Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Satın Alma Önerisi LG Oled mi Samsung Qled mi ?

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

mhmtkrkmz1903

Yeni Üye
Yeni Üye
Adem Bey merhaba, tv alırken boyutunu büyütmek yerine teknolojisini büyütün tavsiyeniz bakış açımı değiştirdi ve kendimi LG-OLED55C24LA ile SAMSUNG-55Q80B arasında hangisini almam gerektiğini bulamazken buldum ? Sizden ricam fiyatları hemen hemen aynı olan bu tvlerden hangisini almam teknolojik olarak beni daha mutlu eder? LG OLED mi SAMSUNG QLED mi ?

COF un üstünde beaaaa :kiskis

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.
Abi o kadar dağıtırsam bir daha nasıl toplayacağım. :D Panel bu arada abi 60 hz ama yalandan oc ile 75 hz yapmışlar. Anakartı baya minyatür. Güzel ekstra kocaman değil birşey değil. Ama o hdmi port çok sakat. Yani dışardan da yük biniyor dikey çıkıyor buraya L şekilde aparat birşey lazım yoksa bu port kucağa gelir. :D Adaptörlü olması iyi bence 19v 1.3 amper birşey.

Ekli dosyalar

• photo_2023-01-31_16-30-41.jpg
    photo_2023-01-31_16-30-41.jpg
    84.3 KB · Görüntüleme: 15
  • photo_2023-01-31_18-25-45.jpg
    photo_2023-01-31_18-25-45.jpg
    103.7 KB · Görüntüleme: 13
  • photo_2023-01-31_18-25-46.jpg
    photo_2023-01-31_18-25-46.jpg
    38.9 KB · Görüntüleme: 15
Abi o kadar dağıtırsam bir daha nasıl toplayacağım. :D Panel bu arada abi 60 hz ama yalandan oc ile 75 hz yapmışlar. Anakartı baya minyatür. Güzel ekstra kocaman değil birşey değil. Ama o hdmi port çok sakat. Yani dışardan da yük biniyor dikey çıkıyor buraya L şekilde aparat birşey lazım yoksa bu port kucağa gelir. :D Adaptörlü olması iyi bence 19v 1.3 amper birşey.
Sökme be Orçun'um, merakımdan sormuştum.

Geçen bir inceleme konusundaydı, sanırım @TC Yıldırım kardeşimizin bir konusuydu, usb portun kenarlarından nasıl da lehimlenmediğini yazmıştı gövdeye :kiskis

Bazı konular cidden bizim için basit ama büyük şirketler için acayip kâr marjı. Adam UCB ve HDMI portların ana gövdelerinden anakarta iki kenarından birden lehimlemesi demek inanılmaz bir kuşrun ve kalay maliyeti demek, düşünsene sadece onu lehimlemeyerek ne kadar kâr ediyorlar. Ürünün erkenden o bölgeden kırılıp çöpe gidip yenisinin alınması da cabası ;)

Sökme be Orçun'um, merakımdan sormuştum.

Geçen bir inceleme konusundaydı, sanırım @TC Yıldırım kardeşimizin bir konusuydu, usb portun kenarlarından nasıl da lehimlenmediğini yazmıştı gövdeye :kiskis

Bazı konular cidden bizim için basit ama büyük şirketler için acayip kâr marjı. Adam UCB ve HDMI portların ana gövdelerinden anakarta iki kenarından birden lehimlemesi demek inanılmaz bir kuşrun ve kalay maliyeti demek, düşünsene sadece onu lehimlemeyerek ne kadar kâr ediyorlar. Ürünün erkenden o bölgeden kırılıp çöpe gidip yenisinin alınması da cabası ;)
Abi aşağı doğru yapsa gene sorun yok aslında. :D Yerçekimi kuvveti zaten soketi de zorlayamaz. Ama herifler L yapmışlar çıkışı eee adaptörün kablosu hdmi yükü bindiriyor yetmiyor vga var ki o da vidalı ama herifler ona ne güzel housing yapmışlar karttan baya lehimle ekstra gücünü alıyor. Hdmi ile adaptör üvey evlat muamelesi görmüş. Kırılsın ya problem değil yolu da çekeriz, şimdilik buraya ben kablodan sonra kasaya ufak L parçadan destek yapayım da nemelazım. :D

Ekli dosyalar

• photo_2023-01-31_18-45-59.jpg
    photo_2023-01-31_18-45-59.jpg
    58.5 KB · Görüntüleme: 13
Abi aşağı doğru yapsa gene sorun yok aslında. :D Yerçekimi kuvveti zaten soketi de zorlayamaz. Ama herifler L yapmışlar çıkışı eee adaptörün kablosu hdmi yükü bindiriyor yetmiyor vga var ki o da vidalı ama herifler ona ne güzel housing yapmışlar karttan baya lehimle ekstra gücünü alıyor. Hdmi ile adaptör üvey evlat muamelesi görmüş. Kırılsın ya problem değil yolu da çekeriz, şimdilik buraya ben kablodan sonra kasaya ufak L parçadan destek yapayım da nemelazım. :D
Ahahahaha bizlere ''nemalazım'' dedirten sistem utansın :kiskis

Yanlara destek plastik koruma koymuşlar Hdmi boyu kısalmış. Kısaldığı için sağlam oturmuyor mühendislik hatası var bence.

Edit: Vestel bile Hdmi çevresini açıkta bırakmış sağlam otursun diye Hdmi şase iyi lehimlenmişe sıkıntı olmaz yan koruma plastik gereksiz bir detay olmuş.

Screenshot_2023-01-31-19-03-31-843_com.miui.gallery.jpg

Son düzenleme:
Yanlara destek plastik koruma koymuşlar Hdmi boyu kısalmış. Kısaldığı için sağlam oturmuyor mühendislik hatası var bence.

Edit: Vestel bile Hdmi çevresini açıkta bırakmış sağlam otursun diye Hdmi şase iyi lehimlenmişe sıkıntı olmaz yan koruma plastik gereksiz bir detay olmuş.

Ekli dosyayı görüntüle 192
Televizyonda gene yer sıkıntısı pek yok aslında ama monitörde baya sıkıntı. Mesela bu monitörde vesa bağlantısı var ölçüyorum biçiyorum aparatı takınca duvara sıfıra sıfır değil de gene bir mesafe kalıyor 2 3 cm arası birşey ama kablo dik gireceğinden o da olmuyor. Mecburen ya vesa'dan vazgeçeceğim ya da L şeklinde bükülebilir hdmi kablosu alacağım. Televizyonda bile aslında büyük sıkıntı ama orada en azından tv yanında oluyor portlar böyle bir sorun çok daha az oluyor.

Adem Bey öncelikle tüm içtenliğinizle verdiğiniz cevaplar için çok teşekkür ediyorum. Benim gibi karasız kalanlar için çok faydalı bilgilerle dolu bir forum ortaya çıkardınız, etrafımdaki herkese tavsiye ediyorum.

Cevap yazan kıymetli arkadaşlar ile birlikte sağolun , var olun...

Yazılan cevapları okuyup değerlendiğimde, sizin de belirttiğiniz gibi arada 1.000 tl gibi çok küçük bir fark olduğundan tercihimi LG OLED55C24LA modelden yana yaptım.

SAMSUNG QLED ' e göre bazı riskleri daha fazla olsa da görüntü kalitesindeki farkı gözle görülür şekilde belli oluyordu.

Servis Tv' yi eve kurup gitti fakat görüntü ses ayarları vb konularda bilgilendirme yönlendirme yapmadı.

Yıllardır LCD tv kullanan biri olasak OLED teknolojisinde bir tv' yi izlemeye başlayınca renkleri çok parlak ve ışığı çok yüksek geldiğinden midir bilmiyorum ama izlerken başağrısı yapıyor ?

Sizden optimum görüntü ayarlarını nasıl yapmam gerektiği konusunda desteğinizi isteyebilir miyim. Kontrast, parlaklık vs kaçta olmalı inanın hiçbir fikrim yok.

Aynı şekilde ses ayarları için tavsiye verebilirseniz çok sevinirim , çok makbule geçer.

40W ses çıkışı ve Dolby Atmos özelliğini çok övüyorlardı ve Soundbara ihtiyaç duymadan kullanabilirsiniz diyorlardı ama ben ilk kullanımda o kadar iyi bir ses kalitesi alamadım.

Acaba LG Oled tv için doğru ses ve görüntü ayarları var da ben bilmediğim için mi daha kaliteli görüntü ve sesten mahrum kalıyorum ?

Bu konuda kıymetli tavsiyelerinizi ve vereceğiniz bilgileri merakla bekliyorum.

Emeğiniz ve paylaşımlarınız için tekrar çok teşekkür ediyorum.

Adem Bey öncelikle tüm içtenliğinizle verdiğiniz cevaplar için çok teşekkür ediyorum. Benim gibi karasız kalanlar için çok faydalı bilgilerle dolu bir forum ortaya çıkardınız, etrafımdaki herkese tavsiye ediyorum.

Yazılan cevapları okuyup değerlendiğimde, sizin de belirttiğiniz gibi arada 1.000 tl gibi çok küçük bir fark olduğundan tercihimi LG OLED55C24LA modelden yana yaptım.

SAMSUNG QLED ' e göre bazı riskleri daha fazla olsa da görüntü kalitesindeki farkı gözle görülür şekilde belli oluyordu.

Servis Tv' yi eve kurup gitti fakat görüntü ses ayarları vb konularda bilgilendirme yönlendirme yapmadı.

Yıllardır LCD tv kullanan biri olasak OLED teknolojisinde bir tv' yi izlemeye başlayınca renkleri çok parlak ve ışığı çok yüksek geldiğinden midir bilmiyorum ama izlerken başağrısı yapıyor ?

Sizden optimum görüntü ayarlarını nasıl yapmam gerektiği konusunda desteğinizi isteyebilir miyim. Kontrast, parlaklık vs kaçta olmalı inanın hiçbir fikrim yok.

Aynı şekilde ses ayarları için tavsiye verebilirseniz çok sevinirim , çok makbule geçer.

40W ses çıkışı ve Dolby Atmos özelliğini çok övüyorlardı ve Soundbara ihtiyaç duymadan kullanabilirsiniz diyorlardı ama ben ilk kullanımda o kadar iyi bir ses kalitesi alamadım.

Acaba LG Oled tv için doğru ses ve görüntü ayarları var da ben bilmediğim için mi daha kaliteli görüntü ve sesten mahrum kalıyorum ?

Şimdiden ürününüzü güzel günlerde kullanmanızı diliyorum :D

Yazdığınız her satırda klasik insan beyninin tepkilerini ve göz alışma evresi sonuçlarını görüyorum. Teknoloji farkı var, kalite geçişi var, algortima farklılığı var, dolayısı ile geçiş süreciniz birkaç gün alacaktır.

Oled için ışığın sizi rahatsız etmesine aslında sevindim çünkü ışık ne kadar düşük olursa ömür de o paralelde uzun olur.

Ayar konusunda beni tanıyan herkes bilir ki öneride bulunmam çünkü hakikaten görece bir konu bu. Işık neyse ama konrast renk ten sharpness gibi ince detaylar kesinlikle kullanıcının karakteri ile paralel tercihlerdir.

Uyarmak istediğim en önemli konu ise aslında tv de yaptığınız bir ayarın kesinlikle ömür boyu sabit kalmasını beklememeniz gerektiği kısmıdır.

Siz ayarı gündüz yaparsınız, evin içi zaten ışık yoğunluğu olan bir ortama sahiptir, sonra gün geceye döner ayarlar gündüz için geçerli kalır.

Sizin tavanda kullandığınız aydınlatmanın kelvin değeri dahi etkendir tv izlerken.

Merhaba

OLED C2 TV niz doğru tercih olmuş. TV niz de ilk yapacağınız iş Eco modu kapatmak ardından görüntü ayarını filmlerde FILMMAKER moduna getirmek olmalıdır. Gelen servis kafasına göre VIVID moda getirdi ise ya Standart yada FILMMAKER modunda bırakın. SDR dizi film lerde Standart ( sadece renk sıcaklığı warm 50 ) olacak şekilde kullanabilirsiniz.

HDR içerik lerde DTM yi mutlaka kapayın çünkü " raised mid level " dediğimiz kontrast skalasını azalıyor. Bütün resim parlak tarafa çekiliyor.

SDR için 80-80-50

HDR için 100-96-49 Warm 50 ve HDR Ton haritalama HGIG de dursun. Oyun oynarken çok önemli HGIG

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri