Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Midea ve Klima Meraklıları Lokali

Dostlar. @İRFAN @gölge46 @ByCilo @Batmanlı72 @Fikretsulu @oki.doki
Mitsubishi Electric Noviro için tüketiciden ricada bulundum. Şu sonuçları bilerek yorumsuz paylaşıyorum ki kimseyi yönlendirmiş olmayayım.
Sizlerin görüşlerini rica ediyorum.

Konuyu hatırlamak isteyenler en altta tüketicinin yazısını okuyabilir. 33m2 odada 18 lik klima

1735998554933.jpeg

Tüketiciden uygulamasını istediğim ise şuydu.

Size bir önerim var. Klimayı en yüksek dereceye ayarlayıp en yüksek fanda 2 saat kadar çalıştırın lütfen. Önemli olan ortamdaki kütle sıcaklığını atabildiği kadar atsın. 2 saatin sonunda her 10 dakikada 1 derece düşürüp takip edin 25 dereceye kadar düşürdükten sonra o şekilde gözlem yapıp sonucu bana bildirin. Ona göre bir değerlendirme yapalım sizinle.

Tüketici Mailinden alıntı
3-4 ay oldu. Bazı skıntılar yaşadım. Şöyle kısaca izah edim. Soğutmada pek skıntı yaşamadım. Ama ısıtmada baya problem yaşadım. Binanın dış yalıtımı yok iki pencere var biri fransız ama pimapenler gayet iyi. Klimayı 25 dereceye ayarlıyorum 5 saat de çalışsa oda 19 veya 20 derece oluyor. Servisi çağırdım koltuktan dolayı baypas yapabilir dedi koltuğun yerini değiştirdik fakat sonuç aynı. Belki çok ufak bir fark oldu. Klimanın ısı üflemesi vn skımtı yok. Yeri ile alaklı bir problem var. Bayi sürekli dış yalıtımı öne sürüyor. Oysa klimayı 25 aldığım vakit yarım içinde klimanın üst tarafı 25-26 derece olduğu için kendini yavaşlatıyor. Odanın kalan yerleri 20 derece vb olarak kalıyor. Servis de aslında farkında ama sonradan böyle uzak davarnıyorlar. Ben aramasam hiç aramayacaklar. Benim skıntımı çözmek için için hiç böyle takip vb olmadı. Sırf skıntı çekmemek için 67.000 tl verdim ama aşırı bi yoruldum. Sonra seni çok tavsiye ettiler adem halkın yanında vatandaşa destek sağlıyor diye bem de senden fikir almak istedim. En son benden fotoğraf istedi odanın. Ben belki yeri değişirse düzelir diye düşünüyorum. Çünkü klimanın bulunduğu yer odanın kapısna en uzak balkon duvarının yanında ve üstünde kartonpiyerden kaplma bir tavan. Yani iki yerde kartonpiyer kaplma oda köşeler. Ben kapıya yakın ve kartonpiyer tavan olmayan daha geniş bir yere takılmasını istiyorum. Şimdi ücret alırlarsa baya beni sıkıntıya soka zira onalrın hatası. Yada ne yapayim abi?

Haydaaaaaa ne oluyor ki şimdi bu Mitsubishi Novirolara? :alala

Sesi dinleyemedim çünkü gelmemiş, yazdım kendisine yeniden yollayacak.

1736002717221.png

Mitsubishi Electric Noviro için tüketiciden ricada bulundum. Şu sonuçları bilerek yorumsuz paylaşıyorum ki kimseyi yönlendirmiş olmayayım.

Konuyu hatırlamak isteyenler en altta tüketicinin yazısını okuyabilir. 33m2 odada 18 lik klima

Ekli dosyayı görüntüle 23147

Size bir önerim var. Klimayı en yüksek dereceye ayarlayıp en yüksek fanda 2 saat kadar çalıştırın lütfen. Önemli olan ortamdaki kütle sıcaklığını atabildiği kadar atsın. 2 saatin sonunda her 10 dakikada 1 derece düşürüp takip edin 25 dereceye kadar düşürdükten sonra o şekilde gözlem yapıp sonucu bana bildirin. Ona göre bir değerlendirme yapalım sizinle.

3-4 ay oldu. Bazı skıntılar yaşadım. Şöyle kısaca izah edim. Soğutmada pek skıntı yaşamadım. Ama ısıtmada baya problem yaşadım. Binanın dış yalıtımı yok iki pencere var biri fransız ama pimapenler gayet iyi. Klimayı 25 dereceye ayarlıyorum 5 saat de çalışsa oda 19 veya 20 derece oluyor. Servisi çağırdım koltuktan dolayı baypas yapabilir dedi koltuğun yerini değiştirdik fakat sonuç aynı. Belki çok ufak bir fark oldu. Klimanın ısı üflemesi vn skımtı yok. Yeri ile alaklı bir problem var. Bayi sürekli dış yalıtımı öne sürüyor. Oysa klimayı 25 aldığım vakit yarım içinde klimanın üst tarafı 25-26 derece olduğu için kendini yavaşlatıyor. Odanın kalan yerleri 20 derece vb olarak kalıyor. Servis de aslında farkında ama sonradan böyle uzak davarnıyorlar. Ben aramasam hiç aramayacaklar. Benim skıntımı çözmek için için hiç böyle takip vb olmadı. Sırf skıntı çekmemek için 67.000 tl verdim ama aşırı bi yoruldum. Sonra seni çok tavsiye ettiler adem halkın yanında vatandaşa destek sağlıyor diye bem de senden fikir almak istedim. En son benden fotoğraf istedi odanın. Ben belki yeri değişirse düzelir diye düşünüyorum. Çünkü klimanın bulunduğu yer odanın kapısna en uzak balkon duvarının yanında ve üstünde kartonpiyerden kaplma bir tavan. Yani iki yerde kartonpiyer kaplma oda köşeler. Ben kapıya yakın ve kartonpiyer tavan olmayan daha geniş bir yere takılmasını istiyorum. Şimdi ücret alırlarsa baya beni sıkıntıya soka zira onalrın hatası. Yada ne yapayim abi?
Abi bir diğer yöntem klimayı 24 set yapıp TURBO moda alıyor klima kendi TURBO modu kapatırsa oda istenen dereceye gelene kadar tekrar açılıyor istenilen sıcaklığa geldiğinde otomatik fana alıp bırakıyor.
Klimada sorun yok bence evi soğutup tekrar açtığı zaman hele ki izolasyon yoksa klima ne yapsın! 🤔
Diğer ihtimaller klima tavan aralığı çok yakın olabilir, ev alçak olabilir, yakın duvar etkisi olabilir, klimayı düşük fanda kullanıyor olabilir. 🤔
Abi arkadaşta enerji ölçer varsa 18 lik Mitsubishi ne tüketiyor acaba 😂

Tıslama DF esnasında içeride bulunan dönüşüm valfi ismi nedir bilmiyorum üç yollu vana mı 🤔 yüksek devirlerde o kaçırıyor olabilir mi?
İç ünitenin montajı esnasında boruyu çevirirlerken bükülmesine neden olma olasılığı da mevcut.
Ses gelmedi halen, görmedi mesajımı vatandaş henüz.

Ekli dosyayı görüntüle 23147

Kitaplık klimaya çok mu uzakta kalıyor bende en uç nokta 24° ise klima üstü 25.5 oluyor en fazla. Arkadaşın kitaplıkla klima üstü 4° üstünü buluyor yoksa kitaplık o derecelere gelmeden klimayı mı kapatıyor 🤔

Haydaaaaaa ne oluyor ki şimdi bu Mitsubishi Novirolara? :alala

Sesi dinleyemedim çünkü gelmemiş, yazdım kendisine yeniden yollayacak.

Ekli dosyayı görüntüle 23159
Markalardan bağımsız bozuk çıktı mı çıkıyor abi bide gerçekten servis montaj kısmı klimada özellikle işini düzgün yapanlar, düzgün yapmayanlara oranla baya az eksik oluyor ve bu, bu gibi sorunların kapısını açıyor

Abi bir diğer yöntem klimayı 24 set yapıp TURBO moda alıyor klima kendi TURBO modu kapatırsa oda istenen dereceye gelene kadar tekrar açılıyor istenilen sıcaklığa geldiğinde otomatik fana alıp bırakıyor.
Klimada sorun yok bence evi soğutup tekrar açtığı zaman hele ki izolasyon yoksa klima ne yapsın! 🤔
Diğer ihtimaller klima tavan aralığı çok yakın olabilir, ev alçak olabilir, yakın duvar etkisi olabilir, klimayı düşük fanda kullanıyor olabilir. 🤔
Abi arkadaşta enerji ölçer varsa 18 lik Mitsubishi ne tüketiyor acaba 😂
abi yalıtım yok yokta klima dışarıda çalışıyor gibi değer vermiş gibi geldi bana
bu arada klima ağız çıkış sıcaklığı göremedim ben sen gördünmü
tâbi şimdi evin durumu nedir klima konumu bu derece etkiliyor ise onuda görmek lazım iç ünite konumu bu konuda önemli

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri