Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.
son durumlar
gel seni de Gree Fairy li yapalım dedim ben.Benim bayi bilgisayara bakmadan söylemişim 30bin olur dedi buda ayrı bir yanlış hareket![]()
3 Xtreme yanında kendini kötü hissetmesin abimgel seni de Gree Fairy li yapalım dedim ben.
Buda ayrı bir maliyet değil miAltyazılı izleyip anlayabilirsiniz.
Trabzondakine BAYİ demek hata olur Bayi daha doğru bir tanım olabilirUfak çaplı bir midea bayisi sayılırsın artıkTrabzon bayisinden çok cihazın var
![]()
Bayılıyorum bu tarz içeriklere. Hiç olmazsa ilim bilim fen fizik matematik kimya akıl mantık içeriyor.Altyazılı izleyip anlayabilirsiniz.
Abi şöyle düşün.Buda ayrı bir maliyet değil mi![]()
Abi klima buzdolabı gibi cihazlarda harici fan takmak fazladan enerji israfı gibi görünse de fan takılınca fanin tüketiminden daha fazla tasarruf ediliyor. Buda toplamda tasarruf olarak geri dönüyor. Seninde bahsettiğin gibi cihaz ömrünün uzaması cabasıAbi şöyle düşün.
Ben sadece basitr bir strafor gölgelik ile dahi çok ciddi enerji tasarrufu yapmanın yanı sıra ürünün dah arahat çalışmasını sağladım yani bir ömür uzatma durumu da söz konusu olmuş oldu.
Bu tarz ürünleri en az ama en az 10 sene kullanabilme düşüncesi ile satın alıyorsak ömürlerini ne kadar uzatırak o kadar uzun süre bize hizmet etmeye devam ederler diye de düşünmemiz gerekir.
Mesela evlerimizde mobilyaların içerisine gömdüğümüz buzdolaplarının yaz dönemlerinde çok ısınmsı enerji tüketimlerini de arttırıyor ancak buradaki asıl sorun ne biliyor musun?
Isıyı transfer edemeyince kompresör sürekli çalışıyor, termostat yapamayan kompresör bir süre sonra sisteme yağ basmaya başlıyor. Aslında sistemde minik oranda yağ zaten gezer soğutucu akışkanla birlikte fakat bu kadar yoğun olmaz. Hiç durmayan kompresör aşırı ısınır, ekovat yağını da sisteme basmaya başlar, bu da kompresörün daha düşük ve bazen hiç yağ olmadan çalışması anlamına gelir ki ömrünü törpüler.
Bazı ürünlerde bunun dönüşü de yoktur, sistem tıkanır bu sefer teknik profesyonel müdahale gerekir.
Tüm bunlar neden oldu? buzdolabı o mobilyanın içinde boş yere ısındığı, kendi ürettiği sıcaklığı sağlıklı sekilde dışarı atamadığı için.
Ben ne yaptım? 10watt bir motor ve pervane ile buzdolabı mobilyasının içerisinde hava sirkülasyonu oluşmasını sağladım ve hem enerji tüketimini düşürüp hem de buzdolabının ömrünü uzatmış oldum.
Bazı detaylar kısa olmsa da orta ve uzun vade için çok ciddi pozitif sonuçlar doğuruyor![]()
Abi geçen yaz bunu insanlara anlatamadım.Abi klima buzdolabı gibi cihazlarda harici fan takmak fazladan enerji israfı gibi görünse de fan takılınca fanin tüketiminden daha fazla tasarruf ediliyor. Buda toplamda tasarruf olarak geri dönüyor. Seninde bahsettiğin gibi cihaz ömrünün uzaması cabası
.
Firmalar açısından bakarsak affedersiniz ama yaşasın cahillik modundalar. Bahsettgin gibi kişiler oldukça gardroptan hallice ürünler üretilir alıcısı da bulunur.Abi geçen yaz bunu insanlara anlatamadım.
Kimisi sıcak hafa hafiftir yükselir fizik kuralına takılıp fanın yönüne odaklandı, kimisi taktığım fanın da bir enerji tükettiğine.
Şu BÜYÜK RESİM denen şeyi neden görmez insanlar anlamıyorum![]()
Abi klimanın üzerinde şapka tarzı bir izolasyon her konuda klimayı koruyacaktır katılıyorum ileride dış üniteler için yapmayı da düşünüyorum ama bu su püskürtme biraz sıkıntılı gibiAbi şöyle düşün.
Ben sadece basitr bir strafor gölgelik ile dahi çok ciddi enerji tasarrufu yapmanın yanı sıra ürünün dah arahat çalışmasını sağladım yani bir ömür uzatma durumu da söz konusu olmuş oldu.
Bu tarz ürünleri en az ama en az 10 sene kullanabilme düşüncesi ile satın alıyorsak ömürlerini ne kadar uzatırak o kadar uzun süre bize hizmet etmeye devam ederler diye de düşünmemiz gerekir.
Mesela evlerimizde mobilyaların içerisine gömdüğümüz buzdolaplarının yaz dönemlerinde çok ısınmsı enerji tüketimlerini de arttırıyor ancak buradaki asıl sorun ne biliyor musun?
Isıyı transfer edemeyince kompresör sürekli çalışıyor, termostat yapamayan kompresör bir süre sonra sisteme yağ basmaya başlıyor. Aslında sistemde minik oranda yağ zaten gezer soğutucu akışkanla birlikte fakat bu kadar yoğun olmaz. Hiç durmayan kompresör aşırı ısınır, ekovat yağını da sisteme basmaya başlar, bu da kompresörün daha düşük ve bazen hiç yağ olmadan çalışması anlamına gelir ki ömrünü törpüler.
Bazı ürünlerde bunun dönüşü de yoktur, sistem tıkanır bu sefer teknik profesyonel müdahale gerekir.
Tüm bunlar neden oldu? buzdolabı o mobilyanın içinde boş yere ısındığı, kendi ürettiği sıcaklığı sağlıklı sekilde dışarı atamadığı için.
Ben ne yaptım? 10watt bir motor ve pervane ile buzdolabı mobilyasının içerisinde hava sirkülasyonu oluşmasını sağladım ve hem enerji tüketimini düşürüp hem de buzdolabının ömrünü uzatmış oldum.
Bazı detaylar kısa olmsa da orta ve uzun vade için çok ciddi pozitif sonuçlar doğuruyor![]()
Aslında bu klima temiz sayılırDarısı yapmayanların başına
Kim buNe güzel yazmış midea klima müşterisi. Aklın yolu bir![]()
Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.
Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.
Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.
Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat
Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.
Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.
Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için temel çerezleri ve deneyiminizi geliştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.