Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Daikin Zeta Shira Plus Montaj ve Kullanıcı Deneyimi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan KODEM
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın
Bu ses sorunu ME Legendera klimada da bir tüketici dostumuz için sorun olmuştu, onun ses filtre sistemindeki elektrik yükünden geiyordu :)
Ben mesela şu Midea Breezeless modeli montaj yapılırken söküldüğünde ana kapakta çift büyük motor olduğunu görünce içimden ...ıçtık demiştim çünkü tek motor bile gece sessizliğinde kendisini çok belli ediyordu, bu klimanın kapak büyük ve kalın olduğu için çift taraftan desteklemişler, tabi SWİNG yapsın dediğinizde birkaç saniyede bir ınnnn sesi duymak hoş değil. tasarım hatalarına dair notlarım içerisine almıştım.

Swing motorlar halen standart motor, onun da etkisi var tabi :)

Dün videoyu 3 sefer izledim aklıma direk yatay kanatçıklar geldi ama videoda hareketi göremedim 😅 daha sonra anlık başka yere odaklanıp atlamışım.

Dün videoyu 3 sefer izledim aklıma direk yatay kanatçıklar geldi ama videoda hareketi göremedim 😅 daha sonra anlık başka yere odaklanıp atlamışım.
Uygulamasında ayrı tuşlarla aktif edilen (SWİNG) ve bu özellik kapatıldığında da, o andaki açıyla da sabit kalmaları sağlanan kanatçıkların,
hem yatay
hem de dikey hareketlerinde ve/veya
birlikte yatay ve dikey hareket ettiklerinde de, bu ses var. Artık ses kaynağı tek motor mu, çift motor mu, onu bilemiyorum.

Uygulamasında ayrı tuşlarla aktif edilen (SWİNG) ve bu özellik kapatıldığında da, o andaki açıyla da sabit kalmaları sağlanan kanatçıkların,
hem yatay
hem de dikey hareketlerinde ve/veya
birlikte yatay ve dikey hareket ettiklerinde de, bu ses var. Artık ses kaynağı tek motor mu, çift motor mu, onu bilemiyorum.
Hareketli kullanıma gerek yok bir yön belirleyip sabit tutmak yeterli diye düşünüyorum.

Hareketli kullanıma gerek yok bir yön belirleyip sabit tutmak yeterli diye düşünüyorum.
Hareketli kullanım olacaksa da, klima hedef sıcaklığa ulaşana kadar ki aşamada olmalı. Eşdeyişle hedef sıcaklığın yakalandığı dilimde hele bir de ortam sessiz ise; kanatçıkların yönü sabitlenmeli.

Bugün kendim için 12.000 BTU Zeta Shira Plus satın aldım. Muhtemelen bu hafta içi kurulacak.
Bakalım şu hava temizleme özelliği ne kadar işe yarıyor. ve ne kadar sessiz.
Hadi bakalım bu geri bildirimler özellikle 2025 yazındaki potansiyel alıcılar için tam bir kılavuz niteliğinde olacak şimdiden ellerinize sağlık ve siz de şimdiden güzel günlerde kullanınız :ok

Hadi bakalım bu geri bildirimler özellikle 2025 yazındaki potansiyel alıcılar için tam bir kılavuz niteliğinde olacak şimdiden ellerinize sağlık ve siz de şimdiden güzel günlerde kullanınız :ok
Teşekkürler Adem bey. Açık konuşayım sizden ve bu forumdan çok fazla faydalandım. Teknolojik konulara (bilgisayar, telefon) hakim olsamda Beyaz eşyada özellikle klimada aşırı cahil bir insandım. Şu an en azından çevremdeki insanlar ve kendime ihtiyaçlara uygun iyi kötü klima tavsiyesi verecek duruma geldim.

O nedenle benimde buraya bilgi paylaşı vermem bir nevi borçtur.

Gree Airy 18 BTU ile Daikin Zeta Shira Plus 12 lik ile ilgili tüm deneyimlerimi forumda paylaşacağım.

Teşekkürler Adem bey. Açık konuşayım sizden ve bu forumdan çok fazla faydalandım. Teknolojik konulara (bilgisayar, telefon) hakim olsamda Beyaz eşyada özellikle klimada aşırı cahil bir insandım. Şu an en azından çevremdeki insanlar ve kendime ihtiyaçlara uygun iyi kötü klima tavsiyesi verecek duruma geldim.

Gree Airy 18 BTU ile Daikin Zeta Shira Plus 12 lik ile ilgili tüm deneyimlerimi forumda paylaşacağım.
Bende bu gerekçelerle gold üye oldum. Ufakta olsa bir maddi katkı, youtube'daki katıl üyeliği gibi en azından safımız, teşekkürümüz, minnettarlığımız belli olsun istedim.

Klimanın montajı bugün yapıldı. Gelen ekip 1 saat içerisinde vakum dahil tüm işlemleri bitirdi. Tabi bunda montaj yapılan yerde daha önceden klima olduğundan, duvar delmek ve elektrik tesisatı ile uğraşmamalarının ve evin giriş katta olmasının avantajı büyük. İşçiliklerini genel olarak beğendim.

Beni ilk şaşırtan dış ünitenin büyüklüğü oldu. Yanlışlıkla 18 BTU klima mı getirdi bunlar diye düşündüm bir an. Hatta çoğu 18 BTU klimanın dış ünitesinden bile büyük diyebilirim. Ölçüleri alıp Gree Airy 18 BTU dış ünitesi ile karşılaştıracağım bir ara.

Olumlu olan ilk izlenimlerim;

- Cihazın dış ünitesi büyük. Dış ünitenin görünen kalitesi yüksek.
- Servisin montajını beğendim.
- Kumanda detaylı, mobil uygulama özellikleri iyi. Uygulamanın ara yüz tasarımını beğendim.
- Gece modunda oldukça sessiz bir klima.
- Klimanın dış ünitesi de oldukça sessiz.

Olumsuz ilk izlenimlerim;

- İç ünite plastik kalitesi Gree Airy den sonra çok ta iyi gelmedi. Belki bu plastik sarmalara karşı daha iyidir, Orasını bilmiyorum bu tamamen subjektif yorumum.
- Dış ünitenin, içe bakan kısmında hiç bir koruyucu yok. Serpantinler öyle açıkta duruyor. Aradaki klima borusu bu nedenle serpantinlerin bir kısmını ezmiş durumda. Olmadı ileride kendim buraya bir çözüm bulacağım. Hiç hoşuma gitmedi bu durum.

İlk izlenimlerim bu şekilde. Zaman geçip daha fazla deneyimledikçe yazmaya devam edeceğim.

IMG_4648.jpg
IMG_4646.jpg

İç ünite olabildiğince sade. Gree Airy plastik kalitesin bence daha iyi.
IMG_4645.jpg

Kumandası gayet güzel. Ekran aydınlatma ışığı da mevcut.
IMG_4660.jpg

IMG_4651.jpg

Daikin Onecta uygulamasını yükleyip, klima ile eşleştirir eşlenmez güncelleme uyarısı geldi. Güncellemeyi yaptım.
IMG_4644.PNG

Uygulama ara yüzü bu şekilde. Kumanda daki tüm özellikler burada da mevcut.
IMG_4661.PNG

Enerji tüketimini bu şekilde uygulamadan görebiliyorsunuz. Ancak anlık Watt cinsinden tüketim değeri göstermiyor.

Ne yazık ki buna güvenip arada kendim fişli wattmetre (tapo p115) takabilmek için tesisatı hazırlatmadım. Belki ilerleyen zamanlarda kendim tesisatı bu şekilde dizayn edebilirim.

Bu arada klima esas enerji dış ünite üzerinden alıyor.
IMG_4663.PNG

Ekli dosyalar

• IMG_4651.jpg
    IMG_4651.jpg
    317.7 KB · Görüntüleme: 11
Klimanın montajı bugün yapıldı. Gelen ekip 1 saat içerisinde vakum dahil tüm işlemleri bitirdi. Tabi bunda montaj yapılan yerde daha önceden klima olduğundan, duvar delmek ve elektrik tesisatı ile uğraşmamalarının ve evin giriş katta olmasının avantajı büyük. İşçiliklerini genel olarak beğendim.

Beni ilk şaşırtan dış ünitenin büyüklüğü oldu. Yanlışlıkla 18 BTU klima mı getirdi bunlar diye düşündüm bir an. Hatta çoğu 18 BTU klimanın dış ünitesinden bile büyük diyebilirim. Ölçüleri alıp Gree Airy 18 BTU dış ünitesi ile karşılaştıracağım bir ara.

Olumlu olan ilk izlenimlerim;

- Cihazın dış ünitesi büyük. Dış ünitenin görünen kalitesi yüksek.
- Servisin montajını beğendim.
- Kumanda detaylı, mobil uygulama özellikleri iyi. Uygulamanın ara yüz tasarımını beğendim.
- Gece modunda oldukça sessiz bir klima.
- Klimanın dış ünitesi de oldukça sessiz.

Olumsuz ilk izlenimlerim;

- İç ünite plastik kalitesi Gree Airy den sonra çok ta iyi gelmedi. Belki bu plastik sarmalara karşı daha iyidir, Orasını bilmiyorum bu tamamen subjektif yorumum.
- Dış ünitenin, içe bakan kısmında hiç bir koruyucu yok. Serpantinler öyle açıkta duruyor. Aradaki klima borusu bu nedenle serpantinlerin bir kısmını ezmiş durumda. Olmadı ileride kendim buraya bir çözüm bulacağım. Hiç hoşuma gitmedi bu durum.

İlk izlenimlerim bu şekilde. Zaman geçip daha fazla deneyimledikçe yazmaya devam edeceğim.

Ekli dosyayı görüntüle 21143
Ekli dosyayı görüntüle 21144

İç ünite olabildiğince sade. Gree Airy plastik kalitesin bence daha iyi.
Ekli dosyayı görüntüle 21145

Kumandası gayet güzel. Ekran aydınlatma ışığı da mevcut.
Ekli dosyayı görüntüle 21147

Ekli dosyayı görüntüle 21148

Daikin Onecta uygulamasını yükleyip, klima ile eşleştirir eşlenmez güncelleme uyarısı geldi. Güncellemeyi yaptım.
Ekli dosyayı görüntüle 21149

Uygulama ara yüzü bu şekilde. Kumanda daki tüm özellikler burada da mevcut.
Ekli dosyayı görüntüle 21150

Enerji tüketimini bu şekilde uygulamadan görebiliyorsunuz. Ancak anlık Watt cinsinden tüketim değeri göstermiyor.

Ne yazık ki buna güvenip arada kendim fişli wattmetre (tapo p115) takabilmek için tesisatı hazırlatmadım. Belki ilerleyen zamanlarda kendim tesisatı bu şekilde dizayn edebilirim.

Bu arada klima esas enerji dış ünite üzerinden alıyor.
Ekli dosyayı görüntüle 21151
Emeğinize sağlık, çok güzel bir paylaşım olmuş. Sizin ürünün faturası da paylaştığım şekilde iç ve dış ünite kodlarından ibaret mi? Model ismi yazılmayınca, Shira eco mu, shira plus mı yoksa zeta shira plus mı aldık,faturadan belli olmuyor. İç ünite için faturadaki kodla internet sorgusundan bir netice almak mümkün olsa da, dış ünite için faturada yazan koddan yapılan sorgulama bir netice vermiyor.

Klima borusuna (macun,köpük) bir izolasyon uyguladılar mı?

Servis ince uzun filtrelerin ayda bir yıkanmazsa koku yapabileceğini söyleyerek, takmak bile istememişti. Filtre ve cihaz kullanımı yönüyle sizin servis nasıl bir bilgilendirme yaptı, püf noktaları paylaştılar mı?

Bizim montajda, herhangi bir servis fişi doldurup,imzalatıp bir nüshasını bırakma veya garanti belgesi imzalama gibi bir durum olmadı. Klimayı takıp gittiler. Arçelik servislerinde cep telefonunuza bir kod geliyor ve gelen kodu alıyorlar en azından... (Sadece anket formu geldi,tek sorudan ibaret)

Ekli dosyalar

• DAIKIN ZETA SHIRA PLUS 12 BTU.jpeg
    DAIKIN ZETA SHIRA PLUS 12 BTU.jpeg
    70.4 KB · Görüntüleme: 20
Emeğinize sağlık, çok güzel bir paylaşım olmuş. Sizin ürünün faturası da paylaştığım şekilde iç ve dış ünite kodlarından ibaret mi? Model ismi yazılmayınca, Shira eco mu, shira plus mı yoksa zeta shira plus mı aldık,faturadan belli olmuyor. İç ünite için faturadaki kodla internet sorgusundan bir netice almak mümkün olsa da, dış ünite için faturada yazan koddan yapılan sorgulama bir netice vermiyor.

Klima borusuna (macun,köpük) bir izolasyon uyguladılar mı?

Servis ince uzun filtrelerin ayda bir yıkanmazsa koku yapabileceğini söyleyerek, takmak bile istememişti. Filtre ve cihaz kullanımı yönüyle sizin servis nasıl bir bilgilendirme yaptı, püf noktaları paylaştılar mı?

Bizim montajda, herhangi bir servis fişi doldurup,imzalatıp bir nüshasını bırakma veya garanti belgesi imzalama gibi bir durum olmadı. Klimayı takıp gittiler. Arçelik servislerinde cep telefonunuza bir kod geliyor ve gelen kodu alıyorlar en azından... (Sadece anket formu geldi,tek sorudan ibaret)
Faturayı henüz alamadım hocam. Montajdan sonra vereceklerini söylediler. Sonradan değiştirme durumunda zorluk çıkmaması için.
Bugün faturayı alırsam kontrol ederim.

Evet klima borusuna macun uyguladılar.

cihaz kullanımıyla ilgili bilgi vereceklerdi, benim acelem olduğundan gerek yok dedim. Manuel dosyasını okurum nasıl olsa.

Kurulum esnasında evet herhangi bir şey imzalamadım sms de gelmedi. Bu arada bir kaç gün önce iş yerime 2 tane Gree Salon tipi klima kuruldu.
Gree' de telefon numaramı alıp sms ile onaylama yaptılar.
Gree de ayrıca montaj sonrası vakum falan yapılırken genel merkezi fotoğraf istiyor.

Ayrıca, Zeta Shira Plus ta dış ünitenin arka tarafında hiç bir koruma yok. Bana aşırı saçma geldi bu durum. Vida delikleri bile mevcut oysa.

Ekli dosyalar

• IMG_4664.jpeg
    IMG_4664.jpeg
    407.7 KB · Görüntüleme: 28

O güzel gönlünüze sağlık :)

Eski forumcuyum ben, Turkeyforum'da uydu sistemleri araştırırken sonra tesadüfen Donanımhaberi keşfettim 2000 lerin başında.
DH yi daha çok sevdim orada takılmaya başladım. aradan bir süre geçince bilgi paylaşımım dikkatlerini çekmiş, Elektronik ve Network,internet, güvenlik bölümlerinde bölüm yetkisi verdiler, 6 ay sonra genel yetkili oldum vs vs yıllarca devam ettik. O yıllardan içime öyle işlemiş ki ben halen forum kültürünü çok severim.

Eski havası da tadı da yok ama şuna inanıyorum ki tarafsız ve gerçekten doğru bilgi halen sadece forumlarda var.

Hele şimdi bir de şu sosyal medya tikilerinin bilgi(!) adı altında paylaştıkları pislikleri zırvaları görünce çıldırıyorum ve forumun kıymetini daha çok anlıyorum.

Mesela şu paylaşımda ablamız diyor ki ''Aman efendim bugüne kadar yanlış kullanıyormuşum, meğer o beyinsiz mühendisin hiç kafası çalışmıyormuş, o gözü oraya boşuna koymuş, toz deterjan da henüz icat edilmediği için tableti bıçakla kesip içine atıp öyle kullanmalıymışız''

1729148165431.png

İşte forumculuk aynı zamanda bu cahil takımı ile mücadele için de hep var olmalı. Siz de var olunuz :ok

Bende bu gerekçelerle gold üye oldum. Ufakta olsa bir maddi katkı, youtube'daki katıl üyeliği gibi en azından safımız, teşekkürümüz, minnettarlığımız belli olsun istedim.
Hocam en azından şuradan elde edilen o belli oranda geliri de yine bu mecra ve tüketicilerin faydasına kullanıyoruz. Sizlerden geleni yine bir kamu katkısı olarak değerlendiriyoruz, o gelir de olmasa halimiz harap , gönlünüze, bütçenize sağlık :ok

Ayrıca, Zeta Shira Plus ta dış ünitenin arka tarafında hiç bir koruma yok. Bana aşırı saçma geldi bu durum. Vida delikleri bile mevcut oysa.
Nasıl bir koruma oluyor, olmalı? İşyerinize taktırdığınız Gree Airy modellerde ve başka klimalarda örneği var mı bu (delikleri olan yere montajı yapılabilen) korumanın? Elzemse,faydalıysa taktıralım?

Nasıl bir koruma oluyor, olmalı? İşyerinize taktırdığınız Gree Airy modellerde ve başka klimalarda örneği var mı bu (delikleri olan yere montajı yapılabilen) korumanın? Elzemse,faydalıysa taktıralım?
Eskiden klima dış ünitelerinde serpantin yüzeylerin hemen dışında plastik baklava dilimli ızgaralar olurdu ancak suyun süzülmesine engel olup cihazların sık defrosta girmesi ve soğutmada hava akışını da belli oranda engellediği için artık kullanılmamaya başlanmıştı belki ona atıfta bulunmuştur dostumuz.

O güzel gönlünüze sağlık :)

Eski forumcuyum ben, Turkeyforum'da uydu sistemleri araştırırken sonra tesadüfen Donanımhaberi keşfettim 2000 lerin başında.
DH yi daha çok sevdim orada takılmaya başladım. aradan bir süre geçince bilgi paylaşımım dikkatlerini çekmiş, Elektronik ve Network,internet, güvenlik bölümlerinde bölüm yetkisi verdiler, 6 ay sonra genel yetkili oldum vs vs yıllarca devam ettik. O yıllardan içime öyle işlemiş ki ben halen forum kültürünü çok severim.

Eski havası da tadı da yok ama şuna inanıyorum ki tarafsız ve gerçekten doğru bilgi halen sadece forumlarda var.

Hele şimdi bir de şu sosyal medya tikilerinin bilgi(!) adı altında paylaştıkları pislikleri zırvaları görünce çıldırıyorum ve forumun kıymetini daha çok anlıyorum.

Mesela şu paylaşımda ablamız diyor ki ''Aman efendim bugüne kadar yanlış kullanıyormuşum, meğer o beyinsiz mühendisin hiç kafası çalışmıyormuş, o gözü oraya boşuna koymuş, toz deterjan da henüz icat edilmediği için tableti bıçakla kesip içine atıp öyle kullanmalıymışız''

Ekli dosyayı görüntüle 21157

İşte forumculuk aynı zamanda bu cahil takımı ile mücadele için de hep var olmalı. Siz de var olunuz :ok
Kesinlikle en doğru bilgi yine forumlarda paylaşılıyor. Sosyal medya iyice çöplük haline geldi. Ben de 2006 yılından bu yana DH de takılmaktayım.

Köye gidince Gree Airy de bakacağım hocam.

aşağıda görsek ekledim. Kare şeklindeki beyaz renkli ızgaralar. Duvar ile klima arasında kalan tarafta oluyor. Dışarıdan görülmüyor.

Screenshot 2024-10-17 at 22.56.32.png

Eskiden klima dış ünitelerinde serpantin yüzeylerin hemen dışında plastik baklava dilimli ızgaralar olurdu ancak suyun süzülmesine engel olup cihazların sık defrosta girmesi ve soğutmada hava akışını da belli oranda engellediği için artık kullanılmamaya başlanmıştı belki ona atıfta bulunmuştur dostumuz.
Kesinlikle ondan bahsediyorum Adem bey. Suyun süzülmesine engel olarak cihazların defreosta girmesine neden olduğunu bilmiyordum ama. Şu an öğrendim.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri