Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Satın Alma Önerisi MiniLed mi Oled mi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan snejdet
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

snejdet

Yeni Üye
Yeni Üye
Bütçe
70000
Marka Model Bilgisi
samsung 65QN 90 D
Merhabalar
Lg Qled kullanıyordum (55EG960V) fakat kronik sorunlardan ben de nasibimi aldım.Ekran da tv kanal logoları arka fonda donup kalmıştı üst üste 5 kanalın logosunu ekranın köşesinde 2-3 yıl boyunca izledik geçtiğimiz gün de komple görüntü gitti ve paneli artık üretilmiyormuş. Bu sebep den dolayı oled veya qled almayı düşünmüyorum en azından dünya para veriyoruz 5-10 yıl aralığın da kullanalım. MiniLed bunun için doğru bir tercih mi ondan da pek emin değilim sizlerin de yorumunu almak isterim. Miniled olarak da ben Samsung 65QN 90 D yi almayı düşünüyorum fakat şu oled deki görüntü kalitesi de aklımı kurcalıyor. Fikirlerinizi alabilirsem memnun olurum . Oled konusunda da LG mi Samsung mu onuda aşamadım. @Adem Helvacı

Ne alırsanız alın 10 yıl kullanmayı beklemeyin. Günümüzdeki bir televizyonun ortalama ömrü 5 yıldır. Şansı olan daha fazla kullanır, şansı olmayan daha az kullanır. Sizin 55EG960V televizyonunuz QLED değil OLED bir televizyon. Yani "üst üste 5 kanalın logosunu ekranın köşesinde izledik" şikayeti bariz bir OLED ve OLED teknolojisinin belası logo yanığı problemidir. Gidip yeni bir OLED televizyon alırsanız ve dikkat etmeden kullanırsanız televizyonun ekranında saatlerce aynı kanal kalırsa yine logo yanığıyla karşılaşırsınız. Bundan kurtulmanın yolu OLED televizyon almamak. Bu seferde görüntü kalitesinden feragat edeceksiniz ve E-LED, D-LED, Mini LED gibi arkadan veya yandan aydınlatma teknolojisi ile üretilmiş televizyonların belası olan ışık sızması, sehim, bulutlanma gibi problemlerle karşılaşabilirsiniz. Televizyon dünyası pislik içinde şu anda. Parayı bastırıp en pahalı modeli alsanız bile ULAN İYİ PARA VERDİK EVLADİYELİK OLDU BU ÜRÜN diyemiyorsunuz maalesef. Gelelim ürün önerisine. Yıllardır OLED kullanmış birine başka bir televizyon önermek riskli iş çünkü OLED'in kalitesini alamayacaksınız. Haa televizyon kullanımınız gündüz kuşağı seyretmekse OLED gereksiz masraf olur. Ama çeşitli platformlardan film izliyorum, konsol/bilgisayar bağlayıp oyun oynuyorum, e uydu yayınlarına da bakıyoruz diyorsanız yine OLED alacaksınız ve televizyonu logo yanığı riskine karşı koruyacaksınız. OLED alınacaksa yine LG modellerine bakılabilir çünkü OLED'in mucidi zaten LG'dir. Ha son olarak OLED'de gelişti, sürekli üstüne kondu kendini bayağı topladı eski OLED'lerle kıyaslamak doğru olmaz fakat hala sorunsuz bir teknoloji değil.

Ne alırsanız alın 10 yıl kullanmayı beklemeyin. Günümüzdeki bir televizyonun ortalama ömrü 5 yıldır. Şansı olan daha fazla kullanır, şansı olmayan daha az kullanır. Sizin 55EG960V televizyonunuz QLED değil OLED bir televizyon. Yani "üst üste 5 kanalın logosunu ekranın köşesinde izledik" şikayeti bariz bir OLED ve OLED teknolojisinin belası logo yanığı problemidir. Gidip yeni bir OLED televizyon alırsanız ve dikkat etmeden kullanırsanız televizyonun ekranında saatlerce aynı kanal kalırsa yine logo yanığıyla karşılaşırsınız. Bundan kurtulmanın yolu OLED televizyon almamak. Bu seferde görüntü kalitesinden feragat edeceksiniz ve E-LED, D-LED, Mini LED gibi arkadan veya yandan aydınlatma teknolojisi ile üretilmiş televizyonların belası olan ışık sızması, sehim, bulutlanma gibi problemlerle karşılaşabilirsiniz. Televizyon dünyası pislik içinde şu anda. Parayı bastırıp en pahalı modeli alsanız bile ULAN İYİ PARA VERDİK EVLADİYELİK OLDU BU ÜRÜN diyemiyorsunuz maalesef. Gelelim ürün önerisine. Yıllardır OLED kullanmış birine başka bir televizyon önermek riskli iş çünkü OLED'in kalitesini alamayacaksınız. Haa televizyon kullanımınız gündüz kuşağı seyretmekse OLED gereksiz masraf olur. Ama çeşitli platformlardan film izliyorum, konsol/bilgisayar bağlayıp oyun oynuyorum, e uydu yayınlarına da bakıyoruz diyorsanız yine OLED alacaksınız ve televizyonu logo yanığı riskine karşı koruyacaksınız. OLED alınacaksa yine LG modellerine bakılabilir çünkü OLED'in mucidi zaten LG'dir. Ha son olarak OLED'de gelişti, sürekli üstüne kondu kendini bayağı topladı eski OLED'lerle kıyaslamak doğru olmaz fakat hala sorunsuz bir teknoloji değil.
Murat bey öncelikle bilgilendirmeniz için teşekkür ederim çok faydalı oldu. Günde ortalama 7-8 saat açık kalıyor televizyon gündüz kuşağı da izleniyor platformlarda . Oled leri de korumanın yolu nedir bilmiyorum ama okuduğum kadarı ile dinlendirmekten geçiyor çok sık açık kalmayacak öğrendiğim eğer var ise tavsiyeniz onu da öğrenmek isterim. Peki Mini Led lere bakışınız nedir ? Samsung 65QN 90 D kafamı kurcalıyor

Murat bey öncelikle bilgilendirmeniz için teşekkür ederim çok faydalı oldu. Günde ortalama 7-8 saat açık kalıyor televizyon gündüz kuşağı da izleniyor platformlarda . Oled leri de korumanın yolu nedir bilmiyorum ama okuduğum kadarı ile dinlendirmekten geçiyor çok sık açık kalmayacak öğrendiğim eğer var ise tavsiyeniz onu da öğrenmek isterim. Peki Mini Led lere bakışınız nedir ? Samsung 65QN 90 D kafamı kurcalıyor
Evet konuya qn90c kullanıcısı olarak dahil olayım bende tv alırken lg g3 oled ve qn90c arasında kalmıştım g3(1500nit olması lazım)karanlık sahnelerde biraz daha iyiyken qn90c(2000nit)aydınlık sahnelerde biraz daha iyiydi yandan izlemelerde ikisindede sorun yok görüntü açısından.
Ben açıkçası o fiyat farkını vermeye değecek bir fark görmedim(benim görüşüm)
Oled alacaksanız lg g3 veya g4 serisini alacaksınız oda 5 yıl garanti verıyor yanmaya
Qn90d alırsanız 10 sene yanma garantisi veriyor
Qn90c ile ilgili fikrimi soracak olursanız konsol bağladım,tv yayını ve dijital platformlarıda kullandım köşke oled alsaydım dedirtmedi bana açıkçası bana yeri geldi konsolda 12 saat geçirdim 120 hz en yüksek parlaklıkta tv ve diğer içerikleride en yüksek parlaklıkta kullanım sağladım.samsung tizen işletim sistemi lg webos kadar hızlı değil malesef tv ampul yansıması oluyor gün ışığında sıkıntı yok.

Şimdi yılda neredeyse 3000 saat açık kalan kullanılan bir televizyondan bahsediyorsunuz ki bu dayanım süresi 5 10 yıl arası çok zor.

100 tane tv üstünde testler yapılıyor kiminin arka paneli yanmış erimiş kimisinin paneli gitmiş oledler yanmış vs. Ben şu durumda oledden direkt kaçarım. Ve olabiliyorsa da ucuz büyük panelli bir tv almaya bakarım ki çünkü uzun süre kullanılacak e bari bozulursa da bozulsun modunda olurum. Öbür türlü tv'e 50 60 70 bin lira vermenin manası yok.

QN90D güzel televizyondur bakabilirsiniz.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri