Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Teknik Soru Klima dış ünite montajı hk.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Legolasea

Yeni Üye
Yeni Üye
Marka Model Bilgisi
ME noviro me
Merhabalar herkese
yeni aldığım klimanın montajını balkonu kapattıracağım için balkon içine değil duvara yaptırmak istiyorum fakat duvarda amerikan siding var
Arada da mantolama malzemesi var köpük gibi bişey sanırım

Mantolama üstüne montaj yaptırmak sorun yaratır mı sizce ?
Dış ünitenin taşıması ile ilgili bir sıkıntı olur mu bilemedim
Daha önce mantolama üstüne klima montaji yaptıran oldu mu acaba ?
Fotoğrafta kırmızı ile işaretlediğüm yere montaj düşünüyorum

Ekli dosyalar

• IMG_6358.jpeg
    IMG_6358.jpeg
    48.8 KB · Görüntüleme: 55
Merhabalar herkese
yeni aldığım klimanın montajını balkonu kapattıracağım için balkon içine değil duvara yaptırmak istiyorum fakat duvarda amerikan siding var
Arada da mantolama malzemesi var köpük gibi bişey sanırım

Mantolama üstüne montaj yaptırmak sorun yaratır mı sizce ?
Dış ünitenin taşıması ile ilgili bir sıkıntı olur mu bilemedim
Daha önce mantolama üstüne klima montaji yaptıran oldu mu acaba ?
Fotoğrafta kırmızı ile işaretlediğüm yere montaj düşünüyorum
Yalıtım-kaplama üzerine montaj gerçekten zor. Benim de (balkonun içi dahil) biraz uğraştığım bir durum oldu bu, kombi takılacak sorun, demir takılacak balkona yine sorun, klima takılacak bir kez daha sorun. Kaplamayı belli yerlerden duvara tutturarak bir iskelet üzerine yapmışlar. Yani betonla kaplama arasında benim işaret parmağıma göre tam 2 parmak boğumu kadar boşluk var (3 cm kadar) bu yüzden de vidalama işi ciddi sıkıntı.

Boşluk dübeli için de kaplama malzemesinin çok iyi olması gerekiyor çünkü tüm yükü o çekiyor. Normal dübel ve vidalar boşa dönüyor hiçbir işe yaramıyor. Eğer köpüğün altındaki malzeme betonsa, uzun vidalar ve dübeller ile iş çözülür. Yeter ki o betona uzanabilecek vidalar olsun. Muhtemelen de öyledir zaten.

Bende şöyle bir sıkıntı olmuştu, amerikan pencere yanları yani duvar gazbetonla örülmüş. Tamam uzun vida atıyoruz, gazbeton olduğu için yine tutmuyor. Korkulukta epey bir zorlanmıştık. Klima ekibinde uzun vida varsa onu atarlar. Yoksa da yakında nalbur varsa gidip oraya uygun şekilde uzun ve esnek vida-dübel almanız iyi olacaktır sağlamlık açısından.

Ayrıca dış ünite ne kadar rahat hava sirkülasyonunun olduğu yerde durursa o kadar iyi. Sıcak havayı rahat üflemesi lazım, kondanserin havalanması lazım. Cam balkona üst köşeye dış ünite takmışlar. Ee bir yanı kapalı, üstü kapalı, arkası kapalı. Zaten ortam cam balkon, ayrı bir havasız. Bu klima ne kadar verimli çalışacak. O yüzden eğer sorun olmayacaksa gölge olan dış ortama takılması taraftarıyım.

Bunlar için özel montaj kitleri var. Sırf bunun için yapılmış donanımlar ve hatta sanırım benim elimde bile halen bunlardan kalmış olması lazım.

Bulursam fotosunu eklerim birazdan :ok

Adem abi merhaba. Klimamı 5 yıldır sorunsuz kullanmaktaydım ancak bu yaz farkettim ki evimin içerisine tır tır sesi geliyor ve ciddi şekilde beni rahatsız ediyor klima dış ünitesinden kaynaklandığını düşünüyorum. Dairemizde klima tesisatı bina yapılırken iç tesisat olarak hazır bir şekilde zaten yapılıydı klima motorunun montajının yapılacağı yer de dolayısıyla belliydi. Gaz beton ve mantolama olan dış cepheye montaj yapılmış oldu. Söylediğim gibi 6. yıl sonunda böyle bir problemle karşılaştım ve gerçekten beni rahatsız ediyor. Sürekli bir tır tır sesi var. Acaba gaz beton zamanla aşındı da o sebeple mi böyle bir ses geliyor. Yada bunun çözümünü nasıl yapabiliriz. Montajı tekrardan daha sağlam bir şekilde aynı yere mi yapalım. Bir diğer seçenek de klima motoru balkonda ve balkonumun tavan kısmı komşumun balkonu orası da komple beton. Acaba momtajı bu balkon tavanındaki betona mı yapsam. Siz nasıl bir çözüm sunarsınız çok teşekkürler şimdiden.

Adem abi merhaba. Klimamı 5 yıldır sorunsuz kullanmaktaydım ancak bu yaz farkettim ki evimin içerisine tır tır sesi geliyor ve ciddi şekilde beni rahatsız ediyor klima dış ünitesinden kaynaklandığını düşünüyorum. Dairemizde klima tesisatı bina yapılırken iç tesisat olarak hazır bir şekilde zaten yapılıydı klima motorunun montajının yapılacağı yer de dolayısıyla belliydi. Gaz beton ve mantolama olan dış cepheye montaj yapılmış oldu. Söylediğim gibi 6. yıl sonunda böyle bir problemle karşılaştım ve gerçekten beni rahatsız ediyor. Sürekli bir tır tır sesi var. Acaba gaz beton zamanla aşındı da o sebeple mi böyle bir ses geliyor. Yada bunun çözümünü nasıl yapabiliriz. Montajı tekrardan daha sağlam bir şekilde aynı yere mi yapalım. Bir diğer seçenek de klima motoru balkonda ve balkonumun tavan kısmı komşumun balkonu orası da komple beton. Acaba momtajı bu balkon tavanındaki betona mı yapsam. Siz nasıl bir çözüm sunarsınız çok teşekkürler şimdiden.
Belki plastik takozlar zamanla, güneş, yağış sıcak soğuk sebebiyle ömrünü yitirmiştir erimiştir veya somunlar gevşemiştir? Yer değişikliğinden önce plastik takozları kontrol ettirebilirsiniz daha az masraflı olabilir. Onun dışında dış ünite aşırı kirlendiyse hava akışı etkilenebilir ve buna bağlı sesler olabilir.

Belki plastik takozlar zamanla, güneş, yağış sıcak soğuk sebebiyle ömrünü yitirmiştir erimiştir veya somunlar gevşemiştir? Yer değişikliğinden önce plastik takozları kontrol ettirebilirsiniz daha az masraflı olabilir. Onun dışında dış ünite aşırı kirlendiyse hava akışı etkilenebilir ve buna bağlı sesler olabilir.
Cevabınız için çok teşekkür ederim lastik takozlar iyi gibi duruyor onları kontrol ettim benim düşüncem duvarın içeride kalan kısmı biraz aşınmış gibi geliyor bana ki geçenlerd bir vida yalama olmuş gibi boşa dönüyordu içerisine bir dübel daha atarak civatayı sıkıp sabitleyebildim.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri