Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Altus AL 6103 Aldık İyimi yaptık

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan mbirol
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

mbirol

Klima Profesörü
Kadim Üye
1723921527211.png
:alala

Çok uygun fiyat Çamaşır makinesi lazım dı . Altus u aldık ,iyi mi yaptık ,kötü mü yaptık.

Gene güzel makine, arçelik grubu fena değil iş görür. Gerçi aslına bakarsan üstad bunların asıl değeri 400 lira 500 lira en fazla o kadardı. Bu paralara yani çok değil 3 4 sene evvela en kallavi makineyi alırdınız. Seneyi unuttum da babannemin eve miele almıştım o zamanın işte 4 bin lira parasına, 1400 devir işte kapak falan full çelik, iç kazan dış kazan dahi çelik, yandan vuruyorsun araba kaputundan daha tok ses geliyor herifler ne biçim panel kullanmışsa artık balkondan at aşağı yek pare parçalanmaz yani. :D Plastik aksam sadece tuşlar falan öyle makineydi. Şuan bakıyorum 60 bin lira olmuş ki o bile dengi değil aslında bunun. Paranın değeri yani ona yapacak birşey yok.

Ekli dosyayı görüntüle 19235 :alala

Çok uygun fiyat Çamaşır makinesi lazım dı . Altus u aldık ,iyi mi yaptık ,kötü mü yaptık.

6103 L modeli fırçalı motordu ustam. Inverter motor 8-9 kg grubunda var Altus'ta. Yine de bu piyasaya göre iyi fiyat güle güle kullanın. Benim "kısa makine" diye adlandırdığım derinliği az olan makinelerden sanırım bunlar

Ekli dosyayı görüntüle 19235 :alala

Ustam vestele göre iyi. iç hacim küçük diye biliyorum. Biraz büyük Aile için belki küçük gelebilir. Bence Giriş segmenti fiyat performans ürünü. Bu arada satıcıya dikkat edin ustam İbrahim haskologlu da paylaşım yapmışti eptt AVM de çok dolandırıcılık oluyor.

Gene güzel makine, arçelik grubu fena değil iş görür. Gerçi aslına bakarsan üstad bunların asıl değeri 400 lira 500 lira en fazla o kadardı. Bu paralara yani çok değil 3 4 sene evvela en kallavi makineyi alırdınız. Seneyi unuttum da babannemin eve miele almıştım o zamanın işte 4 bin lira parasına, 1400 devir işte kapak falan full çelik, iç kazan dış kazan dahi çelik, yandan vuruyorsun araba kaputundan daha tok ses geliyor herifler ne biçim panel kullanmışsa artık balkondan at aşağı yek pare parçalanmaz yani. :D Plastik aksam sadece tuşlar falan öyle makineydi. Şuan bakıyorum 60 bin lira olmuş ki o bile dengi değil aslında bunun. Paranın değeri yani ona yapacak birşey yok.
Miele Dünyanın 1 numarasıdır. 40 yıl önceki makinesi halen çalışır. Tabi onlarda piyasaya ayak uydurmak zorunda kaldı. Yine kalite , ama eskisi gibi de değil. Ben Yazlığa 2 sene önce Arçelik Leydi bulaşık makinesi aldım. 20 yıldan fazladır yaşı ,her şet mekanik. Kullana da temiz kullanmış. Daş gibi, bizi gömer Ali Allah. Evdeki Bulaşık makinesi de Bosch 15 ylı var, Made ın Germany, Arçelik Leydi nin dijital ekran ve düğmeli sadece ( ilk dijital kartlı bulaşık bunlar )
Biz bu Altus u , Kayınpeder e aldık . 10 yıllık Regal ,kazan 3 ayak dağılmış ,kazan düştü içine . Kazan çıkmasına 1500 TL diyorlar. Al tak vs 3-5 bin TL .Ben uğraşamam açıkcası. Kalite makine olsa emek verelim. Dedik uğraşma tamir ile al yenisini ,laf olmasın yarın. Hiç sevmem tamir edilecek bir şeyi atmayı , ama hakı moku kurtarmıyor ki ,ne yapak

Ustam vestele göre iyi. iç hacim küçük diye biliyorum. Biraz büyük Aile için belki küçük gelebilir. Bence Giriş segmenti fiyat performans ürünü. Bu arada satıcıya dikkat edin ustam İbrahim haskologlu da paylaşım yapmışti eptt AVM de çok dolandırıcılık oluyor.
Tek kişi kullanacak. Ptt avm den sorun olmaz bence , ne aldığını bilirsen. Kutudan 2. el mi çıkacak :(

n11 ve pttavm gibi siteler biraz daha ikinci planda ve bazı tatsız olaylar "satıp iptal etme stokta olmayan ürünü düşük fiyattan koyup sonra mağdur etme gibi" yaşanıyor. Ha tamam bu diğer sitelerde yok mu? var. Ama buralarda bir tık daha fazla. Aynı satıcı farklı sitelere farklı fiyattan da koyabiliyor. Komisyon durumuna bağlı olarak. Şimdi satıcıyı kirletmeye gerek yok. Fakat satıcı kaynaklı bir sıkıntı çıkarsa o zaman ağzımıza geleni söyleriz biz de.

n11 ve pttavm gibi siteler biraz daha ikinci planda ve bazı tatsız olaylar "satıp iptal etme stokta olmayan ürünü düşük fiyattan koyup sonra mağdur etme gibi" yaşanıyor. Ha tamam bu diğer sitelerde yok mu? var. Ama buralarda bir tık daha fazla. Aynı satıcı farklı sitelere farklı fiyattan da koyabiliyor. Komisyon durumuna bağlı olarak. Şimdi satıcıyı kirletmeye gerek yok. Fakat satıcı kaynaklı bir sıkıntı çıkarsa o zaman ağzımıza geleni söyleriz biz de.
HB da Trendyol da aynı ürün 9000 TL idi,sadece ptt AVM de 8500 TL.
Benim başıma HB da da ürün göndermeyip satışı bekleten durum oldu daha önce ,HB bu konuda çok katı , aldığınız ürünü diyelim ki 15 gün de kargo edilmedi , aynı ürünü başka satıcıda atıyorum 3 bin TL de fazla olsa , oradan size gönderiyor , aradaki farkı ürünü göndermeyen satıcıya kesiyor faturayı. 2 kere yaşadık bu olayı. En son oğlan Bulaşık makinesi aldı , oda Altus tu. Gönderme di satıcı, HB dan aradılar , aldığınız ürün fiyatı ile şu an satışta başka satıcıdaki ürün arasında 2700 TL fiyat farkı var, isterseniz size o satıcıdan ürünü gönderelim , isterseniz 2700 TL lik hediye çeki tanımlayalım ,satışı iptal edelim siz istediğiniz başka ürünü satın alın dediler . İşte buna hizmet denir. Biz makineyi istedik ,3 günde geldi yeni satıcıdan ürün. Onun için ben mümkün mertebe HB dan alırım.

Miele Dünyanın 1 numarasıdır. 40 yıl önceki makinesi halen çalışır. Tabi onlarda piyasaya ayak uydurmak zorunda kaldı. Yine kalite , ama eskisi gibi de değil. Ben Yazlığa 2 sene önce Arçelik Leydi bulaşık makinesi aldım. 20 yıldan fazladır yaşı ,her şet mekanik. Kullana da temiz kullanmış. Daş gibi, bizi gömer Ali Allah. Evdeki Bulaşık makinesi de Bosch 15 ylı var, Made ın Germany, Arçelik Leydi nin dijital ekran ve düğmeli sadece ( ilk dijital kartlı bulaşık bunlar )
Biz bu Altus u , Kayınpeder e aldık . 10 yıllık Regal ,kazan 3 ayak dağılmış ,kazan düştü içine . Kazan çıkmasına 1500 TL diyorlar. Al tak vs 3-5 bin TL .Ben uğraşamam açıkcası. Kalite makine olsa emek verelim. Dedik uğraşma tamir ile al yenisini ,laf olmasın yarın. Hiç sevmem tamir edilecek bir şeyi atmayı , ama hakı moku kurtarmıyor ki ,ne yapak
Hala sağlam makine taş gibi, ki o makinede neler yıkandı neler. battaniyeler yorganlar halılar vs. ve 1400 devir sıkıyor ses yok. Hani varda yani anca işte yarım metre dibinde olacan öyle var. Eski tip motor da değil bundaki ilk yeni nesillerden olanlardı. Sıkma modunda mesela titreşim bile olmuyor. Normalde içinde havlu halı battaniye yıka hele 1400 devirde sıktırt o makine evden çıkar her halde ama bunda yok. Ağırlığı da fazla ben zor bela yerinden oynatabildim. Bir 100 kilo rahat vardır bilmiyorum. W58 li birşeydi modeli ama tam hatırlamıyorum serçe parmağı kadar ekranı vardı 8 kg 1400 devir. Ara ara işte alt gideri açıp temizliyorum, iç kazan körüğünü de temizlerim. İç kazan zaten full çelik, o çamaşırı işte döndürsün diye olan çıkıntılar var onlarda çelik yekpare yani plastik değil şimdikiler gibi. Made in germany direk herifler yapmış. :D

Hala sağlam makine taş gibi, ki o makinede neler yıkandı neler. battaniyeler yorganlar halılar vs. ve 1400 devir sıkıyor ses yok. Hani varda yani anca işte yarım metre dibinde olacan öyle var. Eski tip motor da değil bundaki ilk yeni nesillerden olanlardı. Sıkma modunda mesela titreşim bile olmuyor. Normalde içinde havlu halı battaniye yıka hele 1400 devirde sıktırt o makine evden çıkar her halde ama bunda yok. Ağırlığı da fazla ben zor bela yerinden oynatabildim. Bir 100 kilo rahat vardır bilmiyorum. W58 li birşeydi modeli ama tam hatırlamıyorum serçe parmağı kadar ekranı vardı 8 kg 1400 devir. Ara ara işte alt gideri açıp temizliyorum, iç kazan körüğünü de temizlerim. İç kazan zaten full çelik, o çamaşırı işte döndürsün diye olan çıkıntılar var onlarda çelik yekpare yani plastik değil şimdikiler gibi. Made in germany direk herifler yapmış. :D
Ben ilk evlendiğimiz de 1992 de Hitech diye bir italyan üreticinin ürettiği Simtel marka çamaşır makinesi kullandım , 20 yıl en az .O makinede balans kontrol vardı ,sıkmadan önce bir ileri bir geri döner ,hafif sıkar titreşim varsa sıkmaz tekrar döner ,çamaşırı dengeler mutlaka ,20 yol ne kazan ne rulman bozuldu. Artık hanım kısa program vs baskı baskı değiştirdik Eski makine dükkanda duruyor daha atamadım. yerinden kalkmaz . 10 seneyi buldu Elektrolux kullanıyoruz ,yine made ın İtaly . bunda da denge ayarı var . ha her makinede var denir de ne kadar dengeli. bazen saatlerce döner durur. bakarsın 10 dakika kaldı yazar .20 dakika geçmiş hala sıkmaya çalışır. işte makinelerde en önemli iş denge . dengeleme iyi ise arıza düşüktür ,çünkü titreşim yok. Bunda rulman ötmeye başladı yanlız . kazan pres kazan ,bakalım ne yapacağız . Rulman değiştiren yerler var , 3000 TL gibi. İnşallah elimizde kalmaz makine ,tekrar makine araştır vs çok zor iş

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri