Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Satın Alma Önerisi Voltaj datalogger

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

ayhanbas

Yeni Üye
Yeni Üye
Bütçe
Fiyat belirsiz
Marka Model Bilgisi
Yok
Arkadaşlar merhaba,

Evimde sürekli bir voltaj dengesizliği var ve tedaşa bir çok kez kayıt açtım oralı olmadılar. Cihazlarımda arıza oluştuğunda bunu ispatlamak için bir kayıt olmasını istiyorum. Gündüz vakitlerinde voltaj 200V ve aşağısına iniyor akşam vakitlerinde 245V ve üzerlerine çıktığı bir çok cihazda görüyorum. Bu voltaj dengesizliğini kayıt altına almak için uygun maliyetli nasıl bir cihaz alabilirim ve tedarik edebilirim bu konuda bilgisi olan arkadaşlardan destek rica ediyorum.

Aslınd averdiğiniz değerler yasal olarak normal değerler ancak bu değerler arasında çok ani iniş çıkışlar sürekli oluyorsa durum farklı tabi.

TS-EN50160 Sayılı standart gereği (2011 den beri yürürlükte olan yönetmelik) Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde resmi gerilim değeri 230VAC dir. Yukarı yönlü %10 ve aşağı yönlü %15 toleransı bulunur. yani 195 ile 253Volt arası standart gerilim değer sınırları içerisinde görülür.

Benim evimde klimalarım 7 senedir genelde 245 250VAC ile çalışır :) (Trafoya çok yakın olduğum için)

Yine de gerilim değerlerinin log olarak kayıt altında tutulmasını istiyorsanız Cem DT-175CV1 ürünü inceleyebilirsiniz :ok

Aslınd averdiğiniz değerler yasal olarak normal değerler ancak bu değerler arasında çok ani iniş çıkışlar sürekli oluyorsa durum farklı tabi.

TS-EN50160 Sayılı standart gereği (2011 den beri yürürlükte olan yönetmelik) Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde resmi gerilim değeri 230VAC dir. Yukarı yönlü %10 ve aşağı yönlü %15 toleransı bulunur. yani 195 ile 253Volt arası standart gerilim değer sınırları içerisinde görülür.

Benim evimde klimalarım 7 senedir genelde 245 250VAC ile çalışır :) (Trafoya çok yakın olduğum için)

Yine de gerilim değerlerinin log olarak kayıt altında tutulmasını istiyorsanız Cem DT-175CV1 ürünü inceleyebilirsiniz :ok
Adem abi selam dönüşün için teşekkür ederim bende bu değerler ani değişkenlik gösteriyor trafoya uzak noktada kaldığım için bu problem var ama problemi kabul etmiyorlar bundan kaynaklı kayıt altına almak istiyorum. Önermiş olduğun ürün fiyatı 5500-6000 bandında görüyorum daha uygun maliyette 1000-3000 aralığında bir ürün var mıdır.

Adem abi selam dönüşün için teşekkür ederim bende bu değerler ani değişkenlik gösteriyor trafoya uzak noktada kaldığım için bu problem var ama problemi kabul etmiyorlar bundan kaynaklı kayıt altına almak istiyorum. Önermiş olduğun ürün fiyatı 5500-6000 bandında görüyorum daha uygun maliyette 1000-3000 aralığında bir ürün var mıdır.
Aslında pek seçenek bulamamıştım ben. Voltcraft SEM5000 datalogger ani en yüksek gerilim değerini kayıt ediyor ama onun da fiyatı çok farklı değil. @muhammet göl hiç araştırmışmıyıdn sen?

Geçenlerde araştırırken okumuştum, düşük voltaj değil de yüksek voltaj zararlıymış. Yani ani yüksek bi voltaj gelmesi tüm ürünler bozabilir ama düşük voltajda çoğu ürün kendini koruyabiliyormuş. (Okuduğumun yalancısıyım 😂)

Aslında pek seçenek bulamamıştım ben. Voltcraft SEM5000 datalogger ani en yüksek gerilim değerini kayıt ediyor ama onun da fiyatı çok farklı değil. @muhammet göl hiç araştırmışmıyıdn sen?
Yok abi o kulvara hiç girmedim
Genellikle voltaj dalgalanma işlerini anlık video kaydı alıyorum
hatta sem5000 in voltajıda kayıt etiğini şuan senden öğrendim diyebilirim😅

Son düzenleme:
Sem5000 yurtdışında 50 euro fiyatı çok makul ama Türkiye'ye getirmesi sıkıntı düzgün bir cihazda bulamadım başka biraz daha araştırıcam uygun fiyatlı bulursam tekrar yazarım.

Abim ben ne sorunlar yaşadım en sonunda asansörün inverteri yanmıştı hatırlarsın başta seninde desteğin ile çok şükür 11 bin küsür paramızı aldık.Ben cata nın voltaj koruma prizinden memnunum.Özellikle şu sıralar yine anlık gidip gelmeler başladı klima kullanımı artınca.Birkaç kez duşta yakalandı kombi priz korumaya aldı saniyeyi 90 sn yaptım 2 dk çok geldi buz gibi su 😀.

Abim ben ne sorunlar yaşadım en sonunda asansörün inverteri yanmıştı hatırlarsın başta seninde desteğin ile çok şükür 11 bin küsür paramızı aldık.Ben cata nın voltaj koruma prizinden memnunum.Özellikle şu sıralar yine anlık gidip gelmeler başladı klima kullanımı artınca.Birkaç kez duşta yakalandı kombi priz korumaya aldı saniyeyi 90 sn yaptım 2 dk çok geldi buz gibi su 😀.
😀
Hocam şu senin kullandığın cata prizlerden alacam bugünlerde trafolar sakat patır patır gidiyor 😅

@meeb hocam bu pazaramadan daha önce avm ettiniz mi ben daha hiç kullanmadım sağlamsa bende alacağım 4 adet fiyatı güzel geldi

😀
Hocam şu senin kullandığın cata prizlerden alacam bugünlerde trafolar sakat patır patır gidiyor 😅
Cata prizler ile ilgili bir içerik paylaşacağım birkaç güne.
İthal ederken akım koruma prizi lisansı ile ithal etmişler ama üründen tedarik edip söküp kurcaladım, içinde VDR yok aletin :kiskis

@muhammet göl
En yüksek gördüğü gerilimi kayıt ediyor olması çok güzel.

1719231652269.jpeg
1719231674781.jpeg

Voltaja duyarlı resistör yok hıı🥲
Yok abi, Powerful gelmişti bize incelemek için hatırlarsan. Bu adamlar gerilim koruma prizi diye ithal ediyor. Cata ise akım koruma prizi.
Akım korumayı sağlayan Metal Oksit Varistör ama aletin içinde yok.

Bir zamanlar Sunny firmasının yurt dışından tv leri ithal edip TV bandrolü yerine Radyo bandrolü ile satmsı gibi mevzuatı aşma yollarından birisi diye düşünüyorum.

Vdr işi kafamı bulandırıyor abi ya🤦
Peki başka ne yok içinde 🥺
Aşağıda paylaşmış olduğum markada yurtdışında iyi bir firma ve 5.000.000 € ya kadar olan cihazlarda zarar görürse bir sigorta sistemi var siteden teknik birime ulaşım sağlandığında cihazları hakkında teknik konuda çok detaylı bilgide paylaşabiliyorlar.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri