Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Satın Alma Önerisi Mersin 12000 BTU Klima Önerisi

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Uğur hamurcu

Yeni Üye
Yeni Üye
Bütçe
28000
Marka Model Bilgisi
Daikin,airfel,Beko,TCL
Merhaba Mersin Tarsus’ta yaşıyorum 21 mt2 olan gün içinde sürekli güneş alan ara katta dairemdeki salonum için klima almayı düşünüyorum fiyat olarak maksimum 28 bin ₺ olacak şekilde enerji tüketimi az sessiz bir klima arıyorum ve aklımda almayı düşündüğüm klimalar aşağıya ekledim sizin önerebileceğiniz klimalar var mı bu baktıklarım arasında hangisini almalıyım.

TCL klimadan uzak durunuz, satın aldığınız güne lanet edersiniz servis sorunları nedeniyle
Beko klimadan uzak durun, Aluminyum borulu ve düşük kalorili kompresörler ile üretilmiş bu ürünler ağır sıcaklarda bayılıp kalıyor sorun yaşarsınız
Airfel iyidir ama beklediğiniz kadar sessiz olmayabilir, özellikle @Pitbull dostumuz bu konularda defalarca uyarmıştı.
Daikin Sensirayı bile çekine çekine öneriyoruz, Siesta Sensira dediğiniz klima Arçelikten hallice bir üründür, sadece isim güvencesi var,
Zaten Daikin yöneticilerinin Siesta Sensira modelini sahaya sürmelerinin nedeni de Arçelik ve Vestel müşteri kitlesine ürün satabilmektir.

Madem Daikin aklınıza yer etmiş bari Sensira olanı alın Siesta Sensira değil.

TCL klimadan uzak durunuz, satın aldığınız güne lanet edersiniz servis sorunları nedeniyle
Beko klimadan uzak durun, Aluminyum borulu ve düşük kalorili kompresörler ile üretilmiş bu ürünler ağır sıcaklarda bayılıp kalıyor sorun yaşarsınız
Airfel iyidir ama beklediğiniz kadar sessiz olmayabilir, özellikle @Pitbull dostumuz bu konularda defalarca uyarmıştı.
Daikin Sensirayı bile çekine çekine öneriyoruz, Siesta Sensira dediğiniz klima Arçelikten hallice bir üründür, sadece isim güvencesi var,
Zaten Daikin yöneticilerinin Siesta Sensira modelini sahaya sürmelerinin nedeni de Arçelik ve Vestel müşteri kitlesine ürün satabilmektir.

Madem Daikin aklınıza yer etmiş bari Sensira olanı alın Siesta Sensira değil.
Cevap verdiğiniz için öncelikle çok sağolun peki bu bütçeme sizin önerebileceğiniz klima var mı sensira biraz yüksek geliyor fiyat olarak önereceğiniz başka klima varsa açığım buna yoksa airfel ses dışında güzel ise almaya yakın olacağım model olacak @Adem Helvacı

Merhaba Mersin Tarsus’ta yaşıyorum 21 mt2 olan gün içinde sürekli güneş alan ara katta dairemdeki salonum için klima almayı düşünüyorum fiyat olarak maksimum 28 bin ₺ olacak şekilde enerji tüketimi az sessiz bir klima arıyorum ve aklımda almayı düşündüğüm klimalar aşağıya ekledim sizin önerebileceğiniz klimalar var mı bu baktıklarım arasında hangisini almalıyım.

Daikin daha yeni 3 yıl ücretsiz ek garanti kampanyası çıkardı ama bu kampanyaya siesta dahil değil ama normal sensira dahil güven konusunda bence bu aklınızda bulunsun.Bu arada çeşitli özelliklere sahip bir klima arıyorsanız daikin sensira'da bir özellik yok sadece ısıtma soğutma görevini yapıyor buna da dikkat edin onun dışında sensira klimadan şimdilik memnunum.

Daikin daha yeni 3 yıl ücretsiz ek garanti kampanyası çıkardı ama bu kampanyaya siesta dahil değil ama normal sensira dahil güven konusunda bence bu aklınızda bulunsun.Bu arada çeşitli özelliklere sahip bir klima arıyorsanız daikin sensira'da bir özellik yok sadece ısıtma soğutma görevini yapıyor buna da dikkat edin onun dışında sensira klimadan şimdilik memnunum.
Çok bir özellik beklemiyorum enerji tüketimi az, biraz sessiz beni uzun yıllar götürebilecek bir klima arıyorum.

Çok bir özellik beklemiyorum enerji tüketimi az, biraz sessiz beni uzun yıllar götürebilecek bir klima arıyorum.
Bölgenizde fg europe bayilerinden birde midea xreme fiyatı alın derim.
İç dış ünitesi oldukça sessiz ve tasarruflu bir klimadır wi-fi otomatik sağ sol salınım vs özellik olarakta sizi tatmin edecektir.

Bölgenizde fg europe bayilerinden birde midea xreme fiyatı alın derim.
İç dış ünitesi oldukça sessiz ve tasarruflu bir klimadır wi-fi otomatik sağ sol salınım vs özellik olarakta sizi tatmin edecektir.
Peki hocam bayi olmayan bir ile gittiğimizde arıza durumunda nasıl bir yol izleniyor baktım ve bazı illerde Midea servisi bulunmuyor.

Peki hocam bayi olmayan bir ile gittiğimizde arıza durumunda nasıl bir yol izleniyor baktım ve bazı illerde Midea servisi bulunmuyor.
Hocam il içinde servis varsa hizmet veriliyor ama il içinde servis yoksa diğer ilden nasıl ederler o kadarını bilmiyorum ilçeden ilçeye hizmet veriyorlar diye biliyorum bizim burda o şekilde yine @Adem Helvacı abime soralım

Satış Sonrası Hizmetler Yönetmeliğine tabi faaliyet gösteren firma oldukları için bulunduğunuz ilde servisi olmaması sizi bağlamıyor, arıza varsa firma o bölgede ya bir işletme ile anlaşma yapıp yetki verecek ya da en yakın il/ilçedeki yetkili ekibini sevk edecek. Kanuni zorunluluk bu :ok

Satış Sonrası Hizmetler Yönetmeliğine tabi faaliyet gösteren firma oldukları için bulunduğunuz ilde servisi olmaması sizi bağlamıyor, arıza varsa firma o bölgede ya bir işletme ile anlaşma yapıp yetki verecek ya da en yakın il/ilçedeki yetkili ekibini sevk edecek. Kanuni zorunluluk bu :ok
Adem Bey kanuni zorunluluk durumu hasıl olduğunda bu medeni ülkede film bitiyor. :) :)

Adem Bey kanuni zorunluluk durumu hasıl olduğunda bu medeni ülkede film bitiyor. :) :)
Siz de haklısınız. Bu durumda Arçelik Vestel Koç Zorlu Daikin Mitsubishi Sabancı vs dahil hiçbir firmaya güvenip yine hiçbir ürünü almamalıyız mantık olarak ama ülke koşulları mecbur bıraktığı için alıyoruz :ok

Mersin Mezitli bölgesinde (doğu ve güney cephe)25-30 metrekare salon için İklimsa SİGMA 12.000 kullanıyorum.

en soğukta çalıştırma gibi bir şansımız bulunmuyor soğuktan rahatsız ediyor. 25 derecede AUTO modda gayet rahat iş görüyor. hatta evde arçelik 12'lik daha var. ikisi birden 135 metrekare evi (mutfak kapalı) soğuk yapıyor.

26.130 TL

internet fiyatından 2000-2500 daha ucuza bayii den alabilirsiniz. Servis konusunda da sıkıntı yaşamadım.

Son düzenleme:
Mersin Mezitli bölgesinde (doğu ve güney cephe)25-30 metrekare salon için İklimsa SİGMA 12.000 kullanıyorum.

en soğukta çalıştırma gibi bir şansımız bulunmuyor soğuktan rahatsız ediyor. 25 derecede AUTO modda gayet rahat iş görüyor. hatta evde arçelik 12'lik daha var. ikisi birden 135 metrekare evi (mutfak kapalı) soğuk yapıyor.

26.130 TL

internet fiyatından 2000-2500 daha ucuza bayii den alabilirsiniz. Servis konusunda da sıkıntı yaşamadım.
Gerçek kullanıcıların bölgesel geri bildirimleri sayesinde bu işe genel değil lokal olarak da bakılabilmesini sağlıyoruz sizlerin geri bildirimleri sayesinde. :ok

26.130 TL

Çok sağolun hocam hiç
Bakmamıştım sigmaya öneriniz için teşekkür ederim listeme sigmayı da alayım.

Hocam baktım Midea dogu Anadolu bölgesinde ve bazı doğu illerinde servis konusunda eksik en yakın servis hizmeti iki il ötede oluyor böyle durumda çok sıkıntı yaşarmıyım yada yaşayan arkadaş oldu mu bir sene doğu görevine gideceğim ve bu illerden birine gitme durumum olabilir. @Adem Helvacı

26.130 TL

Peki hocam enerji sarfiyatı ve sessizliği nasıl.

Peki hocam enerji sarfiyatı ve sessizliği nasıl.
Bunun için net bir veri paylaşımı yapmam doğru olmaz. Ancak @Adem Helvacı bey teknik döküman üzerinden yorum yapabilir. Çünkü evde duruma göre 2. klima aktif oluyor, yeri geliyor . 3. mutfaktaki klimayı aktif ediyorum. Fakat Yaz geneli olarak . 2 günde bir bulaşık makinesi, her gün çamaşır makinesi çalışan evimize aylık gelen fatura 1000-1200 TL arası oluyor.

Dış üniteyi kesinlikle duymuyorum. İç ünitede ise Auto modda değil de en düşük fan ayarında kullandığım zaman fan sesi geliyor garip bir şekilde :) ama normal modda hafif bir fan üfleme sesi dışında sıkıntı yok.

NOT: Elbette ki verilerde farklılık olabilir, sonuç olarak yalıtım, kişi sayısı, cephe gibi faktörler söz konusu olacak.

Ekli dosyalar

• Ekran görüntüsü 2024-06-24 144237.png
    Ekran görüntüsü 2024-06-24 144237.png
    142.1 KB · Görüntüleme: 16
Son düzenleme:
Mantıken ortlama 0,88kw tüketimi olan cihaz 25 derece auto da kapı pencere açmadan 24 saat çalışsa saatte 0,60kw gibi bir değerde çalışacağını düşünüyorum. bu da ortlama 14-15Kw tüketim demek oluyor.

7/24 çalışsa aylık 432kw gibi bir rakam yapar. 1kwh= 1,13 TL

432x1,13 = 488,16 TL yuvarla 500 TL

240kw tan sonrası farklı faturalandırma ama onu hesaba katmadım. ortama tüketimi zaten yüksek yazdık :)

SONRADAN EDIT: 1kwh 1,47 TL olmuş :D

Son düzenleme:
Hocam baktım Midea dogu Anadolu bölgesinde ve bazı doğu illerinde servis konusunda eksik en yakın servis hizmeti iki il ötede oluyor böyle durumda çok sıkıntı yaşarmıyım yada yaşayan arkadaş oldu mu bir sene doğu görevine gideceğim ve bu illerden birine gitme durumum olabilir. @Adem Helvacı
Yaşarsın abi, daha önce bir dostumuz da Midea sormuştu, servis yapılanması kendinize yakın olanı daha doğru tercihtir diyerek başka marka önermiştim. Ben olayların her bakış açısını yazarım size, ''Bunu yapın'' anlamında yazmıyorum, sizlere bilgi olsun diye yazıyorum.

Daikin grubunda satılan ürünlere, İklimsa grubunda satılan ürünlere odaklanın mesela, yapılanmaları daha kuvvetlidir.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri