Selamlar, Ankarada ki bir kaç avm yi gezerek belli model ve fiyat bilgisi aldım. Bu markalar ve modeller arasında yorumlarınızı belirtirseniz sevinirim. Tek bir markadan almanın daha avantajlı olacağını düşünüyorum. Tek bir markadan almak daha avantajlı olur mu? Ayrıca Ankara da yaşayanlar bayi olarak bir yer önerirse oraya da bakarım.
Öncelikler ürünleri olabildiğince tek renk seçtim. Tercihim beyaz. Arçelikte beyaz olmadığını söyledikleri için inox - gri şeklinde yaptım.
*Buzdolabı alanının genişliği 90 cm boyutunda o yüzden ona göre biz buzdolabı seçtim
*Bulaşık makinesi program sayısı benim için çok önemli değildi 4 program üstü, çatal kaşık koyulan bölümün hareket etmesi, içinde ki demirlerin kapanıp açılarak bana yer açması ve asansör özelliği benim için önemliydi.
*Çamaşır makinesinin kurutma makinesi alacağım için 1200 devir seçtim. Kilo olarak 9 veya 10 kilo bayinin stoğuna göre seçim yaptım. Çamaşır makinesinde benim için önemli olan buhar özelliği ve alerji, spor gibi modları olmasıydı.
*Kurutma makinesini çamaşır makinesine göre seçim yaptım. Havalandırma, kırışıklık engelleme gibi özellikleri bulunan temizlemesi kolay, kendim temizleyebileceğim bir cihaz tercih ettim.
BOSCH
Buzdolabı: KGN86VWE0N
Bulaşık Makinesi: SMS4IKW62T
Çamaşır Makinesi: WGA252Z0TR
Kurutma Makinesi: WQG25100TR
Toplam Fiyat: 101.810 tl
Bosch bana ürünlerin içerisnide kullanılan motorlarında bosch un kendi motorları olduğunu söyledi. Açıkcası forumda gezdiğim kadarıyla böyle bir durum olduğunu düşünmüyoum. Tambur veya bulaşık makinesinin iç kısımlarının çelik olduğunu belirtti.
SIEMENS
Buzdolabı: KG86PFWC0N
Bulaşık Makinesi: SN23IW62KT
Çamaşır Makinesi: WG42A2Z0TR
Kurutma Makinesi: WQ41G200TR
Toplam Fiyat: 97.000 tl
Siemens de bana motorlarının alman malı oldupunu söyledi. Tambur veya bulaşık makinesinin iç kısımlarının çelik olduğunu belirtti.
ARÇELİK
Buzdolabı: 283615 EI
Bulaşık Makinesi: 6144 I
Çamaşır Makinesi: 10120 MS
Kurutma Makinesi: 900 KMX S
Toplam Fiyat: 95.000 tl
Benim seçimim siemens gibi duruyor ama yine de sizlerden fikir almak istedim.
Öncelikler ürünleri olabildiğince tek renk seçtim. Tercihim beyaz. Arçelikte beyaz olmadığını söyledikleri için inox - gri şeklinde yaptım.
*Buzdolabı alanının genişliği 90 cm boyutunda o yüzden ona göre biz buzdolabı seçtim
*Bulaşık makinesi program sayısı benim için çok önemli değildi 4 program üstü, çatal kaşık koyulan bölümün hareket etmesi, içinde ki demirlerin kapanıp açılarak bana yer açması ve asansör özelliği benim için önemliydi.
*Çamaşır makinesinin kurutma makinesi alacağım için 1200 devir seçtim. Kilo olarak 9 veya 10 kilo bayinin stoğuna göre seçim yaptım. Çamaşır makinesinde benim için önemli olan buhar özelliği ve alerji, spor gibi modları olmasıydı.
*Kurutma makinesini çamaşır makinesine göre seçim yaptım. Havalandırma, kırışıklık engelleme gibi özellikleri bulunan temizlemesi kolay, kendim temizleyebileceğim bir cihaz tercih ettim.
BOSCH
Buzdolabı: KGN86VWE0N
Bulaşık Makinesi: SMS4IKW62T
Çamaşır Makinesi: WGA252Z0TR
Kurutma Makinesi: WQG25100TR
Toplam Fiyat: 101.810 tl
Bosch bana ürünlerin içerisnide kullanılan motorlarında bosch un kendi motorları olduğunu söyledi. Açıkcası forumda gezdiğim kadarıyla böyle bir durum olduğunu düşünmüyoum. Tambur veya bulaşık makinesinin iç kısımlarının çelik olduğunu belirtti.
SIEMENS
Buzdolabı: KG86PFWC0N
Bulaşık Makinesi: SN23IW62KT
Çamaşır Makinesi: WG42A2Z0TR
Kurutma Makinesi: WQ41G200TR
Toplam Fiyat: 97.000 tl
Siemens de bana motorlarının alman malı oldupunu söyledi. Tambur veya bulaşık makinesinin iç kısımlarının çelik olduğunu belirtti.
ARÇELİK
Buzdolabı: 283615 EI
Bulaşık Makinesi: 6144 I
Çamaşır Makinesi: 10120 MS
Kurutma Makinesi: 900 KMX S
Toplam Fiyat: 95.000 tl
Benim seçimim siemens gibi duruyor ama yine de sizlerden fikir almak istedim.