Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Teknik Soru Arçelik 583629 Eb soğutma sorunu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan oğuz06
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

oğuz06

Yeni Üye
Yeni Üye
Marka Model Bilgisi
Arçelik
Merhaba. Yaklaşık 2 ay önce aldığım Arçelik 583629 eb buzdolabında soğutma sorunuyla karşılaştık. İlk yoğurt bozuldu, sonra koku sorunu başladı, sonra sebze ve meyveler hızlı çürümeye başladı, en son sıcaklarda kendini iyice belli etti. Kompresörü TEE. Servis geldi testi cihazı koydu. Buzdolabı 4 derece ayarlı iken 2 gün durdu. Servis sonuç olarak 5-6-7 dereceleri ölçmüş sonuç bayramdan sonraya kaldı muhtemelen. Şikayetvar.com da bu buzdolabı için soğutmuyor sorunu ile ilgili çok şikayet var. Değişim talep edicem ama gelende aynı olacak diye korkuyorum. Eski dolabımı 15 sene kullandım yine Arçelikti ama tık demedi. Şu an çok canımı sıktı bu durum.

2 yazdır Arçelik dolaplarla ilgili soğutma şikayetleri geliyor maalesef. Servis sonucunu bekleyin bakalım. Geçici çözüm olarak ne yapılabilir? 4 derece yerine 2 ye felan indirin biraz daha soğutur belki. Değişimi de başka bir modelle yaptırırız olmazsa. Ha değişime yanaşmazlarsa THH'ye verirsiniz.

Bu konud abir uyarı yapmıştık geçen sene sanırım.
Arçelik buzdolaplarında kullanılan kompresörlerin kalorileri bazı coğrafyalarda temmuz ağustos ayında yetersiz kalıyor.
Buzdolabınız bir mobilya grubu içerisinde mi acaba? etrafı ve arkası rahat hava alabiliyor mu?

Bakın hava sıcaklıkları arttıkça buzdolaplarının tepkileri de değişir.

1718448202588.jpeg

Arçelik buzdolaplarında kullanılan kompresörlerin kalorileri bazı coğrafyalarda temmuz ağustos ayında yetersiz kalıyor.
Buzdolabınız bir mobilya grubu içerisinde mi acaba? etrafı ve arkası rahat hava alabiliyor mu?

Ekli dosyayı görüntüle 16748
Abi marka farketmeden dolapların genel çalışma oda sıcaklığı Max kaç derece acaba?

2 yazdır Arçelik dolaplarla ilgili soğutma şikayetleri geliyor maalesef. Servis sonucunu bekleyin bakalım. Geçici çözüm olarak ne yapılabilir? 4 derece yerine 2 ye felan indirin biraz daha soğutur belki. Değişimi de başka bir modelle yaptırırız olmazsa. Ha değişime yanaşmazlarsa THH'ye verirsiniz.
Cevabınız için teşekkür ederim. 2 dereceye aldım ayarı şu an iyi gibi. Değişim için hangi modeli tavsiye edersiniz.

Ekli dosyayı görüntüle 16748

Ankara’da yaşıyorum evim o kadar sıcak olmuyor. Dolap mobilya içersinde değil ve etrafı hava alıyor. O zaman başımıza iş aldık desenize. Şimdi bu dolaplarda böyle sıkıntılar varsa yeni dolapla değiştirsek yine aynısı olacak o zaman.

583630 EI, 578590 EI, 278552 EI gibi modeller değerlendirilebilir.
Şu an ki dolabım üstten soğutmalı ve beyaz. Tavsiye ettikleriniz alttan soğutmalı ve inox. Alttan soğutmalı olabilir ama inox mutfağıma uymuyor diğer beyaz eşyalarımda beyaz. Ayrıca baya fiyat farkı var aralarında. Bu dolapların benimkinden farkı nedir teknik olarak. Kardeşim ve annemde aynı dolabı 1 Yıldır kullanıyor herhangi bir sorun yok.

Son düzenleme:
Dolabım 583630 EB ile değiştirildi. Hiçbir fark alınmadı. Soğutması çok iyi, kompresör jiexperia, embraco olur diye çok ümitlenmiştim. Yalnız diğer dolabımdan bir tık daha sesli çalışıyor. Kompresörden çok hafif ıslık sesi gibi tiz bir ses geliyor ve kondanser fanı daha sesli tabi sessizlikte duyuluyor. Genel olarak memnunum. Arçelik malının arkasında duruyor ama eski kalitenin olmadığını anladım.

Dolabım 583630 EB ile değiştirildi. Hiçbir fark alınmadı. Soğutması çok iyi, kompresör jiexperia, embraco olur diye çok ümitlenmiştim. Yalnız diğer dolabımdan bir tık daha sesli çalışıyor. Kompresörden çok hafif ıslık sesi gibi tiz bir ses geliyor ve kondanser fanı daha sesli tabi sessizlikte duyuluyor. Genel olarak memnunum. Arçelik malının arkasında duruyor ama eski kalitenin olmadığını anladım.
Kompresörün sesi bir kaç gün içinde azalır. Dolap yeni olduğu için kompresör üst frekansta çalışacak kütle sıcaklığını atmak için.

Kompresörün sesi bir kaç gün içinde azalır. Dolap yeni olduğu için kompresör üst frekansta çalışacak kütle sıcaklığını atmak için
Aslında buzdolabı geleli 10 gün oldu. Bu zamanda iç ısı ve ses kontrolü yaptım ve foruma öyle yazdım. Bu ses kesilmezse sorun teşkil eder mi?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.
Videoyu doğru yükledim inşallah @Adem Helvacı bey yorumunuza ihtiyacım var. Ayrıca dolap çok fazla çalışıyor. Soğutucu kısma derece koydum 3 - 4 arası oluyor. Ama dondurucu kısımda -13 e düştüğü oldu hatta -18 ayarlı olmasına rağmen -22 yi gördüm. Dondurucu kısımda derece çok oynadığı için mi fazla çalışıyor acaba. Bu Arçelik başıma dert açacak. Ayrıca kompresörü Jiaxipera

Servis çağırın gelip baksınlar bakalım neyin nesiymiş. Kompresörün sesinde beni tizlik rahatsız etti sadece. Ayarı da +3/-18 olacak şekilde ayarlayın. Bakalım hala devam edecek mi problem. İçindeki doluluk ne alemde?

Bu durum bana göre Arçelik markasının (Samsung bazı modellerde de var) düşük kalorili kompresör kullanması ve Temmuz Apustos aylarında her sene bu sorunların yaşanması ile paralel problem.

Geçmiş senelerde attığımız mesajlara baktığınızda Temmuz ağustos aylarında bütün arçelik klima ve buzdolabı tüketicilerinin soğutma şikayetinde bulunduğunu görürsünüz.

Bu durum bana göre Arçelik markasının (Samsung bazı modellerde de var) düşük kalorili kompresör kullanması ve Temmuz Apustos aylarında her sene bu sorunların yaşanması ile paralel problem.

Geçmiş senelerde attığımız mesajlara baktığınızda Temmuz ağustos aylarında bütün arçelik klima ve buzdolabı tüketicilerinin soğutma şikayetinde bulunduğunu görürsünüz.
Aslında bunda fazla soğutma ve ses sorunu var gibi abi. Kompresörden gelen ses sanki fazla biraz.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri