Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Satın Alma Önerisi Kıymetli Fikirlerinizi Bekliyorum....Kararsız Kaldık.

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Fahri
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Fahri

Yeni Üye
Yeni Üye
Bütçe
35-45
Marka Model Bilgisi
Gree, Midea
Merhabalar, Forumda yeni sayılırım. Konum Diyarbakır, 8 katlı binanın 7. katı, klima düşünülen oda 29 m2 ancak odanın tavan yüksekliği diğer evlere göre fazla, öğleye doğru güneş alıp akşama kadar güneş almaktadır. Balkon kapısı ve bir yarım ve bir tam pencere bulunmaktadır. Araştırmalarıma göre 18 btu klima gerekiyor.
Bazı arkadaşlara özelden dm yazdım, güzel tavsiyeler geldi ancak konu açmamın daha sağlıklı olacağı tavsiye edildi, aslında amacım @Adem Helvacı abiye ulaşmaktı ama ulaşamadığım için buralara kadar geldim :)
GREE Fairy 18 btu (44bin)
MİDEA Xtreme Save 18 btu (45bin)
Dayrelax infini 18 btu (40 bin)

Bu klimalara indirgedim, bulunduğum yerde bunlar şuan için var. Fairy sesli çalıştığından, Xtreme save 18 btu kapasitesi iyi olmadığından bahsedilmiş, dayrelax hakkında fazla veri yok. Sonuç olarak bugün Fairy 18 btu almak için karar verdim. Bugün Midea ve Gree bayisine uğradım. Buralarda;
Midea All Easy Pro 18 Btu (55bin)
Gree Airy 18 Btu (55bin)

fiyat aldım. Bu fiyatların hepsi taksitli fiyatlardır. Muhtemel sadece yazları 3 yaz daha Arçelik-Beko-Altus marka klima almak için çıktığım yolda iş buralara kadar geldi. Bütçe maximum 45 bin ama yukarıda yazdığım üst segment klimalar bütçemi zorlayabilir ama değip değmeyeceği konusunda kararsız kaldım.
Yardımcı olabilirseniz sevinirim, hangisini tercih etmeliyim. Fikirlerinizi merak ediyorum. Yukarıda saydığım klimalar üzerinden tavsiye verebilirseniz sevinirim.... Biraz uzun oldu ama bekledikçe insan kararsız kaldığı ve yeni şeyler duyduğu için yazma ihtiyacı hissettim :)

Tüketim verileri biraz tutarsız geldi bana 9k 12k 18k fark etmeksiniz hepsine en düşük 100 Watt'a kadar kıstığını yazmışlar 9k 12k anlarımda 18k da 100k yazmaları saçma olmuş bence.
Tabiki abi değer görmeden test etmeden onların yazdığı seer 9 a inanmamak lazım

Tcl gömecek bir şey yok tek bulabileceginiz şikayet servisin yavas gelmesi o yüzden ben hazirim size şiir yazdim hangi firma size böyl3 geldi hangi firma size para gozuyle bakti biz böyle degiliz biz kardesiz🤌😅
Tcl almıyorum hocam almayı da düşünmüyorum :) sağolasın tavsiyelerin için. Ölümüne Gree ölümüne Midea :)

O zaman şimdi Gree Fairy 18 lik mi alsam AEP 18 lik mi alsam diyecem, saçma olacak, arada 11 bin fark var, segment farkı var, bütçemi zorlasam mı bunun için, aslında buna karar veremedim bi türlü :(

Tcl almıyorum hocam almayı da düşünmüyorum :) sağolasın tavsiyelerin için. Ölümüne Gree ölümüne Midea :)
ben gidiyorum hayatimda ilk kez fahri diye tanidigimiz olacakti ilk kez diyarbakirli hemşerim var diyecrktim yalan oldu neysee gideriz buralardan fahri bey...

Remzi hocam Breezeless E 7 Seer Aep 8.5 Seer olmasına rağmen Breezeless E
dahamı az yakıyor ?
Yok abi ben öyle birşey demedim bunu nerden çıkardın😂😂 Brezeless e zaten çok az tüketime sahip bir cihaz oyüzden bütçeyi çok yükseltmesine gerek yok diye düşünürek Aep önermedim o konuya girmedim bile mesajı okursan zaten açıkladım orda benim karşılaştırmam xtreme ve dayrelax ileydi. Ama şunu söyleyeyim Seer değerleri tüketim konusunda sanılan kadar belirleyici bir faktör değil tüketici testleri daha belirleyici faktör bu konularda.

Aynen hocam bende bunu duyduğum için xtreme ve dayrelaxtan vazgeçtim biraz, ayrıca xtreme save gelecek dendi bitürlü gelemedi.
Breezeless de Midea AEP den daha pahalı olduğu için alamam malesef, onun bir de iki modeli var sanırım, C tipi diye geçen modeli daha uygun ama diğer pahalı
Acaba ben Fairy mi alam yoksa bütçeyi zorlayıp AEP ya da Gree Airy mi alam, arada 10 bin var, orda çok kararsız kalmıştım aslında, Airy de yeni çıkmış sanırım pek bilgi yok, anladığım AEP segmentinde oda
Hocam benim bahsettiğim Brezeless Cb1 zaten. Normal Brezeless ın 18 liği yok. 29 m2 oda için bütçeyi çok arttırmanıza gerek yok bence Bre 18 lik alın geçin tahminim 48 falan fiyatı bulunduğunuz şehirdeki bayilere sorup bilgi alabilirsiniz

Hocam benim bahsettiğim Brezeless Cb1 zaten. Normal Brezeless ın 18 liği yok. 29 m2 oda için bütçeyi çok arttırmanıza gerek yok bence Bre 18 lik alın geçin tahminim 48 falan fiyatı bulunduğunuz şehirdeki bayilere sorup bilgi alabilirsiniz
Bayide onun muhabbeti geçmişti zaten Remzi Bey, oda ellerinde yok ve satmamışlar hiç. Bu metrekare için bütçeyi artırmaya gerek yok mantığınıza bende olumlu bakıyorum. Bu durumda en yakın Fairy kalıyor (44 bin). Kararsız kalmamın nedeni zaten 10-11 bin fazla verip AEP mi alsam acaba idi. Elektriğe de gelen %38 zam insanı düşündürüyor. Gerçi ben sadece yazları kullanmak için alıyorum, fazla etkileyeceğini düşünmüyorum bu yüzden. Peki Fairy konusunda olumsuz bir düşünceniz var mıdır?

Yok abi ben öyle birşey demedim bunu nerden çıkardın😂😂 Brezeless e zaten çok az tüketime sahip bir cihaz oyüzden bütçeyi çok yükseltmesine gerek yok diye düşünürek Aep önermedim o konuya girmedim bile mesajı okursan zaten açıkladım orda benim karşılaştırmam xtreme ve dayrelax ileydi. Ama şunu söyleyeyim Seer değerleri tüketim konusunda sanılan kadar belirleyici bir faktör değil tüketici testleri daha belirleyici faktör bu konularda.
Merak ettim ondan sordum 👍anladım kardeşim teşekkür ederim. 👋

Bayide onun muhabbeti geçmişti zaten Remzi Bey, oda ellerinde yok ve satmamışlar hiç. Bu metrekare için bütçeyi artırmaya gerek yok mantığınıza bende olumlu bakıyorum. Bu durumda en yakın Fairy kalıyor (44 bin). Kararsız kalmamın nedeni zaten 10-11 bin fazla verip AEP mi alsam acaba idi. Elektriğe de gelen %38 zam insanı düşündürüyor. Gerçi ben sadece yazları kullanmak için alıyorum, fazla etkileyeceğini düşünmüyorum bu yüzden. Peki Fairy konusunda olumsuz bir düşünceniz var mıdır?
Olumsuz düşüncem klima olarak yok gree nin cihazları çok güzel fakat tüketim olarak olumsuz düşüncem var fairy serisinin üstünde olan 12 btü gree gtech cihazımı tüketim yüksekliği bakımından iade etmiş biri olarak klima olarak hayranlıkla kullandığım ama tüketim olarak beni çokta mutlu etmeyen cihazlar greenin ürünleri ama soğutmada kullanacağınız için 10-11 bin lira farkı kaç yılda kapatırsınız onu siz hesaplayın derim

Ben bunu gördüm ama bukadar hızlı geleceğini düşünmemiştim valla bravo gree'ye
@Engraulis adamlar çalışıyor 👏
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.
Tam makina olmuş minimum tüketim iddiasına göre 100 watt soğutmada ama fairy ile arasında 11 bin fiyat farkı var bence değmez

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri