1- Konuyu başlatan ilk mesajda belirttiğim bakır boru geçişinde iç ve dış cephede boşluk kalmıştı. Sırf "keşke kalmasaydı, arçelik ve beko klima montajlarında bu boşluklar giderilmişti" dedim diye, bugün (EKG Servis Nilüfer) servisten bir teknisyen arkadaş geldi (Daikin müşteri hizmetlerindeki bu husustaki iyileştirme önerime henüz bir dönüş olmadı).
İç ve dış cephedeki boşlukları macunla eliyle doldurarak kapattı. Başka bir klimamızın montajında (sanırım beko olanı) boşluğu/boşluğa sarı köpük sıkmışlardı dediğimde; "köpük sıkıldığı yerde genleşiyor, hem bakır boruya zarar, hem de klimayı sökmeye kalktığınızda bakır boru sıkışır, kolay çıkartamazsınız dedi. Kullanmadığı ve hiç açmadığı macun paketlerini de bırakmış.
2- Şöyle de bir ilginçlik yaşadık:
Klimaya internetten erişim sağlayan onecta uygulamasını doğru kurabilmiş misiniz bir bakayım dedi ve meğerse biz kurulumu becerememişiz
Klima ve cep tel aynı wi-fi ağındayken klimayı kumanda edebilsek te, telefonu mobil veriye aldığımızda klimaya kumanda edemediğimizi farkettik. Nasıl becerdiysek demo sürümünü kurmuşuz ve sadece aynı modemde wi-fi ağındayken kumanda edebiliyormuşuz. Teknisyen arkadaş uygulamayı tekrar kurdu. Artık klimamıza Dünya'nın her yerinden ulaşabiliyoruz.
Haftalık/günlük programlama yapmayacaksanız cep uygulamasından kullanın klimanızı, kumandaya nazaran uygulama ara yüzü çok daha kullanıcı dostu/kolay dendi.
ONECTA CEP UYGULAMASINDA:
* Akıntı ünitesi modu: Klima iç ünitesinde dahili/sabitlenmiş halde gelen bir filtre var ve bu mod aktif olursa havayı temizliyor dedi
* Akıllı Göz modu: Bu modda sensör devrede olur ancak, salon veya oda kapısı açık veya kemerli ise, ortamda kimse olmadığında klima ekonomiye geçtiğinden memnun kalınmadığı oluyor, bu moddansa "dikey hava akış yönü" modunu aktif ederseniz, yazın tavana, kışın tabana üfleyeceğinden rahatsız olmadan kullanırsınız dendi.
Terlemeye neden olan asıl nemdir. EN BÜYÜK HATA; yazın klimaları 22 derecelerde ve hatta daha da düşük derecelerde çalıştırmak. 26-27 derecede çalıştırılsa, klimanız nemi de ayarlamış olacağından zaten konforlu bir ortamınız olacak, bunalmayacak ve terlemeyeceksiniz, elbette tercih sizin dendi.
3- "Servis personelinin koku giderici filtreler" diye bahsettiği 2 tane (ince uzun) filtreye (kullanım kılavuzunda titanyum apatit koku giderici ve gümüş alerjen giderici olarak adlandırılan) gelecek olursak; yetkili servis bu filtrelere ısınamamış

Bunları en geç 4 ayda bir yıkayın, yoksa inanılmaz kötü bir koku veriyor, dayanıklı bir şey değiller dedi. Normal filtrelerin tam ortasında ekvator çizgisi gibi klipsli yerleri var, oraya takılıyorlar. Yeri gelmişken belirteyim tüm filtreleri soğuk/oda sıcaklığında yıkayın ve gölgede kurutun dedi.
Biz sorunca; klimayı sadece yazın kullanıyorsanız 2 yılda 1, yaz kış kullanıyorsanız; yılda 2 kez yaz ve kış mevsimlerine girilirken (mayıs ve kasım gibi) bakım yaptırmanızı öneririm dedi.