Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Soundcore Flare 2 Ses Gidip Gelme Sorunu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan DESMOND
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

DESMOND

Araştırmacı
Araştırmacı
Flare 2 aldım ve ilk gün kullandım sıkıntı yok. 2. Gün pc den bağlandım yine ses gidip gidip geliyordu. Video bunu izleyerek anlayabilirsiniz. Bende bozuk herhalde dedim paketledim iade işlemi başlattım. 2. Yenisini sipariş verdim oda dün geldi yine kullandım sıkıntı yok. Bu sabah tekrar pc den bağlandım yine aynı sorun. Sıkıntı nerede çözemiyorum. 2 Ürün 2si de bozuk bana denk gelmez diye düşünüyorum. Eğer sorunu çözemezsek bunuda iade edeceğim.

Bilgisayarın wifi kapalıyken dener misin? Frekans çakışması gibi geldi.

Wife kapalı masaüstü pc wife özelliği var ama açık değil

O zaman pc nin bluetooth driverından kaynaklanıyor olabilir. Varsa güncellemeyi veya farklı bir driver kurmayı deneyebilirsiniz.
Aygıt yönetcisii üzerinden bluetooth ile ilgili hatta ses ile ilgili de güncellemeleri kontrol ettim. Windows güncellemelerini de yaptım.

Driver hatası gibi sanki. Birde bluetooth dahili anakartla tümleşik ise çekmeme durumu olabiliyor. Başıma geldi, wifi anteni veya bluetooth anten girişi mevcut mu?

Driver hatası gibi sanki. Birde bluetooth dahili anakartla tümleşik ise çekmeme durumu olabiliyor. Başıma geldi, wifi anteni veya bluetooth anten girişi mevcut mu?
Wife için ekran kartına takılı wife antenleri var 2 tane. '' Birde bluetooth dahili anakartla tümleşik ise çekmeme durumu olabiliyor. '' şunu pek anlamadım ama enazından ürün bozuk değilse uğraşmıyım sorunu çözelim kullanıyım. Telefonda kaç defa bağlandım cihazı açtım kapadım hiç sıkıntı olmadı. Tekrar tekrar deniyorum

Telefona bağlayarak denemediniz mi ?
Telefonla danedim. Aynı şekilde cihazı bir kaç defa açtım kapattım telefonda bluetooth kapattım açtım tekrar tekrar bağlandım. Telefonda sıkıntı yaşamadım. Ama denemeye devam edicem. Amazondan aldım ve 30 gün koşulsuz şartsız iade alıyorlar.

Wifi aktifleştirip dener misiniz? Bluetooh ve wifi benim anakartımda eşli olarak çalışıyor. Bir de antenlerin doğru bağlandığından emin olun.

Wifi aktifleştirip dener misiniz? Bluetooh ve wifi benim anakartımda eşli olarak çalışıyor. Bir de antenlerin doğru bağlandığından emin olun.
Wife aktif ettim bağlandım hoparlör açtım kapadım bluetooth açtım kapadım aynı sorun başladı. Ama dediğim gibi bu sorunu yaşarken wife kapalıydı.

Bilgisayarınızdaki bluetooth sürümü nedir ? ve bilgisayarınızda bulunan bluetooth aygıtı usb şeklindeyse hangi porta takılı ? anakarta mı yoksa kasanın ön tarafındaki porta mı ? etrafta 2.4 ghz bandını kullanan cihaz kaçtane var ? mouse klavye evdeki wifi bunların hepsi bir etmendir. 2.4 ghz band çevresi ne kadar kirliyse bluetooth o kadar sapıtır. Bunları neden soruyorum çünkü bu ses kesikliğini şu yüzden yapar.

1. Bluetooth sürümün eskidir. Cihaz sallıyorum bt 5.1 kullanıyordur ama senin kullandığın bt 4.0 dır bu olabilir.
2. Kasa kullanıyorsan anakart tarafındaysa zaten büyük metal kısım çekim kuvvetini engelliyor. Zaten içinde bit kadar anten var kapsama alanı max 10 metre bu durumda zaten sorun oluyor. Keza ön üst portundaysa o porttan da düzgün çekmeyebiliyor çünkü güç yetemiyor.
3. Windows en basic bluetooth ses codeğini kullanır. Telefondaki gibi değildir.
4. Yakınlarda kablosuz mouse işte klavye kulaklık ondan sonra modem router vs bunların hepsi varsa ve hepsi zaten 2.4 ghz kullanıyorsa band zaten karışık yetmez e birde bt sürümü düşükse mesafede fazlaysa bunu yapabilir.

Yani gördüğün gibi çok fazlaca soru var. Bunları bu arada çözsen bile cihazın kendisinden kaynaklı bir sorun dahi olabilir. İçindeki anten kötüdür o yüzden az çekiyordur pc de zaten az çekiyor derken sapıtır.

Bluetooth sürümünü bilmiyorum ama eski değildir her şeyi düzenli güncelliyorum. Sistemim de yeni sistem. Kasa kullanıyorum ve blutooth cihaz olarak mouse var ama onu bluetooth modda kullanmıyorum kapalı bluetooth modu. 2.4 usb ile bağlanıyorum. Cihazda bir sorun yoksa problem değil. Kendimce çözüm üretip kullanıyorum. Örnek bilgisayarda sorun varken bluetooth kapattım telefondan bağlandım sonra tekrar pc den bağlandım o zaman ses sıkıntısı yapmadı. Hala daha yapmadı. Sistemi yeni açtığımda yapıyor olabilir. Tam olarak sorunu bilmiyorum. Ama zaten 30 günlük koşulsuz iade hakkım var. Bir kaç gün daha denerim. Özellikle telefonda kullanırım sürekli telefon bağlantısında sıkıntı çıkmıyorsa problem yoktur. Tv ye de bağlarım müsait zamanda

Bluetooth sürümünü bilmiyorum ama eski değildir her şeyi düzenli güncelliyorum. Sistemim de yeni sistem. Kasa kullanıyorum ve blutooth cihaz olarak mouse var ama onu bluetooth modda kullanmıyorum kapalı bluetooth modu. 2.4 usb ile bağlanıyorum. Cihazda bir sorun yoksa problem değil. Kendimce çözüm üretip kullanıyorum. Örnek bilgisayarda sorun varken bluetooth kapattım telefondan bağlandım sonra tekrar pc den bağlandım o zaman ses sıkıntısı yapmadı. Hala daha yapmadı. Sistemi yeni açtığımda yapıyor olabilir. Tam olarak sorunu bilmiyorum. Ama zaten 30 günlük koşulsuz iade hakkım var. Bir kaç gün daha denerim. Özellikle telefonda kullanırım sürekli telefon bağlantısında sıkıntı çıkmıyorsa problem yoktur. Tv ye de bağlarım müsait zamanda
Bluetooth sürümü yazılımsal olarak güncellenebilir birşey değil. Atıyorum bt 4.0 bir alıcı yada donanım bt 5.0 yada 5.1 vs olmaz. Bluetooth'un kullandığı kablosuz band 2.4 ghz. Bu bandın da frekansı da kısıtlı olduğu için ve genelde modemler kablosuz kulaklıklar ondan sonra telefon tablet mouse klavye herhangi bir kablosuz aygıt 2.4 ghz üstündne haberleşiyor ve band frekans zaten yoğun bluetooth da sapıtıyor. Deneyin mesela modeminiz yada routerınızı 2.4 ghz ağını kapatın. Telefon tablet pc vs sadece 5 ghz üstünden internete bağlansın. Klavye mouse bunları kablosuz değilde kablolu kullanın. Sorunu büyük bir ihtimal bu da çözer. Baştan dediğim gibi bt sürümü eskiyse bunu öyle yazılımla güncelleyemezsiniz. Bunun bu kadar sorunlu olmasının sebebi de aslında bluetooth teknolojisinin çok geri kalmış bir teknoloji olmasından kaynaklanıyor. Kullanım maksadı tamamiyle düşük güç tüketimi olduğu için yoksa bu devirde artık kullanılmaması gerekiyor. Acı bir gerçek söyliyeyim en güncel standardın hızı 2 mgbit. Yani saniyede 200 kb data aktarım hızı var. O yüzden mesela codec dediğimiz şeyler icat edilmek zorunda kaldı. İşte hd ses ldac vs bunlar mecbur yapıldı çünkü sesi sıkıştırıp kaynağa yani kulaklığa iletiyor kulaklıkta bunu çözüp size dinletiyor. Aslında bu standardın bu devirde kalkması gerekiyor. Senelerdir geliştiremiyorlar bir türlü.

Wife antenlerini söktüm az önce şuanda videodaki kadar değil ama yine gidip geliyor. Telefonlarda wife ağı bağlı 2.4G/5G yazıyor muhtemelen ikisini bir kullanıyor tam bilmiyorum. Mouse yeni değiştirdim bluetooth ile bağlanmıyorum ama kablosuz mouse. Küçük cihaz ile bağlıyorum. Bu devirde böyle şeyler çok. Yokmu buna bir çözüm. Bilgisayarda wife antenlerni sökerim önemsiz lazım olmadıkça takmam. Telefonlar dediğim gibi 2.4G/5G yazıyor bağlı olan wife da nasıl tek 5G olacak bilmiyorum. Wife ayrınlarına girince Teknoloji kısmında Wi-Fi 5 yazmakta. Üründe sorun varsa iade edeyim rahatlıyım yoksa da rahatça kullanmak için bir çözüm üretelim. Eğer sıkıntı bu üründeyse başka ürün alırım ama oda yine bluetooth olacak hoparlör sonuçta.

Wife antenlerini söktüm az önce şuanda videodaki kadar değil ama yine gidip geliyor. Telefonlarda wife ağı bağlı 2.4G/5G yazıyor muhtemelen ikisini bir kullanıyor tam bilmiyorum. Mouse yeni değiştirdim bluetooth ile bağlanmıyorum ama kablosuz mouse. Küçük cihaz ile bağlıyorum. Bu devirde böyle şeyler çok. Yokmu buna bir çözüm. Bilgisayarda wife antenlerni sökerim önemsiz lazım olmadıkça takmam. Telefonlar dediğim gibi 2.4G/5G yazıyor bağlı olan wife da nasıl tek 5G olacak bilmiyorum. Wife ayrınlarına girince Teknoloji kısmında Wi-Fi 5 yazmakta. Üründe sorun varsa iade edeyim rahatlıyım yoksa da rahatça kullanmak için bir çözüm üretelim. Eğer sıkıntı bu üründeyse başka ürün alırım ama oda yine bluetooth olacak hoparlör sonuçta.
Cihazı özelliğinde var mı bilmiyorum ama aynı anda hem PC hem telefona baglamiyorsun değil mi? Eğer öyle yapıyorsan telefonun BL kapatıp bi deneyebilirsin.

Bilgisayarına driverlari nasıl kurduğunu bilmiyorum eğer Windows updateden otomatik yüklediysen o da sıkıntı yapıyor olabilir. Eğer sistemin AMD ise driver auto detect tool vb ile chipset driverları yüklemediysen yap bence daha sağlıklı olur veya intel ise öyle bir araçla... Veya bu da olmazsa bir de windowsun kendi bulup güncellediği driver değil de anakartının sitesinde yazılım destek bölümünde varsa son Bluetooth sürümünü kurabilirsin genelde o anakartta yaşanan sorunlar için özel driver paylaşılabilir, Windows update bazen o son sürümü değil de daha düşük sürümleri kurabiliyor kafasına göre. Oradan da bı çözüm bulamazsan internetten genel bır Bluetooth driverı kurup deneyebilirsin mesela intel Bluetooth driver veya değilse AMD gibi.

Bunlar da ise yaramazsa, aynı pcde başka Bluetooth kulaklık gibi bir üründe de sorun yaşanıyorsa yukarda Orçun'un da dediği gibi anakart Bluetoothu sorunludur. Şu küçük harici mouse alıcısı kadar olan ucuz Bluetooth modullerinden deneyebilirsin istersen 150 TL falan.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Anakartın sitesinden gittim bluetooth güncellemesini yaptım. İlk denemede sıkıntı yok direk normal şekilde çalmaya başladı şarkıyı. Anakartın bluetooth özelliği bozuk olsa bile muhtemelen genel olarak tüm anakartları aynıdır diye düşünüyorum. Sistemi yeni topladım 65k para verdim. Böyle problem yaratırsa sistem üzer o kadar paraya sorunsuz ister insan.

2 Deneme daha gerçekleştirdim. Pc den bluetooth kapattım bağlandım sıkıntı yok. Cihaz ve bilgisayarda bluetooth kapattım açtım sıkıntı yok. Denemeye devam umarım çözeriz.

Küçük küçük kesilmeler oluyor şuan arada. Yarın pc den değil sadece telefondan bağlanıp akşama kadar kullanacağım aynı sorun olacak mı size söylyeceğim.
Cihazı özelliğinde var mı bilmiyorum ama aynı anda hem PC hem telefona baglamiyorsun değil mi? Eğer öyle yapıyorsan telefonun BL kapatıp bi deneyebilirsin.

Bilgisayarına driverlari nasıl kurduğunu bilmiyorum eğer Windows updateden otomatik yüklediysen o da sıkıntı yapıyor olabilir. Eğer sistemin AMD ise driver auto detect tool vb ile chipset driverları yüklemediysen yap bence daha sağlıklı olur veya intel ise öyle bir araçla... Veya bu da olmazsa bir de windowsun kendi bulup güncellediği driver değil de anakartının sitesinde yazılım destek bölümünde varsa son Bluetooth sürümünü kurabilirsin genelde o anakartta yaşanan sorunlar için özel driver paylaşılabilir, Windows update bazen o son sürümü değil de daha düşük sürümleri kurabiliyor kafasına göre. Oradan da bı çözüm bulamazsan internetten genel bır Bluetooth driverı kurup deneyebilirsin mesela intel Bluetooth driver veya değilse AMD gibi.

Bunlar da ise yaramazsa, aynı pcde başka Bluetooth kulaklık gibi bir üründe de sorun yaşanıyorsa yukarda Orçun'un da dediği gibi anakart Bluetoothu sorunludur. Şu küçük harici mouse alıcısı kadar olan ucuz Bluetooth modullerinden deneyebilirsin istersen 150 TL falan.

Bluetooth sürümü yazılımsal olarak güncellenebilir birşey değil. Atıyorum bt 4.0 bir alıcı yada donanım bt 5.0 yada 5.1 vs olmaz. Bluetooth'un kullandığı kablosuz band 2.4 ghz. Bu bandın da frekansı da kısıtlı olduğu için ve genelde modemler kablosuz kulaklıklar ondan sonra telefon tablet mouse klavye herhangi bir kablosuz aygıt 2.4 ghz üstündne haberleşiyor ve band frekans zaten yoğun bluetooth da sapıtıyor. Deneyin mesela modeminiz yada routerınızı 2.4 ghz ağını kapatın. Telefon tablet pc vs sadece 5 ghz üstünden internete bağlansın. Klavye mouse bunları kablosuz değilde kablolu kullanın. Sorunu büyük bir ihtimal bu da çözer. Baştan dediğim gibi bt sürümü eskiyse bunu öyle yazılımla güncelleyemezsiniz. Bunun bu kadar sorunlu olmasının sebebi de aslında bluetooth teknolojisinin çok geri kalmış bir teknoloji olmasından kaynaklanıyor. Kullanım maksadı tamamiyle düşük güç tüketimi olduğu için yoksa bu devirde artık kullanılmaması gerekiyor. Acı bir gerçek söyliyeyim en güncel standardın hızı 2 mgbit. Yani saniyede 200 kb data aktarım hızı var. O yüzden mesela codec dediğimiz şeyler icat edilmek zorunda kaldı. İşte hd ses ldac vs bunlar mecbur yapıldı çünkü sesi sıkıştırıp kaynağa yani kulaklığa iletiyor kulaklıkta bunu çözüp size dinletiyor. Aslında bu standardın bu devirde kalkması gerekiyor. Senelerdir geliştiremiyorlar bir türlü.
2 Gündür telefondan kullanıyorum ve hiç seste takılma vs hiç bir sıkıntı yaşamadım. Bunu çözemez miyiz ya. Pc den daha rahat oluyor. Şarkıyı kolayca yönetebiliyorum.

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri