Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Satın Alma Önerisi Klima tavsiyesi rica ediyorum

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

MEVALP

Yeni Üye
Yeni Üye
Bütçe
30000
Marka Model Bilgisi
Midea, bosch, daikin
Herkese merhaba. Biraz uzun olacak ama bütün detayları anlatacağım.

İstanbulda oturuyorum. Evim biraz küçük 2+1 toplam 55m² yüksek giriş ve 3 cepheli(doğu, kuzey,batı). Salon öğlen 12:00'ye kadar güneş alıyor. Üstte saçak var. Batı cephesi öğlen 13:00- 14:00 arası 1 saat güneş alıyor. Küçük oda, banyo batı cepheside. Mutfak doğu cephesi. Yatak odasının bir kısmı batı diğer kısmı kuzey cephe cephesine bakıyor.
Klima salona takılacak. Salon 14m², 2 cepheli bir cephesi doğuya diğer cephesi kuzeye bakıyor ve 2 adet büyük fransız balkon var. Evimin tavan yükseliği 2.5m.

Klima ile komple evi serinletmek istesem 8000-9000btu yeterli gelir mi?
Kafamda 12000btu klima almak ama 12000btu klima çalıştığı zaman salonda oturanlar için çok üşütme yapar mı? Rüzgarsız model düşünüyorum kimseyi rahatsız etmemesi için.

Bütçem maksimum 30.000 TL. Neler önerebilirsiniz acaba?

Herkese merhaba. Biraz uzun olacak ama bütün detayları anlatacağım.

İstanbulda oturuyorum. Evim biraz küçük 2+1 toplam 55m² yüksek giriş ve 3 cepheli(doğu, kuzey,batı). Salon öğlen 12:00'ye kadar güneş alıyor. Üstte saçak var. Batı cephesi öğlen 13:00- 14:00 arası 1 saat güneş alıyor. Küçük oda, banyo batı cepheside. Mutfak doğu cephesi. Yatak odasının bir kısmı batı diğer kısmı kuzey cephe cephesine bakıyor.
Klima salona takılacak. Salon 14m², 2 cepheli bir cephesi doğuya diğer cephesi kuzeye bakıyor ve 2 adet büyük fransız balkon var. Evimin tavan yükseliği 2.5m.

Klima ile komple evi serinletmek istesem 8000-9000btu yeterli gelir mi?
Kafamda 12000btu klima almak ama 12000btu klima çalıştığı zaman salonda oturanlar için çok üşütme yapar mı? Rüzgarsız model düşünüyorum kimseyi rahatsız etmemesi için.

Bütçem maksimum 30.000 TL. Neler önerebilirsiniz acaba?
Hoşgeldiniz öncelikle :D

Tebessüm ettim ister i,stemez yanlış anlamayınız zira biraz sıkıntılı talepleriniz var.
55/2.2x1000=25.000BTU sizin ihtiyacınız olan.

Yani 24.000btu sınıfında ürün dahi alsanız yne de bir tık geride kalıyorsunuz :)

9000btu klima ile 55m2 lik bir evin tamamının iklimlenmesi kesinlikle mümkün değilken bir de rüzgarsız özellik demişsiniz ki bu zaten termodinamik yasalarına da aykırı.

Bırakın rüzgarsız serinletmeyi, tek noktadan bütün evi iklimlendirmek için sizin iki katı daha fazla üfleyebilecek ürün araştırmanız gerekir.

Bütçenizi de düşününce zaten 24 lük klima almanız olanaksız, iyi segment 1 adet 12 lik veya orta segment iki adet 9 luk klima bakmanız lazım veya evin tamamını değil, sadece seçtiğiniz alanı hedef alıp o zaman 1 adet 9000btu klima ile beklentilerinizi karşılamasa da yaşam alanınızı rahatlıkla iklimlendirebilirisniz.

Rüzgarsız model zaten iki seçenek var ikisi de sizin için uygun değil, birisi üretimde alüminyum kullandığı için, diğeri de bütçenizi çok aştığı için. (45.000TL)

Sağolun hocam hoşbulduk cevabınızla beni de güldürdünüz 😁 Farkındayım çok şey istiyorum. Benim için sorun yok 9000lik alıp salonda takılayım ama evdekilerin isteklerine göre ister istemez şekilleniyor yazdıklarım 😁 Amacım komple evi soğutmak değildi zaten sadece diğer odalarda da biraz hafif bir serinlik olsa yeter salonda çok üşüdüm derse diğer odalara gider dert etmez. Klimayı kapatmamış oluruz. Klimayı aç kapa yapmak istemediğim için.

Uzun lafın kısası ben o zaman 12000 lik bir şey bakayım. Üzmeyecek 12000 lik ne önerirsiniz hocam?

Sağolun hocam hoşbulduk cevabınızla beni de güldürdünüz 😁 Farkındayım çok şey istiyorum. Benim için sorun yok 9000lik alıp salonda takılayım ama evdekilerin isteklerine göre ister istemez şekilleniyor yazdıklarım 😁 Amacım komple evi soğutmak değildi zaten sadece diğer odalarda da biraz hafif bir serinlik olsa yeter salonda çok üşüdüm derse diğer odalara gider dert etmez. Klimayı kapatmamış oluruz. Klimayı aç kapa yapmak istemediğim için.

Uzun lafın kısası ben o zaman 12000 lik bir şey bakayım. Üzmeyecek 12000 lik ne önerirsiniz hocam?
Burada biraz kritik bir durumdayız çünkü airfel kaira gibi ürünler alsanız beklentinizin altında kalır çünkü bunlar prime kasa ürünler.
Performansı yukarı taşımak için Xtreme kasa serisine çıkmanız lazım ki bu sınıfta bir tek Midea ve Deyrelax ürünleri bulabilirsiniz.
Dyrelax İnfini ve Midea Xtreme model ürünler 12.000btu sınıfında satılsa da aslında soğutmada 14700btu ya yükselebildikleri için o zaman beklentilerinizi bir ölçüde karşılayabilirler.

Dayrelax İnfini ürün Daikin güvenvesinde satılır ve montajı da Daikin ekipleri tarafından yapılır. Hepsiburada üzerinde Dayrelax mağazasından (Firmanın kendi mağazası) ürün alabilirsiniz.

Midea Xtreme ürün ise FG Europe güvencesinde satılır, FG Europe servisi montajı yapar. ürünü FG Europe sitesinden satın alabilirisniz ki https://www.fgeurope.com.tr/ sitesinde haftasonu %16 indirim ile satış yapacaklar.

Yine de Bölgenize sitedeki bayilerimiz bölümünden bakıp bayi ile direkt irtibat kurup selamımı iletin, onların stoğundan alırsanız daha iyi bir fiyat belki verebilirler :ok

Burada biraz kritik bir durumdayız çünkü airfel kaira gibi ürünler alsanız beklentinizin altında kalır çünkü bunlar prime kasa ürünler.
Performansı yukarı taşımak için Xtreme kasa serisine çıkmanız lazım ki bu sınıfta bir tek Midea ve Deyrelax ürünleri bulabilirsiniz.
Dyrelax İnfini ve Midea Xtreme model ürünler 12.000btu sınıfında satılsa da aslında soğutmada 14700btu ya yükselebildikleri için o zaman beklentilerinizi bir ölçüde karşılayabilirler.

Dayrelax İnfini ürün Daikin güvenvesinde satılır ve montajı da Daikin ekipleri tarafından yapılır. Hepsiburada üzerinde Dayrelax mağazasından (Firmanın kendi mağazası) ürün alabilirsiniz.

Midea Xtreme ürün ise FG Europe güvencesinde satılır, FG Europe servisi montajı yapar. ürünü FG Europe sitesinden satın alabilirisniz ki https://www.fgeurope.com.tr/ sitesinde haftasonu %16 indirim ile satış yapacaklar.

Yine de Bölgenize sitedeki bayilerimiz bölümünden bakıp bayi ile direkt irtibat kurup selamımı iletin, onların stoğundan alırsanız daha iyi bir fiyat belki verebilirler :ok
hocam merhaba bende Ankarada yaşıyorum fakat tayinciyim sürekli konu açamadın burdan sormak istiyorum 18lik klima bakıyorum regalin 18 liği - TCL nin T PRO - 18LİĞİ YADA ELİTE serisi yada - Gree markasının 18 likleri arasında kaldım fairy yada pular fairy bütçemi aşıyor en fazla 36k çıkabilirim regal servis ağından ötürü mantıklı geliyor sizce hangisini almayılım yada bime gelen 12lik tclyi alıp geçeyimmi açıkçası çom sök tak olacağından bunuda düşünüyorum

Son düzenleme:

Verdiğiniz kıymetli bilgiler için çok teşekkür ederim hocam 👍🏻

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri