Merhabalar herkese
yeni aldığım klimanın montajını balkonu kapattıracağım için balkon içine değil duvara yaptırmak istiyorum fakat duvarda amerikan siding var
Arada da mantolama malzemesi var köpük gibi bişey sanırım
Mantolama üstüne montaj yaptırmak sorun yaratır mı sizce ?
Dış ünitenin taşıması ile ilgili bir sıkıntı olur mu bilemedim
Daha önce mantolama üstüne klima montaji yaptıran oldu mu acaba ?
Fotoğrafta kırmızı ile işaretlediğüm yere montaj düşünüyorum
Yalıtım-kaplama üzerine montaj gerçekten zor. Benim de (balkonun içi dahil) biraz uğraştığım bir durum oldu bu, kombi takılacak sorun, demir takılacak balkona yine sorun, klima takılacak bir kez daha sorun. Kaplamayı belli yerlerden duvara tutturarak bir iskelet üzerine yapmışlar. Yani betonla kaplama arasında benim işaret parmağıma göre tam 2 parmak boğumu kadar boşluk var (3 cm kadar) bu yüzden de vidalama işi ciddi sıkıntı.
Boşluk dübeli için de kaplama malzemesinin çok iyi olması gerekiyor çünkü tüm yükü o çekiyor. Normal dübel ve vidalar boşa dönüyor hiçbir işe yaramıyor. Eğer köpüğün altındaki malzeme betonsa, uzun vidalar ve dübeller ile iş çözülür. Yeter ki o betona uzanabilecek vidalar olsun. Muhtemelen de öyledir zaten.
Bende şöyle bir sıkıntı olmuştu, amerikan pencere yanları yani duvar gazbetonla örülmüş. Tamam uzun vida atıyoruz, gazbeton olduğu için yine tutmuyor. Korkulukta epey bir zorlanmıştık. Klima ekibinde uzun vida varsa onu atarlar. Yoksa da yakında nalbur varsa gidip oraya uygun şekilde uzun ve esnek vida-dübel almanız iyi olacaktır sağlamlık açısından.
Ayrıca dış ünite ne kadar rahat hava sirkülasyonunun olduğu yerde durursa o kadar iyi. Sıcak havayı rahat üflemesi lazım, kondanserin havalanması lazım. Cam balkona üst köşeye dış ünite takmışlar. Ee bir yanı kapalı, üstü kapalı, arkası kapalı. Zaten ortam cam balkon, ayrı bir havasız. Bu klima ne kadar verimli çalışacak. O yüzden eğer sorun olmayacaksa gölge olan dış ortama takılması taraftarıyım.