Klimanın montajı bugün yapıldı. Gelen ekip 1 saat içerisinde vakum dahil tüm işlemleri bitirdi. Tabi bunda montaj yapılan yerde daha önceden klima olduğundan, duvar delmek ve elektrik tesisatı ile uğraşmamalarının ve evin giriş katta olmasının avantajı büyük. İşçiliklerini genel olarak beğendim.
Beni ilk şaşırtan dış ünitenin büyüklüğü oldu. Yanlışlıkla 18 BTU klima mı getirdi bunlar diye düşündüm bir an. Hatta çoğu 18 BTU klimanın dış ünitesinden bile büyük diyebilirim. Ölçüleri alıp Gree Airy 18 BTU dış ünitesi ile karşılaştıracağım bir ara.
Olumlu olan ilk izlenimlerim;
- Cihazın dış ünitesi büyük. Dış ünitenin görünen kalitesi yüksek.
- Servisin montajını beğendim.
- Kumanda detaylı, mobil uygulama özellikleri iyi. Uygulamanın ara yüz tasarımını beğendim.
- Gece modunda oldukça sessiz bir klima.
- Klimanın dış ünitesi de oldukça sessiz.
Olumsuz ilk izlenimlerim;
- İç ünite plastik kalitesi Gree Airy den sonra çok ta iyi gelmedi. Belki bu plastik sarmalara karşı daha iyidir, Orasını bilmiyorum bu tamamen subjektif yorumum.
- Dış ünitenin, içe bakan kısmında hiç bir koruyucu yok. Serpantinler öyle açıkta duruyor. Aradaki klima borusu bu nedenle serpantinlerin bir kısmını ezmiş durumda. Olmadı ileride kendim buraya bir çözüm bulacağım. Hiç hoşuma gitmedi bu durum.
İlk izlenimlerim bu şekilde. Zaman geçip daha fazla deneyimledikçe yazmaya devam edeceğim.
Ekli dosyayı görüntüle 21143
Ekli dosyayı görüntüle 21144
İç ünite olabildiğince sade. Gree Airy plastik kalitesin bence daha iyi.
Ekli dosyayı görüntüle 21145
Kumandası gayet güzel. Ekran aydınlatma ışığı da mevcut.
Ekli dosyayı görüntüle 21147
Ekli dosyayı görüntüle 21148
Daikin Onecta uygulamasını yükleyip, klima ile eşleştirir eşlenmez güncelleme uyarısı geldi. Güncellemeyi yaptım.
Ekli dosyayı görüntüle 21149
Uygulama ara yüzü bu şekilde. Kumanda daki tüm özellikler burada da mevcut.
Ekli dosyayı görüntüle 21150
Enerji tüketimini bu şekilde uygulamadan görebiliyorsunuz. Ancak anlık Watt cinsinden tüketim değeri göstermiyor.
Ne yazık ki buna güvenip arada kendim fişli wattmetre (tapo p115) takabilmek için tesisatı hazırlatmadım. Belki ilerleyen zamanlarda kendim tesisatı bu şekilde dizayn edebilirim.
Bu arada klima esas enerji dış ünite üzerinden alıyor.
Ekli dosyayı görüntüle 21151