Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Midea ve Klima Meraklıları Lokali

Markalardan bağımsız bozuk çıktı mı çıkıyor abi bide gerçekten servis montaj kısmı klimada özellikle işini düzgün yapanlar, düzgün yapmayanlara oranla baya az eksik oluyor ve bu, bu gibi sorunların kapısını açıyor
Abi bazen tüketicinin kendisi de arızalı çıkabiliyor emin ol.
Nice enteresan şikayetler alıyorum hemen her markada bilemezsin.
''Yani bunu da şikayet etmezsin be arkadaş'' diyebileceğin ne varsa inan ettiler :kiskis

Bazen ustalarla konuşuyoruz, bir dokunuyorum bin ah işiyorum işin bir de o tarafı var.

Bakın Baymak yetkili servisinin Hatay İskenderundaydı sanırım duvara resmen sıçmış gibi taktığı klimayı sanırım o bölgenin midea bayisi bir dostumuz düzeltmeye gitmiş, bana ''nasıl olmuş abi?'' diye video attı, dedim ''kardeşim drenaj piposu nerede?'' Merdivenin kaymazlık çakıları nerede? (Kendi iş güvenlikleri için) neyse ki drenaj piposuna henüz sıra gelmemiş bana videoyu yılladıklarında ama sevgi dolu sitem ettim kendisine sesli mesaj ile, ''Böyle olmaz abi emniyet almalısınız'' dedim.

Bugün yayınlarım hatta instada siz de görürsünüz.

Yani bizim buradan baktığımızda beklediğimiz ve gördüğümüz ile saha gerçekleri birbirinden çooook farklı.

Pano geldi dış ünite elektriğini panoya alacağım Viko ara kablo bağlantısını piriz bağlantısından söküp fiş kısmını klimaya takacağım araya da tapo eyvahkoo :tara :hahaEkli dosyayı görüntüle 23166
tüketim için altyapı tamam 😎
şöyle güzel birde wi-fi termometre üretseler varya piyasaya baktımda doğru düzgün herşeyi tek çatı altında görecek birşey bulamadım

Pano geldi dış ünite elektriğini panoya alacağım Viko ara kablo bağlantısını piriz bağlantısından söküp fiş kısmını klimaya takacağım araya da tapo eyvahkoo :tara :hahaEkli dosyayı görüntüle 23166
Ahahahahahaha vay beeee, 2013 senesinin Haziran ayında şu panodan Fethiye Vestel Yetkili servisinin dış duvarına taktırtmıştım çocuklara, içinde neler neler yoktu ki :kiskis

abi yalıtım yok yokta klima dışarıda çalışıyor gibi değer vermiş gibi geldi bana
bu arada klima ağız çıkış sıcaklığı göremedim ben sen gördünmü
tâbi şimdi evin durumu nedir klima konumu bu derece etkiliyor ise onuda görmek lazım iç ünite konumu bu konuda önemli
Kitaplık seviyesini uzun süre sabit muhafaza etmiş ama önce kütle sıcaklığının atılması kısmını beklemiş. Ayrıca ilk 30 dakika ile ikinci 30 dakika arasındaki farka bakıldığınd aklimanın çok erken kısmaya gittiği de anlaşılıyor.
İç ünite belli oranda boğulmuş bence. Yani bana göre hemen hemen aynı sorun ile karşı karşıyayız, Erken dönüş ve erken termostat.

TSE HAR TSE VİKO 479 TS EN 50525-2-11 H05VV-F 361 mm² CE ROSH bu kablo klima için uygun mu? 🤔
IMG_20250104_202727.jpg

Kitaplık seviyesini uzun süre sabit muhafaza etmiş ama önce kütle sıcaklığının atılması kısmını beklemiş. Ayrıca ilk 30 dakika ile ikinci 30 dakika arasındaki farka bakıldığınd aklimanın çok erken kısmaya gittiği de anlaşılıyor.
İç ünite belli oranda boğulmuş bence. Yani bana göre hemen hemen aynı sorun ile karşı karşıyayız, Erken dönüş ve erken termostat.
heleki arkadaşımız çoklu alan ısıtmaya çalışıyor ise bu durumda hiç ısınmaz.
tavan yanıyor ama taban buz.

seninde yıllardır anlattığın gibi abi fizik kurallarını ben bu sene daha net gördüm.
şöyle söyleyeyim;
klimalı odanın kapısında girerken odanın içinden yüzüme sıcaklık vuruyor
"boy mesafesinden"

ama içeriye girdiğimde ise yere oturunca odanın dışından sürekli bir ılık serin arası hava vuruyor.

yani yüksekler sıcak taban oldukça serin.

sürekli bir sirkülasyon hava giriş çıkışına şahit oldum.

merak ettim tam kapı girişine içerden termometre koydum tabanda sıcaklığı 20° aldım aynı zamanda tv hizasındaki sabit termometrem 26.5° idi buyrun farka.

aslında şuan beni kurtaran korktuklar sürekli yerde oturan birisi olsak ısınmayız ama genellikle divanlarda pc koltuğunda vakit geçiriyoruz yükseklik farkından dolayı kurtarıyoruz.

Abi hepsini okudum aynı sorun bende ki. Burda ki asıl sorun klima takan arkadaşlarda. Bilgisiz desen değiller ama sanırım işlerine böyle daha kolay geliyor.
Bana dese ki bu duvar ince yalitim yok duvardan titreme ses yapar onun dediği yere koydururdum. Bu alan klimayı kısar boğar dese yine onun dediği yere montajını yaptirirdik. Ben bilmediğimden bana uygun gördüğüm yere monte ettiler. Ben nereden bilirim. Hatta Mutlu oldun mu diye sormuştu Şimdi onun dediği yere taksak bı sorun çıksa onu suçlayacagiz diye bişi demiyorlar diye düşünüyorum. Bu da yanlış doğrusu nasıl olacak bilmiyorum

Bu ana tesisat kablosu bende de böyle araya gireceğim kablo bunlar daha kablom var bakayım daha kalın var mı 😅
hah işte oldukça güvenli olur diye bende işi garantiye aldım bu kabloyu çektim
ha 12lik bir klimaya belki gerek olmaz vu derece kalın kablo ama en azından kaliteli olur kafa rahat olur diye düşündüm.

3G1.5 kabloyu 18 lik için kullanacağım yeterli gelecektir 3G1 olanı 12 lik olana takacağım. Bu 3G1 olan kabloyu yıllarca fırında kullandım kabloda bir deformasyon yok 12 lik klima için sorun yaratmaz diye düşünüyorum.

3G1.5 kabloyu 18 lik için kullanacağım yeterli gelecektir 3G1 olanı 12 lik olana takacağım. Bu 3G1 olan kabloyu yıllarca fırında kullandım kabloda bir deformasyon yok 12 lik klima için sorun yaratmaz diye düşünüyorum.
9 ve 12 liklere 3*1.5 TTR 18 ve 24 lüklere 3*2.5 TTR tak işini garantiye al bence.

benim 2 klimada aynı hat üzerinden gidiyor 12likler 3x2.5 ortalama mesafe 10metre kabloda ısınma vs hiçbir sorun yaşamıyorum. 2 klimayıda bazen turboya atıp 30 dk boyunca maks güç cekmesini sağlayıp vs denedim sorun yok. 16a sigortaya bağlı panoda

benim 2 klimada aynı hat üzerinden gidiyor 12likler 3x2.5 ortalama mesafe 10metre kabloda ısınma vs hiçbir sorun yaşamıyorum. 2 klimayıda bazen turboya atıp 30 dk boyunca maks güç cekmesini sağlayıp vs denedim sorun yok. 16a sigortaya bağlı panoda

9 ve 12 liklere 3*1.5 TTR 18 ve 24 lüklere 3*2.5 TTR tak işini garantiye al bence.
Ana hat 3*2.5 bizim araya taktığımız 80 cm 3x1.5 sürekli bir yük altında çalışmayacak araya taktığımız tapo vs cihazlar bu kablodan daha hassastır 🫣

Dostlar. @İRFAN @gölge46 @ByCilo @Batmanlı72 @Fikretsulu @oki.doki
Mitsubishi Electric Noviro için tüketiciden ricada bulundum. Şu sonuçları bilerek yorumsuz paylaşıyorum ki kimseyi yönlendirmiş olmayayım.
Sizlerin görüşlerini rica ediyorum.

Konuyu hatırlamak isteyenler en altta tüketicinin yazısını okuyabilir. 33m2 odada 18 lik klima

Ekli dosyayı görüntüle 23147

Tüketiciden uygulamasını istediğim ise şuydu.

Size bir önerim var. Klimayı en yüksek dereceye ayarlayıp en yüksek fanda 2 saat kadar çalıştırın lütfen. Önemli olan ortamdaki kütle sıcaklığını atabildiği kadar atsın. 2 saatin sonunda her 10 dakikada 1 derece düşürüp takip edin 25 dereceye kadar düşürdükten sonra o şekilde gözlem yapıp sonucu bana bildirin. Ona göre bir değerlendirme yapalım sizinle.

Tüketici Mailinden alıntı
3-4 ay oldu. Bazı skıntılar yaşadım. Şöyle kısaca izah edim. Soğutmada pek skıntı yaşamadım. Ama ısıtmada baya problem yaşadım. Binanın dış yalıtımı yok iki pencere var biri fransız ama pimapenler gayet iyi. Klimayı 25 dereceye ayarlıyorum 5 saat de çalışsa oda 19 veya 20 derece oluyor. Servisi çağırdım koltuktan dolayı baypas yapabilir dedi koltuğun yerini değiştirdik fakat sonuç aynı. Belki çok ufak bir fark oldu. Klimanın ısı üflemesi vn skımtı yok. Yeri ile alaklı bir problem var. Bayi sürekli dış yalıtımı öne sürüyor. Oysa klimayı 25 aldığım vakit yarım içinde klimanın üst tarafı 25-26 derece olduğu için kendini yavaşlatıyor. Odanın kalan yerleri 20 derece vb olarak kalıyor. Servis de aslında farkında ama sonradan böyle uzak davarnıyorlar. Ben aramasam hiç aramayacaklar. Benim skıntımı çözmek için için hiç böyle takip vb olmadı. Sırf skıntı çekmemek için 67.000 tl verdim ama aşırı bi yoruldum. Sonra seni çok tavsiye ettiler adem halkın yanında vatandaşa destek sağlıyor diye bem de senden fikir almak istedim. En son benden fotoğraf istedi odanın. Ben belki yeri değişirse düzelir diye düşünüyorum. Çünkü klimanın bulunduğu yer odanın kapısna en uzak balkon duvarının yanında ve üstünde kartonpiyerden kaplma bir tavan. Yani iki yerde kartonpiyer kaplma oda köşeler. Ben kapıya yakın ve kartonpiyer tavan olmayan daha geniş bir yere takılmasını istiyorum. Şimdi ücret alırlarsa baya beni sıkıntıya soka zira onalrın hatası. Yada ne yapayim abi?
Soldaki veriye göre benim G-TECH e benzer bir ısıtma var gibi. 2 saatte 7 derece ısıtma yapmış. Çok etken var görsel olrak tam konumunu bilsek belki daha kolay yorumlarız. Ama sağdaki veriye bakarsak. Kitaplıkta ölçülen sıcaklık ile klimanın ölçütügu birbirine çok yakın görünüyor. Kitaplık 24 set 24 ve termostat yapmış.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri