarda berbat kokarken evde koku sıfır ve taze. Balkona çıkınca şaşırıyoruz hava ne kadar pismiş ve ne kadar kötü kokuyormuş diye. Havayı da istediğim gibi yönlendirmek aşırı rahat. Pro öneririm. 15 dk içerisinde 70-80 m2 alanı buz gibi yapıyor efsane oldu gözümüzde sonra hemen eko 26C ye alıyoruz yoksa çarpıyor :) Ve klima koridorda köşede buradan 3 oda soğutuyoruz. İnanılmaz performans

Ekli dosyalar

• IMG_9426.jpeg
    IMG_9426.jpeg
    101.9 KB · Görüntüleme: 20
  • IMG_9427.jpeg
    IMG_9427.jpeg
    57.2 KB · Görüntüleme: 21
Daha önce Açtığım konuda ayrıntıları bulabilirsiniz bence değer.
Filtre özelliğinden mi bilmiyorum ama dışarısı hava kirliliğinden hele ki bu sıcaklarda berbat kokarken evde koku sıfır ve taze. Balkona çıkınca şaşırıyoruz hava ne kadar pismiş ve ne kadar kötü kokuyormuş diye. Havayı da istediğim gibi yönlendirmek aşırı rahat. Pro öneririm. 15 dk içerisinde 70-80 m2 alanı buz gibi yapıyor efsane oldu gözümüzde sonra hemen eko 26C ye alıyoruz yoksa çarpıyor :) Ve klima koridorda köşede buradan 3 oda soğutuyoruz. İnanılmaz perfo

Cevabınız için teşekkür ederim.

TCL Elite 24 olan Modeli aldım ve çok beğendim. Yaşadığım bölgede hava temizlik bakımdan iyi.

Başımdan geçenlerden bahsedecek olursam; Dün servise dış ünite ve iç ünite kurulumunu yaptırıp, elektrik tesisatını kendim çektim. Tek sıkıntı MALESEF ki kendi servisinin olması. Gaziantep'de bir servis bakıyor ve personeller çok ama çok kaba, ayrıca evi mahvettiler. çok hızlı bir şekilde kurup çalıştırıp gitme yolundalar.

Alacaklara Tavsiyem, Servis geldiğinde mutlaka adım adım ve düzgün iş çıkarmalarını sağlayın.

Cevabınız için teşekkür ederim.

TCL Elite 24 olan Modeli aldım ve çok beğendim. Yaşadığım bölgede hava temizlik bakımdan iyi.

Başımdan geçenlerden bahsedecek olursam; Dün servise dış ünite ve iç ünite kurulumunu yaptırıp, elektrik tesisatını kendim çektim. Tek sıkıntı MALESEF ki kendi servisinin olması. Gaziantep'de bir servis bakıyor ve personeller çok ama çok kaba, ayrıca evi mahvettiler. çok hızlı bir şekilde kurup çalıştırıp gitme yolundalar.

Alacaklara Tavsiyem, Servis geldiğinde mutlaka adım adım ve düzgün iş çıkarmalarını sağlayın.

Servis konusunda ben de aynı şeyi yaşadım biraz gerildik ve daha sonra ikinciye gelip herşeyi düzelttiler 😊

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri