Sevgili Yılmaz o yorumda size, ''Bana kimse burada ürün güzellemesi yapayım diye beleş klima vermiyor, ben kendi kullanım koşullarıma göre kendi yorumlarımı yazıyorum'' demek istemiş. Benim anladığım bu. Farklı bir şey ima etmek istemesine gerek yok, bence imaya gerek yok zira direkt olarak yazabilecek seviyede ilkeli, dürüst bir dostumuzdur kendisi.
Fakat siz buradan ''Adem Helvacı'ya beleş klima veriliyor'' sonucu çıkartıyorsanız o sizin bakış açınızın bizden farklı olduğunu ve bence iç dünyanızın dışa vurumunu işaret eder, bu yorumu
@ByCilo dostumuzun yaptığını değil.
Merak ediyorsanız izah edeyim, Midea bana beleş klima vermiyor. Fidakis Grup ile seneler önce yaptığımız yaptığımız ilke anlaşması gereği ''ürünleri uzun yıllar kullanırım çünkü ben kutu açıp ''Bakın ne güzel ürün'' diyecek birisi değilim, uzun yıllar çalışır, sonuçları ne çıkarsa olduğu gibi halka paylaşırım siz de bu sonuçlara razı olursunuz, yorum silmem, ürün güzellemem, ürününüzü eleştiren olursa müdahale etmem ve test süresi bitince ürünü de size iade etmem, benim belirleyeceğim bir kamu kurumuna sizin adınıza bağışlarım ama karşılığında yine sizin PR ınızı yapmış olurum'' dedim.
Bu paralelde ilk olarak Midea Prime klimayı Fethiye Mesleki Eğitim Merkezi'ne bağışlama kararı aldım, firmaya durumu ilettim, onayladılar ve hatta bazı taleplerimi de kırmayıp yerine getirdiler ve dün sabah ilk parti kargolar elime ulaştı.
Sadece eğitimlerde kullanılmak üzere klimayı bağışlamakla kalmadık, aynı zamanda çocuklar BLDC teknolojisini ve inverter sistemi yakından tanısın diye söküp parçalayabilecekleri klima donanımları da yolladı firma.
Aşağıdaki paylaşımı yapma nedenim de zaten okulda OLMAYAN bir atölyeyi var etmek için eksiklerimizi tamamlamak adına destek istemek amacı ile yapılmıştı.
Yine aşağıda elimize ulaşan eğitim materyallerinden bazı kareleri de görebilirsiniz. Elektronk kartlar, exp valve ve kılcal ve selenoid gibi donanımlar muhtemelen yarın elimde olur.
Ekli dosyayı görüntüle 21919 Ekli dosyayı görüntüle 21920 Ekli dosyayı görüntüle 21921
Biliyorum aç kurt gibi pusuda bekleyenler var, Midea ile aramda bir çıkar ilişkisi yakalayıp ''Bakın ben demiştim'' diyebilmek için fakat ben seneler önce FG Ailesine bir söz verdim ve ''Siz bu kalitede ürünleri tüketiciye getirmeye, eksiklerinizi tamamlamak için çalışmaya devam ettiğiniz sürece, ben de nefes aldıkça FG Europe ile aramda bir ticari alışveriş olmayacak'' dedim.
Bizim bir ticari yönümüz zaten var. Sevgili
@İlteriş Yılmaz ile birlikte kurduğumuz inceleriz platformu üzerinden biz zaten ticaretimizi halka açık şekilde ve vergisini ödeyerek yapıyoruz. Birçok firma ile ticari bağımız ve reklam anlaşmamız da var ve bunları da gizlemiyoruz neyi neden gizleyelim herşeyden evvel?
Ancak FG Europe ile hiçbir ticari anlaşma olmaksızın, aramızdaki gönül bağı çerçevesinde, tüketiciye ve eğitime sundukları katkıya olan saygımdan dolayı aynı ilkede devam ediyoruz ve edeceğiz.
Sadece kendi bölgemde değil, ülke genelinde tüm okullarda, MÜFREDATTA OLMAYAN inverter klima ile ilgili eğitim verilebilmesi konusunda da çalışmalara yine FG Europe Midea ve Vaillant gibi bize destek veren tüm markalarla bu projeyi büyüterek devam edeceğiz.
Haaaa, şunu da açıklayayım kafalarda soru işareti olmasın. Midea Bayisi olup da sırf benimle aynı karede görünmek için tüm masraflarımızı karşılayıp bizi davet eden bayi dostlarımız da var. Onlar Midea bayisi olabilirler ancak ayrı ticariişletmelerdir. Bizde her şey şeffaf açık ve net, öyle olmasa yayınlarımızda bunu belirtmezdik, SPONSORLU İÇERİK diye bas bas bağırmazdık.
Bendeki diğer Midea klimalar da aynen Midea Prime modelinde olduğu gibi yeri ve zamanı geldiğinde benim uygun gördüğüm ama ülkeye veya insanına faydalı olacak bir noktada bağışlanmak sureti ile yerini alacaktır.
Demek ki neymiş? Adem Helvacı'ya Midea klima BELEŞ verilmiyormuş. Aslına bakarsanız bu işten en zararlı çıkan kısım yine Adem Helvacı çünkü bütün emeği veren , testlerin faturalarını ödeyen, arka planda arge çalışmaları yapan, tüketicilerle sürekli irtibat halinde olup müşteri hizmetleri gibi firmaya bedava çalışan ben olurken klima satıp para kazanan onlar oluyor. Benim FG Europe 'dan tek kazancım, ülke insanımızın küçük veya büyük çaplı kazanımıdır o kadar.
Ben FG Ailesinin işlerine yarayacak çalışmalar yapıyorum, onlar da benim ülke insanına fayda sunacak ricalarımı kırmıyorlar böyhlece gül gibi geçinip gidiyoruz.
Bundan rahatsızlık duymak yerine ''Aynısını biz nasıl yapabiliriz?'' diye sormak başarıldığında çok daha iyilerini yapabileceğimiz keşke idrak edilebilse.
Sevgiyle.