Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Klima Gree Airy

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan mbirol
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın
Hocam albenisi gerçektek yüksek, tasarımı göze hoş geliyor. Kullandıkça diğer kısımları hakkındada bilgi sahibi oluruz zaman zaman. Klimalarda tek sevmediğim olay bu klima içinde geçerli tabiki. Klimaya bir sürü özellik eklemişler fakat şu iki tuşa basarsan şu olur bu iki tuşa basarsan bu olur şöyle yaparsan böyle olur gibi saçma sapan işler yapıyorlar. Millet hangi birisini aklında tutacak. I-Feel tuşu bile iki tuşa atıyorlar. Ben eski bir Baymak kullanıcısı olarak istediğimde I-Feel tuşuna basıp açıyordum istediğimde aynı tuşla kapatıyordum. Şimdi bana sorsanız Gree'de nasıl açılıyor kitapçığa bakmam lazım mesela. ECO açacaksın 2 tuşa bas, I-Feel açacaksın başka iki tuşa bas X-fan açacaksın yine farklı iki tuş Clean yapacaksın başka iki tuş saçma saçma işler. Bu çoğu klimada böyle maalesef.
Sormadan önce konunun 10 sayfasının tamamını kontrol ettim yokmuş, Kumandanın bir görselini atar mısınız rica etsem :)

Sormadan önce konunun 10 sayfasının tamamını kontrol ettim yokmuş, Kumandanın bir görselini atar mısınız rica etsem :)
WhatsApp Image 2024-09-24 at 10.20.33.jpeg

Şimdi Halil den video geldi. Isıtmada dış hava 7 derece , cihaz set 20 derece ,ortam 22 derece olmuş. Klima 135 wat çekiyor. Ağız çıkış 25,5 derece . 25.5 derece üfleme de ısıtma var demek ne kadar doğru. Neye yarar soru işareti
Haziran Temmuz ayında 30 derece evde serinlemek için vantilatör kullanıldığı düşünülünce evet bu durum sıkıntı. Yani üflemeli ısıtıcılar zaten bir sorunken, bir de düşük sıcaklıkta üfleme ayrı bir sorun zira ÇIKIŞ sıcaklığı 25 olsa ne olur ? 1 metre sonra 20 derece o.

Diğer yandan üstümüze üflemedikçe ortam sıcaklığını korumak için gerekli oluyor ustacım.

Sana katılıyorum, hele ki yatak odasında bile klima ile ısınan birisi olarak şu üflemeli ısıtıcılardan nefret eden birisi olarak ancak benim gibi kiracıların kalıcı çözüm üretebilmesi yani bir ısı pompalı sistem, yerden ısıtma vs yaptırailmesi mümkün olmadığı için en pratik ve ekonomik çözüm bu oluyor ne yazık ki.

Yeni geçeceğim evde klimayı bu sefer karşıma konumlandırmadan nasıl bir çözüm bulabilirim ona odaklanacağım yoksa yaz ayrı kış ayrı hep boyun tutulması ile yaşıyorum :D

Demek Gree Airy Kumandası bu.
Bendeki klima ile karşılaştırdım , 9 tuş dışında cursor ve OK var yani toplamda 14 buton yapmışlar.
Sizde gördüğüm kadarı ile OK butonu yok 13 tuş var. Yani bendekinde menü seçeneği olarak set butonu yapıp özellikleri içerisine eklemişler kumanda ekranında görünecek şekilde, sizde ikili tuş kombinasyonları yapmışlar demek ki.

Bu kısmı sanki kullanışsız gibi. :alala

Ben özellikle yatak odası klimamda tuşların yerini ezberlediğim için uyku sersemi de olsam gözlerimi açmadan parmak yordamı ile gerekli komutları verebilmeyi seviyorum.

Demek Gree Airy Kumandası bu.
Bendeki klima ile karşılaştırdım , 9 tuş dışında cursor ve OK var yani toplamda 14 buton yapmışlar.
Sizde gördüğüm kadarı ile OK butonu yok 13 tuş var. Yani bendekinde menü seçeneği olarak set butonu yapıp özellikleri içerisine eklemişler kumanda ekranında görünecek şekilde, sizde ikili tuş kombinasyonları yapmışlar demek ki.

Bu kısmı sanki kullanışsız gibi. :alala

Ben özellikle yatak odası klimamda tuşların yerini ezberlediğim için uyku sersemi de olsam gözlerimi açmadan parmak yordamı ile gerekli komutları verebilmeyi seviyorum.
Ben son kullanıcı olarak isterdimki her zaman kullanıcalak tuşları nedir bunlar On-Off ,Mode , Fan, Derece + - gibi temel tuşları üst konuma alıp Hemen altına bir kapaklı kumanda ME gibi o kısmada Eco I-feel Clean Xfan vs gibi gizlediği tuşları ve oraya eklesin.

Seçenekli yapsalar aslında. İsteyene kapaklı çok düğmeli, isteyene çok fonksiyonlu az butonlu :D
abi ben kapaksız tüm tuşlarada razıyım yeterki olsun 😀

kapaklı olursa Motorola telefon gibi olur takoz niyetine ceviz kırarız böyle düz uzun olursa çocuğa terlik niyetinede atılabilir :hihi

@Ali Kemal Eyvaz heee şimdi senin kumandayı tam boy resimde görünce midea nın hakkını yemiş olduk
sizdeki ekran 720p bizdeki ekran büyük 1080p 😒
@Engraulis gel buyur gree nin kumandaya istediğin yere toplu konut projeni yapabilirsin :kiskis
az önce yarısını gördüktü şimdi tam gördük bu ne böyle oraya ben bir köy kurarım.

@Adem Helvacı abi şu ☝️kumandaya bak hele bununla dövüşe giderim ben arabada bulundurmak lazım :hihi

Gree Airy 12.000 BTU klimamızın montajı yapıldı, gelen arkadaşlara hiç karışmadım kendi hallerine bıraktım ve sonuç olarak bende inanamadım, işlerini okadar düzgün yaptılarki her şey bence 10 numara oldu. Vakum konusuna gelirsekte 45 dakika vakum yaptılar. Böyle ustalara selam olsun.

Ekli dosyayı görüntüle 20318

Ekli dosyayı görüntüle 20319

Ekli dosyayı görüntüle 20320

Ekli dosyayı görüntüle 20321
Ekli dosyayı görüntüle 20322
Ekli dosyayı görüntüle 20323
Ekli dosyayı görüntüle 20324
Ekli dosyayı görüntüle 20325
Ekli dosyayı görüntüle 20326
Daha çok bilgi bekliyoruz hocam airy hakkında

Gree Airy 12.000 BTU klimamızın montajı yapıldı, gelen arkadaşlara hiç karışmadım kendi hallerine bıraktım ve sonuç olarak bende inanamadım, işlerini okadar düzgün yaptılarki her şey bence 10 numara oldu. Vakum konusuna gelirsekte 45 dakika vakum yaptılar. Böyle ustalara selam olsun.

Ekli dosyayı görüntüle 20318

Ekli dosyayı görüntüle 20319

Ekli dosyayı görüntüle 20320

Ekli dosyayı görüntüle 20321
Ekli dosyayı görüntüle 20322
Ekli dosyayı görüntüle 20323
Ekli dosyayı görüntüle 20324
Ekli dosyayı görüntüle 20325
Ekli dosyayı görüntüle 20326
Hayırlı olsun bu arada gtech iade edip bunu mu alsam

Hafta sonu köye gittim bizim 18 lik Gree Airy ses konusunda daha dikkatli inceledim. Dış ünitenin kompresör sesi çok az. Fan sesi var işte biraz.
Dış ünitenin sesi içeri nüfuz etmiyor.

İç ünite ise sesi en kısığa aldığında bile tamam rahatsız etmiyor ama ben buradayım diyor. Ayrıca hava üflemesi baya güçlü. Sanırım fan devrini fazla aşağı kısmıyor. Gree bir seçim yapmış burada. İç fanın devrini biraz daha düşürse daha da azalır.

Bakalım bu kış nasıl performans sergileyecek.
Cihaz çakma 18 lik değil. Onun için belli bir m3 altında hava üfler ise performans olmaz. Ki iç ünite bir de şişman.

Hocam albenisi gerçektek yüksek, tasarımı göze hoş geliyor. Kullandıkça diğer kısımları hakkındada bilgi sahibi oluruz zaman zaman. Klimalarda tek sevmediğim olay bu klima içinde geçerli tabiki. Klimaya bir sürü özellik eklemişler fakat şu iki tuşa basarsan şu olur bu iki tuşa basarsan bu olur şöyle yaparsan böyle olur gibi saçma sapan işler yapıyorlar. Millet hangi birisini aklında tutacak. I-Feel tuşu bile iki tuşa atıyorlar. Ben eski bir Baymak kullanıcısı olarak istediğimde I-Feel tuşuna basıp açıyordum istediğimde aynı tuşla kapatıyordum. Şimdi bana sorsanız Gree'de nasıl açılıyor kitapçığa bakmam lazım mesela. ECO açacaksın 2 tuşa bas, I-Feel açacaksın başka iki tuşa bas X-fan açacaksın yine farklı iki tuş Clean yapacaksın başka iki tuş saçma saçma işler. Bu çoğu klimada böyle maalesef.
Ben hiç birine basmıyorum ,30 yıldır klima kullanırım. aç kapa , mod değiştir, fan hızı ve derece ayarı. Başka tuş kullanmadım hiç nerede ise

Ben son kullanıcı olarak isterdimki her zaman kullanıcalak tuşları nedir bunlar On-Off ,Mode , Fan, Derece + - gibi temel tuşları üst konuma alıp Hemen altına bir kapaklı kumanda ME gibi o kısmada Eco I-feel Clean Xfan vs gibi gizlediği tuşları ve oraya eklesin.
1727214930517.png

En sevdiğim klima kumandası bu. sıcak -soğuk aç kapa derece düşür yükselt. Işıklı da , oda ısısını da gösteriyor . 300-400 TL

Ekli dosyalar

• 1727214886933.png
    1727214886933.png
    73.3 KB · Görüntüleme: 17
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri