Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Klima Yeni aldığım Airfel klima soğutmuyor, servis; kod yoksa arıza yoktur diyor.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın
@Adem Helvacı

Abi gece Samsun 23 dereceydi, ben klimayı 17'ye ayarladım odayı yine 22-23 yaptı, dışarısıda aynı ısıdaydı. Klima daha aşağıya çekemiyor.

Bölge servis müdürü geldi, kendi oda termometresi ekipmanlarla vs geldi.
17°C'ye ayarladık, 12 metrekare odayı önce 19'a indirdi sonra 20-21-22 ve en son 23'e çıkarttı. Yani klima ilk başta soğuk üflüyor sonra bırakıyor ve serin üflemeye geçiyo, odayı indiremiyor.
Atölyede gaz tahliye edilip vakum yapılıp yeni gaz eklenecek.

Bugün dış ünite ve iç ünite söküldü atölyeye götürüldü. Gaz değişimi vakum vs yapılacak. Test edilip getirilecek.

@Adem Helvacı

Abi gece Samsun 23 dereceydi, ben klimayı 17'ye ayarladım odayı yine 22-23 yaptı, dışarısıda aynı ısıdaydı. Klima daha aşağıya çekemiyor.

Bölge servis müdürü geldi, kendi oda termometresi ekipmanlarla vs geldi.
17°C'ye ayarladık, 12 metrekare odayı önce 19'a indirdi sonra 20-21-22 ve en son 23'e çıkarttı. Yani klima ilk başta soğuk üflüyor sonra bırakıyor ve serin üflemeye geçiyo, odayı indiremiyor.
Atölyede gaz tahliye edilip vakum yapılıp yeni gaz eklenecek.

Bugün dış ünite ve iç ünite söküldü atölyeye götürüldü. Gaz değişimi vakum vs yapılacak. Test edilip getirilecek.
10 m2 odada 12.000 lik klima üflediği havayı bypass yapıyor olabilir, bu da sensörü yanıltır. İç ünitenin karşısında duran engel/duvar mesafesi yetersizliği buna sebep olabilir.

10 m2 odada 12.000 lik klima üflediği havayı bypass yapıyor olabilir, bu da sensörü yanıltır. İç ünitenin karşısında duran engel/duvar mesafesi yetersizliği buna sebep olabilir.
Aynen bunu yazacaktım ben de.

@emre.ciroglu Oraya 9 luk bile fazla olabilir aslında. Hatta bunu denemek için kapıyı açık kullanın. Sorun düzelirse sebep büyük kapasite seçimidir.

her şey uygun ama soğutmuyor, bölge servis müdürü geldi, gaz değişimi vakumlama yapılacak atölyeye alındı

her şey uygun ama soğutmuyor, bölge servis müdürü geldi, gaz değişimi vakumlama yapılacak atölyeye alındı
Sizin klimada siz kabul etmeseniz de birşey yok aslında siz çalışan klimayı bozdurmaya çalışıyorsunuz. Bunu niye söylüyorum. İnverter klimalar düz mantıkla çalışmıyor. Sizin ilk zamanlar iyiydi dediğiniz zamanda dış hava kaç derecelerde geziyordu şimdi kaç. Sonra niye 17 derece niye 23 derecede çalıştırmak ney mesala. 17 ye ayarladım daha soğuk üfleyecek diye bir kural yok. İNVERTER KLİMANİN ESAS AMACI TASARRUFTUR. Bunu sizin istediğiniz sürede değil bunu en az tüketimle yapacağı çalışma düzenine göre ayarlanmıştır. Ben atölyeye gidip gelse bile düzeleceğini sanmıyorum. Dediğiniz bilgilere göre klimada bir sorun yok zaten.

Sizin klimada siz kabul etmeseniz de birşey yok aslında siz çalışan klimayı bozdurmaya çalışıyorsunuz. Bunu niye söylüyorum. İnverter klimalar düz mantıkla çalışmıyor. Sizin ilk zamanlar iyiydi dediğiniz zamanda dış hava kaç derecelerde geziyordu şimdi kaç. Sonra niye 17 derece niye 23 derecede çalıştırmak ney mesala. 17 ye ayarladım daha soğuk üfleyecek diye bir kural yok. İNVERTER KLİMANİN ESAS AMACI TASARRUFTUR. Bunu sizin istediğiniz sürede değil bunu en az tüketimle yapacağı çalışma düzenine göre ayarlanmıştır. Ben atölyeye gidip gelse bile düzeleceğini sanmıyorum. Dediğiniz bilgilere göre klimada bir sorun yok zaten.
İlk zaman tüm kapılar açık kullanılıyormuş ve tüm ev buz gibi oluyormuş, şuan kapı kapalıyken sorun oluyormuş, bu da bana büyük kapasiteden dolayı geldi. Üstteki diğer arkadaşın dediği gibi alana göre klima büyük olduğundan üfledigini kısa sürede emiş yaptığı için hedefe ulaşamıyor muhtemelen.

İmzana baktım da, biz seni neden TESTER yapmamışız ki? :alala

Seviyoruz yahu bu nımıssızı :D

Ben şimdi bir mini pompa arıyorum. Drenaj suyunu bir depoya verip, depodan mini pompa ile kondensere püskürtme yapacak bir sistem geliştireceğim :D

Tabi ki denemeleri Midea All Easy Pro üzerinde yapacağım :kiskis
Abi çok basit o ya, birtane drenaj pompası lazım yada akvaryum su pompası dahi olur. 5 litrelik kapaklı hazne içine pompa suyu alıp basacak, bastığı yere de ince su hortumu ucuna da T, t'den sonra da 3 e bölersin bunların ucuna da ayarlı su fıskiye uçları var onlardan alıp takarsın fısfıs ucu yani ayarlarsın mis gibi olur. Sonrada kondensere püskürtmeli yaparsın ooh mis. Yazın süper verimlilik sağlar ama tabi kışın bilemem. :D

İlk zaman tüm kapılar açık kullanılıyormuş ve tüm ev buz gibi oluyormuş, şuan kapı kapalıyken sorun oluyormuş, bu da bana büyük kapasiteden dolayı geldi. Üstteki diğer arkadaşın dediği gibi alana göre klima büyük olduğundan üfledigini kısa sürede emiş yaptığı için hedefe ulaşamıyor muhtemelen.
Kondanser veya evaporatör de tıkanma kirlenme olabilir. Birde biraz düşük fan kademesinde kullanmak gerekebilir.

Benim çocukların odası 10 m2 odada 9k Bosch Climate var gündüzleri 26 akşamları 27 derecede kullanıyoruz, odayı 25 derecelere düşürüyor sorunsuz fakat oda 10m2 olduğu için 9 luk klima bile sürekli dur kalk yapmak zorunda kalıyor buda içerinin derecesini stabil bir şekilde tutamıyor normalde p odanın hakkı 7k btü. Kaldıki sizin klima 12k bir klima ve o klima o odada sizin istediğiniz gibi çalışması mümkün görünmüyor.

Benim çocukların odası 10 m2 odada 9k Bosch Climate var gündüzleri 26 akşamları 27 derecede kullanıyoruz, odayı 25 derecelere düşürüyor sorunsuz fakat oda 10m2 olduğu için 9 luk klima bile sürekli dur kalk yapmak zorunda kalıyor buda içerinin derecesini stabil bir şekilde tutamıyor normalde p odanın hakkı 7k btü. Kaldıki sizin klima 12k bir klima ve o klima o odada sizin istediğiniz gibi çalışması mümkün görünmüyor.
Sık dur kalk sorunu için Eco veya sessiz mod denediniz mi?

Klima kapılar açikken veya kapaliyken farketmiyor sogutmuyor. 2 ay boyunca klima 10 numara sogutuyordu. Niye bunu kabul etmiyorsunuz arkadaslar :D. Klimaya servis muduru geldi bakti o bile anladi normal olmadigini ama zor anladi. Dereceyi aldi eline odaya koydu klimayi acti once 19 üfledi sonra 20-21-22 üfledi ve soguk uflemedi. Kesti soğuğu. Şimdi bu mu normal. Zaten faturayı ilk 2 aya göre 3x katladı. Neyi normal

Klima kapılar açikken veya kapaliyken farketmiyor sogutmuyor. 2 ay boyunca klima 10 numara sogutuyordu. Niye bunu kabul etmiyorsunuz arkadaslar :D. Klimaya servis muduru geldi bakti o bile anladi normal olmadigini ama zor anladi. Dereceyi aldi eline odaya koydu klimayi acti once 19 üfledi sonra 20-21-22 üfledi ve soguk uflemedi. Kesti soğuğu. Şimdi bu mu normal. Zaten faturayı ilk 2 aya göre 3x katladı. Neyi normal
Anlamama değil de hocam mecburen burda her ihtimali düşünerek fikir veriyoruz, çünkü birebir inceleme şansımız yok, sizin verdiğiniz verilerle ilerliyoruz. Önceki mesajınızda odayı 19-20-21-22 ye indirdi demişsiniz, şimdi üfledi diyorsunuz, ikisi çok başka şeyler. Üfledi deseydiniz biz de sorun olduğunu kabul ederdik öncesinde zaten. Yani evet gaz kaçağı gibi bir durum olabilir klimanızda veya başka bir sorun. Yani veriler kesin ve doğru olmayınca değerlendirme çok değişir.

Elektriğe geçen ay zam geldi bu arada. Benim de 750 gelen faturam 1150 geldi bu ay. O artışın bir miktarı zam.

Son düzenleme:
Klima ilk açılışta 17'ye ayarlayınca soğuk üflüyor, ağız kısmına yakın ölçümde 19 gösteriyor sonra kesiyor ve 20-21-22 diye çıkartıyor, neyi karışık. Elektrik 550'den 1400 geldi zam ne alaka. KW uçmuş, zamla alakasız

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri