Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Midea ve Klima Meraklıları Lokali

Aynen öyle hocam. beni izleyi açınca istenilen derecelere geldi bugün.
Peki bunun çözümü nedir. Klimanın takılı olduğu buatta topraklama yok bayi bunu öne sürerek sorun çıkartır mı nasıl bir yol izlemeliyim
Şu konuda kairada midea uygulamasıyla bir sıkıntı yaşandığını görmüştüm, uygulamadan klimayı kaldırıp tekrar kurmayı deneyebilirsiniz belki düzelir.

Ekran görüntüsü 2024-12-23 062528.png

Midea da, yılbaşı indirimi oluyor mu?

Yarın bir bayi'den almayı düşünüyorum.

Xtreme Save 9000 BTU

30.000TL
6 yada 9 taksit.

Sizce nasıl?

Odam küçük olduğu için 12.000 lik özellikle tercih etmedim, 2.000TL de fark vardı, çok da bir şey değil.

Aynen öyle hocam. beni izleyi açınca istenilen derecelere geldi bugün.
Peki bunun çözümü nedir. Klimanın takılı olduğu buatta topraklama yok bayi bunu öne sürerek sorun çıkartır mı nasıl bir yol izlemeliyim
Forumdaki geçmiş mesajlarımd avardır bu konu daha önce de yazmıştım bununla ilgili mühendislik kanadına olumsuz geri bildirimler gitmişti, topraklama olmayan veya sağlıklı olmayan inverter klimalarda marka bağımsız şekilde sensörlerin okuma/yorumlama hatası yaptığı bilinen durumdur ancak sizde de durum kesin bu dur diyemem çünkü buna dair ispat yok elimizde.

Yalnız şunu unutmamanız gerekir. Geçmişte bir arkadaşın bana paylaştığı bir elektrikçi kaçak tespiti videosu var elimde.
O videoda elektrikçi kardeşimiz o kadar profesyonel(!) ki, evde kaçak arayacağım diye, midea klimayı suçlu bulmuştu. Yanılmıyorsam yine forumumuzda konusu olsa gerek hani şu AC tip yerine A tip kaçak akım rolesi taktırtıp sorunu çözdüğümüz arkadaşımız.

Olay şu, Midea veya Midea üretimi klima çalışınca kaçak akım rolesi ötmeye başlıyor ve zamansız belirsiz açma yapıyor (Yani sigorta atıyor)

Kendi beyanı ile 46 Elektrikçi ile görüşüp 4 elektrikçi eve getirtmesine rağmen sorunu çözememişlerdi.
İşte o gelen elektrikçi kardeşlerimizden birisi ''Olsa olsa bu klimada kaçak vardır çünkü en son o takılmış, o takılmadan önce sorun yoktu.'' diyerek klimada ölçümler yapıp ''Bak buldum sorunu, gördün mü klimanın gövdesinde 110 volt var'' dediği anların videosunu çekip yollamıştı bana dostumuz.

''Bak bu uç faz, bu uç nötr, ikisinde 220 var, bak bu faz, bu da toprak, burada 110 volt var görüyor musun, klima arızalı'' diyen dostumuz bu değerleri ölçmek için ne yazık ki klimanın toprak hattını ayırmıştı :)

Omik yük, Endüktif yük ve kapasitif yük arasındaki farkları bilmeyen, DC reaktör nedir bilmeyen bu dostumuzun inverter bir klimanın toprak hattını ayırıp sonra da ''Bak gördün mü klimada kaçak var'' demesine bir yorum yapamadım.

O videoyu ibreti alem olsun diye yayınlayup yayınlamamak konusunda halen gelgitlerim var ve halen yayınlamadım.

Demek istediğim şu, günümüzün hiçbir elektronik kartlı aygıtını ve aslında artık hiçbir elektrikli aygıtını toprak hattı olmadan kulllanmamalısınız.

Topraklamanın önemi ülkemizde ısrarla görmezden geliniyor. Biz nötr toprak arası gerilimin 3 volt üstünde olması kısmına bile takılıyorken sizde hiç toprak olmaması...

Bu sadece sana özgü bir durum değil, sadece klima ile ilgili bir durum da değil bak daha 2 gün önde PC ile ilgili sorun yaşayan arkadaşımıza ne sormuşum?

1734940958319.png

35 dakikalık termostatı kumandanın beni izle özelliğini kapatınca yaptı. İçerisi o an 26 derece idi Klimanın kendi sensörü devreye girince uygulamadan baktım içeriyi 30 derece olarak okuyor. O yüzden yarım saat kapattı kendini bence
İşte o süre çok daha kısa olabilirdi parametre ayarı 4 olsaydı. İstersen onu da kendin yapabilirsin aşırı basit. Zaten forumda video ile de yayınladık nasıl yapıldığını. İstersen linki paylaşırım.

Ekli dosyayı görüntüle 22679

Midea da, yılbaşı indirimi oluyor mu?

Yarın bir bayi'den almayı düşünüyorum.

Xtreme Save 9000 BTU

30.000TL
6 yada 9 taksit.

Sizce nasıl?

Odam küçük olduğu için 12.000 lik özellikle tercih etmedim, 2.000TL de fark vardı, çok da bir şey değil.
Pahalı be abi.
Bende mi anormallik var yoksa Midea bayilerinde mi anlamıyorum kardeşim yüskek sezon olan yazın göbeğinde 30K ya 12 lik klima sattınız, halen deponuzda olan halen elinizdeki ürünü satıyorken nasıl oluyor da halen fiyat yükseltebiliyorsunuz anlamak mümkün değil.

Bunu alacağına git abi 12 lik Kaira al 20560TL kampanyada vardı geçen hafta. Tamam Prime kasa ama çok rahat işini gören ve yine Midea üretimi olan klimadır kendisi, aynı zamanda Daikin güvenvesinde satılıyor, daikin ekipleri montaj yapıyor.

Ayrıca Prime kasa olması nedeniyle senin küçük oda olması kaynaklı tereddütünü de ortadan kaldırır zira satın almak istediğin Midea Xtreme kasa oldukça güçlü üründür. Onun yerine Prime kasa bir Airfel veya Kaira, Rota, Daylux, Dayrelax da bakabilirsiniz.

Şu konuda kairada midea uygulamasıyla bir sıkıntı yaşandığını görmüştüm, uygulamadan klimayı kaldırıp tekrar kurmayı deneyebilirsiniz belki düzelir.
İlginçmiş :alala

Değerli arkadaşlar iyi günler
Geçen yıl yatak odası için 12.000 btu AEP almıştım . Bugün soğuklarda çalıştırmak istedim . Kumandadan 24 derece ayarladım . 15-20 dakika kadar 24 derece de heat modda çalıştırdım. Fakat klimada oda sıcaklığını 28 derece gösteriyor klima sıcaklık üflemeyi kesiyor. Halbuki odamız 21 derece . Sıkıntı neyden kaynaklanıyor olabilir?
Bende extreme Eco 12000 lik aldim yeni. Aynısı bendede yapıyor. O kadar klima gördüm ilk defa böyle birşey ile karşılaştım 24 yapıyoruz 28.29 Lara çıkıyor. Halbuki oda 21.22 lerde çözemedim bir türlü. Bu olayı sadece kumanda ile mi çözeceğiz enteresan

Bende extreme Eco 12000 lik aldim yeni. Aynısı bendede yapıyor. O kadar klima gördüm ilk defa böyle birşey ile karşılaştım 24 yapıyoruz 28.29 Lara çıkıyor. Halbuki oda 21.22 lerde çözemedim bir türlü. Bu olayı sadece kumanda ile mi çözeceğiz enteresan
Bir yöntem daha uygulayabilirsiniz birden 24 yapmayın oda kaç dereceyse iki üstü dereceye set edin turbo mod kullanın.

Filtreleriniz temiz mi? Isıtmada filtre temizliği daha önemli. Klima üstündeki sensörün algılamasını etkiliyor olabilir.

Filtreleriniz temiz mi? Isıtmada filtre temizliği daha önemli. Klima üstündeki sensörün algılamasını etkiliyor olabilir9 Aralık'ta sıfır takıldı

Bir yöntem daha uygulayabilirsiniz birden 24 yapmayın oda kaç dereceyse iki üstü dereceye set edin turbo mod kullanın.9

Filtreleriniz temiz mi? Isıtmada filtre temizliği daha önemli. Klima üstündeki sensörün algılamasını etkiliyor olabilir.
Daha klima yeni 2 haftalik 3-5 kez deneme amaçlı çalıştı. Filtreler temiz.
Hepsini denedim 21 22 23 26 27 2-3 dk da ortam sıcaklığını yazdigimin 2 ile dört derece üstünü gösteriyor halbuki daha ev 20-21- lerde

Yaz döneminde Klima kullanımında yapılan yanlışlardan birini kış döneminde de yapıyoruz. Örnek verecek olursak yaz modunda klimayı 20⁰ set ettik bu klima fazla çalışır fazla yakar bizi hasta eder ortamı buzhane yapar v.s ideal set nedir 27⁰ 26⁰ 25⁰ bunun altında ideal bir ortam olmaz. Burada şuna dikkat edin yaz modu en düşük 16⁰ ile 25 26 27⁰ arasında 9 10 11⁰ fark var yani maksimum güce yaklaştıkça klima gereksiz bir enerji kullanmaya başlayacaktır.
Kış modunda 21 22 23 dereceler ideal bir ortam oluşturur klima gereksiz enerji sarf etmez fazla zorlanmaz. Üretilen ısının yükselmesi üst derecelerde sorunlara neden olabilir bu durumla karşılaşmamak için fan hızını maksimum seviyeye almak mantıklı bir çözüm yöntemidir. Oda İstenilen seviyeye geldiğinde iyi bir algoritmaya sahip klima otomatik fanda sorun yaratmadan devam eder ama klimanız kompresörü fazla kısma yapmıyorsa bu durumda otomatik fan yerine %65 ve üzeri fan kullanmak mantıklı olacaktır. Aklıma gelen bunlar altta yine bir grafik ekliyorum.
IMG_20241223_142330.jpg

Aslında klimalarınız çok güçlü belki bu kadar güçlü olmasa ısıtmada bu durumla karşılaşmayacaksınız

Yağmurlu havalarda BMW'lerin kaza yaptığını çok duymuşsunuzdur bu durum tam da bunu andırıyor yerler ıslak siz gaza dokunuyorsunuz araba arkadan çekişli olduğu için ESP sistemine rağmen kontrolden çıkabiliyor.

Demem o ki gaza yavaş dokunun. 😃

Forumdaki geçmiş mesajlarımd avardır bu konu daha önce de yazmıştım bununla ilgili mühendislik kanadına olumsuz geri bildirimler gitmişti, topraklama olmayan veya sağlıklı olmayan inverter klimalarda marka bağımsız şekilde sensörlerin okuma/yorumlama hatası yaptığı bilinen durumdur ancak sizde de durum kesin bu dur diyemem çünkü buna dair ispat yok elimizde.

Yalnız şunu unutmamanız gerekir. Geçmişte bir arkadaşın bana paylaştığı bir elektrikçi kaçak tespiti videosu var elimde.
O videoda elektrikçi kardeşimiz o kadar profesyonel(!) ki, evde kaçak arayacağım diye, midea klimayı suçlu bulmuştu. Yanılmıyorsam yine forumumuzda konusu olsa gerek hani şu AC tip yerine A tip kaçak akım rolesi taktırtıp sorunu çözdüğümüz arkadaşımız.

Olay şu, Midea veya Midea üretimi klima çalışınca kaçak akım rolesi ötmeye başlıyor ve zamansız belirsiz açma yapıyor (Yani sigorta atıyor)

Kendi beyanı ile 46 Elektrikçi ile görüşüp 4 elektrikçi eve getirtmesine rağmen sorunu çözememişlerdi.
İşte o gelen elektrikçi kardeşlerimizden birisi ''Olsa olsa bu klimada kaçak vardır çünkü en son o takılmış, o takılmadan önce sorun yoktu.'' diyerek klimada ölçümler yapıp ''Bak buldum sorunu, gördün mü klimanın gövdesinde 110 volt var'' dediği anların videosunu çekip yollamıştı bana dostumuz.

''Bak bu uç faz, bu uç nötr, ikisinde 220 var, bak bu faz, bu da toprak, burada 110 volt var görüyor musun, klima arızalı'' diyen dostumuz bu değerleri ölçmek için ne yazık ki klimanın toprak hattını ayırmıştı :)

Omik yük, Endüktif yük ve kapasitif yük arasındaki farkları bilmeyen, DC reaktör nedir bilmeyen bu dostumuzun inverter bir klimanın toprak hattını ayırıp sonra da ''Bak gördün mü klimada kaçak var'' demesine bir yorum yapamadım.

O videoyu ibreti alem olsun diye yayınlayup yayınlamamak konusunda halen gelgitlerim var ve halen yayınlamadım.

Demek istediğim şu, günümüzün hiçbir elektronik kartlı aygıtını ve aslında artık hiçbir elektrikli aygıtını toprak hattı olmadan kulllanmamalısınız.

Topraklamanın önemi ülkemizde ısrarla görmezden geliniyor. Biz nötr toprak arası gerilimin 3 volt üstünde olması kısmına bile takılıyorken sizde hiç toprak olmaması...

Bu sadece sana özgü bir durum değil, sadece klima ile ilgili bir durum da değil bak daha 2 gün önde PC ile ilgili sorun yaşayan arkadaşımıza ne sormuşum?

Ekli dosyayı görüntüle 22683
Hocam bina eski ben kiracıyım. Servis bana sıkıntı çıkarır mı topraklamayı öne sürerek kullanıcı hatası der mi? Daha 1 yıl olmadı klimayı alalı ama bariz bir sorun var klimada hiç bir zaman istenilen tüketim değerlerine ulaşamadım ki 19 metre kare oda klimayı zorlayacak bir durum da yok. Nasıl bir yol izleyeyim

Yaz döneminde Klima kullanımında yapılan yanlışlardan birini kış döneminde de yapıyoruz. Örnek verecek olursak yaz modunda klimayı 20⁰ set ettik bu klima fazla çalışır fazla yakar bizi hasta eder ortamı buzhane yapar v.s ideal set nedir 27⁰ 26⁰ 25⁰ bunun altında ideal bir ortam olmaz. Burada şuna dikkat edin yaz modu en düşük 16⁰ ile 25 26 27⁰ arasında 9 10 11⁰ fark var yani maksimum güce yaklaştıkça klima gereksiz bir enerji kullanmaya başlayacaktır.
Kış modunda 21 22 23 dereceler ideal bir ortam oluşturur klima gereksiz enerji sarf etmez fazla zorlanmaz. Üretilen ısının yükselmesi üst derecelerde sorunlara neden olabilir bu durumla karşılaşmamak için fan hızını maksimum seviyeye almak mantıklı bir çözüm yöntemidir. Oda İstenilen seviyeye geldiğinde iyi bir algoritmaya sahip klima otomatik fanda sorun yaratmadan devam eder ama klimanız kompresörü fazla kısma yapmıyorsa bu durumda otomatik fan yerine %65 ve üzeri fan kullanmak mantıklı olacaktır. Aklıma gelen bunlar altta yine bir grafik ekliyorum.Ekli dosyayı görüntüle 22685
Katılıyorum ben kışın 20 ila 23 arası kullanıyorum 24 sette bile rahatsız ediyor sıcaklık bizi. Şuan Set 20 dış ortam 12.5 iç ortam 22.5 Onecta uygulamasında iç ortam 23 gösteriyor. Emiş kaç olduğunu bilmiyorum benim klimada o özellik yok, derece koyupta hiç ölçümde yapmadım daha.

WhatsApp Image 2024-12-23 at 15.44.18.jpeg

WhatsApp Image 2024-12-23 at 15.42.47.jpeg

WhatsApp Image 2024-12-23 at 15.42.48 (1).jpeg

Katılıyorum ben kışın 20 ila 23 arası kullanıyorum 24 sette bile rahatsız ediyor sıcaklık bizi. Şuan Set 20 dış ortam 12.5 iç ortam 22.5 Onecta uygulamasında iç ortam 23 gösteriyor. Emiş kaç olduğunu bilmiyorum benim klimada o özellik yok, derece koyupta hiç ölçümde yapmadım daha.

Ekli dosyayı görüntüle 22687
Ekli dosyayı görüntüle 22688
Ekli dosyayı görüntüle 22689
Doğru kullanım burada enerjinin ne kadar ideal seviyelerde ilerlediğini gösteriyor. 🙏👍

Onu da denedim diye hatırlıyorum. o şekilde içerisi yine 23 derece olmuyor.
21 lerde kalıyor ama uygulamadan bakınca 25 falan gösteriyor. Kumandadan beni izleyi aktif edince istenilen değerlere ulaşıyorum. Yine yaparım dediğiniz testi.
Hocam günlük ne kadar yakıyor elektrik ölçüm yaptınız mı hiç
Birde sıcakta çalışırken uğultu bir ses yapıyor mu
Gece beni rahatsız eden derinden bir ses yapıyor uğultu sesi gibi normal mi üfleme sesi filan değil

Daha klima yeni 2 haftalik 3-5 kez deneme amaçlı çalıştı. Filtreler temiz.
Hepsini denedim 21 22 23 26 27 2-3 dk da ortam sıcaklığını yazdigimin 2 ile dört derece üstünü gösteriyor halbuki daha ev 20-21- lerde
Bu tarz durumlarda bence uğraşmayın iade için girişimlerde bulunun hele ki klimanız daha yeni ise.
Biz burada bazı şeyleri deniyoruz, denerken sanki ürünü size o hali ile kabul ettirmeye çalışıyoruz gibi bir algı olmasın, biz mantığını kendimizce bildiğimiz ve zaten olması gerekeni yaptığını düşündüğümüz, genel itibari ile ürünlerden de memnun olduğumuz için ve aynı zamanda bilgi dağarcığımızı da genişletmek adına bunları yapıyoruz yoksa ''siz yanlış biliyorsunuz bunlar zaten böyle'' gibi bir algı aman lütfen yanlış şekilde anlaşılmasın.

Önce satın aldığınız yere iletin konuyu, gelsin baksın kendi kontrollerini yapsınlar, siz iade talebinizi iletin, firma reddederse halem heyeti başvurusunda yine yardımcı oluruz size, THH ürünle ilgili bir bilirkişi ataması yapar, sizin tespitlerinizi bilirkişi de yapar zaten ürün normal çalışmıyorsa normal olmadığı da kayıtlara geçer iadesi yapılır yeni ürün bakılır bence içinize sinmeyen bir ürünü kesinlikle kullanmayın.

Bakın ben bir eve taşındım, sonradan farkettiğim bazı sebeplerle ev hiçbir şekilde içime sinmiyor inanın ve ev bakıyorum ben şu an. Tamam apar topar gitmemi gerektirecek hususlar değil ama ben kafama ''Ben bu evde oturmam'' diye koydum bir kere ve bu fikir benim kafamdayken karşı komşum Shakira olsa yine farketmez o nedenle ben bir ürün ile ilgili memnuniyetsizliği olan dostlara da ürünü kabul ettirmeye çalışıyor konumund aolmak da istemem.

Teknik kısımlarını zatne açıkladık defalarca, fizik kuralları kısmını yazdık, btu ve kalori değerlerini yazdık, erken termostat ve yakın duvar etkilerini yazdık, tavanda yoğunlaşan havanın olumsuz etkilerini yazdık vs vs.

Haaa belki Japon segment klimalarda durum farklıdır benim evimde şu an Japon bir klima yok. Onu bilemiyorum elimizdeki ürünler çerçevesinde değerlendirm yapıyoruz sadece.

Yani Fizik kuralları da Çin ve Japon segment olarak ayırıyormudur onu da bilmiyorum inanın.

Bildiğim tek bir şey var, hiç kimse mutlu olmadığı bir ürünü kullanmak zorunda olmamalı. :ok

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri