Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Satın Alma Önerisi TV Seçimi

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

dartanyan

Yeni Üye
Yeni Üye
Merhaba,

TV seçmem gerekiyor, fakat sadece 3 seçeneğimiz var malesef dışına çıkamıyoruz.

Seçenekler;
Arçelik A65 C985
TCL 65 P 735G
TCL 55 C 735G

Arçelik ile ilgili detaylı bilgi malesef bulamadım, youtube'da bazı inceleme videoları var onlar da tamamen kullanıcı deneyimi üzerine Adem hocam gibi detaylı inceleyen yok malesef.
Gördüğüm kadarıyla bilgi eksikliğinden dolayı sizler de Arçelik modellerini tavsiye etmiyorsunuz.

TCL yeni serileri hakkında detaylı bilgi bulamadım, panel bilgileri yazmıyor. Tahmini C serisi önceki versiyonlarına benzer özelliklerdedir bu yüzden biraz daha güven verdi.
P735 ile alakalı bilgi de yok, sadece ekran parlaklığının zayıf olduğundan bahsedilmiş.

TV biraz şans işi, panelin sorunlu çıkma ihtimali de var ,bundan dolayı servis konusunda Arçelik biraz daha öne çıkıyor.

TV'de sadece netflix, disney plus, yayın olarakda tivibu kullanılacaktır. Kısaca standart ev kullanımı oyun amaçlı kullanılmayacaktır. Oda boyutu göz önünde bulundurulduğunda 65 inç daha iyi olur gibi.

Sizin, bu üç seçenek arasından tavsiyeniz ne olur. Malesef bu ürün kodları ile alaklı somut bir bilgi bulamadım, bu durum tercih yapmayı zorlaştırıyor.

Ayrıca yeni nesil android tvlerde, 2-3 yıl sonra telefonlarda ki gibi yazımlımın eskimesinden şişmeden dolayı sorunlar ortaya çıkar mı ?

Bu doğrultudan tavsiye verebilirseniz çok sevinirim.

Merhaba,

Seçenekler;
Arçelik A65 C985
TCL 65 P 735G
TCL 55 C 735G

Arçelik ile ilgili detaylı bilgi malesef bulamadım, youtube'da bazı inceleme videoları var onlar da tamamen kullanıcı deneyimi üzerine Adem hocam gibi detaylı inceleyen yok malesef.
Gördüğüm kadarıyla bilgi eksikliğinden dolayı sizler de Arçelik modellerini tavsiye etmiyorsunuz.

TCL yeni serileri hakkında detaylı bilgi bulamadım, panel bilgileri yazmıyor. Tahmini C serisi önceki versiyonlarına benzer özelliklerdedir bu yüzden biraz daha güven verdi.
P735 ile alakalı bilgi de yok, sadece ekran parlaklığının zayıf olduğundan bahsedilmiş.

TV biraz şans işi, panelin sorunlu çıkma ihtimali de var ,bundan dolayı servis konusunda Arçelik biraz daha öne çıkıyor.

TV'de sadece netflix, disney plus, yayın olarakda tivibu kullanılacaktır. Kısaca standart ev kullanımı oyun amaçlı kullanılmayacaktır. Oda boyutu göz önünde bulundurulduğunda 65 inç daha iyi olur gibi.

Sizin, bu üç seçenek arasından tavsiyeniz ne olur. Malesef bu ürün kodları ile alaklı somut bir bilgi bulamadım, bu durum tercih yapmayı zorlaştırıyor.

Ayrıca yeni nesil android tvlerde, 2-3 yıl sonra telefonlarda ki gibi yazımlımın eskimesinden şişmeden dolayı sorunlar ortaya çıkar mı ?

Merhaba, bu mesajınıza yarın sabah ofisten detaylı bir cevap verelim. :cak

Merhaba,

Seçenekler;
Arçelik A65 C985
TCL 65 P 735G
TCL 55 C 735G

Ne alırsanız alın ortalama 5 senede bu aldığınız tv nin yerine yenisini araştırmaya başlayacaksınız bu bence artık tartışmaya bile kapalı konu çünkü yazılı olmayan bir kuraldır bu.
5 Senede 1 tv değiştirmezseniz gerçek GRUNDİG markasının akıbetine uğrar bu markalar.

Grundig bir tv üretti size sattı sonra sizi 30 yıl boyunca bir daha görmedi, sonuç? Battı :)

Arçelik bilgi gizlemeye devam ettiği sürece öneri listelerimizde yer almayacaktır. Samsung TCL LG Philips Vestel Onvo vs vs panel detaylarını alabiliyorken Arçelik bunu paylaşmayı reddediyorsa ve biz özel bir teknoloji kullanmadığını da gayet iyi biliyorsak bu sefer ister istemez diyoruz ki ''yahu bu kadar mı ucuz panel kullanıyo rki tüketicilerin bilmelerini istemiyorlar acaba?'' :alala

Riske gireceğimize üretim materyallerini bildiğimiz ürünlere yönelmeyi tercih ediyoruz.

Listenizde aslında tercih edilmesi uygun olan model 55C735, P735 in de sakıncası yok sizin kullanım amacınız doğrultusunda.

Ne alırsanız alın ortalama 5 senede bu aldığınız tv nin yerine yenisini araştırmaya başlayacaksınız bu bence artık tartışmaya bile kapalı konu çünkü yazılı olmayan bir kuraldır bu.
5 Senede 1 tv değiştirmezseniz gerçek GRUNDİG markasının akıbetine uğrar bu markalar.

Grundig bir tv üretti size sattı sonra sizi 30 yıl boyunca bir daha görmedi, sonuç? Battı :)

Arçelik bilgi gizlemeye devam ettiği sürece öneri listelerimizde yer almayacaktır. Samsung TCL LG Philips Vestel Onvo vs vs panel detaylarını alabiliyorken Arçelik bunu paylaşmayı reddediyorsa ve biz özel bir teknoloji kullanmadığını da gayet iyi biliyorsak bu sefer ister istemez diyoruz ki ''yahu bu kadar mı ucuz panel kullanıyo rki tüketicilerin bilmelerini istemiyorlar acaba?'' :alala

Riske gireceğimize üretim materyallerini bildiğimiz ürünlere yönelmeyi tercih ediyoruz.

Listenizde aslında tercih edilmesi uygun olan model 55C735, P735 in de sakıncası yok sizin kullanım amacınız doğrultusunda.

Adem hocam,yardımınız için teşekkürler.
65P735G modelinde karar kıldık umarım sorunsuz çıkar.
Paneli merak ettim, parlaklık düşük gibi yorumlar var acaba, ışık altında görüntüyü görmeyi çok mu zorlaştırır. Alınca bakarız artık nasıl birşey.

Arçelik için LG 9 serisi panel kullanıyor demişler ama resmi kaynak bulamadım.

Bu bahsedilen panel olma ihtimali var mı hocam, varsa bu LG 9 serisi paneller nasıldır.

Adem hocam,yardımınız için teşekkürler.
65P735G modelinde karar kıldık umarım sorunsuz çıkar.
Paneli merak ettim, parlaklık düşük gibi yorumlar var acaba, ışık altında görüntüyü görmeyi çok mu zorlaştırır. Alınca bakarız artık nasıl birşey.

Arçelik için LG 9 serisi panel kullanıyor demişler ama resmi kaynak bulamadım.

Bu bahsedilen panel olma ihtimali var mı hocam, varsa bu LG 9 serisi paneller nasıldır.
55C728 için de nits düşük dönüşleri çok olmasına rağmen biz gündüz dahil izleme koşullarında ev tipi kullanım için kesinlikle bir olumsuz tespitte bulunmadık. Düşük, neye göre düşük? kıyas noktası önemli, daha yükseğinde bize ne vereceği önemli, daha yüksek verenin fiyat skalası önemli.

Arçelik tek bir kaynaktan panel kullanmıyor o yüzden bir bilgi paylaşmak isteyen ''Şunun gibi, buna benzer, şu seriden'' demek yerine direkt olarak kod paylaşabilmeli ki gerçek bilgi paylaşımı olsun :)

Yoksa amaç sektör manipüle etmekse biz yazarız buraya ''Arçelik, Sony panel kullanıyor'' diye, bu bilgiyi satış pazarlamada işine yarayan kim varsa bizden cımbızlar kullanır, sorun şu ki Sony panel üretmiyor :D

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri