Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Fujitsu Prime 12.000 BTU İnceleme

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Üye silindi 7205
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın
Demek istediğim şu, fanı en düşüğe aldığınızda cihazda bir özellik olarak dış ünitede çalışmayı mı kısıyor ve soğutma performansı düşüyor. Dolayısıyla sizin istediğiniz dereceye inemiyor. Böyle bir şey olabilir mi?
İşte bilmiyoruzki araştırıyoruz bakalım ne çıkacak.

Demek istediğim şu, fanı en düşüğe aldığınızda cihazda bir özellik olarak dış ünitede çalışmayı mı kısıyor ve soğutma performansı düşüyor. Dolayısıyla sizin istediğiniz dereceye inemiyor. Böyle bir şey olabilir mi?
Benimde aklıma öyle birşey geldi kompresör limitleme gibi birşey varsa o yüzdende üst frekanslara çıkmayabilir ki umarım öyledir çözümsüz birşey olursa tadı kaçar

Aslında o komuta göre gazlamama olayı doğal olarak saçma ama olaki yazılımsal olarak sessiz modda kompresörde dahil sessize geçerse olurmu olur öncelikle makinayı çözmek lazım

Tamam dereceyi geçtim yok hükmüne alalım, peki bir klimanın derecesini 18 e ayarladığında fan hızını 1e çektiğinde 12.000 btü klima anlık tüketim 200 220 watt arasında olma ihtimali varmıdır? Klimanın ortam sıcaklığı 27 derece iken 18 dereceye çekildiğinde yüksek devirlere çıkmama şansı varmıdır? Birde bu yoldan gidelim sizinle. Şuan güneş yok mesela 18 dereceye çekiyorum fanı 1 e alıyorum klima gazlamıyor. Derece küçük olan 2 ay filan oldu alalı, diğeri saatli olan 2006 yılından beri bende
Abi sende iki fuji mi vardı? Diğeride mi aynı?

Fan hızını otomatik yaptığınızda veya en düştüğün üzerinde tuttuğunuzda bence çözülecek bu iş. Fazla masraf etmek istemediğim için sigma comfort tan sonra büyük ihtimalle bu ürünü alacağım, kurulum perşembe günü olacak.

Evet ikiside aynı.
O zaman kurulum hatası olayını eledik. Tamamen üretimle alakalı bir durum üzerine yoğunlaşıyoruz bu durumda. Bakalım servis ve iklimsanın bu konuda açıklaması ne olacak...

Kurulum yapan personel aynı kişiler olupta aynı hatayı tekrarlamadıysa... Olabilir dikkat etsekte gözden kaçar ya...

Benim comfort sürekli açıkta tüketim takip etmiyorum ama stabillik konusunda çok verimli ben aşırı keyif alıyorum. 26set oda 27 ila 25 arasında kalıyor ne üstü ne altı. Bazen sıcak oldu yahu diyorum 25e alıyorum. Buz kesiyor. Ben rahatsız oluyorum. Genelde 26da uyurken bile keyifli. Terlemiyorum ya da üşümüyorum. En kısık fanda kullanıyorum bu arada.

Bayram vesilesiyle bir kez dışarı çıktık. O gün ahali kapatmış klimayı ev cehennem gibiydi verdim 18e ateşledim. Kıyafetleri değiştirip geldim. Dondum yemin ederim oda dondurma şoklamaya müsait olmuş. Bu ne diye 10 dk önce yandığım yerde titredim.

O zaman kurulum hatası olayını eledik. Tamamen üretimle alakalı bir durum üzerine yoğunlaşıyoruz bu durumda. Bakalım servis ve iklimsanın bu konuda açıklaması ne olacak...

Kurulum yapan personel aynı kişiler olupta aynı hatayı tekrarlamadıysa... Olabilir dikkat etsekte gözden kaçar ya...

Benim comfort sürekli açıkta tüketim takip etmiyorum ama stabillik konusunda çok verimli ben aşırı keyif alıyorum. 26set oda 27 ila 25 arasında kalıyor ne üstü ne altı. Bazen sıcak oldu yahu diyorum 25e alıyorum. Buz kesiyor. Ben rahatsız oluyorum. Genelde 26da uyurken bile keyifli. Terlemiyorum ya da üşümüyorum. En kısık fanda kullanıyorum bu arada.

Bayram vesilesiyle bir kez dışarı çıktık. O gün ahali kapatmış klimayı ev cehennem gibiydi verdim 18e ateşledim. Kıyafetleri değiştirip geldim. Dondum yemin ederim oda dondurma şoklamaya müsait olmuş. Bu ne diye 10 dk önce yandığım yerde titredim.
Hocam sigma comfort ise dış ünitede sıvı gaz sesi mevcut mu.? Ben bu yüzden değişime gidiyorum da.

Hocam sigma comfort ise dış ünitede sıvı gaz sesi mevcut mu.? Ben bu yüzden değişime gidiyorum da.
Ben çalıştığını bile duymuyorum. Bahsettiğiniz konuyu açıkçası hiç bilmiyorum 😂

Dış ünitenin neredeyse yanındayım balkona sıfır. Balkonda zaman geçiriyorum. Çalışıyor mu diye bakmaya tenezzül bile etmedim. Yan yanayız o derece duymadım

Faktörler değişkenlik gösterebilir. Arada devreye giriyor. Onu biliyorum. Çoğu zaman beklemede kalıyor. Kısıyor kendini. Niye?

Abi camlarda plisel ve store perde var. Direkt güneşi kesiyor. Sıfır sıcağıda kesiyor.

Ev rüzgar alıyor. Camları açınca serinlik var ama öyle konfor düzeyinde değil lakin dış ortama göre cennet misali.

Niye klima kullanıyorum. Yenidoğan çocuğum var diye. Hassas oldukları için iklimlendirme yapıyorum. Klima olan odada nemlendirici soğuk buhar termometreler nem ısı kontrolü sağlıyorum. Klimasız zor mu zor. Bebek sayesinde bizde konforluyuz. Misal ben şuan balkonumda çay içiyorum 😁 çoğu şehirde bu mümkün değil. Bu havada birde çay mı dedirtir. Ben rahatım içiyorum. Seviyorumda o ayrı mesele....

Belki bu klima sabaha kadar bir kez ya devreye girer ya girmez. Çünkü gerek yok. İzolasyon yalıtım binanın standart üstü. @Faruk KATI iyi bilir müteahhit samsunda işini dürüst kaliteli yapan ender birisi.

Ama dış ünite gün doğumundan batımına kadar cayır cayır kavruluyor. Şimdilik memnunum ama ilerleyen günlerde ne olur bilinmez zira bu hafta felaket sıcaklık artışı var

Ses kaydı olarak anlaşılıyor mu bilmiyorum. Sırf bunun yüzünden vazgeçiyorum cihazdan, fujitsu ya geçeceğim. Benim balkonda ürün hiç cephe yok bende.

Ekli dosyalar

• Ses1.zip
    Ses1.zip
    345.2 KB · Görüntüleme: 18
Ses kaydı olarak anlaşılıyor mu bilmiyorum. Sırf bunun yüzünden vazgeçiyorum cihazdan, fujitsu ya geçeceğim. Benim balkonda ürün hiç cephe yok bende.
Abi önlü arkalı setup var. İç dış ünitenin. Hatta balkona komşu dış ümitem üç aydır seviyorum. Ne komşu bişey dedi ne çocuk rahatsız ne de ailem. Sessiz modda yemin ederim üzerindeki dijital gösterge olmasa çalışıyor mu sorun mu var diye kuruntu yaptığım oldu.

Abi önlü arkalı setup var. İç dış ünitenin. Hatta balkona komşu dış ümitem üç aydır seviyorum. Ne komşu bişey dedi ne çocuk rahatsız ne de ailem. Sessiz modda yemin ederim üzerindeki dijital gösterge olmasa çalışıyor mu sorun mu var diye kuruntu yaptığım oldu.
Benimde bu şekilde ama balon içerisinde. Zip şekilde ekledim sesi

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri